Υπερεπενδύεις στην κοπέλα σου; Ετοιμάσου για τα χειρότερα - Men's Bible

Υπερεπενδύεις στην κοπέλα σου; Ετοιμάσου για τα χειρότερα

Υπερεπενδύεις στην κοπέλα σου; Ετοιμάσου για τα χειρότερα

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το φλερτ και οι σχέσεις είναι δύσκολο σπορ.

Και ξεκινώντας πάντα αποδέχεσαι το ενδεχόμενο να πληγωθείς. Όταν ανοίγεσαι σε άλλους ανθρώπους γίνεσαι και ευάλωτος. Κι όσο προσεκτικό σχεδιασμό κι αν κάνεις ή κι όσο κι αν προσπαθήσεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να αποδεχτείς ότι ο πόνος και η απόρριψη είναι μέσα στο παιχνίδι.

Και ενώ ο πόνος είναι αναπόφευκτος, το να υποφέρεις είναι προαιρετικό. Μπορεί να μην μπορείς να αποφύγεις το να πληγωθείς, αλλά σίγουρα μπορείς να αποφύγεις τον αχρείαστο πόνο.

Γιατί είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που εσύ ο ίδιος οδηγείς τον εαυτό σου στον πόνο. Και η σημαντικότερη περίπτωση από αυτές είναι όταν υπερεπενδύεις σε μια κοπέλα.

Οι περισσότερες δραματικές ιστορίες που ακούω στις συναντήσεις μου μαζί σας, ειδικά από ανθρώπους που δεν είναι έμπειροι κοινωνικά, είναι όταν έχουν επενδύσει πολύ περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται σε κάποια κοπέλα. Και αυτό τείνει να γίνεται νωρίς στη σχέση (ή και πριν δημιουργηθεί η σχέση). Απίστευτα νωρίς. Συνήθως, τις πρώτες εβδομάδες. Μερικές φορές, τις πρώτες μέρες.

Γιατί υπερεπενδύεις;

Και είναι απίθανο εύκολο να το πάθεις. Όταν πρωτογνωρίζεις κάποια, δεν γνωρίζεις σχεδόν απολύτως τίποτα για αυτήν. Το μόνο που ξέρεις είναι τα εξωτερικά της γνωρίσματα. Βάλε στην εξίσωση και την εξιδανίκευση που έρχεται στα πρώτα στάδια της γνωριμίας, οπότε δεν θέλει και πολύ για να προβάλεις σε αυτήν όσα χαρακτηριστικά εσύ επιθυμείς και χρειάζεσαι.

Οι πιο έμπειροι στις σχέσεις έχουν μάθει (συνήθως με τον δύσκολο τρόπο) να μην το κάνουν αυτό. Όσο όμως λιγότερη εμπειρία έχεις, τόσο τείνεις να πέφτεις σε αυτή την παγίδα.

Βρίσκεις κάποια που θεωρείς εκπληκτική και τότε ξεκινάς να εστιάζεις όλη σου την προσοχή σε αυτήν αποκλειστικά. Σε μια φάση που θα έπρεπε ακόμα να γνωρίζεστε για να καταλάβετε αν είστε σχετικά συμβατοί ο ένας με τον άλλο, εσύ την εξιδανικεύεις ως τη Μία και Μοναδική. Και ξεκινάς να υπερεπενδύεις σε αυτήν δίνοντάς την όλη τη σημασία στη ζωή σου.

Δεν χρειάζεται καν να το πούμε, αλλά αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να την «πατήσεις» στην προσωπική σου ζωή. Βλέπεις, ακόμα και για τους πιο έμπειρους, είναι δύσκολο να πετύχεις την σωστή κοπέλα με την πρώτη.

Είναι βέβαιο ότι στη διαδρομή σου θα συναντήσεις πιο πολλές κοπέλες που δεν κάνουν για σένα. Το να μπεις με τα μούτρα σε μια σχέση (ή στην ελπίδα για σχέση) χωρίς να σε νοιάζει τίποτα άλλο, αποτελεί μεν καλό υλικό για ρομαντικές ταινίες και νουβέλες, αλλά σημαίνει επίσης ότι είναι και πολύ πιο πιθανό να καταλήξεις με ραγισμένη καρδιά, όταν το πράγμα ξεκαθαρίσει.

Είναι σίγουρο λυπηρό όταν σου αρέσει κάποια που δεν της αρέσεις εσύ. Είναι επίσης πολύ κρίμα όταν γνωρίζεις κάποια εκπληκτική κοπέλα που είναι ο σωστός άνθρωπος στη λάθος στιγμή.  Και είναι επίσης άσχημο, όταν φτάνεις στο σημείο να συνειδητοποιείς ότι τελικά δεν ταιριάζετε καθόλου.

Όμως όταν έχεις αποφασίσει ότι αυτή είναι η Μία και Μοναδική χωρίς λόγο, τότε προετοιμάζεις το έδαφος για να βγεις χάλια από αυτή τη σχέση.

