Γίνε Χαρισματικός: Πώς να έχεις Χιούμορ όταν Φλερτάρεις - Men's Bible

Γίνε Χαρισματικός: Πώς να έχεις Χιούμορ όταν Φλερτάρεις

Γίνε Χαρισματικός: Πώς να έχεις Χιούμορ όταν Φλερτάρεις

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως το να έχεις καλό χιούμορ όταν φλερτάρεις αποτελεί ένα απ’ τα βασικότερα βέλη στην φαρέτρα ενός άνδρα.

Και αυτό γιατί προβάλει πολλά καλά στοιχεία για τον εαυτό σου χωρίς εσύ να χρειαστεί να μιλήσεις για εσένα. Χαρακτηριστικά όπως ευφυΐα, αισιοδοξία και άνεση.

Για πολλούς άνδρες, η καλή αίσθηση του χιούμορ είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι. Η αλήθεια είναι πως όντως για κάποιους είναι ενστικτωδώς πιο εύκολο να δουν την αστεία πλευρά της ζωής.

Ωστόσο, η καλή αίσθηση του χιούμορ δεν αποτελεί προνόμιο των εκλεκτών λίγων. Πρόκειται για κάτι το οποίο μαθαίνεται και καλλιεργείται.

Ίσως να δοκίμασες στο παρελθόν να πεις κάποιο αστείο ή να κάνεις κάποιο πείραγμα σε ραντεβού, και η προσπάθεια σου να έπεσε στο κενό. Αυτό να ξέρεις είναι φυσιολογικό. Όπως και με όλες τις δεξιότητες – πχ η ντρίμπλα στο ποδόσφαιρό – έτσι και τα επιτυχημένα πειράγματα και αστεία, απαιτούν εξάσκηση και καλλιέργεια.

Θα δοκιμάσεις, θα αποτύχεις, θα ξαναδοκιμάσεις και σιγά σιγά θα γίνεις καλύτερος και θα βρεις το προσωπικό σου στυλ.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αρκετοί άνδρες αποτυγχάνουν με τα αστεία και τα πειράγματα στο φλερτ. Προσπαθούν να κλέψουν το στυλ κάποιου άλλου και έτσι αυτό που βγάζουν είναι κάτι προσποιητό και μη αυθεντικό.

Όπως λοιπόν και με άλλες δεξιότητες του φλερτ (πχ αφήγηση ιστοριών), έτσι και με την αίσθηση του χιούμορ, θα πρέπει να εξασκηθείς για να βρεις το δικό σου προσωπικό στυλ στα αστεία και τα πειράγματα.

Να είσαι πρόθυμος λοιπόν να αποτύχεις, να μάθεις από αυτές τις αποτυχίες και να διορθώνεις οτιδήποτε δεν δουλεύει. Έτσι θα εξελιχθείς.

Απλά τα πράγματα: πώς να έχεις χιούμορ όταν φλερτάρεις

Η ερώτηση «πώς να αποκτήσω καλύτερη αίσθηση του χιούμορ» είναι δύσκολο να απαντηθεί με ακρίβεια. Η αλήθεια είναι πως όταν προσπαθείς πολύ να είσαι αστείος, συχνά καταλήγεις να πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο.

Αν έχεις παρατηρήσει, οι χαρισματικοί άνδρες – εκείνοι που δημιουργούν με άνεση μια ευχάριστη ατμόσφαιρα – αστειεύονται με τρόπο αβίαστο. Δεν προσπαθούν να είναι αστείοι. Το χιούμορ τους βγαίνει φυσικά.

Για να μπορέσεις λοιπόν να καλλιεργήσεις το χιούμορ όταν φλερτάρεις, θέλω οπωσδήποτε να έχεις στο νου σου τις εξής βασικές αρχές.

