Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό; - Men's Bible

Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό;

Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό;

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο. Άλλοι χρειάζονται λίγες εβδομάδες για να επανέλθουν. Άλλοι χρειάζονται πρακτικά μια ζωή. Μιλάμε για τον χωρισμό και το πόσο αυτός μας επηρεάζει και μας ρίχνει.

Δεν χρειάζεται όμως να είσαι σαν όλους τους άλλους.

Αντί να αφήσεις τον χωρισμό να σε ρίξει σε έναν λάκο απογοήτευσης και αυτολύπησης και να καταστρέψεις την ζωή σου, εστίασε στην κατάσταση και μάζεψε τα κομμάτια σου, ώστε όχι μόνο να επιβιώσεις, αλλά να θριαμβεύσεις. Μπορείς να αναβαθμίσεις τη ζωή σου παρά την προσωπική τραγωδία.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να δεις κατάματα τις επιλογές που έκανες. Γιατί την διάλεξες; Τι ακριβώς οδήγησε ή συνείσφερε στον χωρισμό; Δεν είναι καιρός τώρα να καταπιέσεις τις σκέψεις σου ή να είσαι σε άρνηση και να αρχίσεις την εκλογίκευση. Τώρα είναι ο καιρός να γίνεις πιο δυνατός απ’ όσο πίστευες ότι μπορούσες να είσαι.

Θα αξιολογήσεις από πού ακριβώς προέρχονται τα προβλήματα, θα τα αντιμετωπίσεις και θα προχωρήσεις. Το ταξίδι σου τώρα ξεκινάει και με το να βρεις τι ακριβώς έγινε, που έφταιξε ο καθένας και πως, θα μπορέσεις να γιατρέψεις τον εαυτό σου πιο γρήγορα και να βγεις πιο δυνατός.

Νιώσε τον πόνο

Ο χωρισμός πονάει. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Και μάλιστα εμείς οι άνδρες υποφέρουμε ιδιαίτερα από αυτόν: Δεν μιλάμε σε άλλους για τον πόνο μας, αποσυρόμαστε από τον κόσμο, νιώθουμε ότι έχουμε αποτύχει.

Ο πόνος είναι αληθινός και έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία σου. Χρειάζεται λοιπό να ελαχιστοποιήσεις τον χρόνο που πονάς. Συνειδητοποίησε ότι θρηνείς. Χάθηκε μια σχέση με έναν άνθρωπο που αγάπησες.

Οπότε δώσε χρόνο να αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει τον πόνο. Άσε τον να εκφραστεί. Αν τον κρατήσεις μέσα σου, θα σε κάνει χειρότερα. Οπότε θρήνησε μέχρι που να μπορείς να προχωρήσεις και μόνο τότε ξεκίνα ξανά το φλερτ.

Το να ξέρεις ότι ο πόνος υπάρχει και να τον διαχειριστείς είναι ένα πράγμα. Το να τον επιμηκύνεις χρονικά είναι άλλο. Δεν πρέπει λοιπόν να ασχοληθείς με την πρώην σου. Καθόλου. Μην την ψάξεις στο instagram ή το facebook. Μην της στείλεις μήνυμα, μην την καλέσεις, τίποτα. Πρέπει να την ξεπεράσεις. Αν κάθε τόσο τσεκάρεις τι κάνει, απλά και μόνο θα πονέσεις περισσότερο και θα επιμηκύνεις τον χρόνο που χρειάζεται. Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό;

Μίλα για τον χωρισμό

Μην αφήσεις τον εγωισμό να σταθεί εμπόδιο. Οι άνδρες έχουμε το κακό να κλεινόμαστε και να μην εκφραζόμαστε πολύ. Το να μιλήσεις όμως θα σε βοηθήσει να απαλύνεις τον πόνο αλλά και να καταλάβεις τι δεν πήγε πολύ καλά.

