Εμφάνιση ή Προσωπικότητα; Τι μετράει περισσότερο; - Men's Bible

Εμφάνιση ή Προσωπικότητα; Τι μετράει περισσότερο;

Εμφάνιση ή Προσωπικότητα; Τι μετράει περισσότερο;

Πόσο μετράει η εμφάνιση για τις γυναίκες; Τελικά είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας; Ή υπάρχουν και άλλοι που μετράνε εξίσου (ίσως και περισσότερο;).

Δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από το να νιώθεις ότι δεν επαρκείς. Να νιώθεις ότι δεν «κολλάς» με τους άλλους, καθώς δεν είσαι όσο ωραίος προτάσσει η κοινωνία.

Μπορεί να θεωρείς ότι δεν είσαι ο τύπος του άνδρα που αρέσει στις γυναίκες και ως συνέπεια αυτού έχεις ένα φυσικό ντεσαβαντάζ.

Ίσως ανησυχείς ότι το ύψος σου ή το σχήμα που έχει η μύτη σου, τα αυτιά σου, το πηγούνι σου, σημαίνουν ότι απορρίπτεσαι εξαρχής. Λες και δεν υπάρχει περίπτωση να της αρέσεις όπως είσαι και πρέπει να εξαγοράσεις την προτίμησή της.

Το πόσο μετράει η εμφάνιση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα και προβληματισμούς στο φλερτ. Και είναι και ένα από τα πιο παλιά στερεότυπα.

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά

Ωστόσο στις μέρες μας έχει αρχίσει να δυναμώνει και πάλι, μιας και ζούμε την εποχή των dating app και της εικόνας, που μας προκαλούν να προσεγγίζουμε τις σχέσεις σαν μια λίστα για ψώνια.

Μπορώ όμως να καταλάβω πως όταν έχεις βαρεθεί να βλέπεις σε online εφαρμογές γυναικεία προφίλ που λένε να μην στείλεις αν δεν είσαι ψηλός ή γυμνασμένος, είναι πιθανό να αρχίσεις να θεωρείς ότι αν δεν εμπίπτεις σε ένα συγκεκριμένο σετ προδιαγραφών δεν θα της αρέσεις.

Ή μπορείς να τσεκάρεις μια ταινία και να δεις ότι ο πρωταγωνιστής τυγχάνει πάντα να είναι ένας πολύ γυμνασμένος και όμορφος τύπος.

Και όταν δεν λάβεις την απόκριση που θες από την κοπέλα που σου αρέσει, είσαι ήδη προδιατεθειμένος να πεις ότι συμβαίνει «επειδή δεν είμαι αρκετά ωραίος».

Τότε ρίχνεις όλο το φταίξιμο στον εαυτό σου, αντί να αναγνωρίσεις ότι η απόκρισή της σε εσένα επηρεάζεται περισσότερο από την δική της προσωπική ιστορία, προτεραιότητες, φάση ζωής και ένα σωρό άλλους παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δεν έχει λοιπόν να κάνει με εσένα, κι ας νιώθεις έτσι.

Αυτό που μετράει περισσότερο είναι να προβάλλεις τα σωστά χαρακτηριστικά. Και μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Η εμφάνιση μετράει (ως ένα βαθμό)

Όλα αυτά δεν τα γράφω για να αρνηθώ το πόσο σημαντική είναι η εμφάνιση για τις γυναίκες. Όμως οι κοπέλες (οι οποίες έτσι κι αλλιώς δεν αποτελούν μια ομοιογενή ομάδα, αλλά κάθε μία έχει τις δικές της προτιμήσεις) θα διαφέρουν στο πόσο σημαντική είναι για την κάθε μία.

Για ορισμένες η εμφάνιση δεν θα είναι σημαντική, άλλες θα δείχνουν ευελιξία σταθμίζοντας και άλλους παράγοντες και άλλες θα θέλουν μόνο έναν συγκεκριμένο τύπο άνδρα που τους κάνει «κλικ».

Οπότε αντί να προσπαθείς να πείσεις την κάθε μία κοπέλα να της αρέσεις, εστίασε καλύτερα σε κοπέλες που έχετε κοινά και που μπορούν να έχουν χημεία μαζί σου.