  • Μην προσπαθείς πολύ. Αν το παρακάνεις τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι.
  • Έχε αυτεπίγνωση και γνώριζε πως ακούγεται το αστείο στην κοπέλα.
  • Φρόντιζε πάντα να προσαρμόζεσαι. Το φλερτ κατά ένα μεγάλο ποσοστό βασίζεται στο πόσο ευέλικτος είσαι κοινωνικά. Εκείνο το πείραγμα που μια γυναίκα θα το βρει έξυπνο και αστείο, κάποια άλλη θα το βρει αδιάφορο. Οπότε διάβαζε σωστά τα σημάδια.
  • Συσχετίσου μαζί της. Φρόντιζε να διατηρείς μια ισορροπία ανάμεσα στα αστεία, στα πειράγματα και στην σοβαρή κουβέντα. Κανείς δεν βρίσκει διασκεδαστικό κάποιον που θέλει όλη την ώρα να σπάει πλάκα.

Πώς να είσαι πνευματώδης

Το να είσαι αστείος και το να είσαι πνευματώδης είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Οι αστείοι άνδρες τείνουν να θέλουν πολύ να ακουστούν, επίσης τους αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής και να δίνουν μια παράσταση για τους άλλους.

Οι πνευματώδεις άνδρες από την άλλη, είναι εκείνοι που θα εισάγουν λίγα, αυθόρμητα αλλά πολύ έξυπνα και εύστοχα αστεία μέσα στο διάλογο. Αυτό τους κάνει πιο χαρισματικούς και φυσικά πιο ελκυστικούς, καθώς το χιούμορ τους είναι διακριτικό και πολύ εύστοχο χωρίς να γίνεται υπερβολικό.

Και όχι μονάχα αυτό, αλλά συχνά και ο τρόπος τους σε κάνει να σκέφτεσαι. Ένας πνευματώδης άνδρας έχει διαμορφώσει τις δικές του ιδέες και απόψεις και συχνά το χιούμορ του συνδέεται με αυτές.

Μάλιστα το έξυπνο και πνευματώδες χιούμορ δε χρειάζεται να σχετίζεται αναγκαστικά με κάποιο αστείο. Μπορεί άνετα να είναι κομμάτι του πως κάποιος εκφράζει τις απόψεις του με τρόπο που είναι συναρπαστικός και διασκεδαστικός.

Αν μάλιστα προσθέσεις στο μίγμα αυτοπεποίθηση και καλή ροή στην ομιλία, τότε έχεις ένα πολύ δυνατό κοκτέιλ που θα κάνει κάθε γνωριμία και κάθε ραντεβού επιτυχημένα.

Δεν χρειάζεται να γίνεις κωμικός για να έχεις χιούμορ όταν φλερτάρεις

Αν και το χιούμορ είναι εξαιρετικά χρήσιμο στο φλερτ, το τελευταίο πράγμα που θες είναι να καταλήξεις ο διασκεδαστής της κοπέλας. Η υπερβολή και η προσπάθεια να πετάς το ένα αστείο μετά το άλλο, γρήγορα σε κάνει να δείχνεις ανασφαλής.

Να θυμάσαι λοιπόν πως δεν είσαι κωμικός και το φλερτ δεν είναι κάποιο σόου στο οποίο δίνεις παράσταση. Ναι, σίγουρα είναι καλό να μπορείς να κάνεις την κοπέλα να γελάει.

Όμως, όταν υπερβάλεις, η κοπέλα καταλήγει να σε βλέπει περισσότερο σαν διασκεδαστή παρά σαν ελκυστικό άνδρα.

Μπορεί να σε συμπαθήσει, αλλά δε θα σε δει ερωτικά.

Για αυτό λοιπόν, είτε φλερτάρεις με κάποια που μόλις γνώρισες, είτε είσαι σε ραντεβού, φρόντισε να ρωτάς τακτικά τον εαυτό σου: «Μήπως προσπαθώ υπερβολικά να την πειράξω και να την κάνω να γελάσει;».

Και αν η απάντηση είναι «ναι», τότε φρόντισε να ελαττώσεις τα πολλά αστεία και να διατηρήσεις μια ισορροπία.

Θες να μάθεις πώς να κάνεις τα σωστά πειράγματα στο φλερτ; Δες εδώ

Πώς να εξασκηθείς στο να έχεις χιούμορ όταν φλερτάρεις

Αν δεν είσαι εκ φύσεως κάποιος που θα κάνει κάποιο αστείο και θεωρείς πως αυτό είναι το μοναδικό που σου λείπει για να βελτιωθείς στο φλερτ, μην πανικοβάλλεσαι. Μπορείς να καλλιεργήσεις την αίσθηση του χιούμορ σου.

