Όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν: 3 Απλοί τρόποι να ξεπεράσεις το Άγχος στο φλερτ - Men's Bible

Όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν: 3 Απλοί τρόποι να ξεπεράσεις το Άγχος στο φλερτ

Όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν: 3 Απλοί τρόποι να ξεπεράσεις το Άγχος στο φλερτ

Πόσες φορές έχεις επιστρέψει σπίτι σου προβληματισμένος και αναρωτήθηκες για τον λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσες να μιλήσεις σε εκείνη τη κοπέλα που περίμενε στην στάση του λεωφορείου ή στην κοπέλα που ανταλλάσσατε ματιές όλο το βραδύ στο μπαρ;

Πάντα υπήρχε μέσα σου κάτι που σε τραβούσε πίσω πριν αναλάβεις δράση, κάτι που όσο και αν του αντιστεκόσουν στο τέλος σε κέρδιζε και σου άφηνε μια μικρή δόση απογοήτευσης…

Πριν πας να μιλήσεις σε μια κοπέλα που σου αρέσει, νιώθεις άγχος (το καταλαβαίνω, το έχω ζήσει κι εγώ). Μερικοί από τους λόγους που σου συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

  • Είναι η πρώτη σου φορά
  • Έχεις άσχημες εμπειρίες από το παρελθόν (απορρίψεις)
  • Πιστεύεις ότι δεν θα ξέρεις τι να της πεις μόλις προσεγγίσεις
  • Φοβάσαι ότι θα είναι αγενής απέναντί σου.
  • Νιώθεις ότι δεν είσαι «αρκετός» για να την κερδίσεις.
  • Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει αγόρι
  • Θεωρείς ότι οι γύρω σου θα βλέπουν και θα σχολιάζουν αρνητικά.

Όταν νιώθεις άγχος, ο εγκέφαλος σου βομβαρδίζεται από σκέψεις και το σώμα σου βρίσκεται σε ένταση. Το άγχος δημιουργείται όταν νιώθεις πως απειλείσαι ή όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με απαιτητικές καταστάσεις, είναι δηλαδή μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση του οργανισμού.

Ειδικά όταν δεν έχεις προσεγγίσει ποτέ ξανά μια άγνωστη κοπέλα με σκοπό να φλερτάρεις νιώθεις ότι θα έρθεις αντιμέτωπος με μια τέτοια κατάσταση. Στην ουσία θεωρείς ότι είναι μια απαιτητική κατάσταση διότι δεν μπορείς να ανακαλέσεις ευχάριστες εμπειρίες που έζησες από προσεγγίσεις στο παρελθόν. Δες το σαν μια ευκαιρία να δημιουργήσεις  μια νέα εμπειρία λοιπόν!

1. Αποδέξου το άγχος σου

Εφόσον ξέρεις πλέον ότι το άγχος είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αποδεχτείς. Είναι ανούσιο κατά την γνώμη μου να προσπαθείς να το παλέψεις διότι όσο πιο πολύ το πολεμάς το άγχος αντιστέκεται και παραμένει εκεί. Πριν την προσέγγιση αντί να κάνεις αρνητικές σκέψεις, κάνε θετικές:

  • Θα είναι ενδιαφέρουσα κοπέλα;
  • Θα μου αρέσει;
  • Θα έχουμε κοινά στοιχεία;

Μετέτρεψε το άγχος της προσέγγισης σε άγχος ενθουσιασμού και από μόνος σου θα δεις πόσο πιο άνετος θα είσαι. Αυτό είναι ένα απλό και αποτελεσματικό τρικ  που μου δίδαξε ο Giorgos.

Όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν: 3 Απλοί τρόποι να ξεπεράσεις το Άγχος στο φλερτ

2. Το χειρότερο/καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί

– Το χειρότερο σενάριο: θα μπορούσε μια κοπέλα απλά να σε αγνοήσει ή να μην έχει διάθεση να σου μιλήσει. That’s all! Ειλικρινά, πέρα από αυτό δεν μου έχει συμβεί τίποτα άλλο. Στο κάτω –κάτω και να μην θέλει να σου μιλήσει τι έγινε; Δεν άλλαξε τίποτα στην ζωή σου! Ίσα ίσα πρέπει να νιώθεις περήφανος που ανέλαβες δράση και το έκανες.

– Το καλύτερο σενάριο: Μιλάτε και αυτόματα υπάρχει μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ σας, ενθουσιάζεστε, γελάτε, νιώθετε πως εκείνη την στιγμή είστε οι μοναδικοί άνθρωποι στον κόσμο. Ανταλλάσσετε τηλέφωνα, βγαίνετε ραντεβού, δίνετε το πρώτο σας φιλί, ερωτεύεστε, πηγαίνετε διακοπές, παντρεύεστε, κάνετε παιδιά και περνάτε το υπόλοιπο τις ζωής σας μαζί! Τι άλλαξε στη ζωή σου; Τα πάντα!

Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι υπέροχο και να αλλάξει ολόκληρη η ζωή σου είναι απεριόριστες. Ενώ οι πιθανότητες να μη συμβεί τίποτα υπάρχουν μεν, αλλά δεν θα επηρεάσουν δυσάρεστα την καθημερινότητα σου.

Αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου μόνιμα και αποτελεσματικά, δες περισσότερα εδώ.

3. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου!

Την στιγμή που αισθάνεσαι ένα μικρό “τσίμπημα” στο στήθος όταν βλέπεις μια κοπέλα που σου αρέσει, πρέπει να αναλάβεις δράση! Μην το σκεφτείς απλά κάντο, το ένστικτο σου σε ειδοποιεί ότι ήρθε η ώρα να διεκδικήσεις.

Από την στιγμή που θα πας στην κοπέλα και θα της πεις ένα απλό «γεια» έχεις ήδη κερδίσει, διότι τώρα ξέρεις ότι ανέλαβες δράση και σύντομα θα γνωρίζεις και το αποτέλεσμα.

Όση περισσότερη ώρα το σκέφτεσαι τόσο περισσότερο άγχος συσσωρεύεται μέσα σου και μετά από 10-15 λεπτά σκέψης το πιο σίγουρο είναι πως θα έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είναι καλύτερο να παραμείνεις στην ζώνη άνεσης σου.

Αργότερα όμως θα το μετανιώνεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Δες το ακόμα πιο απλά: καλύτερα να νιώθεις άγχος για 3 δευτερόλεπτα παρά να «πιέζεσαι» για 15 συνεχόμενα λεπτά.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβεις δράση από σήμερα κιόλας! Δοκίμασε αυτούς τους 3 απλούς τρόπους για να μειώσεις το άγχος προσέγγισης και πες μου αν σε βοήθησαν με τον ίδιο τρόπο που βοήθησαν και εμένα. Περιμένω εντυπώσεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!