5 Λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις Ανασφάλεια στη Σχέση - Men's Bible

5 Λόγοι που σε κάνουν να νιώθεις Ανασφάλεια στη Σχέση

5 Λόγοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφάλεια σε μια σχέση

Όταν είσαι σε μια σχέση υπάρχουν οι όμορφες στιγμές, υπάρχουν όμως και οι όχι-και-τόσο-τέλειες στιγμές. Και ενώ με τις πρώτες αισθάνεσαι χαρά και ανακούφιση με τις δεύτερες αισθάνεσαι φόβο και ανασφάλεια. Συναισθήματα όμως που ουσιαστικά δεν έχουν τόσο σχέση με τις στιγμές αλλά με τον τρόπο που εσύ βλέπεις τα πράγματα.

#1. Έχεις πρόβλημα με την εμπιστοσύνη

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση πρέπει να δεχτείς το ρίσκο πως μια γυναίκα μπορεί να σπάσει την εμπιστοσύνη σου και να σε πληγώσει κάποια στιγμή (με απιστία, λέγοντας ψέματα κλπ) όπως ακριβώς και εκείνη πρέπει να αποδεχτεί πως κι εσύ επίσης μπορεί να σπάσεις την εμπιστοσύνη που σου δείχνει.

Αν θες η σχέση σου να είναι επιτυχημένη θα πρέπει να εμπιστευτείς τη σύντροφό σου. Άσχετα με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν σου (έχεις πληγωθεί, έχεις βιώσει την απιστία ή υπήρχαν άσχημες συμπεριφορές στο οικογενειακό σου περιβάλλον μεγαλώνοντας) αν θες η παρούσα σχέση σου να κρατήσει αρκετά, θα πρέπει να της έχεις εμπιστοσύνη και να φαίνεται αυτό.

Αν δε το κάνεις θα καταλήξεις μόνος σου να καταστρέφεις το σεβασμό και την έλξη που νιώθει εκείνη για σένα, καθώς θα εκπέμπεις ανασφάλεια και έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης μαζί της.

Για να βελτιώσεις τη σχέση σου, δες εδώ

#2. Δεν πιστεύεις πως μπορείς να βρεις κάποια άλλη ποιοτική γυναίκα αν αυτή σε χώρισει

Αν αισθάνεσαι πως στάθηκες τυχερός, όταν βρήκες την παρούσα κοπέλα σου γιατί πάντα θεωρούσες πως είναι δύσκολο να έλξεις κάποια ποιοτική γυναίκα, τότε είναι φυσικό να αισθάνεσαι ανασφάλεια στη σχέση σου.

Πιθανόν να σκέφτεσαι πως αν την χάσεις, δε θα μπορέσεις να βρεις ξανά κάποια σαν και αυτή γιατί δεν έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση και ικανότητα. Το πρόβλημα είναι πως όταν ένας άντρας είναι ανασφαλής στη σχέση που έχει με μια γυναίκα αυτό είναι κάτι που φαίνεται πολύ.

Η ανασφάλεια παίρνει διάφορες μορφές (ζήλια, υπερπροστατευτισμός, κόλλημα) και ασκεί μεγάλη επιρροή στον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδράς μαζί της.

Για παράδειγμα, αν η κοπέλα θέλει να βγαίνει με τις φίλες της από καιρό σε καιρό, ένας ανασφαλής άντρας είτε μπορεί να θυμώσει γιατί δε θα κάνουν κάτι μαζί και να τη κατηγορεί πως φλερτάρει με άλλους (ζήλια), είτε να ζητάει ακριβείς πληροφορίες για το που θα είναι, τι θα κάνει και τι ώρα θα γυρίσει (υπερπροστατευτισμός), είτε να ανησυχεί με τη σκέψη ότι μπορεί να φλερτάρει και να την παρακαλεί να μείνει σπίτι (κόλλημα)

Η γυναίκα βλέποντας τη συναισθηματική αδυναμία σου, με τον καιρό αρχίζει και χάνει την έλξη που νιώθει και σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό της να αισθάνεται όλο και λιγότερο σεβασμό για τον άντρα. Κάτι που έχεις ως αποτέλεσμα στην πραγματικότητα ακόμα και ασυνείδητα να θέλει να φλερτάρει με κάποιον άλλο.

