Σταμάτα να κάνεις Παρέα μαζί της και Ξεκίνα να τη Φλερτάρεις - Men's Bible

Σταμάτα να κάνεις Παρέα μαζί της και Ξεκίνα να τη Φλερτάρεις

Σταμάτα να κάνεις Παρέα μαζί της και Ξεκίνα να τη Φλερτάρεις, Τι να Κάνεις όταν σου Δείχνει ότι της Αρέσεις

Ένα φαινόμενο που παρατηρώ συχνά και ειδικά σε νεότερους άνδρες, είναι πως επιδιώκουν περισσότερο να βρεθούν με κοπέλες σαν παρέα, παρά να τις φλερτάρουν και να διεκδικήσουν ένα ραντεβού μαζί τους.

Το «κάνω παρέα» όμως με μια κοπέλα και το «βγαίνω ραντεβού μαζί της», είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο σημαίνει πως περνάω το χρόνο μου μαζί της, συνήθως όχι μόνοι μας αλλά μέσα στα πλαίσια μιας ευρύτερης παρέας και κάνουμε πράγματα μαζί. Βγαίνουμε για κρασί, φαγητό μεζεδάκια κλπ. Μαζευόμαστε για επιτραπέζια. Πηγαίνουμε για ταινία. Αράζουμε σπίτι και παίζουμε playstation κλπ.

Η ατμόσφαιρα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χαλαρή και φιλική και τις περισσότερες φορές η σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα δεν ξεπερνάει τα όρια της φιλίας.

Δεν είναι κακό να κάνεις παρέα με κοπέλες και να βγαίνεις φιλικά μαζί τους. Όμως αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαδικασία του φλερτ και τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτή.

Γιατί οι άνδρες δεν φλερτάρουν πια;

Υπάρχουν πολλοί λόγοi που έχουν συμβάλει στην απροθυμία αρκετών ανδρών να φλερτάρουν.

Ένας από αυτούς είναι το γεγονός πως η τεχνολογία εμποδίζει την ανάπτυξη και την επαρκή εξάσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας μας με τους άλλους γίνεται πλέον μέσα από κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές μηνυμάτων. Περιβάλλοντα στα οποία το μόνο μέσο που έχεις για να εκφράσεις τον εαυτό σου, είναι ο γραπτός λόγος.

Όμως το να στέλνεις μήνυμα σε κάποια, δεν είναι το ίδιο με το να μιλάς μαζί της πρόσωπο με πρόσωπο.

Αυτή η ευκολία με την οποία μπορούμε να επικοινωνήσουμε από απόσταση έχει συμβάλει στην ελλιπή εξάσκηση αρκετών ανδρών στην επικοινωνία και την ελλιπή έκθεση τους στην άμεση κοινωνική επαφή.

Το φαινόμενο αυτό έχει κάνει αρκετούς άνδρες (αλλά και αρκετές γυναίκες) να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν σωστά τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους στο φλερτ όταν μιλούν με μια γυναίκα από κοντά.

Ο δεύτερος λόγος που οι άνδρες σήμερα αποφεύγουν να φλερτάρουν, είναι πως τα πράγματα ανάμεσα στα δύο φύλα έχουν αλλάξει και οι ρόλοι δεν είναι πλέον τόσο ξεκάθαροι όσο κάποτε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί να νιώθουν μπερδεμένοι και ίσως και κάποιου είδους ντροπή για τον εαυτό τους και τις ερωτικές επιθυμίες τους.

Θέλουν να αποφύγουν να φανούν θρασείς ή πολύ επιθετικοί. Έτσι, για να αποφύγουν όλη αυτήν την αβεβαιότητα, προτιμούν να κάνουν παρέα με τις γυναίκες που τους αρέσουν αντί να επιδιώξουν να τις φλερτάρουν και να φανερώσουν τα ερωτικά τους κίνητρα.

Τέλος, ο μέσος άνδρας είναι περισσότερο μαλθακός απ’ ότι στο παρελθόν.

Δεν ξέρει πως να χειριστεί τον συναισθηματικό πόνο, την απόρριψη ή την αποτυχία και έτσι αποφεύγει να βάλει τον εαυτό του σε μια θέση οπού μπορεί να απορριφθεί.

Αν και δεν υπάρχει λοιπόν κάτι κακό με το να κάνεις παρέα με μια κοπέλα, να θυμάσαι πως αυτό δεν αρκεί για να σε θέλει ερωτικά και εκείνη.

Χρειάζεται και να τη φλερτάρεις.

Το φλερτ είναι ο δρόμος μέσα από τον δημιουργείς ερωτικό ενδιαφέρον, εκφράζεις τις προθέσεις σου και γνωρίζεις καλύτερα τη γυναίκα με την οποία μιλάς.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις αποτελεσματικά σε περιβάλλον παρέας. Το πραγματικό φλερτ γίνεται όταν είσαι ένας με έναν με την κοπέλα και όταν βγαίνεις ραντεβού μαζί της.

Μπορεί λοιπόν τώρα να κάνεις παρέα μαζί της, με τις φίλες της και με κοινούς γνωστούς σας, αλλά αν δεν επιδιώξεις να βγείτε οι δύο σας, τότε θα παραμείνετε φίλοι.

Ξεκίνα λοιπόν να φλερτάρεις τις γυναίκες που σου αρέσουν και όχι να κάνεις παρέα μαζί τους.

