Γιατί σε τεστάρουν οι γυναίκες; - Men's Bible

Γιατί σε τεστάρουν οι γυναίκες;

Γιατί σε τεστάρουν οι γυναίκες;

Μετά από πολλή σκέψη βρήκες το κουράγιο και το θάρρος να μιλήσεις στη γυναίκα που κοιτάς εδώ και 15 λεπτά στο μπαρ, και παραδόξως πάει καλά! Η κοπέλα είναι θετική στην προσέγγιση σου, χαμογελάει, είναι άνετη και σε κοιτάει με ένα βλέμμα γεμάτο ενδιαφέρον.

Δεν προλαβαίνουν όμως να περάσουν τα πρώτα 2 λεπτά της συζήτησης και σου «πετάει» το πρώτο τεστ. Τότε αναρωτιέσαι «γιατί το έκανε αυτό; Αφού τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά μεταξύ μας». Προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις λογικά ώσπου διαπιστώνεις ότι  η κοπέλα έχει αρχίσει σιγά-σιγά να χάνει το ενδιαφέρον της.

Το ξέρω, μπορεί να φαίνεται λιγάκι σκληρό και άδικο που κατέληξαν έτσι τα πράγματα αλλά επίτρεψε μου να σου ξεκαθαρίσω κάτι.

Ο λόγος που σε τεστάρει

Μπορεί η πρώτη εντύπωση που της έκανες να ήταν καλή, τις περισσότερες φορές όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να προχωρήσει η επικοινωνία σας σε ένα πιο «εξελιγμένο» επίπεδο.

Η γυναίκα πάνω απ’ όλα χρειάζεται έναν άντρα που να μπορεί να την προστατέψει και να της παρέχει ασφάλεια (όχι μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική). Θα ήταν πολύ βολικό αν μια γυναίκα απλά ρωτούσε έναν άντρα αν θα μπορούσε να τις παρέχει αυτές τις αξίες, ξέρει όμως ότι ο άντρας θα έλεγε πάντα «ναι» προκειμένου να καταλήξει μαζί της στο κρεβάτι.

Για να διαπιστώσει λοιπόν αν η εξωτερική εικόνα που δείχνεις είναι ίδια με την εσωτερική σου εικόνα (δηλαδή αν είσαι τόσο cool όσο δείχνεις), σε τεστάρει! Ναι, οι γυναίκες σε κάθε γνωρίμια σας σε τεστάρουν για να καταλάβουν πράγματα για εσένα!

Τώρα θα σου πω τα ευχάριστα, όταν σε τεστάρει μια γυναίκα είναι καλό σημάδι. Για ποιόν λόγο άλλωστε να μπει στην διαδικασία να τεστάρει κάποιον για τον οποίο δεν ενδιαφέρεται καθόλου ή δεν της έχει προκαλέσει την παραμικρή εντύπωση; Οπότε δεν πρέπει να ανησυχείς όταν οι γυναίκες σε τεστάρουν, θα πρέπει να ανησυχείς όταν δεν το κάνουν!

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τεστ είναι ένας μηχανισμός φιλτραρίσματος που χρησιμοποιούν οι γυναίκες ώστε να μπορούν να ξεχωρίσουν εύκολα τους αδιάφορους από τους ενδιαφέροντες και αυθεντικούς άντρες.

Διάβασε το πριν βγεις: Αυτή είναι η σύμμαχος σου

Πως να αναγνωρίσεις ένα τεστ

Όταν μια γυναίκα σε τεστάρει, προσπαθεί να πυροδοτήσει τα συναισθήματα σου για να διαπιστώσει κατά πόσο αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου. Πολλές φορές θα προσπαθήσει να σε «πειράξει» ενώ κάποιες άλλες φορές μπορεί να σου πει κάτι που θα αγγίξει τα όρια της προσβολής.

Εάν εκείνη την στιγμή αρχίσεις να σκέφτεσαι «τι προσπαθεί να κάνει τώρα; με προσέβαλε ή όχι;» και αντιδράσεις σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, τότε λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν περνάς το τεστ.

Εάν αρχίσεις να δικαιολογείς τον εαυτό σου κάθε φορά που μια γυναίκα σε τεστάρει, τότε της δείχνεις ότι είσαι ευπαθής και επηρεάζεσαι εύκολα από την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσένα.

Με άλλα λόγια, η γυναίκα μόλις ανακάλυψε το σωστό κουμπί που απελευθερώνει τον ανασφαλή εαυτό σου. Το γενικότερο συμπέρασμα είναι το εξής: αν εσύ είσαι ανασφαλής με τον εαυτό σου, τότε πως θα μπορέσει μια γυναίκα να νιώσει ασφάλεια δίπλα σου;

Από την θεωρία στην πράξη

Πάντα μου αρέσει να μιλάω με παραδείγματα, γι’ αυτό δεν θα μακρηγορήσω άλλο. Ας υποθέσουμε πως είσαι φαλακρός και αποφασίζει μια γυναίκα να σε πειράξει πάνω σε αυτό το «ευαίσθητο» θέμα.

Παράδειγμα #1

Αυτή: Μου αρέσει πολύ το στυλ των μαλλιών σου!

Εσύ: Ξέρεις κάτι; Δεν το επέλεξα, τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν σε πολύ νεαρή ηλικία.

 Παράδειγμα #2

Αυτή: Μου αρέσει πολύ το στυλ των μαλλιών σου!

Εσύ: Σου άρεσε, ε; Κρατήσου όμως λίγο, μη βιάζεσαι!

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Μπορείς να καταλάβεις αμέσως ότι το πρώτο παράδειγμα παρουσιάζει έναν άντρα ανασφαλή και απολογητικό ενώ το δεύτερο έναν άντρα με αυτοπεποίθηση…

Και το καλύτερο; Δεν χρειάστηκε καν να πει κάτι έξυπνο για να εντυπωσιάσει. Τώρα που κατάλαβες λιγάκι την λογική, την επόμενη φορά που θα σου «σερβίρει» μια γυναίκα ένα τεστ θα μπορέσεις να το διαχειριστείς με παρόμοιο τρόπο.

Για να αναγνωρίζεις και να ξεπερνάς όλα τα τεστ των γυναικών με επιτυχία, δες εδώ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πως οι περισσότερες γυναίκες δεν σε τεστάρουν επίτηδες. Για την ακρίβεια τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν συνειδητά, είναι απλά ένα συναίσθημα που νιώθουν εκείνη την στιγμή το οποίο τις ωθεί να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο. Τα τεστ είναι μέρος του παιχνιδιού του φλερτ και από τα δύο φύλα. Είναι αυτά τα μικρά πειράγματα που κάνει ο ένας στον άλλον. Φυσικά βέβαια, αν δεις ότι μια κοπέλα είναι αρνητική και δεν ενδιαφέρεται για αυτό το παιχνίδι, την ευχαριστείς και φεύγεις.

Πίστεψε με οι γυναίκες δεν νιώθουν χαρά, ούτε κάποιο είδος απόλαυσης όταν σε τεστάρουν και δεν περνάς τα τεστ τους. Δες το απλά σαν έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας.

Δεν σου κρύβω ότι παλιότερα τα έτρεμα τα τεστ. Τώρα τα βρίσκω σαν μια διασκεδαστική και ευχάριστη παρέμβαση η οποία νοστιμίζει το «παιχνίδι». Άλλωστε το φλερτ αν το καλοσκεφτείς είναι απλά ένα παιχνίδι… οπότε παίξε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!