Ο άντρας παρατηρώντας τα σημάδια αυτά γίνεται ακόμη περισσότερο ανασφαλής με τελικό αποτέλεσμα έναν αρνητικό κύκλο ο οποίος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο χωρισμό.5 Λόγοι που σε κάνουν να αισθάνεσαι ανασφάλεια σε μια σχέση

#3. Ανασφάλεια είναι να φοβάσαι να μείνεις μόνος ξανά

Άντρες που δεν αισθάνθηκαν πως τους αγαπούν καθώς μεγάλωναν (π.χ. χωρισμένοι γονείς, γονείς συναισθηματικά κλειστοί ή που είχαν εκδηλώσει ανοιχτή προτίμηση σε άλλα παιδιά της οικογένειας), που δεν έχουν πολλούς φίλους ή δεν είχαν πολλές ερωτικές εμπειρίες στη ζωή τους, πολύ συχνά κολλάνε σε μία γυναίκα από φόβο μη μείνουν μόνοι τους ξανά.

Ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να κάνει έναν άντρα να μην εκφράζει ανοιχτά τα συναισθήματα του σε μια σχέση από φόβο μην πει κάτι «λάθος» και τον απορρίψουν. Προσπαθεί με τον τρόπο του να πάρει όσο περισσότερη αγάπη μπορεί, και να ελπίζει πως όταν εκείνη αποφασίσει να φύγει (γιατί είναι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα φύγει) δεν θα αισθανθεί πολύ άσχημα.

Ζητάει συχνά από εκείνη να επιβεβαιώνει την αγάπη που του έχει και να του λέει πόσο σημαντικός της είναι. Ουσιαστικά χρειάζεται να του δείχνουν πολύ αγάπη ώστε να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του καθώς μέσα του είναι πληγωμένος. Όμως ο ώριμος τρόπος για να έχεις μια σχέση είναι να μοιράζεσαι την αγάπη και τα συναισθήματα.

Και τα δύο μέρη ενός ζεύγους κάνουν ο ένας τον άλλο να αισθάνεται πως τον εκτιμούν, τον αγαπάνε και τον αποδέχονται αντί να προσπαθούν να πάρουν περισσότερη αγάπη απ όση δίνουν.

Πολλοί άντρες δίνουν τα μισά απ όσα παίρνουν, δεν αντιλαμβάνονται όμως πως όσο περισσότερο κλειστοί είναι τόσο περισσότερο απωθούν τη σύντροφο τους.

Οι γυναίκες είναι συναισθηματικά πλάσματα και θέλουν και αυτές να αισθάνονται εκτίμηση και αγάπη στη σχέση τους. Αν νιώθουν πως δίνουν πολλά χωρίς να παίρνουν πίσω τότε θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως αυτός δεν είναι ο άντρας με τον οποίο πρέπει να είναι μαζί.

#4. Δεν έχεις άλλο σκοπό έξω από τη σχέση

Όταν ένας άντρας δεν έχει ένα σκοπό στη ζωή του (δικά του όνειρα και φιλοδοξίες), πολύ συχνά βάζει τη γυναίκα στο κέντρο του κόσμου του. Το να είναι σε σχέση μαζί της γίνεται το κύριο κομμάτι της ταυτότητάς του και χωρίς αυτήν αισθάνεται χαμένος και μπερδεμένος για το τι πρέπει να κάνει στη ζωή του.

