Η κοπέλα μου με απάτησε... Και τώρα τι; - Men's Bible

Η κοπέλα μου με απάτησε… Και τώρα τι;

Η κοπέλα μου με απάτησε... Και τώρα τι;, 10 Κραυγαλέες ενδείξεις που Μαρτυρούν πως η Κοπέλα σου σε Απατάει

«Η κοπέλα μου με απάτησε».

Είναι κάτι που κανένας μας δεν θα ήθελε να πει, και είναι το χειρότερο που θα μπορούσες να φανταστείς να συμβαίνει στη ζωή σου. Η γυναίκα σου, η κοπέλα σου, η σύντροφός σου σε πρόδωσε με τον πιο εξευτελιστικό και καταστροφικό τρόπο.

Είναι σίγουρα μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σου, και μπροστά σου αντιμετωπίζεις ένα μεγάλο ερώτημα: τι κάνω τώρα;

Αισθάνεσαι πολύ ευάλωτος κι όμως σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο να απευθυνθείς κάπου για συμβουλές. (Μεταξύ μας κακώς, αφού μπορείς πολύ απλά να κανονίσεις μία συνάντηση μαζί μας).

Και ενώ υπάρχουν αρκετά άρθρα για τις γυναίκες που τις απατούν οι άνδρες τους, είναι δυσκολότερο να βρει ένας άνδρας με ευκολία κάποια συμβουλή για το τι πρέπει να κάνει σε αυτή την περίπτωση.

Τώρα, ίσως σου δημιουργούνται οι κάτωθι σκέψεις:

  • Η κοπέλα μου με απάτησε αλλά ακόμα την αγαπάω
  • Η κοπέλα μου με απάτησε, πως θα το ξεπεράσω;
  • Με απάτησε αλλά με θέλει πίσω… να την δεχτώ;

Για αυτό το λόγο, έχω συγκεντρώσει έναν οδηγό βημάτων που θα σε βοηθήσει να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις και να σε βοηθήσει να αντιληφθείς τι πρέπει να κάνεις όταν η σύντροφός σου σε απατήσει.

#1 Μην βιαστείς να πάρεις μια απόφαση επειδή σε απάτησε

Η μεγαλύτερη απόφαση που πρέπει να πάρεις είναι αν η σχέση αξίζει να σωθεί αλλά προς το παρόν είσαι κυριευμένος από το σοκ και τη θλίψη που σου προκάλεσε η είδηση και δεν μπορείς να πάρεις αμέσως μια απόφαση.

Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απιστία με το να προσκολλώνται σε αυτό το γεγονός ενώ άλλοι θέλουν να διώξουν την «σύντροφό» τους από το σπίτι και να μην την ξαναδούν ποτέ.

Και οι δυο επιλογές είναι έγκυρες (υπάρχουν και άλλες βέβαια που θα αναφερθούν παρακάτω), αλλά την παρούσα στιγμή, το πρώτο σου ένστικτο δεν πρέπει να το ακολουθήσεις απαραιτήτως.

Για να πάρεις μια απόφαση όσο πιο συγκροτημένα γίνεται, απαίτησε να πάρεις το χρόνο και το χώρο σου από την σύντροφό που σε απάτησε και με ηρεμία αποφάσισε τι θα κάνεις. Πρέπει να είναι δική σου η απόφαση, οπότε μην αφήσεις την κοπέλα σου να σε δελεάσει.

Προσπάθησε να ξεφύγεις από την κατάσταση και κάνε μερικά πράγματα που θα σου επιτρέψουν να καθαρίσεις το μυαλό σου όσο πιο πολύ γίνεται.

Ό,τι και αν κάνεις για να απομακρυνθείς από την κατάσταση, μην επικοινωνήσεις καθόλου με την σύντροφό σου. Απενεργοποίησε το κινητό σου αν χρειαστεί. Είναι σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου το χρόνο για να αναπνεύσεις και να σκεφτείς.Η κοπέλα μου με απάτησε... Και τώρα τι;

#2 Πάρε μια συμβουλή από κάποιον αλλά να θυμάσαι ο τελικός λόγος είναι δικός σου

Αν έχεις κάποιον γνωστό σου που πέρασε μια παρόμοια φάση μπορείς να πάρεις κάποια συμβουλή από αυτόν.

