Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι - Men's Bible

Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι

Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι

Δεν υπάρχει κάτι λάθος ή μεμπτό στο να δείχνεις το ενδιαφέρον σου σε μια γυναίκα την πρώτη φορά που τη γνωρίζεις. Αντίστοιχα, δεν είναι λάθος να είσαι τρελά ερωτευμένος με την κοπέλα σου. Το λάθος βρίσκεται στο να δείχνεις απεγνωσμένος.

Στο ότι το ενδιαφέρον σου και η αγάπη σου, εξουσιάζονται από το γεγονός πως εξαρτάσαι από την προσοχή της. Και η εξάρτηση αυτή ποτίζει κάθε κομμάτι της συμπεριφοράς σου με ένα είδος απόγνωσης που απωθεί τις γυναίκες αντί να τις ελκύει.

Ο απεγνωσμένος για προσοχή άνδρας είναι μη ελκυστικός. Αυτή η ακόρεστη επιθυμία του για γυναικεία στοργή και επιβεβαίωση, στην ουσία καταστρέφει οτιδήποτε εκείνος προσπαθεί να χτίσει στην ερωτική του ζωή.

Οι περισσότερες γυναίκες λκύονται από άνδρες που είναι συναισθηματικά δυνατοί και από την ασφάλεια που τέτοιοι άνδρες μπορούν να παρέχουν. Για αυτόν το λόγο η συναισθηματική αδυναμία που προβάλει ένας άνδρας δείχνοντας απεγνωσμένος για προσοχή, τις απωθεί.

Μια γυναίκα θέλει να την επιθυμείς και να την θέλεις, αλλά δε θέλει να την έχεις ανάγκη.

Όσο περισσότερη απόγνωση δείχνεις και όσο περισσότερο ανάγκη φαίνεται πως έχεις την προσοχή της και το ενδιαφέρον της, τόσο πιο γρήγορα εκείνη θα χάσει τον σεβασμό και την έλξη που νιώθει για εσένα.

Αυτός είναι και ο λόγος που χωρίζουν και αρκετά ζευγάρια.

Η  γυναίκα χάνει την έλξη που νιώθει για τον σύντροφο της όταν εκείνος δείχνει πως την έχει ανάγκη και είναι ανασφαλής. Έτσι εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται γιατί είναι μαζί του.

Το να είσαι απεγνωσμένος για προσοχή είναι το αντίθετο του να είσαι πρόκληση

Για μια πολύ όμορφη και ελκυστική γυναίκα είναι πολύ εύκολο να έχει πολλούς άνδρες στα πόδια της. Και αυτό γιατί για την ανδρική πλειοψηφία, η ωραία εμφάνιση αρκεί για να ενδιαφερθεί ερωτικά για τη γυναίκα αυτή και να θέλει να κάνει σεξ μαζί της.

Αρκετοί από αυτούς τους άνδρες μάλιστα θα θέλουν να κάνουν και σχέση μαζί της απλά και μόνο επειδή την βρίσκουν πολύ εμφανίσιμη.

Μια τέτοια γυναίκα όμως δύσκολα θα νιώσει ενθουσιασμό για κάποιον που έχει εντυπωσιαστεί από αυτήν και έχει πέσει στα πόδια της, πριν καλά καλά τη γνωρίσει.

Γιατί αυτός ο άνδρας δεν δείχνει συναισθηματικά δυνατός. Αντίθετα δείχνει πολύ εύκολος και καθόλου πρόκληση για εκείνη.

Ένας απεγνωσμένος τύπος σπάνια αποτελεί πρόκληση για μια ωραία γυναίκα. Θέλει τόσο πολύ να έχει την προσοχή της και να είναι μαζί της, που δείχνει πως είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα.

Δεν αντιλαμβάνεται όμως πως μια γυναίκα, πόσο μάλλον μια πολύ ελκυστική γυναίκα, δεν ψάχνει κάποιον που είναι απεγνωσμένος και που έχει ανάγκη την προσοχή της. Και εκείνη προφανώς δεν θέλει να κάνει «ψυχικό» και να δώσει μια ευκαιρία σε έναν άνδρα που δεν βλέπει ερωτικά.

