Γιατί η κοπέλα μου είναι θυμωμένη μαζί μου; - Men's Bible

Γιατί η κοπέλα μου είναι θυμωμένη μαζί μου;

Γιατί η κοπέλα μου είναι θυμωμένη μαζί μου;

Ο μέσος άνδρας μαζεύεται και φεύγει μακριά όταν η κοπέλα του είναι θυμωμένη. Νιώθει πως τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από μια επαφή μαζί της και έτσι απομακρύνεται από εκείνη όσο περισσότερο μπορεί.

Κάποιοι πάλι θα αντιδράσουν επιθετικά. Θα αντιπαρατεθούν, θα διαφωνήσουν και θα μπουν σε μια κόντρα μαζί της.

Είναι όμως αυτός ο κατάλληλος τρόπος να αντιμετωπίσεις την κοπέλα σου όταν εκείνη είναι θυμωμένη;

Όχι.

Οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τους λάθος τρόπους να χειριστείς την κατάσταση και πηγάζουν από την έλλειψη κατανόησης του γιατί η σύντροφος σου φέρεται με αυτόν τον τρόπο.

Ο θυμός συχνά πηγάζει από την αίσθηση πως είσαι ανίσχυρος να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση. Είναι μια αντίδραση στην απογοήτευση και ένα ξέσπασμα ως απάντηση στο αίσθημα της αδυναμίας.

Η ίδια η παρουσία του θυμού δείχνει πως έχουμε επενδύσει συναισθηματικά σε κάτι (έχουμε μια επιθυμία ή ανάγκη η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε).

Μπορεί να σε εκπλήσσει αλλά οι λόγοι που αναφέρει μια γυναίκα για να δικαιολογήσει τον θυμό της, σπάνια είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους είναι θυμωμένη.

Αντίθετα τις περισσότερες φορές είναι κάτι από τα παρακάτω:

  • Έχει μια πολύ άσχημη ημέρα.
  • Αισθάνεται ότι δεν νοιάζεσαι αρκετά για εκείνη. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα ήθελε.
  • Της αρέσεις αλλά νιώθει πως δεν έχει μέλλον μαζί σου
  • Έχει καιρό να κάνει σεξ. (αυτό φυσικά ισχύει για όλα τα φύλα)

4 λόγοι που η κοπέλα σου είναι θυμωμένη μαζί σου

#1 Έχει μια πολύ άσχημη ημέρα

Πολλές φορές είμαστε θυμωμένοι για λόγους που δεν σχετίζονται με τα άτομα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Ωστόσο καταλήγουμε να θυμώνουμε και μαζί τους ώστε να εκτονώσουμε κάπως το θυμό μας.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει και με την κοπέλα σου, όταν είναι θυμωμένη. Μπορεί κάτι να συνέβη στη δουλειά της ή να τσακώθηκε με την οικογένεια της και να εξωτερικεύει το θυμό της, βρίσκοντας αφορμές να είναι θυμωμένη μαζί σου.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να μπεις σε μια διαφωνία μαζί της. Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς την κατάσταση είναι να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά της και να ακούσεις ενεργά τα όσα σου λέει.

Ο στόχος σου είναι να καταφέρεις να την κάνεις να ανοιχτεί και να εκφράσει με λόγια τον εκνευρισμό της και τα παράπονα που έχει για αυτά που της συμβαίνουν.

#2 Νιώθει πως δε νοιάζεσαι αρκετά για εκείνη

Πάντα να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος με τις προθέσεις σου όταν γνωρίζεις και βγαίνεις πρώτη φορά με κάποια, ώστε και εκείνη να ξέρει τι να περιμένει από εσένα. Δεν αρκεί όμως μονάχα να δηλώνεις το τι θες απ’ αυτήν. Χρειάζεται οι πράξεις σου να συμβαδίζουν με τα λόγια σου.

Αν για παράδειγμα, δηλώσεις ξεκάθαρα στην κοπέλα που μόλις γνώρισες πως αυτό το διάστημα δε θες κάποια σοβαρή σχέση, αλλά μιλάς κάθε μέρα μαζί της, βγαίνετε τρεις φορές την εβδομάδα και της γνώρισες άμεσα όλους σου τους φίλους, να είσαι σίγουρος πως εκείνη θα έχει (και δικαιολογημένα) άλλες προσδοκίες για τη γνωριμία σας.Γιατί η κοπέλα μου είναι θυμωμένη μαζί μου;

Αν αυτές οι προσδοκίες δεν πραγματοποιηθούν, τότε και εκείνη θα νιώθει θυμωμένη μαζί σου.

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους φτάνετε σε αυτό το σημείο:

  • Ήσουν ξεκάθαρος αρχικά με το τί θες και τί να περιμένει εκείνη από εσένα, αλλά οι πράξεις σου έθεσαν διαφορετικές προσδοκίες.
  • Ήσουν ξεκάθαρος με το τι θες και το τί να περιμένει εκείνη από εσένα, αλλά θέλει περισσότερα και προσπαθεί ανεπιτυχώς να επαναπροσδιορίσει τη μεταξύ σας σχέση.
  • Δεν ήσουν ξεκάθαρος σχετικά με το τι θες και ποιες ακριβώς είναι οι προθέσεις σου και έτσι έθεσε μόνη της κάποιες προσδοκίες τις οποίες εσύ δεν πραγματοποιείς.

#3 Της αρέσεις αλλά νιώθει πως παίζεις μαζί της

Όταν αρέσεις στην κοπέλα και εκείνη νιώθει πως παίζεις μαζί της ή πως δεν ενδιαφέρεσαι ερωτικά, τότε γίνεται κακόκεφη και θυμωμένη μαζί σου.

Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν η γνωριμία είναι φρέσκια και η σχέση νέα.

  • Ενώ αρέσεις αρκετά στην κοπέλα, την πειράζεις υπερβολικά χωρίς να της ανοιχτείς και να μιλήσεις αρκετά για τον εαυτό σου.
  • Της αρέσεις και μιλάτε αλλά δε λέτε κάτι ουσιαστικό που θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε και να γνωριστείτε πραγματικά.
  • Δεν κλιμακώνεις ερωτικά τη γνωριμία (φιλί, σεξ) όταν εκείνη ελπίζει να το κάνεις.

Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Εφόσον βλέπεις πως αρέσεις στην κοπέλα, ελάττωσε το πείραγμα και δείξε περισσότερο ενδιαφέρον για εκείνη και το ποια είναι.

#4 Έχει καιρό να κάνει σεξ

Όταν μια κοπέλα (αλλά και κάθε άνθρωπος) έχει καιρό να κάνει σεξ, ειδικά αν πρόκειται για κοπέλα με υψηλή λίμπιντο και σεξουαλική επιθυμία, γίνεται κακόκεφη και ευέξαπτη. Όσος περισσότερος καιρός έχει περάσει από την τελευταία της σεξουαλική επαφή, τόσο πιο ευαίσθητη και αντιδραστική θα είναι.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!