Προσπάθησαν μήπως να σώσουν τη σχέση τους ή την τελείωσαν; Αν έκαναν το τελευταίο, μήπως το έχουν μετανιώσει; Ακόμα καλύτερο βέβαια είναι αν ο γνωστός σου, που μπορεί να έχει περάσει παρόμοια κατάσταση, είναι άνδρας για να σου δώσει κάποια άποψη για το πως τη ξεπέρασε και προχώρησε παρακάτω.

Είναι αρκετά σημαντικό να βρεις κάποιον που έχει περάσει τα ίδια και θα σου μιλήσει για το ποιες είναι επιλογές που έχεις αλλά και ποιες οι συνέπειες.

Αλλά έχε κατά νου: όπως δεν θες να αποφασίσει η κοπέλα σου, που σε απάτησε, τι θα κάνεις, έτσι δε χρειάζεται να αφήσεις την οικογένεια και τους φίλους σου να αποφασίσουν για σένα.

Μπορεί οι συγγενείς και οι φίλοι να είναι προκατειλημμένοι εναντίον της φίλης σου (και να επικρατούν οι απόψεις «πάντα έμοιαζε τόσο γλυκιά» ή «δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή για εσένα»).

Αν και θες να ακούσεις τις ιστορίες τους και τι αποφάσισαν να κάνουν, δεν θες και απαραίτητα να ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο. Πάρε την παρηγοριά και τις συμβουλές τους και μετά αποφάσισε από μόνος σου τι θα κάνεις.

#3 Να είσαι ειλικρινής αλλά και να απαιτείς την ειλικρίνεια

Όταν αποφασίσεις να μιλήσεις με την σύντροφό σου, σιγουρέψου ότι πρέπει να υπάρξει σε μεγάλο βαθμό ειλικρίνεια μεταξύ σας κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Είναι σημαντικό να υπάρχει πλήρης ειλικρίνεια.

Πάρε λοιπόν τις απαντήσεις σε όλες τις μεγάλες σου ερωτήσεις για να δεις τι αντιμετωπίζεις:

«Ήταν μόνο για μια φορά;»

«Συνέβη μόνο με ένα άτομο;»

«Υπήρξαν σοβαρά συναισθήματα;»

«Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να το κάνει;»

Και το πιο σημαντικό, έχει τελειώσει αυτή η παράλληλη σχέση και μπορεί να σου εγγυηθεί ότι δεν θα σε απατήσει ξανά;

Προσπάθησε να κοιτάξεις τι δικαιολογίες θα σου παρουσιάσει και αναζήτησε την αλήθεια που κρύβεται από κάτω. Ήταν κάτι που έκανε γιατί ένιωθε απελπισμένη και μόνη ή δεν σκέφτηκε ότι με αυτή την πράξη της θα έβλαπτε κάποιον;

Εάν αυτή η συνομιλία είναι η τελευταία σας ή ένα βήμα προς μια νέα αρχή, η πλήρης και αληθινή ιστορία θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις.Η κοπέλα μου με απάτησε... Και τώρα τι;

#4 Μην κατηγορείς τον εαυτό σου που σε απάτησε

Αν σε απάτησε η σύντροφος σου, είναι εύκολο και απολύτως κατανοητό να αισθάνεσαι απογοητευμένος μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση. Συχνά οι άνδρες αισθάνονται ευνουχισμένοι όταν οι κοπέλες τους τούς απατούν. Το «χτύπημα» στον εγωισμό μπορεί να είναι χειρότερο από την ζήλια.

Όταν είσαι σε αυτή θέση, άσχημες ερωτήσεις έρχονται συνεχώς στο μυαλό σου: «μήπως ήταν δικό μου λάθος;» «Μήπως επειδή δεν βοηθούσα αρκετά στο σπίτι; Ή δεν της έπαιρνα δώρα; Ή μήπως δεν είπα «σε αγαπώ» αρκετά;».

Μην αφήσεις τις σκέψεις αυτές να σε κρατήσουν πίσω και να σε επηρεάσουν. Με αυτό τον τρόπο θα την συγχωρούσες ενώ δεν είσαι διατεθειμένος και θα άφηνες τον εαυτό σου σε μια παρατεταμένη δυστυχία.

Κράτησε καλά στο μυαλό σου ότι δεν απάτησες εσύ την κοπέλα σου. Η συμπεριφορά σου δεν ανάγκασε την σύντροφό σου να σε απατήσει.

