Πως να πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά - Men's Bible

Πως να πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά

Πως να πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά

Ένα καλό βιογραφικό σε φέρνει πιο κοντά σε αυτό που θες να πετύχεις, αλλά και η προσωπική γνωριμία με τον άνθρωπο που σου παίρνει συνέντευξη είναι εξίσου σημαντική.

Ανεξάρτητα από το πως είναι το εργασιακό σου ιστορικό, οι συνεντεύξεις μπορούν να σου τσακίσουν την αυτοπεποίθηση. Είτε είσαι έτοιμος για την δουλειά των ονείρων σου είτε απλά προσπαθείς να ανέβεις ένα σκαλοπάτι στην καριέρα σου, δεν είναι πάντα εύκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν νιώθεις ότι αξιολογείσαι αυστηρά, και ίσως η απάντηση που θα δώσεις στην ερώτηση «Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;» να μην προκαλέσει και μεγάλη εντύπωση.

Αλλά εδώ είναι το ζήτημα: δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη φόρμουλα για να αντιμετωπίσεις την διαδικασία μιας συνέντευξης, ακόμα και αν υπάρχουν άρθρα που αναφέρονται στις πιθανές ερωτήσεις που θα σου κάνει το μελλοντικό αφεντικό σου και ποιες απαντήσεις θα πρέπει να αποφύγεις με οποιοδήποτε κόστος.Πως να πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά πετύχεις στην επόμενη συνέντευξη σου για δουλειά

Πως «χτίζεις» τις σχέσεις σου στη νέα σου δουλειά

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο πιθανό το νέο σου αφεντικό να σε προσλάβει επειδή του αρέσεις, όχι μόνο επειδή έχεις μια άψογη απάντηση όταν σου ζητάνε να τους πεις για μια στιγμή που έπρεπε να ξεπεράσεις μια πρόκληση ή το πως συνεργάστηκες με μια ομάδα.

Πρέπει να είσαι ικανός για το ρόλο, φυσικά, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβεις τι δύναμη έχει να είσαι χαρισματικός στην επικοινωνία σου μαζί του.

Χρειάζεσαι απόδειξη; Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι το μέρος της συνέντευξης που έχει το μεγαλύτερο βάρος δεν είναι το μέρος της επίσημης συνέντευξης αλλά είναι η σχέση που δημιουργείται με τον πιθανό εργοδότη σας εκ των προτέρων.

Οι συνεντεύξεις δεν συμβαίνουν σε ένα κενό. Υπάρχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάσσεις, οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις και η φαινομενικά χωρίς νόημα μικρή ομιλία για το πως ήταν το σαββατοκύριακό σου από την υποδοχή έως την «πραγματική» συνέντευξη.

Αλλά όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη διαδικασία, διαπίστωσαν ότι αυτές οι κρίσιμες πρώτες ανταλλαγές συνομιλιών μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στη συνολική σου αξιολόγηση.

Στη μελέτη, οι υποψήφιοι που έκαναν μια καλή πρώτη εντύπωση σημείωσαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά από την πραγματική εκτίμηση από τον συνεντευξιάζων στην επίσημη συνέντευξη.

Αν με ρωτήσεις, αυτό βγάζει νόημα. Η καριέρα μας απομακρύνεται, τουλάχιστον εν μέρει, από το τυπικό 9-5 και οι γραμμές μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής μας ζωής γίνονται θολές.

Όταν πας τακτικά για μπύρες με τους συναδέλφους σου αφού έχετε ολοκληρώσει την τελευταία συνάντηση της ημέρας ή κανονίζετε για έναν αγώνα ποδοσφαίρου σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε μια εταιρεία που ο ένας συμπαθεί τον άλλον.

Εκεί είναι όπου τα πρώτα λεπτά της μικρής συνομιλίας σου με τους πιθανούς συναδέλφους σου μετράνε. Εάν δείξεις ότι είτε είσαι αμήχανος, είτε ότι έχεις μια αλαζονική στάση αυτό χρωματίζει και την κανονική συνέντευξη.

Κανείς δεν θέλει να δουλέψει, πόσο μάλλον να βγαίνει έξω, με κάποιον που αισθάνεται σαν να μην μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του. Αυτό ισχύει και από τη μεριά σου. Εάν νιώθεις ότι δεν επικοινωνείς καλά με κάποιον που συνάντησες καθ ‘όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ίσως είναι μια καλή ένδειξη ότι η εταιρεία αυτή δεν είναι κατάλληλη για εσένα.

Αν θες να γίνεις χαρισματικός στην επικοινωνία σου, δες εδώ

Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία

Οπότε πως θα πετύχεις; Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις να αγχώσεις τον εαυτό σου πριν μπεις στον τελευταίο γύρο της συνέντευξης ανεξάρτητα από το πόσο θες τη δουλειά. Αντιθέτως, προσπάθησε να σκεφτείς το μελλοντικό σου αφεντικό σαν έναν ακόμη άνθρωπο που προσπαθείς να συνδεθείς μαζί του σε ένα προσωπικό επίπεδο.

Αν γνωρίζεις ότι αυτός που θα σου πάρει συνέντευξη είναι φαν του μπάσκετ, ρώτα τον αν είδε τον χθεσινό αγώνα. Βασικά, σκέψου ότι είναι κάποιος που πρόκειται να είναι κάτι παραπάνω από τον επιβλέποντα στην ετήσια σου αξιολόγηση

Η ίδια ιδέα θα πρέπει να επικρατεί στο να κάνεις διασυνδέσεις και εκτός γραφείου: πρέπει απλά να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος. Φαντάσου ότι ίσως είσαι εσύ εκείνος που θα πάρει την απόφαση για να προσλάβεις κάποιον για δουλειά.

Όλων των άλλων δοθέντων, δεν θα ήταν παράλογο να πούμε ότι πιθανότατα θα έτεινες να επιλέξεις τον τύπο που σου φαίνεται ωραίος τύπος για να μιλάτε κατά τα διαλείμματα σας, σε σχέση με εκείνον που μπορεί να μιλήσει μόνο για ότι είναι στο βιογραφικό του.

Αν μπορείς να δείξεις ότι θα φέρεις κάτι καινούριο στο περιβάλλον του γραφείου, παρά μόνο στα κέρδη της εταιρίας, τότε θα είσαι σε καλύτερη θέση.

Εκτός από αυτό, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελπίζεις. Καλή επιτυχία και όπως λέμε και στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα: θυμήσου ότι όποιος είναι καλός στις κοινωνικές δυναμικές, είναι αυτός που κερδίζει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!