Φλερτ σε Μεγάλη Ηλικία: Πώς να Φλερτάρεις με Επιτυχία - Men's Bible

Φλερτ σε Μεγάλη Ηλικία: Πώς να Φλερτάρεις με Επιτυχία

Φλερτ σε Μεγάλη Ηλικία: Πώς να φλερτάρεις με επιτυχία, Πως να γίνεις ενδιαφέρων τύπος

Το φλερτ σε μεγάλη ηλικία συχνά μοιάζει περίπλοκο. Όχι γιατί είναι, αλλά γιατί έτσι δείχνει σε αυτούς που ενώ το θέλουν, μέσα τους κάτι τους κρατάει.

Όμως, αν κάτι σε κρατάει απ’ το να φλερτάρεις και να απολαύσεις τον έρωτα και τη ζωή, αυτό δεν είναι η ηλικία.

Πάντα θα υπάρχει αυτό το οποίο νιώθεις ότι σε σταματάει, άσχετα αν το εμπόδιο βρίσκεται κυρίως στο μυαλό σου.

Όταν είσαι μικρός, λες «δεν έχω εμπειρία», «δεν ξέρω τί να πω, πως να το πω, πως να δράσω».

Όταν είσαι πιο ώριμος λες «είμαι μεγάλος για να βγαίνω και να κάνω γνωριμίες» ή «δεν έχω χρόνο».

Όμως μιλάμε για τη ζωή σου και την ευτυχία σου. Πάντα είσαι στη σωστή ηλικία για να τα απολαύσεις και πάντα ο χρόνος αρκεί, με τη σωστή βέβαια διαχείριση.

Μη μένεις λοιπόν στο γεγονός ότι η ηλικία σου τελειώνει σε -άντα ή σε -ήντα.

Το φλερτ σε μεγάλη ηλικία μπορεί να γίνει επιτυχημένα αρκεί να αξιοποιήσεις τη γοητεία σου, να εκμεταλλευτείς τα δυνατά σου σημεία και να δυναμώσεις τις αδυναμίες σου.

Σημασία δεν έχει η ηλικία, αλλά η γοητεία

Σε γενικές γραμμές η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζεις.

Οι άνδρες «γερνούν» πιο αργά σε σχέση με τις γυναίκες.

Ένας σαραντάρης και ένας πενηντάρης μπορούν να σαρώσουν με τη γοητεία τους και να έχουν επιτυχίες που ο άγουρος εικοσάρης τις κοιτάει με το κιάλι.

Το θέμα είναι να αναδείξεις όλα αυτά που σε κάνουν γοητευτικό, να φλερτάρεις επιδέξια και με το σωστό τρόπο για την εικόνα του άνδρα που βγάζεις.

Σε γενικές γραμμές όταν είσαι πιο μικρός ηλικιακά, μπορείς πιο εύκολα να υποστηρίξεις ένα πιο cocky τρόπο συμπεριφοράς. Να πειράζεις περισσότερο, να κάνεις περισσότερες τρέλες, να το παίξεις πιο αλήτης.

Όταν όμως μεγαλώνεις, αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς δε δείχνει κάτι θετικό για εσένα. Αντίθετα μοιάζει σαν να μη νιώθεις άνετα με την ηλικία σου και να προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου και τους άλλους ότι δε μεγαλώνεις.

Γι’ αυτό μην προσπαθήσεις να παραστήσεις ότι είσαι νεότερος. Μην ακολουθήσεις στιλιστικά trends της εποχής που είναι για φοιτητές.

Χαλάς γρήγορα την εικόνα σου αν προσπαθήσεις να ντυθείς και να φερθείς σαν εικοσιπεντάρης σε σώμα πενηντάρη.

Αντίθετα, είναι προς όφελός σου να προσφέρεις αυτό που ο εικοσάρης δεν μπορεί. Πείρα, προσωπικότητα και εμπειρία.

Οι ιστορίες που λες για τον εαυτό σου, το εκλεπτυσμένο στυλ σου, τα διακριτικά πειράγματα και η συμπεριφορά ενός gentleman είναι τα όπλα σου.

Φλερτ σε μεγάλη ηλικία: Πως να το κάνεις σωστά

Προσωπικές ιστορίες: Χτίσε το προφίλ σου

Ποιος είσαι; Ποια είναι τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς σου που οφείλουν οι άλλοι να γνωρίζουν; Ποιες ιστορίες απ’ τη ζωή σου αναδεικνύουν αυτές τις πτυχές του χαρακτήρα σου.

Οι προσωπικές ιστορίες είναι εργαλείο προσωπικού branding και εξαιρετικός τρόπος να διατηρήσεις την κουβέντα στο φλερτ.

Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο περισσότερο οφείλεις να στηρίζεσαι στις ιστορίες για τον εαυτό σου. Σκέψου λοιπόν ποιες στιγμές της ζωής σου φωτίζουν τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σου και φρόντισε να εξιστορείς τις στιγμές αυτές κάθε φορά που φλερτάρεις .

Μάλιστα όσο καλύτερος γίνεις στην αφήγηση ιστοριών, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον και προσοχή θα διεκδικείς.

