4 Λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις - Men's Bible

4 Λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις

4 Λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις

Αν βλέπεις ότι το φλερτ σου με κοπέλες που σε ενδιαφέρουν δεν προχωράει ιδιαίτερα, τότε ενδεχομένως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις τα οποία σαμποτάρουν τις προσπάθειες σου.

Και γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος να βελτιωθείς στο φλερτ και να κάνεις περισσότερες και ποιοτικότερες γνωριμίες, είναι να γίνεις αυτοδιορθωτικός. Δηλαδή να εξετάζεις αντικειμενικά τον τρόπο και τη συμπεριφορά σου και να αντιλαμβάνεσαι πως αυτός εκλαμβάνεται από την κοπέλα.

Έτσι σταδιακά και μέσα από την κοινωνική εμπειρία καλλιεργείς και βελτιώνεις τις κοινωνικές δεξιότητες που θα σε κάνουν χαρισματικό και ελκυστικό άνδρα.

Και για να σε βοηθήσω να βελτιωθείς άμεσα σου παραθέτω παρακάτω μερικά από τα κοινά και πιθανά λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις.

Λάθη που κάνεις όταν Φλερτάρεις: Κάνεις γενικά κομπλιμέντα

Είναι σημαντικό να κάνεις κομπλιμέντα. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι ο άλλος σε αναγνωρίζει και σε αποδέχεται. Το γνωρίζεις κι εσύ καλά από τη δική σου εμπειρία πως ένα καλό κομπλιμέντο και ένα καλό θετικό σχόλιο σε ανεβάζει και σε βοηθάει να συμπαθήσεις περισσότερο αυτόν που το ξεστομίζει.

Όμως το θέμα με τα κομπλιμέντα είναι πως πολλές φορές λέγονται απλώς για να ειπωθούν. Ένα από τα μεγαλύτερα πιθανά λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις είναι να κάνεις γενικά και τυπικά κομπλιμέντα.

Τα κομπλιμέντα αυτά δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία. Εκτός μονάχα αν μιλάς με κάποια που έχει τρομερή δίψα για αναγνώριση και επιβεβαίωση.

Στις περισσότερες γυναίκες και στους περισσότερους ανθρώπους γενικά, τα τυπικά κομπλιμέντα είναι αδιάφορα γιατί δίνουν την αίσθηση πως δεν είναι ειλικρινή και πως λέγονται (συχνά πολύ νωρίς στην κουβέντα, πριν καλά καλά γνωρίσεις την κοπέλα) απλώς για να κερδίσεις πόντους συμπάθειας.

Είναι καλύτερο λοιπόν να αποφύγεις τα τυπικά κομπλιμέντα στην αρχή του φλερτ σου με μια κοπέλα και να περιμένεις μέχρι να μάθεις κάποια ουσιαστικά πράγματα για εκείνη, την προσωπικότητα της και τη ζωή της.

Δεν προσέχεις τη γλώσσα σώματος σου

Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι μη λεκτικό. Αυτό σημαίνει πως το σώμα σου, οι εκφράσεις σου και ο τρόπος που κινείσαι μέσα στο χώρο συνεισφέρουν στην πρώτη εντύπωση που δίνεις και στο συναισθηματικό αποτύπωμα που αφήνεις.

Και πολλές φορές, όταν είσαι αγχωμένος και χωρίς εσύ ο ίδιος να το καταλαβαίνεις, η γλώσσα σώματος σου σε σαμποτάρει.

Μπορεί να μιλάς στην κοπέλα και από το άγχος να μη χαμογελάς καθόλου και να την κοιτάς με γουρλωμένα τα μάτια.

Μπορεί οι κινήσεις σου να είναι σπασμωδικές και νευρικές.

Μπορεί να αποφεύγεις να την κοιτάς στα μάτια και να κοιτάς το πάτωμα.

Όλα αυτά δίνουν την εντύπωση ενός φοβισμένου τύπου και προφανώς δε σε βοηθούν να βγάλεις τον χαρισματικό και ελκυστικό εαυτό σου προς τα έξω.

Φρόντισε λοιπόν να έχεις το νου σου για λίγο στο σώμα σου κάθε φορά που θα μιλάς με κάποιον ανεξάρτητα αν είναι γυναίκα ή άνδρας και ανεξάρτητα αν σε ενδιαφέρει ερωτικά ή αν πρόκειται για απλή κοινωνική επαφή.

Θες πρώτα απ’ όλα να καλλιεργήσεις την ικανότητα να παρατηρείς και να προσέχεις τον εαυτό σου όταν μιλάει με άλλους και κατόπιν να διορθώνεις σιγά σιγά τις κινήσεις και τη στάση του σώματος σου.

