Σταμάτα να είσαι το «Καλό Παιδί» - Men's Bible

Σταμάτα να είσαι το «Καλό Παιδί»

Σταμάτα να είσαι το «Καλό Παιδί»

Οκ, βάσει των μηνυμάτων που λαμβάνω και των συναντήσεων μαζί σας, δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό κάτι που ισχυρίζομαι καιρό. Κατηγορείς κι εσύ ακόμη τις γυναίκες ότι τρέχουν πίσω από τα bad boys και σε εσένα το καλό παιδί δεν δίνουν ούτε μία ευκαιρία. Έχεις σκεφτεί όμως γιατί είναι έτσι η κατάσταση;

Για αυτό σήμερα λέμε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να κατηγορούμε τις γυναίκες που τους αρέσουν τα «κακά παιδιά» και να δούμε τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό.

«Μα εγώ είμαι καλό παιδί», μου λες, «και κάνω τόσο καλή παρέα μαζί της, γιατί δεν της αρέσω;»

Ε λοιπόν, ας το εξετάσουμε λίγο. Είσαι το καλό παιδί που τρέχεις τριγύρω της, την πας για ψώνια, της αγοράζεις δώρα, την βγάζεις για φαγητό, περνάς τόσο χρόνο μαζί της και καταλήγεις, έχμ.. πουθενά. Και κάπου εκεί αρχίζεις να θυμώνεις με όλο αυτό.

Αλλά ας είμαστε τίμιοι για ένα λεπτό: Δεν είσαι φίλος της. Είσαι ένας θαυμαστής της. Απλά την περιτριγυρίζεις σαν ένα μυγάκι. Και σύμφωνοι, προσφέρεις μεγάλες υπηρεσίες. Καταρχάς, προσφέρεις δωρεάν φαγητό, δώρα και διασκέδαση για την κοπέλα. Επίσης παρέχεις και ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τους άλλους άνδρες.

Όταν μια κοπέλα λέει ότι επιθυμεί να γνωρίσει ένα «καλό παιδί», εννοεί: «Μακάρι να γνώριζα έναν τύπο που δεν είναι σαβούρα, αλλά με ιντριγκάρει κιόλας». Και νομίζω αυτό τα λέει όλα:

  • Τα καλά παιδιά είναι παθητικά
  • Τα καλά παιδιά προσκολλώνται πάνω της
  • Τα καλά παιδιά είναι προβλέψιμα
  • Τα καλά παιδιά είναι βαρετά
  • Τα καλά παιδιά γίνονται χαλί να τα πατήσεις

Μην με παρεξηγείς εδώ. Δεν λέω ότι πρέπει να της φέρεσαι άσχημα με κάποιον τρόπο, ούτε ότι πρέπει να γίνεις «αλήτης». Όχι, δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχει να κάνει με την συμπεριφορά και την προσωπικότητα σου. Και θα στο αναλύσω:

Αυτοπεποίθηση

Οι πραγματικοί άνδρες περπατάνε ως άνδρες. Το στήθος τους είναι προς τα έξω. Το κεφάλι τους ψηλά. Η παρουσία τους γεμίζει το δωμάτιο. Μιλάνε δυνατά. Ξέρουν μέσα τους ότι είναι μια χαρά. Όλη τους η παρουσία λέει ότι πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ας δούμε σε αντίθεση τι κάνει το καλό παιδί. Περπατάει σκυφτό, μιλάει χαμηλόφωνα. Είναι διστακτικό. Δεν θέλει να έχει την προσοχή των άλλων. Προτιμάει να είναι μόνο του με την κοπέλα του γιατί φοβάται τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον έχει την τάση να αποφεύγει το ρίσκο και την απόρριψη. Φοβάται να κάνει την κίνηση του μην τυχόν και καταστραφούν όλα. Ενώ οι πραγματικοί άντρες δεν περιτριγυρίζουν την κοπέλα που τους αρέσει, μην τυχόν της περισσέψουν λίγα ψίχουλα προσοχής. Κάνουν την κίνησή τους. Κι αν τους απορρίψει; Οκ, προχωρούν στην επόμενη, ίσως και να ταιριάζουν καλύτερα. Αυτού του είδους ο τρόπος σκέψης, τους βοηθάει να μην είναι κολλημένοι επάνω της.

