Τα SOS στη γλώσσα σώματος σου - Men's Bible

Τα SOS στη γλώσσα σώματος σου

Τα SOS της γλώσσας σώματος, Γλώσσα σώματος: Ο εύκολος τρόπος να δείξεις άμεσα πιο Ελκυστικός

Έχεις σκεφτεί πόσο σημαντική είναι η γλώσσα σώματος που έχεις όταν φλερτάρεις; Πόσο μάλλον που οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες από εμάς τους άνδρες στην μη λεκτική επικοινωνία.

Άλλωστε, όπως συνηθίζεται να λέμε, δεν μετράει τόσο το τι λες αλλά το πώς το λες. Αν αυτά που λες είναι σε ευθεία αντίθεση με αυτά που λέει η γλώσσα σώματος σου και ο τρόπος σου, πρακτικά σαμποτάρεις τον εαυτό σου.

Για να το καταλάβεις καλύτερα αυτό, θέλω να φτιάξεις με την φαντασία σου την ακόλουθη σκηνή:

Μιλάς με την κοπέλα που σου αρέσει. Της διηγείσαι μια πολύ διασκεδαστική ιστορία για εκείνο το πάρτυ που είχατε πάει με έναν φίλο σου. Καθώς διηγείσαι την ιστορία, έχεις τα χέρια σου σταυρωμένα μπροστά σου, σκύβεις και κοιτάς το πάτωμα με μια απρόσωπη γκριμάτσα στο πρόσωπό σου.

Τι εικόνα πιστεύεις ότι περνάς με αυτή τη γλώσσα σώματος; Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι πολύ cool και αστείος, αλλά στην πράξη αυτό που λες στους γύρω σου είναι ότι είσαι νευρικός, ντροπαλός και ότι αισθάνεσαι άβολα.

Όλα λοιπόν έχουν να κάνουν με τη γλώσσα σώματος. Και ειλικρινά, τις περισσότερες φορές το κάνεις λάθος.

Το έχεις διαβάσει πολλές φορές ότι μόνο ένα μικρό μέρος της επικοινωνίας είναι λεκτικό. Οι μη λεκτικές ενδείξεις παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι είμαστε «προγραμματισμένοι» να αναγνωρίζουμε μοτίβα, έτσι ώστε να μπορούμε με μια ματιά να καταλήγουμε σε συμπεράσματα.

Άρα ο τρόπος με τον οποίο στέκεσαι και κινείσαι επηρεάζει πολύ το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι άνθρωποι. Το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι σέξι, το να είσαι νευρικός όχι. Ιδανικά λοιπόν θες με τις κινήσεις και την στάση σου να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση και άνεση και όχι ότι είσαι φοβισμένος και θες να τρέξεις σπίτι σου να κρυφτείς.

Τι μπορείς να κάνεις

Ευτυχώς τα πράγματα είναι εύκολο να διορθωθούν αν έχεις συνειδητά κατά νου την γλώσσα σώματος που πρέπει να έχεις. Η στάση σώματος που θες να έχεις είναι προς τα πάνω και εξωστρεφής.

Για αυτό ας δοκιμάσουμε το εξής: σήκω από την καρέκλα σου και στάσου όρθιος με τα πόδια σου στο ανοικτά στο ύψος των ώμων. Σήκωσε ψηλά το κεφάλι σου, σαν να σε τραβάει μια πετονιά από το κέντρο του κεφαλιού σου προς τον ουρανό. Τράβα τους ώμους πίσω, ώστε να μην καμπουριάζεις καθόλου. Ξεκίνα να περπατάς με ωραίο βηματισμό έχοντας τα χέρια σου χαλαρά

Ορίστε, μόλις διόρθωσες τουλάχιστον το 80% των προβλημάτων με τη στάση σώματος που είχες ως τώρα.

Οι πιο πολλοί από εμάς, εξαιτίας της καθιστικής ζωής μπροστά σε μια οθόνη, σκύβουμε και καμπουριάζουμε συνέχεια, κάτι που δείχνει ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Και μόνο να ισιώσεις τον εαυτό σου και να τραβήξεις τους ώμους σου πίσω, κάνει μεγάλη διαφορά στο πως παρουσιάζεσαι στους άλλους.

Τα SOS της γλώσσας σώματος

Βέβαια δεν χρειάζεται να υπερβάλεις και να προβάλεις το στήθος σου προς τα έξω (όπως κάτι κορδωμένοι bodybuilders), αυτό που θες είναι απλά να είναι οι ώμοι σου στην ευθεία και όχι να γέρνουν προς τα μπροστά.

Ως ένα επιπλέον bonus, όταν οι ώμοι σου είναι τραβηγμένοι πίσω, οι πνεύμονές σου είναι πιο ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να βγαίνει καλύτερα η φωνή σου, πιο δυνατή και άνετη.

Μην φοβάσαι να πιάσεις χώρο, ένας άνδρας με αυτοπεποίθηση δεν αποσύρεται εντός του, αλλά είναι εξωστρεφής (όταν είναι με την παρέα του). Και το διευκρινίζω γιατί δεν θέλω να πας και στο άλλο άκρο και να το παρακάνεις.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την αλαζονεία, όπως και ανάμεσα στο πιάνω χώρο και προσπαθώ να επιβάλω την παρουσία μου σε όλους τους γύρω.

Εκφραστικότητα και γλώσσα σώματος

Τέλος, μην ξεχάσουμε το πρόσωπό σου και την εκφραστικότητα. Έχω δει πολλούς που νιώθουν άβολα να κάνουν οπτική επαφή με τις κοπέλες που μιλάνε.

Κάτι που φυσικά δείχνει αδυναμία και κάνει και αυτές να νιώθουν άβολα, καθώς το μεταφράζουν είτε ως αδιαφορία, είτε ως φόβο, κάτι που μόνο καλό δεν προμηνύει. Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις οπτική επαφή, ξεκίνα την προπόνηση από τον καθρέφτη σου. (Ναι, το εννοώ).

Επίσης γίνε εκφραστικός. Πρώτο και απόλυτα απαραίτητο χρειάζεται να είσαι χαμογελαστός. Σε ότι λες εμπλέκεται και το πρόσωπό σου.

Αν λες μια αστεία ιστορία, αλλά δείχνεις προβληματισμένος, σε κανέναν δεν θα φανεί αστεία. Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασκηθείς έτσι ώστε, να μπορείς και μη λεκτικά να μεταδίδεις τα νοήματα που επιθυμείς.

Το τελευταίο πράγμα που θες όταν μιλάς στην κοπέλα που σου αρέσει είναι να δείχνεις ανασφαλής και φοβισμένος. Αν δουλέψεις την γλώσσα σώματος θα βοηθηθείς να περνάς το μήνυμα που θες, με τον τρόπο που θες. Και πίστεψέ με, θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά στα αποτελέσματά σου!

Θες να μάθεις τα μυστικά της γλώσσα σώματος; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!