Δηλαδή να χαμογελάς περισσότερο, να στέκεσαι όρθιος χωρίς να καμπουριάζεις, να διατηρείς την οπτική επαφή, να περπατάς και να μιλάς αργά και όχι γρήγορα και νευρικά κλπ.

Η σωστή γλώσσα σώματος παρέα με καλό στυλ και περιποιημένη εμφάνιση μπορούν να αλλάξουν θετικά και σε εντυπωσιακό βαθμό τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνεις.

Κάνεις απανωτές ερωτήσεις

Οκ, προφανώς και χρειάζεται να κάνεις ερωτήσεις στην κοπέλα με την οποία μιλάς για να την γνωρίσεις και να δείξεις το ενδιαφέρον σου. Όταν όμως κάνεις πολλές και απανωτές ερωτήσεις, δημιουργείται μια ανισορροπία στην συζήτηση σας.

Η κοπέλα μιλάει συνεχώς και δίνεις πληροφορίες για τον εαυτό της και τη ζωή της, ενώ αντίθετα εσύ μιλάς λίγο και συνεισφέρεις ελάχιστα στην κουβέντα.

Επίσης, κάνοντας πολλές ερωτήσεις, ειδικά αν είναι συνηθισμένες και προβλέψιμες, δείχνεις σαν να έχεις παγώσει και να μην έχεις τι να πεις, ενώ η κοπέλα νιώθει ότι περνάει από ανάκριση.

Ένας καλός τρόπος να το αντιμετωπίσεις αυτό είναι να μοιραστείς δικές σου προσωπικές ιστορίες που σχετίζονται με το θέμα για το οποίο μιλάτε. Οι προσωπικές ιστορίες σε βοηθούν πάρα πολύ να κρατήσεις το διάλογο και βοηθούν την κοπέλα να μάθει περισσότερα για εσένα με έναν ενδιαφέροντα τρόπο.Φλερτ με Ατάκες: Γιατί δεν έχει επιτυχία, 4 Λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις

Προσπαθείς να την εντυπωσιάσεις, όχι να τη γνωρίσεις

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άνδρας στο φλερτ και άρα το μεγαλύτερο από τα πιθανά λάθη που κάνεις όταν φλερτάρεις, είναι να ξεκινήσεις το φλερτ με τη νοοτροπία «πρέπει να αποδείξω τον εαυτό μου.».

Και πολλές συμβουλές φλερτ που βρίσκεις στο διαδίκτυο οδηγούν δυστυχώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν χρειάζεται να εντυπωσιάσεις την κοπέλα την οποία θες να φλερτάρεις.

Ναι, εννοείται θα κάνεις το χιούμορ σου, θα ντυθείς ωραία και θα μιλήσεις για τον εαυτό σου με τρόπο που αναδεικνύει τα δυνατά σου σημεία, όμως το φλερτ δεν είναι διαγώνισμα και εσύ δε γράφεις εξετάσεις.

Σκέψου το εξής:

Μπορεί η κοπέλα να είναι πολύ όμορφη, αλλά αυτό αρκεί για να σε κάνει εσένα ευτυχισμένο; Αρκεί να είναι εντυπωσιακή για να σου αρέσει; Έχεις άλλα κριτήρια πέραν της εμφάνισης;

Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς πάντα ένα φλερτ με τη λογική «Πάω να τη γνωρίσω, να δω τί άνθρωπος είναι και να καταλάβω αν τελικά έχουμε κοινά και χημεία».

Όχι με τη λογική «Είναι πάρα πολύ όμορφη και αυτό μου αρκεί, πρέπει οπωσδήποτε να τα πάω καλά και να την εντυπωσιάσω.».

Ένας καλός τρόπος να υιοθετήσεις τη νοοτροπία «φλερτάρω πρωτίστως για να ανακαλύψω αν πραγματικά μου αρέσει πέρα από την εμφάνιση» είναι να κάνεις μια λίστα με χαρακτηριστικά προσωπικότητας και συμπεριφορές που σου αρέσουν και που εκτιμάς σε μια γυναίκα και να τα έχεις στο νου σου καθώς φλερτάρεις.

Προφανώς, ο στόχος δεν είναι να ψάξεις για τη γυναίκα που κουμπώνει εντελώς στο ιδανικό πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου (αυτή δεν υπάρχει). Αλλά να δεις τα πράγματα διαφορετικά και να αντιμετωπίσεις το φλερτ ως αναζήτηση και όχι ως εξετάσεις απ’ τις οποίες κρίνεται η αξία σου ως άνδρας.

Αν μη τι άλλο το ζήτημα είναι να κάνεις ποιοτικές γνωριμίες που έχουν τα φόντα να σε κάνουν χαρούμενο αλλά και καλύτερο άνδρα.

Θες να γίνεις καλύτερος στην επικοινωνία; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!