Θες να είσαι πρόκληση για τις γυναίκες στο φλερτ; Δες εδώ

Όταν είσαι απεγνωσμένος δείχνεις ξεκάθαρα πως δεν πιστεύεις στον εαυτό σου

Για κάποιους άνδρες είναι δύσκολο να σταματήσουν να δείχνουν απεγνωσμένοι γιατί πρώτον δεν το αντιλαμβάνονται και δεύτερον μέσα τους πιστεύουν πως δεν είναι ελκυστικοί.

Αν για παράδειγμα ένας τέτοιος τύπος μπει σε σχέση με μια όμορφη και ελκυστική γυναίκα, θα νιώθει πως στάθηκε πολύ τυχερός. Πως γνώρισε κάποια που του έδωσε μια ευκαιρία και πως πρέπει να φανεί αντάξιος για να την κρατήσει.

Και ενώ η κοπέλα ένιωθε έλξη για τον τύπο αυτό και μπήκε σε σχέση μαζί του, η συνεχής προσπάθεια του να την καλοπιάνει και να είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για εκείνη, την κάνει να νιώθει πως ο τύπος αυτός είναι απεγνωσμένος και αδύναμος συναισθηματικά.

Στο δικό του μυαλό ο άνδρας απλά δείχνει στην κοπέλα του πόσο σημαντική του είναι.

Ωστόσο, εν τέλει η προσέγγιση αυτή δεν λειτουργεί. Το ζευγάρι τελικά χωρίζει καθώς η κοπέλα λέει πως θέλει λίγο χρόνο μόνη της.

Ο άνδρας αναρωτιέται τι έκανε λάθος και πάνω στην απόγνωση τα βάζει με την κοπέλα που είναι «αχάριστη» και «δεν εκτιμάει τα όσα έκανε για εκείνη».

Όπως είπα και στην αρχή, δεν είναι λάθος ούτε είναι κακό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου και να κάνεις πράγματα για μια γυναίκα. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη συμπεριφορά, αλλά στην πρόθεση πίσω από τη συμπεριφορά.

Και όταν είσαι πρόθυμος να γίνεις χαλί να σε πατήσει μια γυναίκα, τι λέει αυτό για εσένα;Στάτους και Φλερτ: Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι εκπέμπεις, Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι

Δώσε της την ευκαιρία να της λείψεις

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις σε κάποια που σου αρέσει, είναι να της δώσεις την ευκαιρία να νιώσει πως της λείπεις.

Οι απεγνωσμένοι για προσοχή άνδρες όμως δεν μπορούν να προσφέρουν ένα τέτοιο δώρο. Έχουν ανάγκη να νιώσουν την ασφάλεια πως η κοπέλα ενδιαφέρεται για εκείνους. Χωρίς αυτή την προσοχή αισθάνονται μόνοι, χαμένοι, ανασφαλείς και κάποιες φορές μελαγχολικοί.

Όταν ένας τέτοιος τύπος γνωρίσει μια ελκυστική γυναίκα η οποία δείχνει να ενδιαφέρεται, αισθάνεται πως πρέπει να βιαστεί, αλλιώς θα χάσει αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

Έτσι προσπαθεί να δίνει το παρόν συχνά, είτε με μηνύματα είτε με συνεχείς προτάσεις για εξόδους.

Αυτή η βιασύνη όμως και αυτή η συνεχής παρουσία, κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται την απόγνωση του και έτσι η έλξη που νιώθει για εκείνον αρχίζει να σβήνει. Μέχρι που τελικά η κοπέλα αρχίζει να νιώθει πίεση και να θέλει να τον αποφύγει.

Για να έχεις αποτελέσματα λοιπόν στο φλερτ θα πρέπει η συμπεριφορά σου να λέει πως σου αρέσει η κοπέλα μεν αλλά και πως αντέχεις να μείνεις μακριά της δε.

Το να επικοινωνείτε πολύ συχνά όταν καλά καλά δεν έχετε γνωριστεί, μονάχα ζημιά μπορεί να σου κάνει.

Βάζε τα όρια σου

Οι άνδρες που είναι απεγνωσμένοι για γυναικεία προσοχή και τρυφερότητα, πέφτουν συχνά θύματα γυναικών που αναζητούν επιβεβαίωση. Οι γυναίκες αυτές παριστάνουν πως ενδιαφέρονται και χρησιμοποιούν την ανδρική απόγνωση ως τονωτικό για την αυτοεκτίμηση τους.

