6 Λάθη που κάνουν οι Άντρες του Αγίου Βαλεντίνου - Men's Bible

6 Λάθη που κάνουν οι Άντρες του Αγίου Βαλεντίνου

6 Λάθη που κάνουν οι Άντρες του Αγίου Βαλεντίνου

Ακόμα και με τις καλύτερες προθέσεις, είναι εύκολο να κάνεις λάθη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έχεις όλο τον περίγυρο, τις διαφημίσεις, την pop κουλτούρα να σε πιέζουν και πάνω στο άγχος σου καταλήγεις να «την πατάς».

Πιο κάτω θα βρεις κάποια λάθη που συχνά κάνουμε εμείς οι άντρες του αγίου βαλεντίνου. Για να είμαστε δίκαιοι ανάλογα λάθη κάνουν και γυναίκες βέβαια. Ωστόσο εμείς εστιάζουμε σε αυτά που ελέγχουμε οι ίδιοι. Οπότε:

#1 Παρασύρεσαι από τα πολλά μπιχλιμπίδια

Είναι του αγίου βαλεντίνου σκέφτεσαι. Γιατί να μην της πάρεις ένα ωραίο αρκουδάκι με καρδούλες;

Πολύ απλά, επειδή δείχνει κάπως απρόσωπο. Ο στόχος δεν είναι να της πάρεις ένα μικρό κινέζικο ενθύμιο με καρδούλες, αλλά να της δείξεις ότι σκέφτεσαι τη σχέση σας. Που σημαίνει ότι είναι καλό να της δωρίσεις κάτι που να είναι σχετικό με εσάς.

#2 Περιμένεις μια Ρομαντική Κάρτα να κάνει όλη τη δουλειά

Ενώ είναι οκ να της δώσεις μια έτοιμη ρομαντική κάρτα, σίγουρα πρέπει να βάλεις και την δική σου πινελιά.

Όντως αυτή η κάρτα (που αγόρασες 2,50€) αντιπροσωπεύει τα αισθήματά σου για εκείνη;

Οκ, έχει μέσα ένα ωραίο αστειάκι. Αλλά μοιάζει με κάτι που θα έλεγες εσύ; Δεν χρειάζεται να είσαι, ούτε να γίνεις, ποιητής. Το καλύτερο δώρο είναι κάτι που είναι από εσένα.

Ο στόχος, λοιπόν, δεν είναι να γράψεις το τέλειο ποίημα. Ο στόχος είναι με τις δικές σου, ατελείς, λέξεις να της εκφράσεις το πώς νιώθεις.

Το ίδιο ισχύει και με ότι άλλο δώρο πάρεις. Δεν έχει νόημα από μόνο του να πάρεις ένα κουτί σοκολατάκια ή μια ωραία ανθοδέσμη επιστρέφοντας από τη δουλειά.

Ψάξε για έναν τρόπο να κάνεις το δώρο σου πιο προσωπικό με κάποιον τρόπο.

#3 Στηρίζεσαι μόνο στα δώρα

Ειδικά αν είστε μαζί καιρό, είναι εύκολο να τα κάνεις όλα στον αυτόματο: Έκανα κράτηση στο εστιατόριο, πήρα μια κάρτα, αγόρασα λουλούδια.

Ακόμα κι αν έχεις ετοιμαστεί για όλα, χρειάζεται να είναι ανάλογη και η διάθεση και συμπεριφορά σου.

Μικροπράγματα, όπως το να της κρατάς το χέρι ή να ακουμπάς την πλάτη της καθώς περπατάτε. Ή ένα φιλί έξω από το εστιατόριο.

Χρειάζεται λοιπόν να τη δείξεις πως νιώθεις, δεν είναι μόνο τα δώρα που θα κάνουν τη δουλειά.

#4 Αφήνεις την καθημερινότητα να χαλάσει τη γιορτή

Αν είσαι στο 4ο ραντεβού σου με την κοπέλα, τότε είναι πολύ εύκολο να διατηρήσεις την σπίθα εκείνο το βράδυ. Ακόμα είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι, ο ένας με τον άλλο.

Αλλά αν έχεις δύο παιδιά, και τρέχετε και οι δύο όλη μέρα, είναι πολύ εύκολο να αφήσεις τις υποχρεώσεις να μπουν στη μέση.

Το ότι η στάνταρ βραδινή σας συζήτηση περιλαμβάνει οργανωτικά και καθημερινά θέματα, είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι στο δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, δεν μπορείτε να θυμηθείτε λίγο εσάς τους ίδιους.

Είτε η σχέση είναι πρόσφατη, είτε μετράει χρόνια, η μέρα προσφέρεται για να μιλήσετε για την μεγάλη εικόνα. Να κάνετε ένα βήμα πίσω και να συζητήσετε για τα όνειρα σας και τα πάθη σας.

#5 Δεν δίνεις χρόνο σε εσάς

«Πολύ ωραίο το δείπνο μας, να σου πω, σου φαίνεται κι εσένα κάπως αργό το wifi;»

Μερικές φορές επικεντρώνεις όλη σου την προσοχή στο να δημιουργήσεις μια πολύ ωραία βραδιά, και αφήνεις την υπόλοιπη ημέρα να είναι μίζερη.

Κάτι που συμβαίνει σε μακροχρόνιες σχέσεις είναι ότι τρέχεις να επιστρέψεις μετά τη δουλειά για να έχεις ένα ωραίο δείπνο με τη σύντροφό σου και έπειτα περνάτε την υπόλοιπη βραδιά χαζεύοντας τηλεόραση ή ο καθένας στο κινητό του.

Είναι πολύ καλύτερα όμως να συνεχίσετε το ρομαντικό του πράγματος και μετά το δείπνο. Άσε την καλή διάθεση να συνεχίσει να υπάρχει.

#6 Στηρίζεσαι στη σημερινή ημέρα για να κρατηθεί ζωντανή η σχέση σου

Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου:

Στηρίζεσαι σε αυτή την γιορτή (και σε άλλες γιορτές) για να κρατήσουν ζωντανή τη σχέση σας.

Αν η σχέση σου έχει ήδη αρκετούς μήνες ζωής, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι οι σχέσεις χρειάζονται συνειδητή δουλειά.

Οπότε αν του Αγίου Βαλεντίνου είναι η μόνο περίοδος του έτους που προσπαθείς να είσαι «ρομαντικός», τότε αυτό είναι πρόβλημα.

Δεν λέω ότι κάθε ημέρα, πρέπει να είναι ρομαντική. Σίγουρα όμως χρειάζεται να δίνεις χρόνο και ενέργεια στη σκέψη σου και να οργανώνεις και κάποια πιο ρομαντικά ραντεβού. Όλοι έχουμε τις δουλειές μας, την καθημερινότητά μας, τα άγχη μας. Ωστόσο χρειάζεται να βρίσκουμε χρόνο ώστε να περνάμε όμορφα και με τη σύντροφό μας.

Είναι εύκολο να κάνεις τα παραπάνω λάθη, χωρίς καν να το αντιληφθείς. Αλλά όπως ίσως παρατήρησες, ο τρόπος για να μην πέσεις σε αυτά, είναι να δώσεις λίγη προσοχή και σκέψη στην κοπέλα σου.

Στο κάτω –κάτω δεν γιορτάζεις την ημέρα επειδή το λέει ο κόσμος. Την γιορτάζεις επειδή θες με την κοπέλα σου να περάσετε όμορφα και να αναδείξετε όσα σας δένουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!