Αν βλέπεις ότι υπερεπενδύεις και θες να διορθώσεις τα πράγματα, έλα να μιλήσουμε

Κακό και για εκείνη

Φυσικά, το ότι το να υπερεπενδύεις είναι κακή ιδέα δεν οφείλεται μόνο στην ψυχική ζημιά που σου κάνει. Όταν έχεις κάνει κάποια κοπέλα (και συγκεκριμένα κάποια που ουσιαστικά δεν ξέρεις) τόσο σημαντική στη ζωή σου, εναποθέτεις τρομερό βάρος και πάνω στην ίδια.

Πρακτικά είναι σα να της λες ότι περιμένεις το ίδιο επίπεδο επένδυσης και από αυτήν. Και αυτό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι κινδύνου.

Ή στην καλύτερη περίπτωση, αποτελεί ένα σημάδι ότι έχεις χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη και ότι δεν πρόκειται να είσαι καλός σύντροφος. Της δείχνεις ότι είναι πολύ πιο πιθανό να είσαι απεγνωσμένος και να «κρεμαστείς» πάνω της, παρά ότι εσείς οι δύο μαζί θα περάσετε μακροχρόνια καλά.

Για τα σημάδια που σε κάνουν να δείχνεις απελπισμένος, έχουμε μιλήσει και στο ακόλουθο βίντεο:

 

Όπως και να έχει λοιπόν, ότι μήνυμα και να στέλνεις, αυτό που τελικά κάνεις είναι ότι αυξάνεις τις πιθανότητές το πράγμα να μην τραβήξει. Και αυτό με τη σειρά του δείχνει ότι όσο υπερεπενδύεις τόσο πιο εύκολο είναι η ίδια η ζωή να σε αδειάσει.

Πέφτεις με τα μούτρα στη σχέση

Άλλος ένας λόγος που όταν υπερεπενδύεις οδηγείσαι στην καταστροφή είναι ότι με το που αρχίσετε να βγαίνετε, σπεύδεις να νιώσεις μαζί της ζευγάρι. Και αυτό γίνεται κεντρικό μέρος της ταυτότητάς σου.

Ίσως το έχεις δει και σε φίλους σου. Ή ίσως το έχεις περάσει και στο παρελθόν. Είναι η φάση που κάποιος μπαίνει σε μια νέα σχέση και ξαφνικά γίνεται τόσο αχώριστος με την κοπέλα λες και είναι σιαμαίοι. Και η μόνη φορά που τον ξαναβλέπεις είναι όταν πια χωρίσει. Υπερεπενδύεις στην κοπέλα σου; Ετοιμάσου για τα χειρότερα

Ολόκληρη η ζωή του απορροφάται από τη σχέση και αυτό δεν θέλει να το αλλάξει με τίποτα. Και αν αυτή η σχέση δεν πάει τελικά καλά, τότε κι αυτός συνθλίβεται. Καταστρέφεται.

Ενώ είναι αλήθεια ότι ως ζευγάρι είμαστε μέρος ενός συνόλου, ταυτόχρονα είμαστε και ανεξάρτητοι άνθρωποι. Αλλά όταν παραμελείς αυτή την ιδιωτικότητα σου, επειδή υπερεπενδύεις στην κοπέλα και ενθουσιάζεσαι, αυξάνεις την πιθανότητα να χωρίσετε.

Όταν βάζεις τη σχέση στο κέντρο του ποιος είσαι, τότε αυτή σε ορίζει. Χάνεις επαφή με πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα, τα πράγματα που σου δίνουν δύναμη και χαλάρωση και σε βοηθούν να αναπνέεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να διατηρείς την ανεξαρτησία σου και τη ζωή σου, ακόμα κι αν είσαι πολύ ενθουσιασμένος με την κοπέλα σου.

Οι φίλοι σου και τα ενδιαφέροντά σου όχι μόνο σε βοηθούν να στέκεσαι στα πόδια σου, αλλά και να διατηρείς την αίσθηση του εαυτού σου. Δεν παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό για τη νέα σχέση σου. Έχεις φυσικά φρένα που σε κρατούν από το να παρατήσεις τα πάντα και να μη μείνεις με τίποτα αν τελειώσει η σχέση.

Μη με παρεξηγείς. Δεν λέω ότι όταν μπαίνεις σε μια σχέση δεν πρέπει να μοιράζεσαι τον εαυτό σου. Χρειάζεται όντως να επενδύσεις στη σχέση και τη σύντροφό σου. Αλλά δεν χρειάζεται να υπερεπενδύεις και να βιάζεσαι.

Γιατί τελικά το να μην υπερεπενδύεις δεν το κάνεις για να μην πονέσεις. Δεν το κάνεις για να έχεις τον «έλεγχο». Απλά το κάνεις για να μάθεις να ξεκινάς μια σχέση με το σωστό βηματισμό.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!