Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια - Men's Bible

Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια

Σχέση από Συνήθεια ή από Αγάπη; Τα Σημάδια

Έχεις μπει σε μια σχέση από συνήθεια; Βλέπεις ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει αλλά δεν θέλεις να το αποδεχτείς;

Οι άνθρωποι αρνούμαστε την αλλαγή. Μένουμε σε πράγματα και καταστάσεις παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται, απλά και μόνο γιατί έχουμε συνηθίσει. Είναι μέρος της ρουτίνας μας και αρνούμαστε να το αλλάξουμε. Αρνούμαστε να ξεβολευτούμε.

Αυτό το κάνουμε και με τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας. Μένουμε μαζί τους γιατί έχουμε συνηθίσει και δεν αναρωτιόμαστε αν είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τους έχουμε. Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές μένουμε σε μια σχέση από συνήθεια, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε χωρίσει.

Μια σχέση από συνήθεια την καταλαβαίνεις όταν η καρδιά σου δεν είναι σε αυτό το άτομο αλλά συνεχίζεις να είσαι μαζί του. Είναι δύσκολο να χωρίσεις με μια κοπέλα που έχετε περάσει ωραίες στιγμές και έχετε ένα όμορφο παρελθόν. Έτσι, προτιμάς να μείνεις μαζί της.

Ίσως πάλι να φοβάσαι να μείνεις μόνος ή να έχεις βολευτεί τόσο πολύ, που το να ξεκινήσεις πάλι τη διαδικασία του φλερτ σου φαίνεται βουνό.

Όσο δύσκολο και αν είναι το να σταματήσεις μια σχέση, πρέπει πάντα να βάζεις πάνω απ’ όλα την ευτυχία σου. Πως θα καταλάβεις όμως ότι η σχέση σου πλέον είναι μια συνήθεια και τίποτα παραπάνω;

#1 Κάνεις πράγματα για τη σύντροφό σου γιατί πρέπει και όχι γιατί θες

Όλοι ξέρουμε πως μια σχέση βασίζεται στην υποχώρηση και το συμβιβασμό. Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να βάλεις τα θέλω της συντρόφου σου πάνω από τα δικά σου.

Όταν νιώθεις πως αυτό είναι αγγαρεία και δε θέλεις να το κάνεις αλλά πρέπει, τότε μέσα σου έχει τελειώσει αυτό το άτομο. Η σχέση χρειάζεται δουλειά για να πετύχει. Δεν είναι όμως δουλειά. Είναι επιλογή που κάνεις επειδή θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή και όχι επειδή πρέπει.

#2 Παίρνεις σημαντικές αποφάσεις για τη σχέση σας χωρίς να σκέφτεσαι

Όσο προχωράει μια σχέση, τόσο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα όπως αν θα συγκατοικήσετε, αν θα παντρευτείτε ή αν θα κάνετε παιδιά. Είναι σημαντικά βήματα σε μια σχέση και θέλουν ώριμη σκέψη πριν παρθούν αποφάσεις. Πρέπει να είσαι σίγουρος για το αν θες να προχωρήσεις με κάποιον στο επόμενο στάδιο.

Ίσως πιστεύεις πως αφού νιώθεις άνετα μαζί της, είναι λογικό να κάνετε παιδιά για παράδειγμα. Έτσι κάνουν και οι άλλοι. Είναι σα να βάζεις τικ σε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να κάνεις σε αυτή τη ζωή. Δε θέλεις πραγματικά να κάνεις παιδιά μαζί της αλλά αφού έχετε βολευτεί γιατί όχι;

#3 Οι στιγμές μακριά από αυτήν και τη σχέση από συνήθεια είναι απελευθερωτικές

Ένα ξεκάθαρο σημάδι πως βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση από συνήθεια, είναι το ότι είσαι πιο χαρούμενος όταν δεν είσαι μαζί της. Νιώθεις ελεύθερος και ήρεμος όταν είσαι μακριά της.

Σίγουρα όλοι χρειάζονται ατομικό χρόνο όταν είναι σε μια σχέση, αλλά αν εσύ χρειάζεσαι να είσαι μόνος σου συνεχώς, τότε η καρδιά σου δεν ανήκει πλέον σε αυτήν. Η σχέση πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, όχι χειρότερα.

#4 Είναι πιο εύκολο να μείνεις μαζί της από το να χωρίσεις

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα κληθείς να κάνεις, είναι να χωρίσεις με το άτομο που έχετε μια μακροχρόνια σχέση. Όχι μόνο θα πρέπει να συνηθίσεις την απουσία της, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και το ότι θα την πληγώσεις ως ένα βαθμό.

Είναι τρομακτικό να αφήσεις πίσω σου κάτι που σου παρείχε ασφάλεια, ειδικά όταν η κοινωνία σου λέει πως πρέπει να είσαι σε σχέση για να νιώθεις ολοκληρωμένος.

Αν νιώθεις πως φοβάσαι να χωρίσεις για να μην την στενοχωρήσεις, ήρθε η ώρα να δώσεις ένα τέλος στη σχέση σας.

Παρατηρείς ότι η σχέση σου δεν πάει καλά; Οι Coach μας είναι εδώ για να βοηθήσουν.

#5 Φοβάσαι να μείνεις μόνος

Όπως οι σχέσεις θέλουν δουλειά για να πετύχουν, έτσι χρειάζεται δουλειά και το να είσαι μόνος. Πολλοί άνθρωποι μένουν σε μια σχέση που δε θέλουν γιατί τους είναι πιο εύκολο από το να είναι μόνοι τους. Τους είναι δύσκολο να ξεκινάνε πάλι το φλερτ και τις γνωριμίες από την αρχή.

Είναι λογικό να φοβάσαι να μείνεις μόνος σου, ειδικά αν είσαι πολλά χρόνια σε μια σχέση. Δε θα βρεις όμως την ευτυχία με το να μένεις με μία σύντροφο που δε σου αρέσει και δε σου προσφέρει τίποτα. Το να μένεις σε μια τελειωμένη σχέση, σε εμποδίζει από το να βρεις αυτήν που θα σου ταιριάζει και θα περνάς καλά μαζί της.

#6 Κοιτάς άλλες γυναίκες ενώ είσαι σε σχέση από συνήθεια

Το ότι είσαι σε μια σχέση, δε σημαίνει πως δε βλέπεις. Μάτια έχεις και θα δεις το ωραίο που περνάει δίπλα σου. Άλλο αυτό όμως και άλλο να κοιτάς όποια γυναίκα περνάει δίπλα σου, να τη φλερτάρεις και να σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι μαζί της.

Αν σου συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως δε θέλεις να είσαι πλέον με τη σύντροφό σου. Τα αισθήματα που είχες για αυτήν έχουν τελειώσει.

Έχεις βολευτεί στη σχέση που βρίσκεσαι αλλά δεν είσαι χαρούμενος. Δε σου προσφέρει τίποτα το να είσαι μαζί με αυτό το άτομο. Το μόνο κοινό που έχετε πλέον είναι οι αναμνήσεις από όσα έχετε περάσει μαζί. Μπορεί να νιώθεις άνετα μαζί της, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να είσαι ευτυχισμένος.

Μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένο, είναι το ίδιο με μια κακιά συνήθεια που έχεις. Είναι δύσκολο να ξεκόψεις από αυτή, αλλά πολύ σημαντικό να το κάνεις. Βάλε την ευτυχία σου πάνω απ’ όλα και χώρισε από μια σχέση συνήθειας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!