Συγκατοίκηση με τη Σύντροφο σου: Τι πρέπει να προσέξεις - Men's Bible

Συγκατοίκηση με τη Σύντροφο σου: Τι πρέπει να προσέξεις

Συγκατοίκηση με τη Σύντροφο σου: Τι πρέπει να προσέξεις

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα τα ζευγάρια παίρνουν την απόφαση να συζήσουν, ώστε να δουν αν μπορούν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη.

Η συγκατοίκηση με τη σύντροφό σου ή συμβίωση είναι σημαντική και για τους δύο, καθώς πρόκειται για ένα βήμα πριν τον γάμο. Στις μέρες μας, θεωρείται απόλυτα φυσιολογική και σωστή μια τέτοια απόφαση για ένα ζευγάρι.

Ωστόσο, αρκετές σχέσεις οδεύουν προς την καταστροφή σε μια συγκατοίκηση, καθώς προκύπτουν προβλήματα και καταστάσεις τις οποίες κανείς πιο πριν δεν μπορούσε να φανταστεί.

Συμβίωση σημαίνει πως θα περνάς περισσότερο χρόνο μαζί με τη σύντροφό σου. Και αυτός φυσικά είναι και ο λόγος που θα πάρεις μια τέτοια απόφαση.

Τι συμβαίνει όμως στην πορεία και ο ενθουσιασμός του να μείνεις μαζί με τη σύντροφό σου καταλήγει σε εφιάλτη;

Αρχικά, είναι σημαντικό να πάρετε την απόφαση αυτή βασισμένη στους σωστούς λόγους.

Τυχαίνει ζευγάρια να αποφασίζουν να ζήσουν μαζί μόνο και μόνο γιατί πιστεύουν πως θα βοηθήσει τη σχέση τους και θα λύσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Αυτό φυσικά είναι και το λάθος, καθώς αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα του κοινού χρόνου, που πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να βρουν λόγω διαφορετικών ωραρίων, τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν σε μια σχέση δεν είναι εφικτό να λυθούν στη συγκατοίκηση, καθώς η ίδια από μόνη της προσθέτει περαιτέρω ζητήματα σε αυτή.

Αν λοιπόν έχεις στο μυαλό σου να προτείνεις στην κοπέλα σου να συζήσετε, γιατί πιστεύεις πως μπορεί να μειωθούν η γκρίνια, η ζήλια ή οι διαφορετικές σας κοσμοθεωρίες, τότε θα σου συνιστούσα να το ξανασκεφτείς.

Αν, ωστόσο, είσαι σίγουρος πως θες να μοιραστείς περισσότερες στιγμές με τη σύντροφό σου και να ενώσετε την καθημερινότητα σας τότε, καλό θα ήταν να δώσεις προσοχή στα παρακάτω.

Διαχείριση χρημάτων

Ένα πρόβλημα το οποίο διαλύει αρκετές σχέσεις είναι η διαχείριση των οικονομικών. Ο καθένας είχε συνηθίσει να ξοδεύει τον μισθό του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες.

Όταν όμως καλείσαι να συνυπολογίζεις και ένα ακόμη άτομο και τις κοινές σας υποχρεώσεις τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Μπορεί ο ένας να είναι πιο σπάταλος, ενώ ο άλλος να υπολογίζει περισσότερο τι και πως το ξοδεύει.

Καλό θα ήταν εξ’ αρχής να ξεκαθαρίσεις με τη σύντροφό σου πως θα πληρώνετε τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Για παράδειγμα, πως θα πληρώνετε το ενοίκιο;

Θα είναι μισά-μισά, ανάλογα με τον μισθό του κάθ’ ενός ή θα έχετε κοινό ταμείο;

Συνήθως το τελευταίο είναι μια λύση που βοηθάει πολλά ζευγάρια και αποφεύγονται παρεξηγήσεις.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία για εξοικονόμηση κάποιον χρημάτων, ώστε μόλις μαζέψετε κάποιο ποσό να το διαθέσετε σε ένα ταξίδι ή σε οτιδήποτε σας ευχαριστεί.

