4 λόγοι που τα Ραντεβού σου δεν προχωράνε... - Men's Bible

4 λόγοι που τα Ραντεβού σου δεν προχωράνε…

4 λόγοι που τα Ραντεβού σου δεν προχωράνε...

Έχεις χρησιμοποιήσει κάθε γνωστό μέσο. Κάθε πιασάρικη ατάκα. Έχεις προβάρει και ξαναπροβάρει ρουτίνες και ταχτικές, ωστόσο στο θέμα του ραντεβού δεν έχεις τις επιτυχίες που θα ήθελες.

Πίστεψέ με, ήμουν κι εγώ στη θέση σου. Έφαγα τις απορρίψεις μου. Είχα τις αποτυχίες μου. Τα σκάτωσα, τα πήγα καλά, τα ξανασκάτωσα, έμπλεξα και με τρελές, έμπλεξα και με γνωστικές.

Ήδη με τις προσπάθειές σου είσαι πολύ πιο μπροστά από κείνους που ποτέ δεν μπήκαν σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης, να εργαστούν με τον εαυτό τους, να δουν πού κάνουν λάθος –και σίγουρα δεν συγκρίνεσαι καν με κείνους που απλώς έχασαν τη μπάλα και αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν. Να ξέρεις πως είσαι στο σωστό δρόμο. Απλώς συνέχισε να δοκιμάζεις. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως στο τέλος θα πετύχεις.

Μην ξεχνάς, είναι σίγουρο ότι σου μένει ακόμη δουλειά να κάνεις. Δεν μπορείς να κόψεις δρόμο, δυστυχώς. Στην επιτυχία ανεβαίνει κανείς σκαλοπάτι –σκαλοπάτι. Και θα εξετάσουμε μαζί πώς.

#1. Δεν σου αρέσει πραγματικά

Είναι ελκυστική, είναι πνευματώδης, είναι ενδιαφέρουσα. Φαίνεται να της αρέσεις κιόλας. Έτσι λένε τα σημάδια που σου δείχνει. Την κάνεις να γελάει, σου ανοίγεται και σου μιλάει για τον εαυτό της, δεν μπορεί, καλά πάνε τα πράγματα. Έπειτα όμως κάτι στραβώνει.

Για κάποιο λόγο δεν μπορείς να διατηρήσεις το ενδιαφέρον της. Αρχίζεις να αγχώνεσαι. Εκείνη το αισθάνεται, αισθάνεται την απελπισία σου. Το νιώθεις ότι συμβαίνει. Ξέρεις ότι πρέπει να το διορθώσεις αμέσως, ξέρεις και πώς να το διορθώσεις. Αλλά για κάποιο λόγο δεν το καταφέρνεις. Συμβαίνει καμιά φορά.

Μόνο που στους άλλους, που τα καταφέρνουν τόσο καλά, όοοοχι, δεν συμβαίνει ποτέ! Μην σε παίρνει από κάτω, φίλε. Συμβαίνει σε όλους. Όλοι έχουμε, είχαμε, θα ξανάχουμε, μια στραβή μέρα και μια ακόμη πιο στραβή νύχτα. Κι ένας από τους λόγους που στραβώνει το πράγμα με μια γυναίκα μπορεί να είναι ότι τελικά, δεν είναι αυτό ακριβώς που γυρεύεις.

Ας πούμε. Σου αρέσουν οι ξανθές, οι χυμώδεις, με πλούσιο στήθος και αφράτες καμπύλες. Ναι, αλλά η κοπέλα που ξεκίνησες να φλερτάρεις είναι μια μικροσκοπική κοπέλα με ολόμαυρα μαλλιά και καθόλου καμπύλες. Έφτασες ως το ραντεβού, κάτι σε τράβηξε, αλλά πια δεν σε τραβάει. Εσύ ο ίδιος ρίχνεις την ένταση.