Μπορεί να μην δείχνεις αρχικά με τον τύπο που είχε στο μυαλό της, αλλά όταν σε γνωρίσει και κατανοήσει ότι έχεις προσωπικότητα και χαρακτήρα, ότι είσαι γνήσιος άνδρας, θα αρχίσει να νιώθει έλξη. Όσοι έχουν μια έτοιμη λίστα από χαρακτηριστικά που αναζητούν στον υποψήφιο σύντροφό τους, συνήθως δεν πάνε μακριά. Αντί να γνωρίζουν τους άλλους, τους κρίνουν. Και πραγματικά, θα ήθελες να βγαίνεις με μια τέτοια κοπέλα;

Οπότε αντί να βάζεις όλη σου την αυτοεκτίμηση στο πως σε βλέπει μία γυναίκα, έχε πίστη στην δική σου εικόνα για τον εαυτό σου. Επίσης έχε κατά νου ότι αν συνέχεια θεωρείς ότι μια γυναίκα είναι «πολύ ωραία για εσένα» θα καταλήξεις να την βάζεις πολύ πιο ψηλά από εσένα χωρίς λόγο. Μήπως αφήνεις την δική της εξωτερική εμφάνιση να σε επηρεάσει και την βάζεις σε «θρόνο» αντί να προσπαθείς να τη γνωρίσεις καλύτερα; Εμφάνιση ή Προσωπικότητα; Τι μετράει περισσότερο;

Τόνωσε την δική σου αίσθηση προσωπικής αξίας

Αντίθετα εστίασε στο να κάνεις πράγματα που καλλιεργούν την δική σου αίσθηση αυτοαξίας. Το αστείο είναι ότι κάποια από αυτά όντως έχουν να κάνουν με την εμφάνιση.

Ο τρόπος που φροντίζουμε τον εαυτό μας, αποτελεί συνήθως έναν πολύ καλό δείκτη της δικής μας αίσθησης για το πόσο αξίζουμε. Οπότε το να είσαι πάντα καθαρός, να φοράς φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα ρούχα, να φροντίζεις το προσωπικό σου στυλ και να ντύνεσαι με τρόπο που σε κάνει να νιώθεις δυνατός, δείχνουν ότι είσαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του.

Αν για παράδειγμα γνωρίζεις ότι το παρακάνεις με το junk food, ότι περνάς πολύ χρόνο στα social media, και ότι το μπλουζάκι που φοράς είναι παλιό και ξεχειλωμένο, τότε αυτό δεν έχει να κάνει με το πόσο μετράει η εμφάνιση για τις γυναίκες, αλλά με το ότι δεν φροντίζεις επαρκώς τον εαυτό σου.

Έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής σου. Όλοι έχουμε μέρες που το μόνο που θέλουμε είναι να αράξουμε στον καναπέ φορώντας ότι βρούμε τυχαία μπροστά μας, αλλά αν αυτό αποτελεί την καθημερινότητά σου, τότε χρειάζεται να κάνεις αλλαγές. Και θα δεις ότι το να βγαίνεις έξω για φρέσκο αέρα, το να φροντίζεις τον εαυτό σου και να τρως σωστά, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό απ’ ότι ακούγεται αρχικά.

Όταν γνωρίζεις κοπέλες, θες να τις βοηθήσεις να καταλάβουν ότι είσαι ο τύπος άνδρα που ξέρει και μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Που εκτιμάει αρκετά τον εαυτό του ώστε να μην χρειάζεται να προσπαθεί να εντυπωσιάσει κανέναν, που έχει υψηλά στάνταρτ σχετικά με το ποιες γυναίκες βγαίνει, και που βάζει την δική του κρίση πάνω από την άποψη κάποιας τυχαίας κοπέλας.

Η ερώτηση λοιπόν δεν έχει να κάνει με το πόσο μετράει η εμφάνιση για τις γυναίκες. Έχει να κάνει με το πόσο σημαντική είναι η δική σου εικόνα για τον εαυτό σου και πως την επικοινωνείς επιτυχημένα στις κοπέλες που εσύ γνωρίζεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!