Προσοχή: Η Έλξη έχει ημερομηνία λήξης! - Men's Bible

Προσοχή: Η Έλξη έχει ημερομηνία λήξης!

Προσοχή: Η Έλξη έχει ημερομηνία λήξης!

Θα ξεκινήσω με μια σύντομη ιστορία. Υποθετική μεν, αλλά καθόλου μακριά από την πραγματικότητα δε (και έχει απόλυτη σχέση με την Έλξη και το θέμα της).

Γνωρίζει ένας άντρας μια γυναίκα, δεν έχει σημασία το μέρος το αφήνω στη φαντασία σου. Μιλάν για λίγη ώρα και νιώθουν και οι δυο τον «ηλεκτρισμό» στην ατμόσφαιρα.

Ο άντρας έχει καταλάβει πως εκείνη τον γουστάρει, του μιλάει με ενθουσιασμό και τα μάτια της είναι προσηλωμένα επάνω του γεμάτα ενδιαφέρον.  Κανένας απ’ τους δύο δεν μπορεί να αμφισβητήσει την  έλξη που έχει δημιουργηθεί. Έτσι λοιπόν ο άντρας συνεχίζει να την ενισχύει και καθώς ο χρόνος κυλάει, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός απογειώνονται και φτάνουν στα ύψη ώσπου κορυφώνονται και …χτυπάνε ταβάνι!

Η έλξη χάνεται πριν το καταλάβεις

Μετά από λίγη ώρα η έλξη, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός παίρνουν καθοδική πορεία και η γυναίκα αρχίζει να χάνει σίγα σιγά το ενδιαφέρον της.

Ο άντρας το καταλαβαίνει και πριν προλάβει να τον λούσει κρύος ιδρώτας προσπαθεί με διάφορες ενέργειες να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον της κοπέλας προκειμένου να «σώσει» την κατάσταση αλλά μάταια… Η γυναίκα έχει χάσει εντελώς το ενδιαφέρον της και δεν έχει καμία διάθεση πλέον να συνεχίσει την κουβέντα μαζί του και έτσι λοιπόν αυτή η ενδιαφέρουσα πρώτη γνωριμία έχει τραγική κατάληξη!

Το πιο τραγικό βέβαια είναι πως ο άντρας δεν έχει ακόμα την παραμικρή ιδέα για τον λόγο που απέτυχε.

Το πιο πιθανό είναι να απογοητευτεί και να υποθέσει πως τόση ώρα η γυναίκα απλά «τον έπαιζε» ή πως δεν είχε ανάγκη να γνωρίσει κάποιον, ή πως απλά της αρέσει να επιβεβαιώνει στην παρέα της ότι ακόμα «περνάει η μπογιά της». Όμως δεν είναι έτσι! (τουλάχιστον τις περισσότερες φορές).

Άραγε η έλξη έρχεται με ημερομηνία λήξης;

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται και δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα με ένα Ναι ή Όχι.

Θα υπάρξουν κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που θα  δημιουργηθεί έλξη ανάμεσα σε εσένα και στη κοπέλα από τα πρώτα δευτερόλεπτα της γνωριμίας σας, αβίαστα και πολύ ομαλά χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι. Τέτοιες περιπτώσεις όμως αποτελούν εξαίρεση και η εξαίρεση δεν είναι ο κανόνας.

Θα σου ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι αναφέρομαι στην έλξη η οποία έρχεται έπειτα από δική σου παρέμβαση και μέσω της προσέγγισης σου! Η έλξη δεν είναι κάτι σταθερό ούτε κάτι που διαρκεί για πάντα, μπορεί να διαρκέσει για μια στιγμή ή ακόμα και για ολόκληρα χρόνια (θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ). Προσοχή: Η Έλξη έχει ημερομηνία λήξης!

Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως το φλερτ είναι μια διαδικασία η οποία υποδιαιρείται και χωρίζεται σε ακόμα μικρότερα μέρη (κι αυτό είναι κάτι που εξηγούμε αναλυτικά στα σεμινάρια μας).

Οπότε η έλξη είναι ένα μέρος της διαδικασίας και μάλιστα το κυριότερο ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις περαιτέρω με την κοπέλα. Αν παραμείνεις όμως για πολύ στο στάδιο της έλξης και επαναπαυτείς σε αυτό, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να αποβούν καταστροφικά.

Γιατί όμως λήγει;

Θα έλεγε κάποιος πως όταν δύο άνθρωποι ταιριάζουν έχουν όλο τον χρόνο του κόσμου για να έρθουν πιο κοντά, όμως δεν είναι έτσι και θα σου δώσω μερικά παραδείγματα.

Πρώτα ας μείνουμε στην ιστορία με την οποία ξεκίνησα. Γιατί πιστεύεις πως ο φίλος μας απέτυχε; Διότι έφτασε στο σημείο της έλξης και παρέμεινε εκεί, δεν πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στην κοπέλα να πάνε κάπου πιο ήσυχα ώστε να συνεχίσουν την κουβέντα τους, ούτε έκανε κίνηση  να την φιλήσει, ούτε καν της ζήτησε να ανταλλάξουν τηλέφωνα για να ξαναβρεθούν.