Όποτε χωλαίνει η συζήτηση δεν βρίσκεις τη διάθεση να την τροφοδοτήσεις. Μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι δεν ενδιαφέρεσαι για αυτήν. Θα περνούσες καλύτερα αν είχες μείνει σπίτι.

Η Λύση:

Αν ψάχνεις για την τέλεια γυναίκα, και δεν θα σου πω ψέματα, όλοι για αυτό ψάχνουμε, ίσως δεν την ψάχνεις στα σωστά μέρη. Μην μπαίνεις όπου βλέπεις φως και κοιτάζεις.

Σκέψου πού μπορεί να βρεθεί ο τύπος της γυναίκας που σε συγκινεί. Σου αρέσει ο χορός; Θα ήθελες να γνωρίσεις κάποια που αγαπάει το χορό; Μάθε χορό. Σου αρέσει να μαγειρεύεις; Πήγαινε σε μαθήματα μαγειρικής.

Βρες ένα μέρος όπου η γυναίκα των ονείρων σου, με τη μορφή και με τα ενδιαφέροντα που θα ήθελες να έχει, είναι πιθανό να συχνάζει. Αν ενδιαφέρεσαι για πιο πρόχειρες περιπέτειες, εντάξει, είναι ευκολότερο να το πετύχεις. Αλλά αν θέλεις κάτι περισσότερο, άλλαξε συνήθειες εσύ. Αν μοιράζεστε κάποια κοινά ενδιαφέροντα με την κοπέλα είναι πολύ πιο πιθανό να σου αρέσει, γιατί θα είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις να βρεις.

4 λόγοι που τα Ραντεβού σου δεν προχωράνε...

#2. Δεν είσαι ενδιαφέρων τύπος

Συγγνώμη που πρέπει να στο ξαναπώ, αλλά μπορεί να συμβαίνει κι αυτό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως είναι ενδιαφέροντες τύποι με περιπετειώδες πνεύμα και τα λοιπά. Και μπορεί να είναι όντως έτσι. Κάποιοι άλλοι είναι απλώς βαρετοί. Και δυστυχώς, υπάρχει πιθανότητα να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς.

Κανείς δεν νοιάζεται για τη συλλογή σου από παλιά κόμιξ ή για τις γνώσεις σου για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Οι γυναίκες θέλουν κάποιον να τις ενθουσιάσει. Και αν μυριστούν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να είσαι εσύ αυτός που θα τις ενθουσιάσει, τότε απλώς, δεν έχουν λόγο να είναι μαζί σου.

Η Λύση:

Κάνε ενδιαφέροντα πράγματα. Θα αποκτήσεις και εσύ άλλη αίγλη. Βγες έξω και γεύσου τη ζωή από πρώτο χέρι.

Μάθε πράγματα. Δες μέρη. Μελέτησε τι θέλουν οι γυναίκες, μπες περισσότερο στην ψυχολογία τους. Δεν είναι ανάγκη να είσαι ο παιδαράς από εξώφυλλο σε ..άρλεκιν για να κάνεις τη γυναίκα να νιώσει σαν να είναι εκείνη η ηρωίδα του άρλεκιν. Μίλησέ της για εξωτικά μέρη, για ενδιαφέροντα πράγματα που (πρέπει προηγουμένως να) έχεις κάνει.

Γίνεσαι ελκυστικός έτσι, γίνεσαι γοητευτικός. Και αν ξέρεις πώς να πουλήσεις τις εμπειρίες σου με ΠΑΘΟΣ, εκείνη θα αισθανθεί ότι με τον ίδιο τρόπο μπορεί να τη συναρπάσεις και αυτή.

#3. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση

Αυτό είναι πράγματι μεγάλο θέμα. Πάνω από όλα, οι γυναίκες γοητεύονται από την αντρική αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που διαχωρίζει τον πραγματικό άντρα από τα άψητα αγοράκια.

Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, σχεδόν δεν έχει καν σημασία το τι λες. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση δεν σε νοιάζει διόλου αν σε απορρίψει μία γυναίκα. Ξέρεις καλά πως υπάρχουν εκατό άλλες εκεί έξω, οπότε, πάμε γι’ άλλα.

