Τεχνικές Φλερτ: Πως το Push-Pull σε κάνει Ακαταμάχητο - Men's Bible

Τεχνικές Φλερτ: Πως το Push-Pull σε κάνει Ακαταμάχητο

Τεχνικές Φλερτ: Το Push-Pull για Αρχάριους, Πώς να γίνεις πιο Δημοφιλής ακολουθώντας τον θεμελιώδη κανόνα των κοινωνικών δυναμικών

Έχεις ακούσει ποτέ για το λεγόμενο «push-pull»; Πρόκειται για μια από τις πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές τεχνικές φλερτ, η οποία μπορεί να σε βοηθήσει να ιντριγκάρεις τις κοπέλες με ευκολία. Τι είναι όμως το «push-pull» και πως ακριβώς βοηθάει στο φλερτ;

Στην ουσία το «push-pull» είναι ίντριγκα και πρόκληση. Πρόκειται για έναν εύστοχο συνδυασμό ενός πειράγματος με ένα κομπλιμέντο, το οποίο στοχεύει στο να σπάσει το προβλέψιμο μοτίβο της κουβέντας και να προκαλέσει έντονα συναισθήματα.

Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόπιστες και δυνατές τεχνικές φλερτ που μπορεί να κάνει ακόμα και τις πιο δυναμικές γυναίκες να σε κυνηγούν. Ταυτόχρονα όμως, για να γίνει σωστά, χρειάζεται εμπειρία και αυτοέλεγχο.

Όπως ο μπασκετμπολίστας χρειάζεται να ασκήσει ίσα ίσα την απαραίτητη δύναμη με το χέρι του για να θέσει τη μπάλα σε σωστή τροχιά ώστε να μπει το τρίποντο, έτσι και εδώ χρειάζεται ανάλογη ευαισθησία και εμπειρία στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί άνδρες αποφεύγουν να πειράξουν την κοπέλα με την οποία φλερτάρουν, πόσο μάλλον να συνδυάσουν το πείραγμα τους με ένα διακριτικό κομπλιμέντο.

Γιατί όμως;

Και αν το πάρει στραβά;

Ο κύριος λόγος που ο μέσος άνδρας δεν κάνει κάποιο πείραγμα στο φλερτ, πόσο μάλλον να κάνει ένα ολοκληρωμένο push-pull, είναι γιατί φοβάται πως η γυναίκα με την οποία θέλει να φλερτάρει, δεν θα αντιδράσει θετικά. Σε κάποιον άπειρο με τις γυναίκες, η τεχνική αυτή μοιάζει με ένα μεγάλο ρίσκο.

Και το ρίσκο είναι κάτι που οι περισσότεροι αρχάριοι στο φλερτ θέλουν να αποφύγουν. Ωστόσο τι πραγματικά ρισκάρουν;

Για να εξηγήσω λίγο πιο λεπτομερώς την τεχνική, με τον όρο push εννοούμε κάποιο είδος πειράγματος, είτε με λεκτικό τρόπο είτε με μη λεκτικό τρόπο, κάτι το οποίο δείχνει πως απομακρύνεσαι ελαφρώς απ’ την κοπέλα.

Και με τον όρο pull εννοούμε το κλείσιμο αυτής της απόστασης, πάλι είτε λεκτικά (με κάποιο κομπλιμέντο), είτε μη λεκτικά (με κάποια κίνηση σου, αγκαλιά, χάδι κλπ)

Το «ρίσκο» για τον μέσο άνδρα είναι πως δυσκολεύεται να «απομακρυνθεί» εκούσια από την κοπέλα. Νιώθει πως αυτό θα ωθήσει την κοπέλα με κάποιον τρόπο να τον απορρίψει.Τεχνικές Φλερτ: Το Push-Pull για Αρχάριους

Άσε που αν της κάνει κάποιο κομπλιμέντο και εκείνη δεν αντιδράσει θετικά, αυτό θα ισοδυναμεί με ξεκάθαρη απόρριψη για εκείνον.

Παρ’ όλα αυτά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ρίσκο. Αποφεύγοντας το πείραγμα, και ειδικά το push-pull ως τεχνική, χάνουν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αυξήσουν την ίντριγκα, την ερωτική έλξη και τη σεξουαλική ένταση.

Βέβαια χρειάζεται να θυμάσαι πως η τεχνική push-pull δεν δημιουργεί ερωτική έλξη από το μηδέν.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να έχεις φροντίσει τα απολύτως απαραίτητα (σωστή γλώσσα σώματος και κίνηση στον χώρο, πρώτες εντυπώσεις, νοοτροπία).

Αυτό που μπορεί να κάνει η συγκεκριμένη τεχνική, είναι να μεγεθύνει το υπάρχον ερωτικό ενδιαφέρον και την έλξη που νιώθει για εσένα η κοπέλα.

Μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο φλερτ που ξεκινάει συμπαθητικά και καταλήγει όχι και τόσο καλά, και στο να νιώθει η κοπέλα ενθουσιασμό που σε γνώρισε.