Μοιραστείτε τις δουλειές

Το νοικοκυριό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της γυναίκας. Δε ζούμε σε μια εποχή, όπου εκείνη μένει στο σπίτι και ο άνδρας δουλεύει για να παρέχει στην οικογένειά του τα προς το ζην.

Την ίδια κούραση που θα έχεις εσύ θα έχει και η σύντροφός σου, οπότε θα ήταν συνετό να χωρίσετε τις δουλειές του σπιτιού. Δεν πρέπει να το δεις ως κάτι καταναγκαστικό. Αντιθέτως, η συγκατοίκηση πρέπει να είναι μια υγιής κατάσταση και για τις δύο πλευρές.

Όσο δεν αρέσει σε σένα να σκουπίζεις και να σιδερώνεις, άλλο τόσο δεν αρέσει και στη σύντροφό σου. Μπορεί να είναι στη φύση της γυναίκας να είναι πιο συνεπής σε τέτοιου είδους υποχρεώσεις, ωστόσο δεν πετάει και τη σκούφια της για φασίνα και για να περνάει τη μισή της μέρα στην κουζίνα.

Καλό θα ήταν λοιπόν, να χωρίζετε τις δουλειές και να ξεκουράζει ο ένας τον άλλον όποτε μπορείτε.

Διαχείριση τσακωμών

Το μόνο σίγουρο είναι πως μια συγκατοίκηση φέρνει πολύ περισσότερους τσακωμούς απ’ όσους υπολογίζει ένα ζευγάρι. Το χειρότερο επίσης είναι πως, πλέον, δεν θα υπάρχει η λύση ο καθένας να πηγαίνει στο σπίτι του, όπου θα μπορείτε να ξεσπάσετε όπως θέλετε και να κάνετε να μιλήσετε ώρες.

Πλέον θα βρίσκεστε στον ίδιο χώρο και θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε αμέσως.

Καλό θα ήταν να αφήνετε το χώρο και το χρόνο για να ηρεμήσετε και να μπορέσετε να συζητήσετε με καθαρό μυαλό. Πολλές φορές θα τύχει ο ένας να κρατάει τις ισορροπίες και οι ρόλοι μετέπειτα να εναλλάσσονται.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι, να μη ξεφύγει η κατάσταση από εγωισμούς.

Για να κάνεις τη σχέση σου να κρατήσει, δες εδώ

Χώρος και χρόνος

Το ότι μένετε μαζί δε σημαίνει πως πρέπει να είστε συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο.

Πρέπει να περνάτε χρόνο χωριστά και να έχετε και προσωπική ζωή, ώστε να ασχολείστε με τα πράγματα τα οποία σας ενδιαφέρουν.

Μπορεί να σέβεσαι τον τρόπο διασκέδασης ή χαλάρωσης της συντρόφου σου, όμως χρειάζεται να μην περιθωριοποιήσεις τα δικά σου θέλω. Αντίστοιχα, ισχύει το ίδιο και για εκείνη.

Μπορείτε να βγαίνετε με τους φίλους σας και να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά σε διαφορετικά δωμάτια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε και κοινούς τρόπους διασκέδασης, γιατί διαφορετικά θα καταλήξετε απλοί συγκάτοικοι και όχι σύντροφοι. Συγκατοίκηση με τη Σύντροφο σου: Τι πρέπει να προσέξεις

Μην αμελείτε το σεξ

Μπορεί να κοιμάστε καθημερινά στο ίδιο κρεβάτι αυτό όμως δε σημαίνει πως κάθε βράδυ θα έχετε και σεξουαλική επαφή.

Η κούραση της ημέρας και τα διαφορετικά προγράμματα δεν ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία. Πρέπει να θέσετε σε προτεραιότητα ο ένας τον άλλο και να επενδύετε συνεχώς στη σχέση σας.

Μπορείτε να κανονίσετε να βγαίνετε κάποιες μέρες ραντεβού οι δύο σας και να εστιάζετε ο ένας στον άλλον. Το ότι μένετε μαζί δε σημαίνει πως σταματάτε αυτόματα να φλερτάρετε μεταξύ σας.

Μια σχέση είναι πολύ πιο εύκολο να διαλυθεί, παρά να κρατήσει. Γι’ αυτό σημασία έχει πόσο θέλετε και προσπαθείτε να πετύχει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!