Σημάδια ότι Ενδιαφέρεται για εσένα - Men's Bible

Σημάδια ότι Ενδιαφέρεται για εσένα

Σημάδια ότι ενδιαφέρεται για εσένα

Όταν προσεγγίζεις εκείνη την άγνωστη κοπέλα που σου αρέσει και πιάνεις κουβέντα μαζί της, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, πρέπει να διαβάζεις και την γλώσσα σώματος της και να κατανοείς τα σημάδια που δίνει. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είσαι «τυφλός» σχετικά με την πορεία του φλερτ και θα μπορείς να προχωρήσεις την συζήτηση προς το σωστό σημείο.

Και μάλιστα δεν αρκεί να στηρίζεσαι κάθε φορά σε ένα μόνο, αλλά πρέπει να βρίσκεις τουλάχιστον τρία διαφορετικά σημάδια. Γιατί ένα από τα συνηθισμένα λάθη όσων κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο φλερτ, είναι να δίνουν μεγάλη σημασία σε μια μεμονωμένη χειρονομία ή κίνηση της κοπέλας.

Για παράδειγμα, αν έχει κλειστή γλώσσα σώματος, δηλαδή έχει σταυρώσει τα χέρια της μπροστά της, από αυτή την κίνηση και μόνο ίσως θωρήσεις πως βαριέται ή είναι διστακτική. Αλλά από μόνη της η κίνηση αυτή δεν λέει πολλά, σκέψου ότι η κοπέλα μπορεί απλά να κρυώνει.

Όταν λοιπόν παρατηρείς τη γλώσσα σώματος της κοπέλας μην κάνεις υποθέσεις από ένα μόνο σημάδι.

Θυμάμαι, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, είχα κατά νου να  προσμετρώ κάθε φορά τρία διαφορετικά σημάδια προκειμένου να κατανοήσω καλύτερα πως νιώθει για μένα. Και παρατηρούσα τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπό της, αλλά και την απόσταση που διατηρούσε από εμένα.

Είναι σημαντικό κι εσύ, όταν προσπαθείς να κατανοήσεις πως αισθάνεται απέναντί σου και αν έλκεται από εσένα, να θυμάσαι ότι αυτός ο κανόνας των τριών σημαδιών ισχύει απόλυτα. Είναι οι λεγόμενοι τρεις δείκτες ενδιαφέροντος, που σου δίνουν ενδείξεις ότι της αρέσεις.Σημάδια ότι ενδιαφέρεται για εσένα

Ποια είναι αυτά τα σημάδια;

Να λοιπόν κάποια σημάδια της γλώσσας σώματος (και όχι μόνο) που μπορείς να παρατηρείς, και που στηρίζονται στην θεωρία της Επικοινωνίας:

 • Έχει αρχίσει να σε αγγίζει;
 • Τα πόδια της στρέφονται προς τα εσένα; Αν μετακινηθείς λίγο, γυρνάει και τα πόδια της προς τα εσένα; (σαν μια πυξίδα που στρέφεται πάντα προς το βορρά)
 • Στέκεται τώρα πιο κοντά σου από ότι νωρίτερα;
 • Φαίνεται να είναι πιο ανοιχτή από πριν; Πχ γελάει περισσότερα με τα αστεία σου, συμφωνεί με τις απόψεις σου, προσέχει περισσότερο τις ιστορίες που της λες κλπ.
 • Καθρεφτίζει διακριτικά την γλώσσα σώματος σου, μιμούμενη την στάση σου;
 • Σου κάνει κομπλιμέντα;
 • Αν της πεις να πάτε λίγο πιο εκεί για να μην είστε μες τη μέση, σε ακολουθεί;
 • Αν οι φίλες της απομακρυνθούν (πχ πάνε τουαλέτα) δείχνει ανήσυχη, ή είναι άνετη που μιλάτε;
 • Κάνει μικρές νευρικές κινήσεις, όπως να παίζει με τα μαλλιά της, να πιάνει τα δαχτυλίδια της ή να παίζει με το καλαμάκι της;
 • Στηρίζεσαι προς τα πίσω και σκύβει προς το μέρος σου;
 • Τα πόδια της δεν είναι σταυρωμένα;
 • Το σώμα της κοιτάει προς τη μεριά σου;
 • Αλλάζει άποψη για κάποιο τραγούδι, ταινία ή θέμα, βάσει της δικής σου άποψης;

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνο σημάδια ότι ενδιαφέρεται για εσένα, υπάρχουν και άλλα πολλά ακόμη. Ως μαθητής του φλερτ, θέλεις να είσαι αρκετά εξοικειωμένος, ώστε να μπορείς να τα παρατηρήσεις.

Για να μπορείς να διαβάζεις τα σημάδια που σου δίνει, δες εδώ

Αν από την άλλη, τώρα κάνεις τα πρώτα σου βήματα, βάλε το σκοπό σου να παρατηρείς όσο περισσότερο γίνεται όσα συμβαίνουν γύρω σου (ακόμα και αν δεν κάνεις κίνηση ο ίδιος) ώστε να εξοικειωθείς.

Γιατί όπως και να το κάνουμε, πρέπει να μπορείς να τα καταλαβαίνεις εκείνη την ώρα και να μπορείς να «διαβάζεις» και αυτή την μη λεκτική επικοινωνία.

Επιπλέον, όπως έγραψα παραπάνω, καλό είναι να μην βασίζεσαι σε ένα μόνο σημάδι. Μπορεί πχ να σε κοίταξε, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι εκτός αν έχεις και άλλες ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν ότι σε κοίταξε επειδή ελκύονταν από εσένα.

Φυσικά, ανεξαρτήτως όλων των σημαδιών, πάντα δίνεις μεγαλύτερη έμφαση σε αυτά που σου λέει η ίδια η κοπέλα. Αν λοιπόν σου επικοινωνήσει ότι δεν ενδιαφέρεται για φλερτ, τότε δεν επιμένεις (ο στόχος δεν είναι να την ενοχλήσεις), αλλά την ευχαριστείς και προχωράς.

Μόλις μάθεις να διαβάζεις τα σημάδια καλύτερα, θα μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα την κατάσταση έτσι ώστε να είσαι σίγουρος σε τι φάση είναι η συζήτησή σου.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες είναι πολύ καλές (και σίγουρα πολύ καλύτερες από εμάς τους άνδρες) στην μη λεκτική επικοινωνία. Ενώ δυστυχώς εμείς, πολλές φορές είμαστε τυφλοί σε αυτήν.

Ξεκίνα λοιπόν να διαβάζεις καλύτερα τις αντιδράσεις της και όταν θα έχεις μαζέψει αρκετά παραδείγματα, επικοινώνησέ μαζί μου για να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!