Η γυναίκα αυτή θα οδηγήσει έναν απεγνωσμένο για προσοχή άνδρα να πιστέψει πως εκείνη ενδιαφέρεται ερωτικά, ώσπου κάποια στιγμή του ξεφουρνίσει κάτι του στιλ: «Δε θέλω να χαλάσω τη φιλία μας» ή «Μου αρέσεις, αλλά θέλω χρόνο».

Και όταν εκείνη βρει έναν άλλο τύπο με τον οποίο κάνει σεξ και σχέση, ο απεγνωσμένος άνδρας «πέφτει» από τα σύννεφα και νιώθει προδομένος και θυμωμένος.

Στην πραγματικότητα όμως δεν ένιωσε ποτέ έλξη για τον απεγνωσμένο άνδρα. Απλά τον χρησιμοποίησε για να τονώσει την αυτοπεποίθηση της.

Άλλες φορές, σε περίπτωση που την ενδιαφέρει όντως κάποιος, θα του κάνει υπαινιγμούς για άλλους άνδρες που την φλερτάρουν.

Με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει πως έχει ζήτηση και έτσι ελπίζει να τον οδηγήσει στο να την διεκδικήσει περισσότερο.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται χειριστικά, μην ανησυχείς. Είναι χειριστικά.

Οι απεγνωσμένοι άνδρες συναντούν και καταλήγουν συχνά με τέτοιες γυναίκες. (Όπως και στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες, υπάρχουν άτομα χειριστικά). Και ο βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να βάλουν τα όρια τους.

Από αυτή του όμως την πρόθεση να ρισκάρει να την χάσει, πηγάζει η αίσθηση που της αφήνει πως είναι συναισθηματικά δυνατός άνδρας και με αυτοπεποίθηση.

Δες την πραγματικότητα

Όταν ένας απεγνωσμένος για προσοχή άνδρας απορρίπτεται από τη γυναίκα με την οποία φλέρταρε, αρχίζει να αναρωτιέται τι έφταιξε. Συχνά όμως οδηγεί τον εαυτό του σε λάθος συμπεράσματα.

Θεωρεί πως εκείνος δεν είναι αρκετά καλός γιατί δεν είναι ωραίος, δεν είναι πλούσιος, δεν είναι αρκετά ψηλός κλπ.

Πιστεύοντας πως αυτές είναι οι αδυναμίες του, αρχίζει να δουλεύει ώστε να τις υπερκαλύψει με κάποιον τρόπο.

Ξεκινάει εντατική προπόνηση και γυμναστική, αγοράζει επώνυμα και ακριβά ρούχα, παλεύει να βρει μια δουλειά που να πληρώνει καλά κι ας μην του αρέσει ή, αν πιστεύει πως δεν είναι αρκετά bad boy, αρχίζει να φέρεται σαν σκληρός τύπος.

Ωστόσο, όλα αυτά είναι μάταια.

Και είναι μάταια γιατί, κατά βάση, η γυναίκα δεν τον απέρριψε για την εμφάνιση του, αλλά για την απεγνωσμένη συμπεριφορά του.

Να στο πω πιο απλά. Το άγχος κάνει τους άνδρες άσχημους και η αυτοπεποίθηση τους κάνει σέξι. Αυτή είναι και η απλή αλήθεια για το φλερτ και την ερωτική έλξη.

Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση και νιώθεις απεγνωσμένος για γυναικεία προσοχή, οι γυναίκες  δεν θα σε βρίσκουν ελκυστικό. Όσο ωραίο σώμα και αν έχεις, όσα χρήματα και αν έχεις, όσο ψηλός και αν είσαι.

Δεν είναι λάθος να θες να βελτιώσεις τον εαυτό σου μέσα από τη γυμναστική, τη καριέρα, την εκπαίδευση κλπ. Το θέμα είναι ποιες είναι οι προθέσεις σου πίσω από αυτή τη συμπεριφορά.

Γι’ αυτόν τον λόγο μην εστιάζεις απλά στο πώς να έχεις ένα πιο ωραίο σώμα ή ένα πιο ωραίο στυλ. Μην εστιάζεις απλά στο να πεις μερικές έξυπνες και χιουμοριστικές ατάκες.

Εστίασε στο να γίνεις ένας πραγματικός, αρρενωπός και συναισθηματικά δυνατός άνδρας. Ένας πραγματικός και όχι κάλπικος, άνδρας αξίας.

Ένας τέτοιος άνδρας είναι για τις γυναίκες κάτι το σπάνιο και, πίστεψε με, αυτό που θέλουν πραγματικά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!