Εκείνη την στιγμή η κοπέλα ανυπομονούσε για κάτι τέτοιο αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβλεπε «φως στον ορίζοντα» άρχισε να βαριέται, με αποτέλεσμα να χάσει το ενδιαφέρον της. Ο φίλος μας τα κατάφερε μια χαρά με την έλξη αλλά άργησε να προχωρήσει παρακάτω και έτσι αυτή χάθηκε.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι το εξής: Είσαι στο μπαρ και κοιτάς μια κοπέλα, σε κοιτάει και αυτή, της χαμογελάς και σου χαμογελάει.

Αντί να πας κατευθείαν να της μιλήσεις, παραμένεις στη θέση σου και περιμένεις πότε θα γυρίσει αυτή προς το μέρος σου ώστε να ανταλλάξετε ξανά ματιές.

Έπειτα από πολύ χρόνο και σκέψη αποφασίζεις να πας να της μιλήσεις. Πιστεύεις ότι θα σε υποδεχτεί με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχε όταν συναντήθηκαν τα βλέμματα σας για πρώτη φορά; Φυσικά και όχι διότι όσο πιο πολύ καθυστερείς δείχνεις ότι έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης. Σκέψου να την προσέγγιζες από την πρώτη κιόλας ματιά που ανταλλάξατε, πόσο πιο γερά θεμέλια θα μπορούσες να θέσεις στο να δημιουργήσεις έλξη, αλλά για ακόμα μια φορά άργησες και έτσι τα ποσοστά επιτυχίας σου με την κοπέλα μειώνονται.  

Αυτός είναι ο λόγος που, όπως έχει πει και ο Αντώνης στο ακόλουθο βίντεο, έχει μεγάλη σημασία να κάνεις την κίνησή σου:

 

Και τώρα δώσε βάση σε αυτό το παράδειγμα: Ανταλλάσσετε τηλέφωνα με την κοπέλα που σου άρεσε και αποφασίζεις να της στείλεις μήνυμα για να κανονίσετε ραντεβού μετά από τρεις ημέρες. Για κάποιον λόγο αυτός είναι ένας κανόνας που ακολουθούν πολλοί άντρες.

Γιατί λοιπόν να αφήσεις ένα τέτοιο κενό διάστημα να μεσολαβήσει ανάμεσα  σας από την στιγμή που θα μπορούσες να της στείλεις μήνυμα την επόμενη μέρα το απόγευμα για να κανονίσετε ένα ραντεβού;

Μέσα σε αυτές τις τρεις ημέρες η κοπέλα θα επιστρέψει στην ρουτίνα της, θα αρχίσει να ασχολείται με άλλα πράγματα καθώς και με τις προσωπικές τις υποχρεώσεις και όσο περισσότερο αφήνεις τον χρόνο να κυλάει τόσο πιο πολύ θα ξεθωριάζει η εικόνα σου από το μυαλό της. Γιατί να αφήσεις την έλξη να σιγοσβήσει  ενώ θα μπορούσες να την διατηρήσεις «φρέσκια» ;

Η σημασία του χρόνου και πως αυτή επηρεάζει την έλξη

Παρατηρείς κάτι κοινό στα παραδείγματα που σου ανέφερα παραπάνω; Σε όλα υπάρχει ο παράγοντας του χρόνου ο οποίος πολλές φορές θα γίνει σύμμαχος σου ενώ άλλες φορές εχθρός σου. Όχι δεν είναι κάτι επιστημονικό, τις περισσότερες φορές ο χρόνος σε συνάρτηση με το μέγεθος της πράξη ή απραξίας σου θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έλξη που έχεις δημιουργήσει ή που επρόκειτο να δημιουργήσεις με μια κοπέλα. Οπότε αξιοποίησε τον σωστά και βρες την κατάλληλη ισορροπία!

Αν θες να δημιουργείς ερωτική έλξη και να κλιμακώνεις σωστά, δες εδώ

Δεν φαντάζεσαι πόσες φορές έχω ακούσει από γυναίκες να με ρωτάνε:

  • «Γιατί αργεί τόσο πολύ να κάνει το επόμενο βήμα;»
  • «Γιατί αργεί τόσο πολύ να μου προτείνει να βρεθούμε;»
  • «Γιατί με κοιτάει τόση ώρα και δεν έρχεται να μου μιλήσει;»
  • «Τώρα θυμήθηκε να μου στείλει μήνυμα, μετά από τόσο καιρό;»

Βλέπεις λοιπόν πως όταν καθυστερείς πολύ να αναλάβεις δράση τα ποσοστά επιτυχίας σου με τις γυναίκες είναι εναντίον σου και ως αποτέλεσμα η έλξη χάνεται. Επίσης η έλξη πολλές φορές μπορεί να χαθεί ακόμα και όταν βιάζεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα!

Είναι ένα θέμα το οποίο σηκώνει πολύ συζήτηση. Αν τα παραπάνω παραδείγματα σου φαίνονται γνώριμα και τα έχεις ζήσει τότε περιμένω τα σχόλια σου για να συζητήσουμε το θέμα εκτενέστερα και να του δώσουμε την προσοχή  που του αξίζει!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!