Όπως και σε όλα τα πράγματα που πετυχαίνει κανείς, η αυτοπεποίθηση χρειάζεται εξάσκηση. Κανείς δεν έγινε χρυσός ολυμπιονίκης ή διευθυντής με τη μία. Όλοι ίδρωσαν για να το πετύχουν.

Στη ζωή μου, είχα κάποιες στιγμές επιφοίτησης. Στιγμές όπου καταλάβαινα ότι, πράγματι, τα κατάφερνα καλά σε αυτό που έκανα. Βέβαια αυτό συνέβη μετά από χρόνια εξάσκησης. Απλώς όταν συνέβη, συνέβη ξαφνικά. Σου έρχεται η ιδέα, εκεί που κάθεσαι, συνειδητοποιείς ότι «ναι, τα έχω καταφέρει». Γνωρίζω. Μπορώ. Έχω ικανότητες.

Και τη στιγμή εκείνη οποιοδήποτε ψήγμα απελπισίας εξαφανίζεται. Οποιοδήποτε αίσθημα μιζέριας, ή χαμηλής αυτοεκτίμησης, ή δειλίας.  Μπορώ να προσεγγίσω μια κοπέλα, να δοκιμάσω πλήθος πράγματα, να ξέρω ότι θα είμαι καλός σε αυτά, αλλά στο βάθος να μην με στεναχωρεί, αν θα με προτιμήσει ή όχι. Κάνω βέβαια ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου δεν είναι στην δική μου ευθύνη.

Λύση:

Πρέπει να προσπαθήσεις να καλλιεργήσεις αυτή τη νοοτροπία. Να μην σε νοιάζει το όποιο αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκεσαι στη διαδικασία. Απόλαυσέ τη σαν ένα ταξίδι. Το να προσπαθείς να κάνεις νέες γνωριμίες είναι και αυτό ένα είδος οντισιόν.

Μην έχεις προσδοκίες. Το αποτέλεσμα δεν είναι στο χέρι σου. Απλώς απόλαυσέ το. Απόλαυσε την επικοινωνία σου. Προσπάθησε να μην ταυτίζεσαι με το όποιο αποτέλεσμα. Ό,τι και αν συμβεί, εσύ έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες με τις δυνατότητες που είχες τη δεδομένη στιγμή.

Η αυτοπεποίθηση θέλει χρόνο. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται. Μην σε πιάνει πανικός. Μην σε πιάνει άγχος, και αν σε πιάσει, προσπάθησε να μην το αφήσεις να φανεί. Κατάλαβε που έκανες λάθος, διόρθωσέ το την επόμενη φορά, ξαναπροσπάθησε μια, δυο, τρεις. Στο τέλος η επιφοίτηση που είπαμε θα έρθει και σε σένα. Χρειάζεται απλώς να κάνεις υπομονή.

#4. Δεν ακούς όταν σου μιλάει

Είσαι τόσο απασχολημένος να κάνεις και να πεις το σωστό πράγμα στο ραντεβού σου. Τόσο απορροφημένος στην  προσπάθειά σου που τελικά δεν δίνεις σημασία στο τι κάνει η κοπέλα απέναντί σου, για το τι λέει.

Φίλε μου, μάθε να ακούς τη γυναίκα που κάθεται απέναντί σου. Σου δίνει ότι πληροφορία χρειάζεσαι, ίσως όχι μονάχα με τα λόγια της, αλλά με τις κινήσεις της, τη γλώσσα του σώματος που λένε, με τα συμφραζόμενα, με τον τονισμό της φωνής της, με τα μάτια της. Πάνω από το 80% της ανθρώπινης επικοινωνίας δεν συντελείται με προφορικό λόγο. Πάντα σου λέει πώς νιώθει. Με κάποιον τρόπο ίσως όχι λεκτικό, αλλά το λέει. Σου λέει αν της αρέσεις ή όχι.