Ακόμα και σε απάτησε γιατί δεν έδινες την απαραίτητη προσοχή σου σε εκείνη, η σύντροφός σου θα έπρεπε να το συζητήσει μαζί σου και αν ήθελε να τελειώσει την σχέση σας να το έκανε με έναν πιο σωστό τρόπο.

Αν, ωστόσο, ήσουν εκείνος που δεν πρόσφερε καμία τρυφερότητα, θα πρέπει να αναγνωρίσεις τα λάθη σου και τον πόνο που ίσως προκάλεσες και σε σένα και σε εκείνη.

Πολλές σχέσεις επιβιώνουν από την απιστία, αλλά αυτό απαιτεί και από τις δύο πλευρές ωριμότητα. Αυτό σημαίνει περισσότερη επικοινωνία και περισσότερη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Ακόμα και αν αποφασίσεις ότι είναι καιρός να προχωρήσεις, προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις σε όλη αυτή τη χάλια κατάσταση που βρίσκεσαι. Δες λοιπόν πως μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και κράτα την επόμενή σου σχέση πιο δυνατή.

#5 Εστίασε στην αυτοβελτίωση

Τα παραπάνω όμως δεν πρέπει να σε αποτρέψουν από το να βελτιωθείς ως άνδρας. Μη σταματάς να βελτιώνεις τα ελαττώματά σου. Ένας τρόπος για να σταματήσεις να υποτιμάς τον εαυτό σου είναι να σταματήσεις να σκέφτεσαι τι λάθος πάει με σένα και να ξεκινήσεις να γίνεσαι καλύτερος.

Ψάξε να κάνεις μερικές δραστηριότητες που θα αλλάξουν τη ζωή σου και θα την εμπλουτίσουν και θα σε κάνουν να νιώσεις ο άνδρας που πάντα ήθελες:

  • Πήγαινε ξανά στο γυμναστήριο και εστίασε στο σώμα που θες να χτίσεις.
  • Πήγαινε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και νιώσε περισσότερο ανοιχτόμυαλος. Πήγαινε σε μια όπερα ή σε ένα μουσείο τέχνης. Μια καλή ιδέα είναι να πας και σε μια συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος.
  • Μπες σε μια ομάδα μαγειρικής ή ξεκίνα μαθήματα ενός μουσικού οργάνου.
  • Ψώνισε τα ρούχα που είχες σκοπό να αγοράσεις κάποια στιγμή στο παρελθόν.
  • Άλλαξε την εμφάνισή σου. Πήγαινε στο κομμωτήριο και άλλαξε το στυλ του κουρέματός σου.
  • Και κυριότερο: έλα σε επαφή με τους φίλους σου ξανά. Ή αν νιώθεις αποκομμένος γίνε μέλος της κοινότητας μας. Χωρίς υπερβολή, η καλύτερη ανδρική κοινότητα που έχεις συναντήσει.

Διάλεξε κάτι που πάντα ήθελες να βελτιώσεις σε σένα και κάνε το.

Αλλά σου υπενθυμίζω, ότι δεν θα είναι μια κατάσταση μιας στιγμής -όπως λέει συχνά και ο Γιώργος, η αυτοβελτίωση είναι μακροπρόθεσμη- αλλά αν ξεκινήσεις αμέσως μετά από ένα τέτοιο τραυματικό συμβάν μπορεί να σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις το εγώ σου.

Επίσης, η αυτοβελτίωση σού δίνει κάτι για να αισθάνεσαι καλά και να ανυπομονείς, όσο εσύ προσπαθείς να προχωρήσεις. Τέλος, σε βγάζει από το σπίτι και τη μελαγχολία.

Αν θες να ξεπεράσεις την πρώην σου γρήγορα, δες εδώ

#6 Δες την μεγάλη εικόνα και σκέψου τις εναλλακτικές τώρα που σε απάτησε

Τώρα που έχεις πάρει κάποιον χρόνο και έχεις κάνει τα πρώτα βήματα για να γιατρευτείς, είναι καιρός να κοιτάξεις τις πιθανότητες που σου έχουν μείνει μαζί με την κοπέλα σου. Περιληπτικά, αυτές είναι οι εξής:

Nα μείνετε μαζί

Οποιοσδήποτε έχει απατηθεί έχει και πληγές, αλλά το να βλέπεις τον άνθρωπο που σε απάτησε κάθε μέρα, και να προσπαθήσετε να ξαναχτίσετε την εμπιστοσύνη και την οικειότητα μεταξύ σας, μπορεί να ανοίξει την πληγή ξανά και ξανά.

