Πώς να γνωρίσεις ισορροπημένες κοπέλες - Men's Bible

Πώς να γνωρίσεις ισορροπημένες κοπέλες

Πώς να γνωρίσεις ισορροπημένες κοπέλες

Πολλοί πιστεύουν πως οι κοπέλες με τις οποίες βγαίνουν ραντεβού ή κάνουν σχέση είναι αναξιόπιστες, ρηχές, εγωίστριες και χειριστικές. Ωστόσο, αν όλες μας οι σχέσεις καταλήγουν σε καταστροφή, αυτό μας λέει περισσότερα για μας τους ίδιους από ότι για τα άτομα με τα οποία έχουμε σχέση. Η ικανότητά μας να επιλέξουμε συντρόφους προφανώς είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη. Υπάρχουν εκατομμύρια από ελκυστικές, συναισθηματικά υγιείς και ισορροπημένες, και, πάνω από όλα, ελεύθερες κοπέλες εκεί έξω. Πρέπει απλώς να μάθουμε πώς θα τις εντοπίζουμε και πώς θα τις φέρουμε κοντά μας.

#1. Άσε τα παιχνίδια και τις ατάκες

Άσε στην άκρη τα παιχνίδια, τις εκπληκτικές ατάκες και την πάσης φύσεως προσποίηση, οι ισορροπημένες κοπέλες, δεν τα χρειάζονται αυτά. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι, αν κάνω αυτό, εκείνη θα σκεφτεί εκείνο, ή το εννοούσε άραγε το άλλο που μου είπε, ή τι θέλει να με κάνει να σκεφτώ; Ή δεν ξέρω τι ακριβώς νοιώθει για μένα, ή αυτή λέει το άλφα αλλά κάνει το βήτα – τότε φίλε μου άφησε το.

Έτσι κι αλλιώς στις σχέσεις, τα συναισθήματα και το σεξουαλικό ενδιαφέρον δίνουν ήδη αμφίσημη χροιά από μόνα τους. Ήδη είναι δύσκολο να εκφραστεί ο ένας από τους δύο, ή και οι δυο καμιά φορά, με σαφή τρόπο. Όταν όμως η συμπεριφορά του ενός μέλους, ή και των δύο, γίνεται τόσο αμφίσημη, είναι βέβαιο πως το πράγμα οδεύει προς καταστροφή. Μπορεί η καταστροφή να μην συμβεί αμέσως, να αργήσει λίγο. Αλλά θα συμβεί και να το ξέρεις.

#2. Πρόσεξε ιδιαίτερα συμπεριφορές εξάρτησης

Τέτοιες συμπεριφορές συνίστανται στο να έχεις απέναντί σου ένα άτομο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη γνώμη που έχεις εσύ για αυτό παρά για τη γνώμη που έχει το ίδιο για τον εαυτό του.

Πώς ανιχνεύεται μία τέτοια συμπεριφορά; Όταν λέει ψέματα για να εντυπωσιάσει. Όταν προσπαθεί να ψαρέψει κομπλιμέντα. Όταν είναι υπερβολικά ευαίσθητη, ή υπερβολικά δραματική, προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθειά σου. Όταν συνεχώς παίζει το ρόλο του θύματος βάζοντάς σε στη διαδικασία να την «σώσεις». Όταν κάνει καυγάδες για εντελώς ασήμαντα και παράλογα πράγματα. Όταν συστηματικά προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψετε.

Πρέπει βέβαια να πούμε πως τέτοιες συμπεριφορές προκύπτουν σε όλους μας, από καιρού εις καιρό. Αλλά από ένα σημείο και ύστερα η συμπεριφορά εξάρτησης γίνεται επικίνδυνη. Γίνεται ξεκάθαρη προσπάθεια συναισθηματικού χειρισμού.