Θες να ενδιαφερθεί ερωτικά για εσένα; Δες εδώ

Άσε την παρέα, ώρα για φλερτ

Έχεις αποφασίσει πως δε θες να είστε φίλοι με την κοπέλα που σου αρέσει και θες να ξεκινήσεις να τη φλερτάρεις αλλά δεν ξέρεις τι ακριβώς να κάνεις;

Αν ναι, τότε ακολουθούν μερικά απλά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για να κάνεις την αρχή όσο πιο ομαλά μπορείς.

α) Στις γυναίκες αρέσει το φλερτ και θέλουν να τις φλερτάρουν.

Τους αρέσει όταν οι άνδρες παίρνουν την πρωτοβουλία και για αυτό άλλωστε υπάρχει στις μέρες μας το κλασικό παράπονο πως οι άνδρες δεν φλερτάρουν πια. Φυσικά αναφερόμαστε στο συνεργατικό φλερτ, που και η κοπέλα ενδιαφέρεται και συμμετέχει ενεργά.

Πολλές γυναίκες που είναι όμορφες, καλλιεργημένες, γοητευτικές και επιτυχημένες επαγγελματικά, αισθάνονται πως οι άνδρες τις αποφεύγουν.

Αν θες να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπος τότε δείξε τις προθέσεις σου και μην το πας στο φιλικό.

Να θυμάσαι πως πηγαίνοντας το στο φιλικό, μπορεί να μην πάρεις μια κακή αντίδραση, σίγουρα όμως σίγουρα δεν θα πάρεις και μια ενθουσιώδη αντίδραση από την πλευρά της κοπέλας.Πως να κρατήσεις το ενδιαφέρον της γυναίκας στο φλερτ, 5 Σημεία-κλειδιά για να γίνεις Μαέστρος στην Επικοινωνία, Σταμάτα να κάνεις Παρέα μαζί της και Ξεκίνα να τη Φλερτάρεις

β) Το φλερτ είναι απλό

Το να μιλήσεις σε μια γυναίκα για να τη φλερτάρεις και να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού, δεν είναι πυρηνική φυσική. Ναι, το φλερτ ως κοινωνική δεξιότητα έχει τεχνικές λεπτομέρειες και πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Στον πύρινα του όμως είναι μια απλή διαδικασία στην οποία το πιο σημαντικό που έχεις να κάνεις είναι να δείξεις άνεση και να αποκαλύψεις τον εαυτό σου και στοιχεία της προσωπικότητας σου.

Φλέρταρε λοιπόν και κάνε το από κοντά, πρόσωπο με πρόσωπο. Μη σκεφτείς αν θα το κάνεις καλά ή όχι. Ξεκίνα τις πράξεις και τελειοποιείς αργότερα.

γ) Κράτα τα ραντεβού απλά

Ένα ραντεβού δε χρειάζεται να είναι κάποια υπερβολική και πολυτελής υπερπαραγωγή. Κράτα τα πράγματα απλά και χαλαρά.

Οι υπερβολές θα δώσουν την εντύπωση στην κοπέλα πως προσπαθείς να εντυπωσιάσεις και θα την κάνουν να νιώσει την πίεση (όταν εκείνη ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει) πως υπάρχει η προσδοκία για κάτι περισσότερο.

Ζήτα της να βγείτε για κάτι χαλαρό λοιπόν όπως πχ, για έναν απλό καφέ. Το όλο νόημα άλλωστε του ραντεβού είναι να βρεθείτε οι δύο σας και να γνωριστείτε περισσότερο.

δ) Προετοιμάσου για την απόρριψη

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτείς. Δε θα θέλουν όλες οι γυναίκες με τις οποίες θες να φλερτάρεις να μιλήσουν, να φλερτάρουν και να βγουν μαζί σου. Είναι φυσιολογικό.

Όπως πχ, και διασημότητες όπως ο Michael Jordan, ο Keanu Reeves και η Charlise Theron δεν χαίρουν καθολικής αποδοχής απ’ όλον τον πλανήτη, έτσι και εσύ και όλοι μας δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλες τις γυναίκες με τις οποίες θα μιλήσουμε.

Είναι φυσιολογικό αυτό. Αν λοιπόν εκείνη σου πει ότι δεν θέλει να μιλήσετε, να βγείτε κλπ. Δεν έγινε κάτι. Δεν χάνεις κάτι. Απλά συνεχίζεις.

ε) Απλά ξεκίνα

Τι περιμένεις; Σταμάτα τώρα να διαβάζεις αυτό το άρθρο βγες έξω και πιάσε κουβέντα με τη γυναίκα που σου αρέσει και αν δεις ότι υπάρχει ροή στην κουβέντα σας ζήτα της το τηλέφωνο για να τα ξαναπείτε.

Και αν αναρωτιέσαι πότε είναι καλή στιγμή για να το κάνεις αυτό να θυμάσαι πως δεν υπάρχει η ιδανική στιγμή. Παρατήρησε την κοπέλα και θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματος της αν ενδιαφέρεται ή όχι .

Κάνε το λοιπόν. Θα σου πει όχι; Μπορεί, αλλά ο μόνος τρόπος να μάθεις τι θα γίνει είναι να τη φλερτάρεις και να της ζητήσεις να βγείτε.

Και ακόμα και αν σου αρνηθεί, στην πραγματικότητα είσαι σε καλύτερη θέση απ’ ότι αν το είχες αποφύγει.

Κάνε το και περιμένω να μου πεις πως πήγε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!