Και υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το κάνεις αυτό.

Ένας τρόπος, είναι να κάνεις όσο περισσότερη παρέα μπορείς με άτομα που ξέρουν πώς να μετατρέπουν μια βαρετή φράση σε μια σπιρτόζικη ατάκα. Σωστά κατάλαβες, το χιούμορ είναι μεταδοτικό.

Μάλιστα κάποια βασικά στοιχεία του χιούμορ, όπως ο χρωματισμός της φωνής, το σωστό timing κλπ, δεν μπορείς να τα μάθεις με άλλο τρόπο παρά μόνον παρατηρώντας άλλους που τα έχουν καλλιεργήσει.

Μπορείς επίσης να παρακολουθείς stand-up κωμικούς, να διαβάζεις κωμικές νουβέλες και γενικά να αποκτήσεις τη συνήθεια να ψάχνεις γύρω σου για πράγματα που σου φαίνονται αστεία.

Αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι που δεν έχουν χιούμορ τείνουν να είναι πολύ σοβαροί και να μην γελούν γενικά.

Οπότε όσο περισσότερο συνηθίσεις να βλέπεις την αστεία πλευρά της ζωής, τόσο περισσότερο θα γελάς και τόσο περισσότερο θα μπορείς να αναπαράγεις το συναίσθημα αυτό και στους ανθρώπους γύρω σου.

Δες το χιούμορ ως κομμάτι της καθημερινότητας σου. Και εσύ θα νιώθεις πιο ευχάριστα και οι δεξιότητες σου θα βελτιωθούν.5+1 συμβουλές για το Χιούμορ στο φλέρτ, Γίνε Χαρισματικός: Πώς να έχεις Χιούμορ όταν Φλερτάρεις

Από τη θεωρία στην πράξη

Το να κάνεις αστεία και πειράγματα στο φλερτ αποτελεί ρίσκο για αρκετούς άνδρες. Όμως αν δεν έχεις χιούμορ όταν φλερτάρεις, η κουβέντα που κάνεις με την κοπέλα στερείται ενδιαφέροντος.

Είναι καλύτερο να ρισκάρεις, από το να μην δοκιμάσεις καν να κάνεις κάποιο αστείο.

Φρόντισε λοιπόν με κάθε κοπέλα που μιλάς να την πειράζεις με κάποιον τρόπο. Προσπάθησε να εκφράζεις οτιδήποτε σου φαίνεται αστείο και χιουμοριστικό.

Ναι, αν νιώθεις πως δεν το έχεις με το χιούμορ όταν φλερτάρεις, τότε σίγουρα πολλές φορές τα αστεία σου θα πέσουν στο κενό. Όμως έτσι θα αποκτήσεις την εμπειρία που απαιτείται για να είσαι κοινωνικά πιο ευέλικτος και έτσι θα ακονίσεις την αίσθηση του χιούμορ σου.

Μην φοβηθείς λοιπόν την αποτυχία, καθώς αυτή είναι μέρος της διαδικασίας. Μάλιστα το να αποδεχτείς πως κάποιες φορές δε θα γελάσει η κοπέλα με τα πειράγματα σου, θα σε βοηθήσει να αποβάλεις από πάνω σου την πίεση να τα πάς τέλεια.

Και έτσι θα δείχνεις πιο φυσικός και αυθόρμητος όταν λες κάποιο αστείο. Η κεντρική ιδέα είναι απλά να εξασκηθείς γιατί αν δεν το κάνεις τότε ποτέ δε θα αναπτύξεις αυτή την πολύτιμη για το φλερτ ικανότητα.

Από τη στιγμή όμως που θα βελτιωθείς και θα νιώσεις ότι πλέον «το ‘χεις», θα αναρωτιέσαι γιατί τόσον καιρό δεν έβγαζες αυτή την πλευρά σου προς τα έξω. Επίσης θα νιώθεις πιο άνετος να φλερτάρεις με τις κοπέλες που σου αρέσουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!