Πώς να ζητήσεις Συγγνώμη από την κοπέλα σου (χωρίς να δείξεις αδύναμος) - Men's Bible

Πώς να ζητήσεις Συγγνώμη από την κοπέλα σου (χωρίς να δείξεις αδύναμος)

Πώς να ζητήσεις Συγγνώμη από την κοπέλα σου (χωρίς να δείξεις αδύναμος)

Η άβολη αλήθεια είναι ότι εμείς οι άνδρες τείνουμε να φοβόμαστε όποτε ακούμε τη λέξη συγγνώμη.

Και αυτό επειδή μας έχουν πει ότι το να απολογούμαστε στην κοπέλα μας είναι κάτι που κάνουν οι «φλώροι». Μας έχουν πει ότι είναι σημάδι αδυναμίας.

Ξέρω μάλιστα και πολλούς δήθεν «γκουρού» του φλερτ που ισχυρίζονται ότι το να ζητήσεις συγγνώμη από την κοπέλα σου είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις στον κόσμο. Και ως αποτέλεσμα, πολλοί άνδρες συμπεριφέρονται σαν πεισματάρικα γαϊδούρια και τελικά κάνουν κακό στον ίδιο τον εαυτό τους.

Ελπίζω ήδη να καταλαβαίνεις ότι το να ζητήσεις συγγνώμη δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα. Το γεγονός ότι «απολογείσαι» σε αυτήν δεν σημαίνει ότι την κάνει να σε σέβεται λιγότερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, θα σε σέβεται περισσότερο, όταν ζητήσεις συγγνώμη για κάποιο μεγάλο λάθος που έκανες.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απολογείσαι από θέση αδυναμίας, με δωράκια, λουλούδια κλπ όπως θα αναλύσουμε παρακάτω.

Πώς να ΜΗΝ ζητάς συγγνώμη από την κοπέλα σου

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι να απολογηθείς. Προτού πούμε πως μπορείς να το κάνεις, θέλω να σου αναφέρω και τους τρόπους που σε βάζουν σε μειονέκτημα.

Δυστυχώς αυτοί είναι οι πιο συχνοί τρόποι που χρησιμοποιούν οι άνδρες που απολογούνται στις ερωμένες, κοπέλες, γυναίκες τους. Διάβασε τους και υποσχέσου μου ότι δεν θα τους ξαναχρησιμοποιήσεις ποτέ.

Η Δωροδοκία

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες όταν νιώθουν ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη στην κοπέλα τους;

Μα, να πιστεύουν ότι ένα ωραίο δώρο αρκεί και θα κάνει όλη τη δουλειά.

Δυστυχώς, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο λάθος, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ή για να το πούμε διαφορετικά λειτουργεί μόνο αν είσαι με μια κοπέλα που είναι εξαιρετικά υλιστική και δεν την ενδιαφέρει καθόλου τι έκανες, παρά μόνο τι της αγόρασες.

Σε αυτή την περίπτωση όμως το ξέρεις πως είσαι σε μια υγιή σχέση. Είσαι με μια κοπέλα που σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις, αρκεί να έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι σου. Εν ολίγοις δεν ενδιαφέρεται για εσένα, παρά για όσα μόνο της δίνεις.

Η Ικεσία

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος για να απολογηθείς σε μια κοπέλα είναι αυτό που λέμε η ικεσία. Αυτός είναι ένα συνδυασμός του ότι φοβάσαι ότι δεν θα σε συγχωρέσει ποτέ και του ότι είσαι απεγνωσμένος ότι δεν θα βρεις ποτέ ξανά άλλη κοπέλα.

Αυτός ο τρόπος να ζητήσεις συγγνώμη είναι υπεύθυνος μέχρι και για χωρισμούς. Αν φερθείς τόσο παρακλητικά, είναι σα να της λες να χωρίσετε, καθώς χάνει το σεβασμό της για εσένα.

Κλαις με λυγμούς σαν μικρό παιδί ζητώντας συγγνώμη, ζητάς της συγχώρεσή της, πέφτεις στα πόδια της και αρχίζεις να κλαις από ανακούφιση, μόλις πει «σε συγχωρώ».

Καμία γυναίκα δεν πρόκειται να σε σεβαστεί όταν έχεις πέσει τόσο χαμηλά, όσο μετά κι αν προσπαθήσεις να το σώσεις.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Πώς να ζητήσεις συγγνώμη

Υπάρχει κάτι σχετικά με την απολογία που πρέπει να καταλάβεις προκειμένου να κάνεις μια γυναίκα να σε συγχωρήσει και να σε αγαπήσει μάλιστα περισσότερο. Και αυτό είναι πως η απολογία για αυτήν είναι ένα συναισθηματικό γεγονός.

