Πώς να παραμείνεις σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για μια ζωή - Men's Bible

Πώς να παραμείνεις σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για μια ζωή

Πώς να παραμείνεις σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για μια ζωή

Η καλή φυσική κατάσταση παίζει σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια ενός άντρα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες του. Γιατί στα πλαίσια του να βελτιώνεσαι συνολικά, θες να φτιάξεις και τη φυσική κατάσταση σου.

Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τις ικανότητές σου στο φλερτ, όμως και την εμφάνιση σου βοηθάει και την αυτοπεποίθηση σου.

Η δύναμη, η ταχύτητα και η αντοχή του σώματος είναι επενδύσεις που αποφέρουν τρομερά μερίσματα με το πέρασμα του χρόνου. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα αφήσουν το στίγμα τους σε όλα τα στάδια της μακροχρόνιας επιτυχίας σου και σου παρέχουν τη δυνατότητα να προχωρήσεις σωματικά και πνευματικά όποτε αυτό χρειάζεται

Στη ζωή όμως υπάρχουν διάφοροι τομείς όπως η οικογένεια, καριέρα, εκπαίδευση, οικονομικά κλπ που ζητάνε λαίμαργα μεγάλο μέρος του χρόνου σου και της προσοχής σου με αποτέλεσμα να σε εμποδίζουν από το να χτίσεις ή να διατηρήσεις μια εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση.

Για να το αποφύγεις αυτό υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’ όψιν:

#1. Βιωσιμότητα

Έχε κατά νου την φυσική κατάσταση ως μια μακροχρόνια διαδικασία. Η προπόνηση και η εξάσκηση θα συνεχίζονται για χρόνια. Άρα τυχόν κακή τεχνική ή/και υπερβολικά κιλά μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμο τραυματισμό και πολλά προβλήματα. Οπότε μην αφήνεις το Εγώ σου να πάρει τον έλεγχο. Χρησιμοποίησε ασκήσεις και κιλά στα οποία μπορείς να ανταποκριθείς ώστε να μπορείς να διατηρείς το πρόγραμμά σου όλο το χρόνο και να είσαι υγιής και δυνατός όλη σου τη ζωή.

#2. Πρόγραμμα

Είναι λογικό όταν είσαι πολύ νέος να σπρώχνεις τον εαυτό σου στα όρια του. Ειδικά αν έκανες κάποιο άθλημα και κατέβαινες σε αγώνες όπου ο ανταγωνισμός και ο πρωταθλητισμός σε προωθούσαν σε συχνές εξαντλητικές προπονήσεις. Όταν όμως η φυσική κατάσταση είναι κομμάτι του εαυτού σου και όχι μια ανάγκη για έναν αγώνα, όταν μιλάμε για μακροχρόνιο διάστημα τότε έρχεται η ανάγκη να υιοθετήσεις ένα πιο ταπεινό πρόγραμμα. Ο στόχος είναι να αναπτύξεις και να κρατήσεις υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης για όσο περισσότερα χρόνια μπορείς και όχι να φτάσεις στην κορυφή και μετά να καταρρεύσεις από την υπερπροπόνηση. Είναι σημαντικό λοιπόν να έχεις ένα πρόγραμμα το οποίο πρώτιστος είναι σταθερό και να μπορείς να το κρατήσεις για χρόνια και να προωθεί τη δική σου υγεία και ευεξία.

#3. Διατροφή

Πώς να παραμείνεις σε εξαιρετική φυσική κατάσταση για μια ζωή

Πίσω από τη παρασκήνια των προγραμμάτων και των ασκήσεων που θα ακολουθήσεις, κρύβεται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες όσον αφορά την υγεία, τη φυσική κατάσταση αλλά και τη ποιότητα ζωής γενικότερα. Η διατροφή σου είναι το καύσιμο που καίει για να τροφοδοτήσει όλα όσα κάνεις σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο. Κράτα τη όσο πιο απλή γίνεται αφαιρώντας το αλεύρι τη ζάχαρή και τις επεξεργασμένες τροφές και καταναλώνοντας περισσότερες ολόκληρες τροφές όπως είναι το κοτόπουλο, το μοσχάρι, αυγά, λαχανικά και οι ξηροί καρποί. Με αυτό τον τρόπο λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μάκρο και μίκρο στοιχεία που χρειάζεσαι για να έχεις υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, αυξητικής ορμόνης και ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

#4. Διαλλειματική προπόνηση

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, όσο ένας άντρας αναπτύσσει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του τόσο λιγοστεύει ο χρόνος που μπορεί να αξιοποιήσει για να διατηρήσει το σώμα του σε μια κατάσταση. Ένας τρόπος για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τον χρόνο αυτό είναι να αξιοποιήσει τη Διαλλειματική προπόνηση υψηλής έντασης. Με ένα απαραίτητο και καλό ζέσταμα για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί μπορείς να κερδίσεις πολλά από αυτό τον τύπο προπόνησης κάνοντας παράλληλα οικονομία στο χρόνο. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται πολύ υψηλή ένταση στην άσκηση ακολουθούμενη από ένα μικρό διάστημα χαλάρωσης. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι τα sprint όπου τρέχεις σε πολύ υψηλή ένταση για ένα μικρό διάστημα, περπατάς μέχρι την αφετηρία και ξανά από την αρχή.

#5. Προπόνηση με βάρη

 Σε συνδυασμό με τη παραπάνω προπόνηση όμως είναι σημαντικό να προπονηθείς και με αντιστάσεις. Επικεντρώνοντας σε πολυαρθρικές ασκήσεις όπως είναι τα καθίσματα και οι πιέσεις στήθους βάζεις το σώμα σου κάτω από το στρες επιπλέον βάρους και το αναγκάζεις να προσαρμοστεί. Το σώμα σου θα το κάνει παράγοντας έτσι περισσότερη τεστοστερόνη και αναπτύσσοντας περισσότερη μυϊκή μάζα. Ο σκοπός όμως δεν είναι να γίνεις bodybuilder αλλά να διατηρήσεις μια υγιείς και λειτουργική σωματική δύναμη κατά τη διάρκεια της ζωής σου.

Από τη στιγμή που ο σκοπός είναι η μακροπρόθεσμη φυσική κατάσταση είναι σημαντικό να μάθεις να προπονείσαι έξυπνα, να αναπτύξεις σωστές διατροφικές συνήθειες και να αποφύγεις τον πειρασμό της ζάχαρης και των επεξεργασμένων τροφών. Δημιούργησε και διατήρησε ένα πρόγραμμα το οποίο να σου επιτρέπει να το τηρείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχεδιασμένο για υγεία και δύναμη. Συνδύασε τη δύναμη από τις πολυαρθρικές ασκήσεις με την εκρηκτικότητα της διαλειμματικής προπόνησης και σιγά σιγά θα χτίσεις μια επιβλητική παρουσία την οποία θα διατηρείς με το πέρασμα του χρόνου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!