Σταμάτα να είσαι το «Καλό Παιδί»

Επιθετικότητα

Είδες τι γράψαμε παραπάνω, ότι κάνουν την κίνησή τους; Οι πραγματικοί άνδρες είναι επιθετικοί. Ξέρουν τι θέλουν και πάνε για αυτό. Αντίθετα τα καλά παιδιά είναι οι άρχοντες της παθητικότητας. Επειδή δεν θέλουν να παίρνουν ρίσκα, προσπαθούν εκ τους ασφαλούς να την ρίξουν. Έτσι προσπαθούν να το παίξουν «φίλοι», την βγάζουν έξω για δείπνο, μην τυχόν και τους ερωτευτεί από μόνη της. Και θεωρούν ότι επειδή έκαναν κάτι καλό για εκείνη, είναι σειρά της να το ανταποδώσει. Φαίνεται ότι το κάνουν από την καλοσύνη που έχουν, αλλά στην πράξη θεωρούν ότι η κοπέλα έτσι θα τους έχει κάποια υποχρέωση (να τους ερωτευτεί…)

Οι πραγματικοί άντρες όμως, ρισκάρουν και κάνουν την κίνηση. Δεν περιμένουν να κάνει κάποια κίνηση η κοπέλα και σίγουρα δεν περνούν εβδομάδα, μήνες, ίσως και χρόνια περιμένοντας ένα νεύμα της.

Αυτό που θέλω να θυμάσαι είναι πως τα καλά παιδιά περιμένουν την ευκαιρία. Οι πραγματικοί άνδρες δημιουργούν τις ευκαιρίες.

Τσαγανό

Στις γυναίκες αρέσουν οι προκλήσεις και οι πραγματικοί άνδρες αποτελούν τέτοιες. Αποτελούν όντως πρόκληση για αυτές. Τις πειράζουν, τις κατευθύνουν, δεν υποκύπτουν εύκολα, δεν ανέχονται ψυχολογικούς εκβιασμούς και χειραγώγηση, και είναι πάντα έτοιμοι να φύγουν αν η σχέση δεν τους καλύπτει.

Τα καλά παιδιά, από την άλλη, έρχονται παραδομένα από μόνο τους. Δεν υπάρχει καμία πρόκληση σε αυτά. Φοβούνται τόσο πολύ μήπως χάσουν αυτή τη «μία» που φοβούνται να της φέρουν αντίρρηση. Τρέχουν γύρω της σαν κουταβάκια και φροντίζουν όλες τις ανάγκες της χωρίς αντίλογο.

Άσε πίσω σου το καλό παιδί…

Πολλά καλά παιδιά (και αφού την πατήσουν 2-3 φορές) δυστυχώς φτάνουν στο συμπέρασμα πως στις γυναίκες αρέσουν τα «κακά παιδιά» και πρέπει κι αυτοί να γίνουν κακοί. Και συνήθως γίνεται ένα από τα δύο:

Μερικοί το κάνουν σκοπό ζωής να παριστάνουν τους «κακούς» ντύνονται σαν ροκ σταρ και το παίζουν ιστορία. Οι υπόλοιποι γίνονται μια και καλοί πικρόχολοι και αρχίζουν να κατηγορούν τις γυναίκες ότι άλλα λένε και άλλα κάνουν.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό με το να είσαι τζέντλεμαν και καλό παιδί. Το πρόβλημα είναι με το «καλό παιδί». Οπότε μην είσαι «καλό παιδί» αλλά ούτε και «αλήτης». Γίνε ο πραγματικός άνδρας που προοριζόσουν να γίνεις. Απόκτησε λίγη περισσότερη πίστη στον εαυτό σου και την αξία σου. Γίνε λιγότερο προβλέψιμος και περισσότερο περιπετειώδης. Γίνε άνδρας!

Θες να αφήσεις για πάντα πίσω σου το «καλό παιδί»; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Vaggelis

Ο Vaggelis, με βαθιά γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας, είναι ο πρακτικός τύπος της ομάδας. Με μεγάλη πείρα στο πεδίο δράσης, έχει πάντα την σωστή ατάκα και την σωστή τακτική για να κατορθώσει τον σκοπό του. Ετοιμόλογος και με χιούμορ, πάει πάντα την κουβέντα εκεί που θέλει, στο φλερτ δηλαδή.


Το Netflix του Φλερτ

Η Δικτυακή Πλατφόρμα Εκμάθησης ξεκίνησε!
x