Ενώ εμείς οι άνδρες την θεωρούμε ως κάτι που χρειάζεται να ξεπεράσουμε στα γρήγορα προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε ξανά σεξ, για αυτή είναι κάτι σημαντικό. Θυμήσου ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες (χωρίς να είναι απόλυτο αυτό) και τις ενδιαφέρει να επουλώσουν τα συναισθήματά τους. Πώς να ζητήσεις Συγγνώμη από την κοπέλα σου (χωρίς να δείξεις αδύναμος)

Οπότε πως ζητάς συγγνώμη από την κοπέλα σου;

Πρέπει να το κάνεις φροντίζοντας τα συναισθήματά της. Είναι τόσο απλό.

Ξέχνα τη μεγάλη ανθοδέσμη λουλούδια, ξέχνα την ακριβή τσάντα που σκέφτηκες να της πάρεις. Έχει να κάνει με συναισθήματα, όχι με δώρα και υλικά αγαθά.

Τα λουλούδια μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό placebo για δέκα δευτερόλεπτα, αλλά αν θες να την κρατήσεις για τα επόμενα δέκα χρόνια, καλύτερα να ακολουθήσεις το επόμενο πλάνο.

#1 Πάρε την ευθύνη για τα λάθη σου

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη απολογία είναι και το πιο δύσκολο, τουλάχιστον για τους περισσότερους. Βλέπεις, μας έχουν πει ότι αν απολογηθούμε για τα λάθη μας γινόμαστε αδύναμοι. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη που έκαναν.

Αυτό όχι μόνο είναι λυπηρό, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνο. Ενώ νομίζεις ότι στην πραγματικότητα «δεν μετράει» ή ότι «εντάξει, δεν ήταν και τόσο σημαντικό», όλος ο κόσμος της μπορεί να είναι σε γενικό συναγερμό. Εσύ λες δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Αυτή πιστεύει το αντίθετο.

#2 Βάλε λίγο χιούμορ

Ώρα να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Υπάρχουν βασικά δύο διαφορετικοί τρόποι να βάλεις σε λόγια το γεγονός ότι αισθάνεσαι άσχημα για ότι έγινε.

Μπορείς να το κάνεις με σοβαρό τρόπο και μπορείς να το κάνεις και με χιουμοριστικό τρόπο.

Βέβαια, σε περίπτωση, που την πλήγωσες πολύ άσχημα ο σοβαρός τρόπος είναι καλύτερος από τον χιουμοριστικό. Απλά φαντάσου να πήγες με την καλύτερη της φίλη και κατά την απολογία σου της λες: «μα τι να κάνω, εσύ μου λες τόσο καιρό πόσο φανταστική κοπέλα είναι». Καταλαβαίνεις ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου καλή ιδέα και θα κάνεις τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Παρ’ όλα αυτά αν κάνεις κάτι που την πλήγωσε λίγο (όπως το να ξεχάσεις την επέτειο) και είναι ελαφρώς θυμωμένη, το να βάλεις και λίγο χιούμορ θα βοηθήσει πιο πολύ να επανέλθει το καλό κλίμα, από το να το πάρεις και εσύ πολύ σοβαρά.

#3 Ξεκαθάρισε την κατάσταση

Θυμάσαι που αναφέραμε ότι πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη; Ωραία, οπότε δεν πρέπει να φοβάσαι να κάτσεις δίπλα της και να συζητήσετε ότι θέλετε. Ξέρω πως θα ήθελες να το αποφύγεις, αλλά μην το κάνεις.

Η διευκρινιστική συζήτηση της δείχνει ότι εννοείς τη συγγνώμη σου και ότι δεν την πέταξες «ξερά», απλά για να λήξει το θέμα. Δώσε της την ευκαιρία να εξηγήσει γιατί νιώθει πληγωμένη και κάνε της την ειλικρινή απολογία που αξίζει (χωρίς να υπερ-απολογείσαι, όπως είπαμε).

Το μόνο που χρειάζεται να πεις στο τέλος της συζήτησης είναι ένα ειλικρινές συγγνώμη.

Τέλος καλό, όλα καλά

Το να ζητήσεις συγγνώμη δεν είναι ποτέ εύκολο. Απαιτεί τιμιότητα από τον εαυτό σου. Όμως συχνά είναι απαραίτητο. Απλά μην κάνεις το λάθος να υπερ-απολογηθείς. Αρκεί να κρατήσεις τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η απολογία είναι ένα συναισθηματικό γεγονός, ειδικά για τις γυναίκες. Αυτός είναι και ο λόγος που το να παίρνεις ακριβά δώρα δεν μπορεί ποτέ να είναι η λύση (εκτός αν αυτό είναι που θέλει από εσένα).

Άρα, όταν ξανά χρειαστεί, ανάλαβε την ευθύνη των πράξεων σου, συζήτα μαζί της και ζήτα μια ειλικρινή συγγνώμη, χωρίς υπερ-απολογίες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!