Πως όμως λειτουργεί και γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό;

Η δύναμη του push-pull

Πολλοί άνδρες πιστεύουν πως αυτό που έχει σημασία για να φλερτάρεις καλά είναι το τι έχεις (σώμα, λεφτά, αμάξια κλπ). Στην πραγματικότητα όμως η διαδικασία του φλερτ εξουσιάζεται από τα συναισθήματα.

Ο ρόλος του push-pull λοιπόν είναι να βάλει τη γυναίκα σε ένα συναισθηματικό τραινάκι του λούνα παρκ. Ένα συναισθηματικό ταξίδι που η εμπειρία δεν είναι προβλέψιμη και βαρετή, αλλά απρόβλεπτη και απολαυστική.

Φαντάσου πως συναντάς μια κοπέλα, η οποία είναι γοητευτική, όμορφη και με πολύ ωραίο στυλ. Σκέψου πως είναι ακριβώς ο τύπος σου. Φαντάσου πως μιλάτε όμως η κουβέντα που κάνει εκείνη είναι κάπως επίπεδη και βαρετή. Δεν σε ιντριγκάρει. Δε σε προκαλεί. Ξέρεις από την αρχή πως το κάστρο έχει πέσει και πως έχεις κερδίσει.

Η αντίδραση σου είναι πολύ λογικό να είναι κάτι του στυλ «Οκ καλή κοπέλα, αλλά δεν ενθουσιάζομαι τρελά.».

Τώρα φαντάσου πως μιλάς με μια άλλη κοπέλα η οποία σου αρέσει κάπως αλλά δεν είναι ακριβώς ο τύπος σου. Μιλάτε αλλά αυτή τη φορά η κουβέντα είναι απρόβλεπτη. Σου δείχνει πως ενδιαφέρεται, ταυτόχρονα όμως σε προκαλεί.

Νιώθεις πως μπορείς να την κατακτήσεις αλλά δεν θα είναι εύκολο. Ξέρεις πως της αρέσεις αλλά νιώθεις πως είσαι ένα βήμα πίσω καθώς τη στιγμή που πάς να πιεις νερό, εκείνη κάνει ένα μικρό βήμα πίσω αναγκάζοντας σε να κάνεις εσύ ένα βήμα μπροστά.

Αυτό είναι το push-pull. Ένας χορός, ο όποιος περιλαμβάνει χιούμορ και παιχνίδι και όχι δήθεν ψυχρότητα και αδιαφορία, όπου εσύ και η γυναίκα πηγαίνετε μπρος πίσω.

Η μέση γυναίκα είναι εξαιρετικά καλή σε αυτό το παιχνίδι και μάλιστα της βγαίνει φυσικά χωρίς καν να το σκεφτεί συνειδητά. Και το κάνει ακριβώς επειδή της αρέσεις.

Πρόκειται για ένα αφάνταστα αποτελεσματικό εργαλείο στο φλερτ το οποίο μπορεί να μετατρέψει το αμυδρό ενδιαφέρον που έχει η κοπέλα για εσένα σε επιθυμία, κόλλημα και εμμονή.

Θες να μάθεις τεχνικές φλερτ που θα εξελίξουν το «παιχνίδι» σου; Δες εδώ

Πως χρησιμοποιείς το Push-Pull

Ωραία όλα αυτά θα μου πεις, αλλά «πως ακριβώς χρησιμοποιώ την τεχνική αυτή;».

Υπάρχουν δύο μορφές push-pull:

  • Με λεκτικό τρόπο
  • Με μη λεκτικό τρόπο

Η κάθε μια έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ας δούμε πρώτα το λεκτικό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς τα λόγια σου για να «σπρώξεις»  την κοπέλα μακριά σου και να την φέρεις πάλι κοντά σου (ή το ανάποδο).

Για παράδειγμα έχεις ξεκινήσει να μιλάς και να φλερτάρεις με μια κοπέλα, η κουβέντα μεταξύ σας ρέει άνετα και κάποια στιγμή της λες: «Έλα εδώ, άσε με να δώ το χαριτωμένο σου πρόσωπο… Ωχ…! Ρε συ άστο καλύτερα… Δείχνεις σαν μικρό κοριτσάκι, θα με πάνε μέσα!»

Εννοείται πως το παραπάνω το λες με χαμόγελο και με τρόπο που δείχνει πως δεν σοβαρολογείς.

Τι κάνεις λοιπόν εδώ; Την φέρνεις πιο κοντά σου ξεκινώντας με το κομπλιμέντο ότι έχει όμορφο και χαριτωμένο πρόσωπο, και αμέσως μετά την απομακρύνεις λέγοντας της κάτι αθώο και άκακο (Αυτό είναι σημαντικό! Αν της πεις κάτι προσβλητικό όπως «φύγε από εδώ, είσαι άσχημη» δείχνεις έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης και φλερτάρεις με την απόρριψη.).