Όταν ένας άντρας προσεγγίζει τη σχέση του με αυτόν τον τρόπο είναι φυσικό να αισθάνεται ανασφαλής και να ανησυχεί στη σκέψη ότι μπορεί να τη χάσει. Μάλιστα αρχίζει να αποφεύγει τους φίλους του και να αφήνει τα χόμπι του για να είναι συνεχώς μαζί της, να είναι διαθέσιμος για εκείνη 24 ώρες το 24ωρο, να τη λούζει με δώρα, να κάνει οτιδήποτε του ζητάει εκείνη, να της λέει συνεχώς πόσο την αγαπάει και πόσο χαμένος θα ήταν χωρίς αυτή.

Στο μυαλό του είναι απλά ένας καλός σύντροφος, παρόλα αυτά όλο αυτό είναι μια συνταγή για την καταστροφή.

Αν και είναι αλήθεια ότι μια γυναίκα θέλει έναν άντρα που την εκτιμά και την αγαπάει οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να ξέρουν πως ο άντρας τους έχει και αλλά πράγματα στη ζωή του να τον απασχολούν. Οι περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν πως ένας πραγματικός άντρας είναι κάποιος που τις αγαπάει ενώ δουλεύει σκληρά για να κατακτήσει τα όνειρα του που είναι ανεξάρτητα από τη σχέση τους.

Φυσικά υπάρχουν και ανασφαλείς γυναίκες που τους αρέσει όταν ο άντρας δεν έχει φιλοδοξίες και αυτές είναι το κέντρο του κόσμου του καθώς αισθάνονται ασφάλεια ότι δε θα τις αφήσει. Οι συναισθηματικά ασφαλείς γυναίκες όμως θα αισθανθούν σεβασμό, αγάπη και έλξη για έναν άντρα που κυνηγάει τα όνειρα.

#5. Δεν έχεις εμπιστοσύνη στην αξία σου

Αν είσαι ο τύπος του άντρα που κάθε φορά που η κοπέλα του κοιτάει ή μιλάει με κάποιον άλλο, φοβάσαι πως θα τη χάσεις τότε πιθανότατα δεν πιστεύεις και πολύ στον εαυτό σου και στην αξία που έχεις.

Για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου, δες εδώ

Ο άνδρας που δεν έχει εμπιστοσύνη στην αξία του, μόλις δει τη κοπέλα του με κάποιον που είναι ίσως πιο ωραίος, πιο πλούσιο ή πιο επιτυχημένος απ ότι είναι ο ίδιος, αρχίζει να αισθάνεται ανασφάλεια για τη σχέση του μαζί της. Και αυτό γιατί θεωρεί πως οι άλλοι πρέπει να της φαίνονται ελκυστικότεροι απλά και μόνο γιατί δείχνουν περισσότερο όμορφοι, πλούσιοι ή επιτυχημένοι.

Αυτό που δεν ξέρει είναι πως ενώ η γυναίκα ενδεχομένως θα αισθανθεί μια μικρή έλξη για ένα τυχαίο τύπο (όπως νιώθει και ο ίδιος για διάφορες τυχαίες γυναίκες που συναντά), αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσει τον άνθρωπο με τον οποίο βρίσκεται τώρα για να κυνηγήσει  τον τυχαίο τύπο.

Αν παρόλα αυτά αυτός συνεχίσει να αμφιβάλει για το πόσο αξίζει, τότε σιγά σιγά η ανασφάλεια αυτή θα την κάνει να αναρωτιέται αν είναι ο κατάλληλος για εκείνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να βγάλεις τις ανασφάλειες από τη ζωή σου για να γίνεις ένα δυνατός συναισθηματικά άντρας. Διαφορετικά, η σχέση σου θα αρχίσει να εμφανίζει ρωγμές στα θεμέλια της.

Ξεκίνα να επικεντρώνεσαι στα θετικά της σχέσης. Θυμήσου επίσης πως είναι ήδη μαζί σου και για να είναι, έχει τους λόγους της.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!