Πώς να γνωρίσεις ισορροπημένες κοπέλες

Το πρόβλημα με τη συμπεριφορά εξάρτησης είναι ότι, αν σου φαίνεται φυσιολογική, τότε θα φαίνεται φυσιολογική και σε όλους τους άλλους. Δηλαδή, αν επιδεικνύεις εσύ τέτοια συμπεριφορά στην προσωπική σου ζωή, θα την βρίσκεις αποδεκτή ή δεν θα την παρατηρείς  στους ανθρώπους που θα το κάνουν.

«Ναι, μου είπε ψέματα ότι της τηλεφωνούσε ακόμη ο πρώην της, αλλά νομίζω ήθελε απλά να με κάνει να ζηλέψω. Έτσι της πήρα μία καινούρια τσάντα. Αρκεί μονάχα να έσβηνε το τηλέφωνό του από τις επαφές της. Καλός συμβιβασμός, σωστά;»

Λάθος! Σου αξίζει μια γροθιά στη μούρη, φίλε μου με τον καλό συμβιβασμό. Εκτίμησε περισσότερο τον εαυτό σου και οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν θα συντονίσουν τη συμπεριφορά τους με το επίπεδό σου, ή θα πάψουν να σε περιβάλλουν.

#3. Καμία ανοχή στον συναισθηματικό χειρισμό

Να δείχνεις μηδενική ανοχή στον συναισθηματικό χειρισμό. Πολλοί άνθρωπο ανιχνεύουν τη χειριστική συμπεριφορά ή τη συμπεριφορά εξάρτησης, αλλά τις ανέχονται ή τις εκλογικεύουν. Αυτό τους κάνει κι αυτούς εξίσου εξαρτημένους.

Ο λόγος που ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά είναι ότι, παρά το γεγονός ότι είναι δυσάρεστη, τους κάνει πάντως να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί και επιθυμητοί. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι άνδρες αυτοί έχουν τόσο χαμηλό αυτοσεβασμό που αισθάνονται, έστω και υποσυνείδητα, ότι τους αξίζει να τους χειρίζονται και να τους χρησιμοποιούν.

Να επιδεικνύεις λοιπόν μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, είτε προέρχονται από το άτομο απέναντί σου, είτε από εσένα τον ίδιο. Να είσαι πρόθυμος να απομακρυνθείς από κάποιον κοντινό σου, τη στιγμή που θα αρχίσει να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο. Αυτό θα κάνεις αν έχεις αυτοσεβασμό. Αυτό θα κάνεις, αν θέλεις να κρατήσεις υγιή και δυνατά όρια.

Οι άνθρωποι που δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές μιλάνε διαρκώς για φάσεις. «Περνάει φάση. Βελτιώνεται. Περνάει άσχημα και την βοηθάω σε αυτό». Όμως αυτές οι δικαιολογίες απλώς διογκώνουν την τοξική συμπεριφορά. Όταν μπαίνεις σε αυτή τη λογική, απλώς τροφοδοτείς ένα φαύλο κύκλο και δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά. Και ούτε θα αλλάξει.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις δουλειά και με τον εαυτό σου, προκειμένου να έχεις ειλικρινή επικοινωνία στις σχέσεις σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επινοείς απίθανες καταστάσεις προκειμένου να κεντρίσεις το ενδιαφέρον κάποιας να σε γνωρίσει, ούτε ότι πρέπει να την γεμίσεις ενοχές. Δεν δημιουργούμε δράματα προκειμένου να κρατήσουμε κάποια κοντά μας.

Το σημαντικότερο είναι να καταλάβεις ότι όσο πιο χειριστικός είσαι ο ίδιος, τόσο πιο χειριστικές συμπεριφορές θα προσελκύσεις και θα ενθαρρύνεις.

Είναι λες και υπάρχει κάποιου είδους ισορροπία στις γνωριμίες και τις σχέσεις, ώστε ό,τι στέλνεις εκεί έξω επιστρέφει σε σένα. Και σε καταρρακώνει. Οπότε ναι, μπορείς να γνωρίσεις ισορροπημένες κοπέλες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!