Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία - Men's Bible

Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία

Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία.

Καλώς ή κακώς, τα χαρακτηριστικά που ελκύουν ερωτικά έναν άνδρα και μια γυναίκα, δεν είναι εκείνα που εξασφαλίζουν την ευημερία μιας σχέσης. Ούτε και εκείνα που οδηγούν μια ερωτική διαφωνία στην ήρεμη επίλυση της.

Το να είσαι σε σχέση, μοιάζει περισσότερο με το να είσαι συνέταιρος σε ένα κοινό εγχείρημα . Για αυτό και οι επικοινωνιακές δεξιότητες όπως είναι η διεκδικητικότητα, η διαπραγμάτευση και η ικανότητα να μεταδώσεις σαφώς το μήνυμα σου, παίζουν πρωτεύοντα ρόλο.

Όταν τα δύο μέλη του ζεύγους πολεμούν το ένα το άλλο μέσα σε μια ερωτική διαφωνία και δεν υποχωρούν πότε, τότε και η πιο μικρή διαφορά μετατρέπεται σε θύελλα. Όταν πάλι μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να φτάσουν στην κατανόηση, τότε η σχέση όχι μόνο προχωράει αλλά και δυναμώνει.

Το πως επικοινωνεί λοιπόν ένα ζευγάρι μέσα σε μια ερωτική διαφωνία, κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο μιας σχέσης.

Για αυτό αν θες να έχεις ποιοτικές σχέσεις, πρέπει να μάθεις να εκφράζεσαι με τρόπο που προάγει τη συνεργασία και όχι με τρόπο που την καταλύει. Επειδή όσο και να ταιριάζεις με κάποια κοπέλα, όσο καλά και αν τα πάτε, οι διαφωνίες και οι καυγάδες είναι αναπόφευκτοι,.

Ακολουθούν λοιπόν 2 επικοινωνιακές τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς μια ερωτική σύγκρουση ευκολότερα.

#1 Έχε ανοιχτή γλώσσα σώματος

Αν διαβάζεις λίγο καιρό το site μας τότε το γνωρίζεις καλά. Άσχετα με το τι λέξεις χρησιμοποιούμε και πως διατυπώνουμε της φράσεις μας, η γλώσσα του σώματος μας αποκαλύπτει πραγματικά το πως νιώθουμε.

Εσύ μπορεί να λες στη σύντροφό σου ότι δεν έχεις θυμώσει. Πως είσαι διαθέσιμος να κάνεις μια συζήτηση για το ζήτημα που σας απασχολεί, ωστόσο αν η στάση σου και οι εκφράσεις του προσώπου σου λένε το αντίθετο, τότε εκείνη θα το αντιληφθεί.

Και όχι μόνο θα το αντιληφθεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να αντιγράψει την κλειστή και αμυντική σου στάση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να «βαρύνει» περισσότερο και η κουβέντα να εκτροχιαστεί ευκολότερα.

Βλέπεις, ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι σε μια ερωτική διαφωνία μπορεί άνετα να μετατραπεί σε όπλο κατά της άλλης πλευράς. Όταν υψώνουμε τη φωνή μας, αποσυρόμαστε συναισθηματικά και γινόμαστε πιο ψυχροί ή βγάζουμε ειρωνεία και σαρκασμό πληγώνουμε συναισθηματικά τους άλλους και τους καλούμε να ανταποδώσουν.Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία.

Για αυτό το λόγο κράτα την ένταση χαμηλά και τον τόνο της φωνής σου ήρεμο.

Για να κρατήσεις λοιπόν την ατμόσφαιρα φιλική, υιοθέτησε μια ανοιχτή γλώσσα σώματος. Το να σταυρώνεις τα χέρια σου, να σφίγγεις τις γροθιές σου ή να δείχνεις θυμωμένος είναι συμπεριφορές που σε κάνουν να δείχνεις επιθετικός και απρόθυμος να συνεργαστείς.

Χαλάρωσε λοιπόν τους μυς του προσώπου σου και κράτα την οπτική επαφή με ένα θερμό και φιλικό βλέμμα. Άκου προσεκτικά τη σύντροφο σου και γνέφε κάθε τόσο ώστε να φαίνεται ότι την ακούς.

Δείχνοντας περισσότερο φιλικός και προσιτός θα την βοηθήσεις να χαλαρώσει και εκείνη ώστε να διαμορφωθεί ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης.

Θες να μάθεις τα μυστικά της ελκυστικής γλώσσας σώματος; Δες εδώ

#2 Δώσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

Βασική αρχή της αποτελεσματικής επικοινωνίας, είναι πως την ευθύνη για ένα μήνυμα την έχει εκείνος που το στέλνει και όχι εκείνος που το λαμβάνει.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως όταν θες να πεις κάτι στη σύντροφο σου, είναι δική σου ευθύνη να το καταστήσεις σαφές και ξεκάθαρο και όχι δική της να το αποκωδικοποιήσει και να το μεταφράσει όπως θες εσύ.

Αυτό είναι ένα βασικό λάθος που γίνεται πολύ συχνά στην επικοινωνία, όχι μόνο μεταξύ των ζευγαριών, αλλά γενικά.

Και αυτό γιατί ο καθένας έχει τα δικά του φίλτρα μέσα από τα οποία ερμηνεύει ένα γεγονός ή ένα μήνυμα. Έτσι, ενώ εσύ μπορεί να θεωρείς ότι είπες σωστά ότι είχες να πεις, η σύντροφός σου μπορεί να άκουσε και να κατάλαβε κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελες να της μεταφέρεις.

Ο βασικός λόγος που συμβαίνει, είναι επειδή αυτό που λέμε είναι συχνά μονάχα ένα μεμονωμένο κομμάτι της ευρύτερης εικόνας που έχουμε στο νου μας.

Και ενώ σε εμάς βγάζει νόημα καθώς έχουμε στο μυαλό μας το γενικότερο πλαίσιο, η σύντροφος μας δεν το έχει. Δεν έχει όλες εκείνες της πληροφορίες που εμείς γνωρίζουμε, ώστε να καταλάβει τι πραγματικά θέλουμε να πούμε.

Έχε στο νου σου λοιπόν να στέλνεις ολοκληρωμένα μηνύματα στη σύντροφο σου, ώστε να μπορεί να καταλάβει τη δική σου θέση και οπτική γωνία.

Για να καταλάβεις τι φέρνει ένα ζευγάρι σε σύγκρουση δες και το ακόλουθο βίντεο:

Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει το μήνυμα που θα στείλεις, να συνδυάζει τα γεγονότα που παρατηρείς και τις σκέψεις που κάνεις, με τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου. Έτσι θα μεταφέρεις όλα όσα χρειάζεται η άλλη πλευρά για να σε κατανοήσει.

Φυσικά, όπως είπα και πιο πάνω, για να αποφύγεις το βαρύ κλίμα, το μήνυμα σου θα πρέπει να μεταδίδεται με ήρεμο τόνο και να αποφεύγεις τις κατηγορίες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!