Χτίζοντας πραγματική Αυτοπεποίθηση - Men's Bible

Χτίζοντας πραγματική Αυτοπεποίθηση

Χτίζοντας πραγματική αυτοπεποίθηση

Μπορεί να έχεις όνειρο να γίνεις σαν τον James Bond ή τον Indiana Jones, αλλά δεν χρειάζεται. Γιατί αρκεί να είσαι ένα πράγμα: ο καλύτερος εαυτός σου με πραγματική αυτοπεποίθηση.

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην είσαι ο καλύτερος άνδρας που μπορείς να γίνεις.

Επιπλέον, αυτό σου επιτρέπει να γίνεις αυθεντικός. Λίγα πράγματα θα σου επιτρέψουν να ζήσεις μια πιο πλήρη ή ελκυστική ζωή από το να είσαι αυθεντικός.

Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να εντοπίσεις τον πραγματικό εαυτό σου, τον εαυτό που κρύβεται κάπου εκεί μέσα. Και φυσικά να δουλέψεις για να γίνεις ακόμα καλύτερος, χωρίς να το «παίζεις», να είσαι «δήθεν» ή αλαζόνας. Δεν έχει νόημα να παριστάνεις κάτι που δεν είσαι, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο ελκυστικό από αυτό.

Οπότε τι μπορείς να κάνεις για να είσαι αυθεντικός και να έχεις την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση; Γιατί κακά τα ψέματα, αυτά τα δύο πάνε μαζί.

Βήμα 1: Γίνε τίμιος με τον εαυτό σου

Σε αυτό το βήμα χρειάζεται να κάτσεις και να σκεφτείς με ησυχία τι θέλεις από τη ζωή σου. Η έμφαση εδώ είναι σε πράγματα που ίσως διστάζεις να πεις ότι τα θες για εσένα μπροστά σε άλλους.

Ο στόχος εδώ είναι να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου. Πολλές φορές κρύβουμε τα πιο σκοτεινά σημεία μας, επειδή μας έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά καλά. Μόνο όμως αν είσαι πραγματικά τίμιος με το τι θες στη ζωή σου, θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιος είσαι και να αποφασίσεις ποια από τα πράγματα που θες αξίζει να τα κυνηγήσεις και ποια όχι.

Βήμα 2: Η ώρα της αυτοκριτικής

Προκειμένου να αποκτήσεις αληθινή αυτοπεποίθηση πρέπει πρώτα να κάνεις την αυτοκριτική σου. Δεν θες βέβαια να καταλήξεις να αυτομαστιγώνεσαι, καθώς δεν προσφέρει κάτι.

Αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται είναι να κάνεις μια ειλικρινή αποτίμηση του τι έχεις κάνει ως τώρα και του που βλέπεις ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Όσο λιγότερο συναισθηματικός είσαι σε αυτή την διαδικασία, τόσο το καλύτερο. Δεν πρόκειται άλλωστε για κριτική της ηθικής σου, αλλά για αναγνώριση του τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Χτίζοντας πραγματική αυτοπεποίθηση

Βήμα 3: Δράσε

Τώρα είναι η στιγμή να διαλέξεις τα 5 πιο σημαντικά πράγματα στη λίστα σου. Και για τις επόμενες πέντε εβδομάδες, θα αφιερώσεις μία εβδομάδα για κάθε ένα από αυτά.

Αυτό που θέλουμε εδώ δεν είναι η τελειότητα, αλλά η κινητοποίηση. Θέλουμε να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με αυτά. Και φυσικά στο τέλος να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου για όσα έχεις καταφέρει.

Βήμα 4: Άθληση

Είμαι βέβαιος πως το έχεις διαβάσει πολλές φορές αυτό: χρειάζεται να αθλείσαι. Όχι μόνο είναι αναγκαίο για την υγεία σου, αλλά σε βοηθάει να ενισχύσεις και την αυτοπεποίθησή σου με δύο τρόπους.

Πρώτον απελευθερώνει φυσικές ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Δεύτερον, θα σε βοηθήσεις να νιώθεις πως πέτυχες κάτι, ανεξαρτήτως του αν κέρδισες στο παιχνίδι ή πήρες όγκο κλπ. Οπότε γράψου σε ένα γυμναστήριο, κάνε τζόκινγκ, κάνε κάποιο άθλημα, όπως και να έχει όμως, ενεργοποιήσου.

Βήμα 5: Μάθε κάτι καινούριο

Λίγα πράγματα σου προσφέρουν αυτοπεποίθηση πιο γρήγορα από το να μάθεις κάποια καινούρια δεξιότητα.

Ίσως μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα ή να ζωγραφίζεις, δεν έχει σημασία τι ακριβώς. Αυτό που μετράει είναι ότι καταφέρνεις πράγματα που ίσως δεν πίστευες ότι μπορείς, κάτι που θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς γρήγορα.

Αυτά τα βήματα είναι αρκετά για να αρχίσεις να χτίζεις πραγματική αυτοπεποίθηση που θα διαρκέσει. Θα θέλαμε όμως πολύ να ακούσουμε τις δικές σας ιστορίες και feedback. Στείλτε μας λοιπόν τις απόψεις σας, μέσα από την φόρμα επικοινωνίας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!