Σεβασμός στη Σχέση και το Φλερτ: 8 Βήματα για να το Πετύχεις - Men's Bible

Σεβασμός στη Σχέση και το Φλερτ: 8 Βήματα για να το Πετύχεις

Σεβασμός στη Σχέση και το Φλερτ: 8 Βήματα για να το Πετύχεις

Σίγουρα θα γνωρίζεις ή θα έχεις βιώσει έναν χωρισμό που συνέβη ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ο απαραίτητος σεβασμός στη σχέση. Και αυτό είναι ένα μεγάλο αγκάθι στη καρδιά των σχέσεων που δυστυχώς δεν καταφέρνουν να «δουλέψουν».

Καμιά φορά φαίνεται πως οι άνθρωποι είναι τόσο απελπισμένοι ακόμα και για την παραμικρή προσοχή, που συμβιβάζονται με κάτι πολύ λιγότερο από τον σεβασμό που τους αξίζει.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και βρίσκονται μέσα σε μια τέτοια κατάσταση, οι περισσότεροι νιώθουν κενοί μέσα τους επειδή ακριβώς αισθάνονται ότι υποβαθμίζονται, ότι είναι ασήμαντοι, ότι τους έχουν χρησιμοποιήσει, και η λίστα συνεχίζεται για πολύ ακόμα.

Καθένας μας επιθυμεί όσο τίποτα να ξέρει πως ο άλλος εκτιμά αυτά που αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε και ότι κάποιος επιτέλους θαυμάζει τα προσόντα και τα επιτεύγματά μας.

Και ενώ άνδρες και γυναίκες επιθυμούν εξίσου τον σεβασμό, συχνά θα διαπιστώσουμε πως οι ενέργειες και οι συμπεριφορές που κάνουν έναν άνδρα να αισθάνεται αξιοσέβαστος είναι διαφορετικές από αυτές που κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται αξιοσέβαστες.

Επομένως, εάν ρωτήσουμε άνδρες και γυναίκες τι είναι αυτό που τους κάνει να αισθάνονται ότι υπάρχει σεβασμός στη σχέση, σίγουρα οι απαντήσεις που θα λάβουμε θα είναι καίριες αλλά και διαφορετικές για κάθε πλευρά.

Ίσως αν οι ενήλικες καταλάβαιναν εκ των προτέρων τη σημασία του σεβασμού στις σχέσεις, τότε αυτές θα ήταν ανακουφισμένες από τον περιττό πόνο και τη σύγχυση.

Και ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να δείχνουμε σεβασμό, είναι εξίσου σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πώς μας αξίζει να μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό.

Σίγουρα θα ξέρεις άτομα που θα τους ήταν χρήσιμες κάποιες συμβουλές για το πως να υπάρχει σεβασμός στη σχέση από την αρχή της ακόμα.

Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με 8 βήματα που θα σε βοηθήσουν ώστε να επέλθει από νωρίς ο σεβασμός στη σχέση σου:

#1 Μίλα με ευγενικό τρόπο

Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να μην την προσβάλεις καθώς φλερτάρεις. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίζεις, να λες «βρώμικα» αστεία, ή άσχημες λέξεις γι’ αυτή, διότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς ανεπίτρεπτο.

Το να κάνεις αστειάκια για το σώμα της ή να λες άσχημα πράγματα για την ίδια πίσω από την πλάτη της, είναι εντελώς ανάρμοστο και γενικά κάτι που δε πρέπει να βιώνει κανένας άνθρωπος.

Επίσης, στα μηνύματα που της στέλνεις, ακόμα και αν έχετε τσακωθεί, δε χρειάζεται να απαντάς με σκληρά ή πικρόχολα σχόλια όσο και αν έχεις πληγωθεί.

Είσαι εκεί για να σταθείς στο πλάι της επειδή τη νοιάζεσαι και θες η σχέση σας να εξελιχθεί προς το καλύτερο.

#2 Να μην την εκμεταλλεύεσαι

Εδώ μιλάμε για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα. Ο σεβασμός στη σχέση ξεκινάει από το να μην πιέζεις τη κοπέλα σου να κάνει πράγματα τα οποία η ίδια δε θέλει.

Είναι σημαντικό να σέβεσαι τις ηθικές της αξίες και να προσπαθείς και εσύ παράλληλα να κρατήσεις τον εαυτό σου στο ίδιο υψηλό ηθικό επίπεδο.

Εξάλλου, είναι πολύτιμο να έχουμε στη ζωή μας ένα άτομο που το νοιαζόμαστε και μας νοιάζεται και επομένως κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για το προστατέψουμε και να σεβαστούμε τη προσωπικότητά του.