Για να γιατρέψεις αυτές τις πληγές, μπορείς να ζητήσεις εξωτερική βοήθεια. Μπορείτε να μιλήσετε με τον σύμβουλο σχέσεων μας.

Κάποιοι άνθρωποι είναι διστακτικοί να βάλουν έναν ξένο στα προσωπικά τους θέματα, αλλά ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας μπορεί να σε καθοδηγήσει σε αυτή την περίοδο που περνάς και να σας κρατήσει και τους δυο ειλικρινείς ο ένας απέναντι στον άλλον.

Αν προσπαθήσετε να επαναφέρετε τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης σας πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθείτε σε κάποια πολύ αρνητικά συναισθήματα. Η ανεπάρκεια, η ζήλια και η αίσθηση προδοσίας είναι πιθανόν να εμφανιστούν ακόμα περισσότερο αν προσπαθήσετε να τονώσετε την σχέση σας μέσω του σεξ.

Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν ξανά και αν δεν είσαι προσεκτικός, μπορούν να αντικαταστήσουν την όποια αγάπη παραμένει στη σχέση. Θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να μην πέσετε θύματα αυτών των συναισθημάτων.

Είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος για να γυρίσετε πίσω στην κανονική σας ζωή όταν έχει συμβεί η απιστία, και σίγουρα θα χρειαστεί να δώσεις χρόνο.

Θυμήσου πόσο καλά ήσασταν μαζί και έχε στο μυαλό σου ότι κάποια μέρα θα ξαναγυρίσετε σε αυτό το σημείο αν δουλέψετε και οι δυο αρκετά.

Να χωρίσετε

Αυτή είναι η πιο εύκολη και πιο προφανής επιλογή- και κατά κάποιο τρόπο ισχύει. Η εμπιστοσύνη μεταξύ σας έχει χαθεί και δεν υπάρχει τρόπος να την ξαναβρείτε.

Αλλά, μην αφήσεις την ευκολία της επιλογής αυτής να σε επηρεάσει πάρα πολύ. Το να απομακρυνθείς εντελώς έχει το δικό του μεγάλο αγώνα. Και μόνο επειδή τελειώνεις την σχέση σου, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα και τα προβλήματα με κάποια νέα σύντροφο.

Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να κατανοήσεις τα πράγματα με ηρεμία για κάποιο καιρό. Όλοι έχουμε ακούσει ότι είμαστε σε μια φάση ανάκαμψης, αλλά σπάνια αυτό οδήγησε σε κάτι θετικό.

Αντ ‘αυτού, επικεντρώσου στα βήματα 4 και 5 που σου ανέφερα παραπάνω και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου, ώστε να μπορέσεις να ανακάμψεις σωστά από το σοκ.

Πέρνα χρόνο με φίλους και άφησέ τους να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τον εαυτό σου τώρα που είσαι και πάλι single.

Αν μπορείς απόφυγε μέρη και δραστηριότητες που σου θυμίζουν την πρώην σου και μετά από κάποιο καιρό ανακάλυψέ τα ξανά.

Με τον καιρό ο πόνος θα απομακρυνθεί. Απλά, είναι σημαντικό να αποδεχτείς το τι έχει συμβεί.

#7 Κάνε την επιλογή σου και παράμεινε σε αυτή

Πάρε τον χρόνο να πάρεις μια απόφαση, αλλά όταν θα την πάρεις, παράμεινε σε αυτήν και υλοποίησέ την. Το να κάνεις πισωγυρίσματα σου προκαλεί περισσότερο πόνο.

Αν αξίζει να σωθεί αυτή η σχέση, βρείτε έναν τρόπο να την σώσετε. Αν όχι, τότε προχώρα. Αλλά ας είναι αυτό το τέλος. Σε αυτές τις καταστάσεις, η αβεβαιότητα είναι συνήθως το χειρότερο συναίσθημα.

Μόλις ολοκληρώσεις και το έβδομο βήμα, είμαι σίγουρος ότι θα πονάς ακόμα, αλλά θυμήσου, ότι θα περάσει. Τώρα έχεις κάνει την επιλογή σου, εστίασε στη φροντίδα του εαυτού σου και επέστρεψε στο άτομο που ήσουν πριν συμβεί αυτό το συμβάν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!