Το δεύτερο ραντεβού - Men's Bible

Το δεύτερο ραντεβού

Το δεύτερο ραντεβού

Το σημερινό άρθρο είναι μια ευγενική γυναικεία χορηγία, καθώς ζήτησα από την κοπέλα μου να γράψει κάτι κι αυτή. (Αμ πως, μόνο εγώ θα σκίζομαι να γράφω τόσα άρθρα;). Πέρα από την πλάκα, είναι καλό να γνωρίζουμε και πως το βλέπουν το θέμα του φλερτ οι γυναίκες. Παραθέτω το κείμενό της λοιπόν: 

Προτού διαβάσεις όμως την άποψη της για το δεύτερο ραντεβού, διάβασε τον Οδηγό μας για το Πρώτο Ραντεβού

Το δεύτερο ραντεβού

Για μένα, η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Αν δεν γοητευτώ με την πρώτη δυσκολεύομαι τρομερά να ξαναδώ το συγκεκριμένο άτομο. Ένα μέτριο ραντεβού σημαίνει ένα ραντεβού που δεν επαναλαμβάνεται. Πάμε γι’ άλλα. Ωστόσο από όσο μαθαίνω μάλλον αποτελώ εξαίρεση.  Για να δω λοιπόν, πως εμείς οι γυναίκες κρίνουμε το πρώτο ραντεβού, έκανα την έρευνά μου.

Ρώτησα λοιπόν 33 γυναίκες, ηλικίας από 22 μέχρι 44. Ας πούμε, βγαίνετε ραντεβού, δεν πάει άσχημα αλλά όχι και τόσο ειδυλλιακά. Θα το επαναλαμβάνατε; Το 91% απάντησε ναι.

Άλλο όμως μέτριο και άλλο κακό. Μετά από ένα κακό ραντεβού καμιά γυναίκα δεν θα ήθελε να ξαναβγεί με το συγκεκριμένο τύπο. Ας δούμε επτά λόγους που μπορεί να καταδικάσουν μία πρώτη συνάντηση:

 1. Κάποιος που όλη την ώρα μιλάει για τον εαυτό του και δεν ρωτάει τίποτα για σένα
 2. Πλήξη.
 3. Άσχημη αναπνοή.
 4. Αν ο άλλος πίνει υπερβολικά πολύ.
 5. Αν ο άλλος σου λέει υπερβολικά πολλά πράγματα για την κάθε μία σιχαμερή, βλακώδη, «αντρίκια» γουρουνιά του.
 6. Αν είναι τρελός. Κανονικά και με το νόμο.
 7. Αν σου την «πέσει» ενώ ξεκάθαρα δεν του ‘χεις δώσει κανένα δικαίωμα.

Όταν νιώθει κάτι από τα παραπάνω μία γυναίκα, ή όταν (Θεός φυλάξοι) τα νιώθει όλα, μην περιμένεις να την ξαναδείς. Ένα κακό ραντεβού μπορεί επίσης να σημαίνει ότι μεταξύ σας δεν υπάρχει διόλου χημεία. Μπορεί να μην έχετε τίποτα κοινό. Καλές είναι οι αντιθέσεις στο ζευγάρι, μα όχι σε σημείο που να μην μπορεί να χτιστεί τίποτα στο χάσμα μεταξύ τους.

Ένα μέτριο ραντεβού σημαίνει ότι η γυναίκα πέρασε μεν καλά, αλλά δεν ήταν και κάτι το εξαιρετικό το βράδυ σας. Ούτε την απογοήτευσες, μα ούτε τη γοήτευσες.

Θυμάμαι όταν είχα βγει κι εγώ σε ένα τέτοιο ραντεβού. Με πήγε σε ένα καλό εστιατόριο, μου μίλησε για τη ζωή του, με έκανε να γελάσω. Αλλά δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρων άνθρωπος. Δεν ένιωσα πως είχε μέσα του πράγματα που ήθελα να ανακαλύψω. Οι ερωτήσεις που μου έκανε, ας πούμε, ήταν πολύ γενικές. Σαν να μην ενδιαφερόταν ούτε κι εκείνος τόσο πολύ. Σκεφτόμουν να του πω διάφορα πράγματα αλλά ήταν κάπως απόμακρος όταν του μιλούσα. Ήταν γλυκός όμως. Κι έφυγα νιώθοντας πολύ μέτρια.

Το δεύτερο ραντεβού

Πολλά ραντεβού είναι έτσι. Οι άνθρωποι έχουν ασυνείδητους μηχανισμούς αυτοάμυνας. Συχνά δεν τα καταφέρνουν να εκφραστούν πλήρως με την πρώτη. Οι περισσότερες γυναίκες αυτό το κατανοούν κι έτσι δίνουν σχεδόν πάντα μία δεύτερη ευκαιρία. Εφόσον υπάρχει τουλάχιστον ένα στοιχείο που να τις έλκει στο άλλο άτομο, δηλαδή.