Το να μάθεις να ακούς είναι υπερβολικά σημαντικό. Ιδιαίτερα όταν βγαίνεις ραντεβού με μια γυναίκα. Μην την βομβαρδίζεις με την πάρλα σου προσπαθώντας να την εντυπωσιάσεις. Κουβέντιασε μαζί της. Άκουσέ τη.

Οι γυναίκες είναι διαφορετικές από μας. Κάνουν σχέδια, σκέφτονται, λύνουν τα ζητήματά τους μιλώντας. Επικοινωνούν. Σου λένε τόσα χρήσιμα πράγματα για τη ζωή τους και εσύ απλώς τις διακόπτεις, μπαίνοντας στη μέση. Άσε τη συζήτηση να κυλήσει. Άκουσε τα πράγματα που έχει να σου πει. Μην μείνεις μουγκός, αλλά σε καμία περίπτωση μην τη λούζεις με συνεχές κουβεντολόι χωρίς να την αφήνεις να επικοινωνήσει, ουσιαστικά, τον εαυτό της μαζί σου.

Λύση:

Και αν αμφιβάλλεις παρ’ όλα όσα είπαμε, καλύτερα να την ακούς παρά να μιλάς συνέχεια εσύ. Αν έχεις ανασφάλεια για το πώς θα ακουστούν αυτά που θα πεις, περιορίσου απλώς να απαντάς τις ερωτήσεις της.

Άσε τη να εκφραστεί. Τα γούστα, τις επιθυμίες, τα κρυφά της όνειρα. Τις αναμνήσεις της. Πρόσεξε αυτά που σου λέει. Ζήτησε να μάθεις λεπτομέρειες, που θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη συζήτηση (και τη γνωριμία σας). Άσε τη να ανοιχτεί.

Εφόσον σου ανοίγεται, μάντεψε: το πιθανότερο είναι να της αρέσεις. Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσέ το. Άσε να ερμηνεύσει τη σιωπή σου ως κομμάτι του μυστηριώδους σου προφίλ.

Όλα όσα έχεις μάθει ως τώρα σε έχουν φτάσει σε κάποιο σημείο αξιόλογο. Σκέψου το σύνολο ως ένα όμορφο ψηφιδωτό, χτισμένο με υπομονή από πολλά μικρά κομματάκια. Γνωρίζεις πολλά και με τη γνώση έρχεται πάντα και η ευθύνη. Η ευθύνη που έχεις όμως είναι σχετικά απλή.

Οφείλεις να κατανοήσεις ότι είσαι ανθρώπινο πλάσμα, άρα με ατέλειες. Οφείλεις να μάθεις να συγχωρείς τον εαυτό σου για τις αδυναμίες και τις αποτυχίες του. όσα περισσότερα μαθαίνεις, όχι μονάχα σε θέματα σχέσεων αλλά σε κάθε τομέα, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα τελικά.

Πρέπει να είσαι υπομονετικός. Να κατανοήσεις ότι δεν θα είναι κάθε προσπάθειά σου επιτυχημένη. Όμως ένα είναι βέβαιο: όσο περισσότερο σουτάρεις, τόσα περισσότερα καλάθια θα πετύχεις.

Και όταν θα νιώσεις την επιφοίτηση που λέγαμε (και θα τη νιώσεις, στο εγγυώμαι, εφόσον δεν εγκαταλείπεις τα όπλα) θα την καλωσορίσεις σαν τον παλιόφιλο που περίμενες εδώ και καιρό. Θα χαμογελάσεις, θα προσπαθήσεις, θα σε απορρίψουν, και το χαμόγελό σου θα γίνει ακόμη πλατύτερο.

Θα ξέρεις ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουν όλοι αυτό που έχεις να δώσεις. Θα ξέρεις επίσης ότι κάποιοι άλλοι όχι μονάχα θα το θέλουν, αλλά θα το προτιμήσουν ανάμεσα σε εκατό άλλα γιατί θα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!