Πονάς, είτε θες να το παραδεχτείς, είτε όχι. Και το να αποζητήσεις βοήθεια δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια ανδρική κοινότητα (όχι να το παινευτώ, αλλά έχουμε την χαρά να έχουμε την πιο ποιοτική κοινότητα στην Ελλάδα), να συμβουλευτείς κάποιον Coach, ή απλά να μιλήσεις σε κάποιον φίλο που καταλαβαίνει.

Ωστόσο μην το πας στο άλλο άκρο και μιλάς όπου σταθείς και όπου βρεθείς για το «κακό» που σε βρήκε. Αυτό δεν θα σε βοηθήσει. Καλύτερα μίλα σε κάποιον έμπιστο. Και όποτε νιώθεις την ανάγκη να επικοινωνήσεις με την πρώην, καλύτερα επικοινώνησε με αυτό τον φίλο.

Κάνε καινούρια πράγματα

Βγες και δώσε χρόνο σε πράγματα που σου αρέσουν, ειδικά αν πρόκειται για κάτι που δεν άρεσε σε εκείνη, οπότε το είχες περιορίσει. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξεις νέους δρόμους στη ζωή σου που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την πρώην.

Κι αν δεν σου έρχεται κάτι αυτή τη στιγμή, τότε πειραματίσου. Δοκίμασε διάφορες νέες δραστηριότητες και είναι θέμα χρόνου να βρεις κάτι να σου αρέσει. Όχι μόνο θα ξεχαστείς και θα γίνεις πιο χαρούμενος, αλλά δεν αποκλείεται να γνωρίσεις και κάποια κοπέλα με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Γνώρισε άλλες κοπέλες

Αφού θρηνήσεις, είναι ώρα να πατήσεις και πάλι γερά στα πόδια σου και να ξαναβγείς εκεί έξω. Αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο αρχικά. Δεν χρειάζεται όμως να πιέσεις τον εαυτό σου. Αρχικά μην το δεις καν σαν φλερτ, δες το σαν κοινωνικοποίηση.

Δεν εννοώ να μην φλερτάρεις ή να μην βγεις ραντεβού εφόσον δοθεί η ευκαιρία, αλλά περισσότερο να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Αυτό μειώνει τις προσδοκίες και την απογοήτευση. Απλά πέρνα καλά μιλώντας και γνωρίζοντας κόσμο.

Κι αν θες βοήθεια για να αρχίσεις να φλερτάρεις μετά το χωρισμό, ξέρεις που να απευθυνθείς.

Μάθε από τον χωρισμό

Τώρα είναι η ώρα να μάθεις από τα λάθη του παρελθόντος και να ετοιμάσεις ένα καλύτερο μέλλον. Αναγνώρισε τον ρόλο σου στην υπόθεση και υποσχέσου στον εαυτό σου την επόμενη φορά να είσαι καλύτερος.

Για παράδειγμα, ορισμένοι αρχίζουν και αφήνονται στη σχέση με αποτέλεσμα να «κρέμονται» από την κοπέλα τους. Κάτι που οδηγεί στο να χάνεται ο σεβασμός και η έλξη. Μάθε μέσα από το παρελθόν, ώστε το μέλλον να είναι διαφορετικό.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να ασχολείσαι περισσότερο με την προσωπική σου βελτίωση (και η Ακαδημία μας είναι εδώ για να σε βοηθήσει). Όσα περισσότερα μάθεις, τόσο περισσότερο θα καταλάβεις ότι έχεις συνήθειες που σε σαμποτάρουν στη ζωή σου. Όμως έχεις τη δύναμη να τις αλλάξεις και να ζήσεις μια ακόμα καλύτερη ζωή που θα είναι επιλογή σου.

Πέρασες δύσκολες στιγμές. Και όσοι σου λένε ότι απλά «θα περάσει», πιθανότατα δεν το έχουν ζήσει.

Δεν είναι εύκολο πάντα να ξανασταθείς στα πόδια σου, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις. Και ότι χρειαστείς, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλη η ομάδα μας, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!