Θυμίζω πως την τεχνική αυτή τη χρησιμοποιούμε όταν η κοπέλα ήδη έχει δείξει ένα μικρό ενδιαφέρον και ήδη μιλάμε με κάποια οικειότητα. Όχι από την αρχή.

Λέγοντας της λοιπόν πως δείχνει πολύ νέα, σαν μικρό κοριτσάκι, το πιθανότερο είναι πως θα απαντήσει κάτι του στυλ  «Όχι δεν είμαι.», «Μα, έχουμε μικρή διαφορά.» κλπ.

Εδώ μπορείς να αποκριθείς απαντώντας της πειραχτικά και με έντονο χαμόγελο: «Εντάξει, θα κάνω μια εξαίρεση για εσένα, αλλά μην το πεις στους συμμαθητές σου στο λύκειο. Το ξέρεις πως σήμερα επιτρέπεται στους άνδρες να βγαίνουν μονάχα με γυναίκες δέκα χρόνια μεγαλύτερες τους και πάνω;»

Παρεμπιπτόντως αυτό δουλεύει και με μεγαλύτερες γυναίκες, όπως και με γυναίκες κάθε ηλικίας.

Ακριβώς επειδή υπαινίσσεσαι πως η κοπέλα δείχνει μικρή για να βγείς μαζί της, αν είναι μικρότερη θα θέλει να σου αποδείξει πως είναι μεγάλη και ώριμη, αν είναι μεγαλύτερη, θα νιώσει κολακευμένη και επιθυμητή.

Πάμε να δούμε τώρα πως εφαρμόζεται η τεχνική αυτή με μη λεκτικό τρόπο. Τα μη λεκτικά  push-pull είναι πιο εύκολα και εξίσου αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, εκεί που μιλάτε με την κοπέλα ξαφνικά σοβαρεύεις, απομακρύνεις ελαφρώς το σώμα σου από το δικό της και την κοιτάς με σοβαρό και σκεπτικό βλέμμα. Σαν να έκανε κάτι που δεν σου αρέσει. Μένεις σε αυτή την κατάσταση για λίγο και μόλις δεις την κοπέλα να απορεί αν έκανε κάτι που σε πείραξε, της χαμογελάς, την κοιτάς πονηρά στα μάτια και πηγαίνεις πιο κοντά της απ’ ότι αρχικά, σχεδόν σε απόσταση που μπορείς να τη φιλήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα κλιμακώνεις (κάτι εξίσου πολύ σημαντικό στο φλερτ καθώς τα πράγματα δεν πρέπει να μένουν στάσιμα για πολύ.)

Όπως βλέπεις λοιπόν το  push-pull είναι στην ουσία μια απλή τεχνική. Είτε απομακρύνεσαι απ’ την κοπέλα συναισθηματικά ή σωματικά, και έπειτα έρχεστε πάλι κοντά. Είτε, ανάποδα έρχεστε κοντά συναισθηματικά ή σωματικά, και έπειτα απομακρύνεσαι ελαφρώς.

Ποια εκδοχή της τεχνικής χρησιμοποιείς σε ποιες περιπτώσεις;

Όταν είσαι στο στάδιο του φλερτ που χτίζεις ίντριγκα και ερωτική έλξη, είναι προτιμότερο να ξεκινάς κλείνοντας την απόσταση μεταξύ σας, όπως πχ με κάποιο κομπλιμέντο και έπειτα να δημιουργείς απόσταση όπως πχ, με κάποιο πείραγμα.

Αντίθετα, όταν έχεις ήδη χτίσει αρκετή ίντριγκα και έλξη και θες να κλιμακώσεις ερωτικά και να χτίσεις σεξουαλική ένταση, είναι καλύτερο να ξεκινάς δημιουργώντας απόσταση και να συνεχίζεις κλείνοντας την απόσταση αυτή, ώστε στο τέλος να βρεθείτε πιο κοντά.

Προφανώς σαν τεχνική απαιτεί εξάσκηση για να γίνει σωστά και με τις σωστές δόσεις πειράγματος και κομπλιμέντων. Όμως, πρόκειται για ένα βασικό εργαλείο στο φλερτ που ξεχωρίζει τους έμπειρους από τους αρχάριους και που θα εξελίξει σημαντικά το φλερτ σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτελούμε τη νο1 Ακαδημία για την Αυτοβελτίωση του Άνδρα στην Ελλάδα. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερος. Για να σε βοηθήσουμε να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι με επιλογές στη ζωή σου.

Για τον Συγγραφεα

Nikos

Ο Nikos, άριστος γνώστης των κοινωνικών δυναμικών και της ψυχολογίας των δύο φύλων, έχει αφιερώσει χιλιάδες ώρες για να αναπτύξει έναν τρόπο φλερτ πολύ αποδοτικό στην ελληνική πραγματικότητα. Όπλα του η γρήγορη σκέψη, η σιγουριά στον εαυτό του και φυσικά το χαμόγελό του.


Advanced Σεμινάρια Online

Δικτυακή Πλατφόρμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης
x