Στο δεύτερο όμως ραντεβού, υπάρχουν άλλες προσδοκίες. Είπαμε πως στην μικρή μου έρευνα διαπίστωσα πως 91% των γυναικών θα έβγαινε και δεύτερο ραντεβού, ακόμη και αν το πρώτο δεν ήταν το ιδανικότερο. Αλλά οι μισές από αυτές τις γυναίκες λένε πως στο δεύτερο ραντεβού θα περιμένουν κάτι πραγματικά συναρπαστικό.

Ένα καλό δείπνο. Ένα ρομαντικό φιλί. Ο τύπος οφείλει να το σχεδιάσει πολύ προσεκτικά.

Το δεύτερο ραντεβού λοιπόν παίζει να είναι σημαντικότερο από το πρώτο.

Ακόμη και γυναίκες πολυάσχολες συμφωνούν ότι θα έβγαιναν και δεύτερη φορά με έναν έτσι κι έτσι τύπο. Οι γυναίκες είναι το ίδιο αμήχανες με εσένα πολλές φορές, οπότε θα συγχωρέσουν μικρά λάθη. Κατανοούν αν κάποιος είναι αγχωμένος την πρώτη φορά. Μπορεί κι εκείνες να ήταν εξίσου αγχωμένες και αυτό να επηρέασε τη ροή της πρώτης συνάντησης. Οι γυναίκες θα δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία για να μην αδικήσουν κανέναν.

Σκέφτονται πως τόσο εκείνες όσο και ο άντρας που θα τις συνοδέψει θα νιώθουν πιο άνετα τη δεύτερη φορά. Το ξέρουν ότι οι άντρες δεν αποδίδουν τον καλύτερο εαυτό τους όταν είναι νευρικοί ή όταν προσπαθούν υπερβολικά πολύ να εντυπωσιάσουν. Πιστεύουν πως μονάχα αν ξαναβγούν με κάποιον να καταλάβουν αν πραγματικά τους αρέσει.

Τι κάνουμε λοιπόν στο δεύτερο ραντεβού;

Η γυναίκα πρέπει επιτέλους να σε γνωρίσει. Να δημιουργήσεις, ή να διαλέξεις, ένα περιβάλλον όπου να μπορείς να εκφραστείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα μέρος όπου και εκείνη να νιώσει άνετα και ευχάριστα. Μην διανοηθείς να προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις με τις γνώσεις σου για το ποδόσφαιρο, ή τους υπερήρωες. Άστα αυτά για κάποιο επόμενο, ή μεθεπόμενο, ραντεβού. Προσπάθησε να της κουβεντιάσεις ανοιχτά για θέματα που θα της εξάψουν την περιέργεια για σένα τον ίδιο. Απάντησε στις ερωτήσεις της. Ρώτησέ τη πράγματα που να την κάνουν να νιώσει ότι ενδιαφέρεσαι.

Τι θέλει να μάθει μία γυναίκα στο δεύτερο ραντεβού;

 1. Αυτός ο άντρας ενδιαφέρεται στα αλήθεια για μένα;
 2. Θα μου φερθεί καλά;
 3. Φέρεται καλά, γενικά, στους ανθρώπους;
 4. Έχουμε κάποιες αξίες κοινές, κάποια κοινά πιστεύω;
 5. Είναι διασκεδαστικός ή μυστηριώδης;
 6. Θα με κάνει να θέλω να μάθω περισσότερα για αυτόν;

Να τα έχεις υπόψη σου αυτά διαρκώς πριν κάνεις την κίνησή σου. Είναι σημαντικό να την αφήσεις θέλοντας να μάθει περισσότερα πράγματα για σένα και ζητώντας να κάνει περισσότερα πράγματα μαζί σου. Με άλλα λόγια πρέπει να την κάνεις να “θέλει κι άλλο”.

Ένα υπέροχο πρώτο φιλί είναι μία καλή επιλογή. Ή φρόντισε να της δείξεις ότι κρύβεις μέσα σου πράγματα που άπτονται των δικών της αξιών και ενδιαφερόντων. Δείξε της πως ενδιαφέρεσαι. Δείξε της πόσο είναι ξεχωριστή για σένα. Κάνε την να ανυπομονεί για το τρίτο ραντεβού.


Σημειώνω ότι το κείμενο είναι αυτούσιο, έκανα μόνο κάποιες αλλαγές λογοτεχνικής φύσεως. Το συμπέρασμα ποιο είναι λοιπόν; Μην αγχώνεσαι, θέλει κι αυτή όσο κι εσύ να πετύχει το ραντεβού της. Έξαψε της την φαντασία και κάνε την να αναρωτιέται για εσένα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!