Γίνε πηγή φωτός

Όχι, λέγοντας πηγή φωτός δεν εννοώ να βάλεις το δάχτυλο σου στην πρίζα. Αλλά να ακτινοβολείς θετικότητα. Γίνε ο αισιόδοξος τύπος. Αυτός που βλέπει την ελπίδα στο βάθος και που διακρίνει τα χαρίσματα των άλλων, όταν οι άλλοι τα αγνοούν ή τα θεωρούν δεδομένα.

Υπάρχει έλλειψη εκτίμησης στις μέρες μας. Ειδικά στις προσωπικές σχέσεις. Και εσύ ως άνδρας με χάρισμα και γοητεία, ξεχωρίζεις γιατί βλέπεις αυτό που οι άλλοι προσπερνούν.

Καλλιέργησε την αισιοδοξία. Διώξε απ’ το λεξιλόγιο σου λέξεις όπως «πρόβλημα» και «καταστροφή» που δημιουργούν αρνητικές εικόνες και συναισθήματα στο μυαλό.

Υιοθέτησε λέξεις όπως «ζήτημα» και «πρόκληση» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο και προάγουν την ηρεμία και την αισιοδοξία.

Επίσης, χαμογέλα σε όλους. Ακόμα και αν δεν έχεις δόντια. Ακόμα και αν είναι στραβά. Η γοητεία σου πηγάζει απ’ τα συναισθήματά σου, όχι απ’ τη συμμετρία του προσώπου σου.

Πείραξε διακριτικά

Φαντάσου πως έχεις μπροστά σου την τετράχρονη ανιψιά σου και παίζεται.

Πως της φέρεσαι και πως της μιλάς;

Κάνεις σοβαρή κουβέντα μαζί της;

Μήπως της λες για τη δουλειά σου και πόσο δύσκολα είναι τα ωράρια; Μήπως αναλύεται την κίνηση που συναντάς καθώς επιστρέφεις από τη δουλειά;

Μάλλον όχι. Το πιθανότερο είναι πως διασκεδάζετε και οι δύο.

Την πειράζεις και της μιλάς παιχνιδιάρικα και όχι σοβαρά, με τρόπο που της αρέσει.

Στο φλερτ πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Δε χρειάζεται να δείξεις τύπος «πολλά βαρύς», ούτε να κάνεις πειράγματα στα όρια της προσβολής.

Χρειάζεται ωστόσο να υπάρχει μια χαλαρή διάθεση η οποία προάγει τη διασκέδαση.

Γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις χαλαρά πειράγματα, τα οποία δε στοχεύουν στην ταυτότητα του άλλου.

Δηλαδή δεν πειράζεις την κοπέλα για το όνομα, το μέρος καταγωγής, το σώμα, τη δουλειά της και γενικά για οτιδήποτε είναι κομμάτι της ταυτότητάς της.Φλερτ σε Μεγάλη Ηλικία: Πώς να φλερτάρεις με επιτυχία

Μη ξεχνάς τα όρια

Δεν είναι απαραίτητο να είσαι υποχωρητικός με τους άλλους για να είσαι καλός και ευχάριστος μαζί τους.

Απεναντίας, μπορεί να τους αρέσει η παρέα σου, αλλά αν δεν τους βάζεις όρια και διαρκώς κάνεις πίσω, τότε δεν έχεις το σεβασμό τους.

Αν δεν έχεις το σεβασμό της γυναίκας που φλερτάρεις, τότε πως θα έχεις και το ερωτικό της ενδιαφέρον;

Σκέψου λοιπόν ποια είναι τα όριά σου. Ποιες υποχωρήσεις νιώθεις οκ να κάνεις και ποιες όχι.

Για να μπορείς να βάζεις όρια χρειάζεται πρώτα να ξέρεις ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σου.

Αφού το κάνεις αυτό, τότε ξεκίνα να λες «όχι». Γίνεσαι πολύ ελκυστικός όταν σταματάς αποφασιστικά αυτούς που προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν.

Η κοπέλα νιώθει περισσότερη ασφάλεια μαζί σου έτσι, παρά όταν σε βλέπει να τρέχεις διαρκώς για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων.

Επίλογος

Το φλερτ σε μεγάλη ηλικία, όπως και σε κάθε ηλικία, χρειάζεται να είναι απλό και να στηρίζεται στην προσωπική βελτίωση και γοητεία.

Κάνε στην άκρη τα χρόνια. Φρόντισε σωστά τον εαυτό σου και το ντύσιμό σου. Βγες έξω, διασκέδασε, βγάλε τον καλύτερό σου εαυτό, μίλα με γυναίκες που σε ενδιαφέρουν.

Ελκόμαστε κυρίως απ’ τα συναισθήματα που προβάλουν οι άλλοι και από τα συναισθήματα που αυτοί προκαλούν μέσα μας. Η ηλικία είναι περισσότερο ένα νούμερο και όχι περιοριστικός παράγοντας.

Αν μπεις σε πορεία αυτοβελτίωσης και ξεκινήσεις να φλερτάρεις τις γυναίκες που σου αρέσουν, θα το διαπιστώσεις κι εσύ σύντομα.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά για το φλερτ σε μεγάλη ηλικία; Δες εδώ 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!