#3 Ο σεβασμός στη σχέση χρειάζεται χρόνο και φροντίδα

Όλες οι γυναίκες απολαμβάνουν το δώρο του χρόνου και της προσοχής σε μια σχέση. Και αυτό το δώρο δύσκολα το αγοράζεις από την αγορά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα πως είναι ένα δώρο που η σύντροφος βιώνει και βλέπει ξεκάθαρα από τη στιγμή που θα της μιλήσεις και θα ενδιαφερθείς πραγματικά για τη ζωή της.

Ακόμα, η σύντροφος θα εκτιμήσει σίγουρα το ότι δε θα προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις με το να καυχιέσαι συνέχεια για τη ζωή σου και θα αφιερώσεις χρόνο να την γνωρίσεις καλά. Σεβασμός στη Σχέση και το Φλερτ: 8 Βήματα για να το Πετύχεις

#4 Μη φλερτάρεις με άλλες παράλληλα αν θες να υπάρχει σεβασμός στη σχέση

Από τη στιγμή που ένας άνδρας αρχίζει να βγαίνει με μια κοπέλα και παράλληλα να «παίζει το μάτι του», τότε της δείχνει ότι δεν της είναι αφοσιωμένος και ότι η ίδια δεν του είναι και τόσο σημαντική εν τέλει.

Ο σεβασμός στη σχέση είναι μια αμφίδρομη διαδρομή που απαιτεί προσπάθεια και σύνδεση και από τις δύο πλευρές.

Εάν δε σε ικανοποιεί η σχέση σας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις με τη σύντροφό σου και να αποφασίσετε από κοινού για την συνέχειά σας.

#5 Να επισημαίνεις τα δυνατά της σημεία

Είναι σημαντικό να της πεις την αλήθεια για το πόσο καταπληκτική είναι και πόσο σε εντυπωσιάζουν τα ταλέντα και τα χαρίσματά της, ώστε να το μάθει και η ίδια.

Σίγουρα εκτιμάς τα δυνατά της σημεία ως άνθρωπος και ίσα ίσα, όλοι χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω ενθάρρυνση στη ζωή μας.

#6 Δείξε σεβασμό για την οικογένεια και τους φίλους της

Ας το παραδεχτούμε ανοιχτά. Η οικογενειακή κατάσταση ενός ατόμου με το οποίο βγαίνεις έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του.

Ακόμα και οι φίλοι είναι η άτυπη οικογένεια που αυτό το άτομο έχει επιλέξει, και επομένως, το να θίξεις με κάποιον τρόπο την όποια οικογένεια, είναι σαν να καταπατάς και να αγνοείς τα ζωτικότερα σημεία της ζωής αυτού του ατόμου.

Θες να μάθεις πως θα επιτευχθεί ο σεβασμός στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#7 Να την βοηθάς να νιώσει ευπρόσδεκτη και άνετη ανάμεσα σε μεγάλα γκρουπ φίλων σου που δε γνωρίζει καλά

Συνήθως κανείς δε θέλει να νιώθει άβολα ανάμεσα σε άτομα που δε γνωρίζει. Το ίδιο ισχύει και για την κοπέλα σου.

Είναι λογικό να στρέψεις την προσοχή σου και σε άλλους γνωστούς όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε πλήθος, αλλά για να νιώσει άνετα και η κοπέλα σου προσπάθησε να τη συμπεριλαμβάνεις σε συζητήσεις ώστε να γνωρίσει κόσμο και να μπορέσει να ξεδιπλωθεί.

#8 Να είσαι αξιόπιστος και να την εμπιστεύεσαι και εσύ

Είναι σημαντικό να τιμάς το λόγο που δίνεις και να είσαι ειλικρινής.

Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να τα «γυρνάς» και να παραλείπεις πράγματα από τη ζωή σου, η κοπέλα σου θα το καταλάβει και θα νιώσει ότι δεν την εκτιμάς τόσο ώστε να πεις την αλήθεια.

Επομένως, για να επιτευχθεί ο σεβασμός στη σχέση, πρέπει να είσαι ειλικρινής σε ό,τι κάνεις και να την εμπιστεύεσαι και εσύ.

Και για να την εμπιστευτείς, χρειάζεται να της δώσεις και τον απαραίτητο χώρο που χρειάζεται. Για παράδειγμα, αν σου πει ότι θα βγει με φίλους της, τότε έτσι θα είναι, και δε χρειάζεται να την καλείς ανά πέντε λεπτά για να δεις αν λέει αλήθεια.

Συμπερασματικά λοιπόν, για να πετύχουμε να υπάρχει σεβασμός στη σχέση και προκειμένου να βρούμε την πραγματική ευτυχία, θα πρέπει να παλέψουμε να αγαπήσουμε τους άλλους χωρίς εγωιστικά κίνητρα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!