Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση: Μια ιδιόμορφη Σχέση - Men's Bible

Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση: Μια ιδιόμορφη Σχέση

Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση: Μια ιδιόμορφη σχέση

Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση είναι δύσκολος συνδυασμός.

Η συγκατοίκηση είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία, ειδικά για κάποιον που την κάνει για πρώτη φορά. Εμπεριέχει αλλαγές στον τρόπο διαβίωσης, συνεργασίας, και συνηθειών. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα δυσκολότερο για έναν άντρα με Άσπεργκερ, καθώς θα πρέπει να αποκωδικοποιήσει συμπεριφορές που για άλλους φαίνονται φυσιολογικές.

Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση: Η σύντροφός μου επιμένει να πετάξω πολλά από τα πράγματά μου. Τι μπορώ να κάνω;

Δεν είναι όλοι οι άντρες με Άσπεργκερ μανιώδεις με την συσσώρευση υλικών και τις συλλογές αλλά όταν το κάνουν, μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της λογικής. Μπορεί να δεις δωμάτια ολόκληρα, γεμάτα με συλλογές από cd, dvd, παιχνίδια, περιοδικά και πράγματα που «μπορεί κάποια στιγμή να τα χρειαστούμε».

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό μπορεί να οδηγήσει μία γυναίκα στα όρια. Σιγά σιγά, θα αισθανθεί ότι απομονώνεται από κάθε δωμάτιο του σπιτιού και ότι δεν χωράει πουθενά. Η αίσθηση της συσσώρευσης αντικειμένων, που στα μάτια της φαίνονται άχρηστα και περιττά, θα την οδηγήσει σε ένα «μπούκωμα» συναισθηματικό, καθώς θα βλέπει το σπίτι της να γεμίζει ασφυκτικά.

Κάποια μπορεί να σκεφτεί ότι αν αρχίσει να πετάει μερικά από τα πράγματα του, θα ξεφορτώσει το σπίτι χωρίς εκείνος να το καταλάβει. Η αλήθεια είναι ότι το πιο πιθανό είναι να το καταλάβει στο πρώτο 24ωρο.

Αυτό μπορεί να κλονίσει την σχέση γιατί ένας άντρας με Άσπεργκερ μπορεί να σκεφτεί ότι η σύντροφός του το κάνει συστηματικά αυτό. Θα νομίσει ότι σε καθημερινή βάση του πετάει πράγματα και θα κάτσει να ψάξει όλα του τα υπάρχοντα για να βρει τυχόν απώλειες. Όλο αυτό θα κλονίσει την εμπιστοσύνη του και θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να αποκατασταθεί η ισορροπία.

Για να επέλθει μία ισορροπία, χρειάζεται συνεννόηση και κατανόηση, γιατί άσπεργκερ και συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για πολλές γυναίκες, το σπίτι είναι η φωλιά τους και κάτι για το οποίο αισθάνονται υπερήφανες και θέλουν να το δείχνουν και σε άλλους. Επειδή το σπίτι το μοιράζονται και οι δύο όμως, χρειάζεται να βρεθεί μία μέση λύση.

Η καλύτερη επιλογή είναι να ορίσουν από έναν χώρο του σπιτιού που θα μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει εκεί. Ακόμα κι ένα γκαράζ ή αποθήκη μπορεί να κάνει την δουλειά.

Είναι πολύ σημαντικό να μπουν κανόνες και όρια από νωρίς στη σχέση για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις αργότερα.Άσπεργκερ και Συγκατοίκηση: Μια ιδιόμορφη σχέση

Η σύντροφός μου διαμαρτύρεται ότι περνάω πολλές ώρες στο ίντερνετ και όχι μαζί της

Η σύντροφός μου διαμαρτύρεται ότι περνάω πολλές ώρες στο ίντερνετ και όχι μαζί της. Όταν όμως περνάμε χρόνο μαζί, βλέπει σαπουνόπερες που μου είναι αδιάφορες. Είναι παράλογη;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το ίντερνετ αποτελεί πρόβλημα για πολύ κόσμο, καθώς μπορεί να γίνει πολύ εθιστικό. Ειδικά για έναν άντρα με Άσπεργκερ, γιατί μπορεί να πάρει πολλές πληροφορίες και να κολλήσει με τις ώρες σε ενημερωτικά βίντεος.

Το μυαλό του μπορεί να λειτουργήσει σαν σφουγγάρι που απορροφάει πληροφορίες ασταμάτητα. Αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα αν φτάσει στο σημείο να χάνεται για ώρες, χωρίς να επικοινωνεί με το περιβάλλον του καθόλου. Αυτό, όπως είναι λογικό να συμβεί, θα κάνει την σύντροφό του να αισθανθεί παραμελημένη και παραγκωνισμένη.

Ακόμα περισσότερο αν ήδη αισθάνεται ότι πρέπει να παλέψει με τις ώρες που περνάει στη δουλειά του και τα χόμπι του.

Μία σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ καιρό με τόση παραμέληση. Έχει δικαίωμα στον ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό της και ο χρόνος που περνάει μπροστά στον υπολογιστή θα πρέπει να οριοθετηθεί από νωρίς, πριν χαθεί το μέτρο. Αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο να σπάσει αυτή την συνήθεια.

Από την άλλη, φτάνοντας στον ποιοτικό χρόνο μαζί, θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Αν η σύντροφός του θέλει να δει σαπουνόπερες, είναι το ίδιο με όταν αυτός θέλει να σερφάρει στο ίντερνετ. Αυτός λαμβάνει λογική ικανοποίηση μέσα από τις πληροφορίες που παίρνει και εκείνη λαμβάνει συναισθηματική ικανοποίηση μέσα από τις σειρές. Όπως αυτός κάνει συμβιβασμό για να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί της, έτσι κι εκείνη θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω για να έχει νόημα και για εκείνον ο κοινός ποιοτικός χρόνος.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει βόλτες, γεύμα μαζί, κάποια ταινία που και οι δύο θέλουν να δουν ή σεξ.

Όπως βλέπεις λοιπόν άσπεργκερ και συγκατοίκηση γίνονται! Αρκεί να υπάρχει κατανόηση και επικοινωνία και από τις δύο μεριές.

Έχεις Ασπεργκερ και θέλεις να βελτιώσεις την επικοινωνία με τη συντροφο σου; Επικοινώνησε μαζί μας

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!