Χωρίσαμε και τη θέλω πίσω, τι να κάνω; - Men's Bible

Χωρίσαμε και τη θέλω πίσω, τι να κάνω;

Χωρίσαμε και τη θέλω πίσω, τι να κάνω;

Νόμιζες ότι είχες βρει τη γυναίκα της ζωής σου. Πίστευες ότι θα είστε για πάντα μαζί. Ξαφνικά όμως σκάει το απροσδόκητο. Η σύντροφος σου σού ζητάει να χωρίσετε. Μένεις αποσβολωμένος. Δεν το περίμενες και αναρωτιέσαι τί μπορεί να συνέβη που την οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Η κοπέλα αποχωρεί και παίρνει τις αποστάσεις της. Κάπου εκεί νιώθεις σαν να σου έχωσαν ένα πλατύ μαχαίρι στην καρδιά. Ένα μαχαίρι που τραβώντας το, αφήνει ένα μεγάλο κενό μέσα σου.

Τη σκέφτεσαι, στεναχωριέσαι, πονάς και λες συνεχώς στον εαυτό σου «τη θέλω πίσω».

Τι μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις; Άραγε αξίζει τον κόπο;

Γιατί χωρίσατε;

Όσο και να τη σκέφτεσαι, αυτή δε θα επιστρέψει επειδή λες συνεχώς «τη θέλω πίσω».

Αντίθετα, θα πρέπει να εντοπίσεις το γιατί, πίσω από την απόφαση της να χωρίσετε. Να δεις πέρα από την αφορμή και να βρεις ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που η σχέση τελείωσε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με τη λογική μεν, αλλά καθοδηγούνται απ’ το συναίσθημα.

Η κοπέλα μπορεί να έπαψε να νιώθει έλξη για εσένα. Μπορεί να ήσασταν σύντροφοι, αλλά να μην ήσασταν εραστές. Επίσης, μπορεί εσύ να μην ήσουν πια ο άνδρας τον οποίο ερωτεύτηκε και με τον οποίο ήθελε να είναι μαζί.

Κάτι που συμβαίνει συχνά σε μακροχρόνιες σχέσεις, όταν ο άνδρας αφήνεται και παρατάει τον εαυτό του.

Επίσης η κοπέλα μπορεί να ένιωθε εγκλωβισμένη σε μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα. Χωρίς να συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς να φαίνεται κάποια αλλαγή στον ορίζοντα και χωρίς να σχεδιάζετε να κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα μαζί.

Άρχισε να νιώθει πως δε θέλει μια τέτοια σχέση και πως τελικά ίσως να μην είναι γραφτό να είστε μαζί.

Τέλος, ένας ακόμα λόγος που η πρώην σου σού ζήτησε να χωρίσετε, είναι πως ένιωθε απόσταση ανάμεσά σας.

Μπορεί να αραίωσες τα μηνύματα που της έστελνες, μπορεί να έπαψες να της κάνεις κομπλιμέντα, μπορεί η συμπεριφορά σου να της έδειχνε πως υπολόγιζες λιγότερο τις δικές της ανάγκες.

Αυτή η απόσταση μπορεί να την έκανε να νιώθει παραμελημένη και αόρατη και πολλές φορές χωρίς να έχει δείξει πρωτύτερα το παράπονο της με σαφή τρόπο, να αποφάσισε να χωρίσετε.

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις τους πραγματικούς λόγους που την ώθησαν να φύγει, είτε προσπαθήσεις να τα ξαναβρείτε, είτε όχι.

Έτσι θα μάθεις από αυτόν το χωρισμό και θα γίνεις πιο ώριμος στις επόμενες σχέσεις σου.

«Τη σκέφτομαι συνεχώς»

Το γεγονός πως χρησιμοποιούμε τη λέξη πόνος για να περιγράψουμε πως νιώθουμε μετά από ένα χωρισμό, δεν είναι τυχαίο.

Οι ίδιοι νευρώνες και τα ίδια κέντρα του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν πληγώνεται το σώμα σου, ενεργοποιούνται και όταν χωρίζεις, όταν σε απορρίπτουν, όταν σε κριτικάρουν έντονα κλπ.

Για το μυαλό δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στο σωματικό και το συναισθηματικό πόνο. Είναι το ίδιο και το αυτό.

Είναι λογικό λοιπόν να τη σκέφτεσαι συνεχώς και να λες «τη θέλω πίσω».

Θα πρέπει πρώτα όμως να χαλαρώσεις. Ναι, ξέρω, δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν πρόκειται να την κάνεις να επιστρέψει αν δυσκολεύεσαι να βγάλεις προς τα έξω τον ελκυστικό εαυτό σου.

Γιατί αν θες να το πετύχεις, χρειάζεται πρώτα να κάνεις δύο πράγματα.

Πρώτον, να την κάνεις να νιώσει ξανά έλξη για εσένα και δεύτερον, να την κάνεις να νιώσει πως αυτό που έφθειρε τη σχέση σας δεν υπάρχει πια.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως πριν την ξαναπλησιάσεις χρειάζεται να επενδύσεις στον εαυτό σου ώστε να σε δει διαφορετικό και να νιώσει πως η σχέση σας θα είναι διαφορετική.

Πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσεις ένα μικρό διάστημα να περάσει και στο ενδιάμεσο να κάνεις πράγματα που δεν έκανες πριν και που θα ανανεώσουν την εικόνα σου στα μάτια της.Μόλις Χώρισα! Πως συνεχίζεις μετά τον χωρισμό;, Χωρίσαμε και τη θέλω πίσω, τι να κάνω;

«Τη θέλω πίσω»: Ναι αλλά αξίζει την προσπάθεια;

Πριν κάνεις το οτιδήποτε όμως, σκέψου το εξής: αξίζει την προσπάθεια;

Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, σπάνια φταίει αποκλειστικά ο ένας. Συνήθως η ευθύνη μοιράζεται και ο κάθε σύντροφος έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στο τέλος της σχέσης.

Αν λοιπόν είπες μέσα σου «τη θέλω πίσω» και αποφάσισες να κάνεις κάτι γι’ αυτό, τότε θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως η κοπέλα αξίζει την προσπάθεια και όντως θέλεις σχέση μαζί της.

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που θέλουν να τα ξανάβουν με την πρώην τους παρά το γεγονός πως κι εκείνη έκανε μεγάλα λάθη στη σχέση τους, λάθη που αγνοούν εξ’ αιτίας της νοσταλγίας και του πόνου του αποχωρισμού, και δεν τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο

Η απόφαση τους αυτή προκύπτει από ανασφάλεια και από το φόβο της μοναξιάς.

Αν λοιπόν κι εσύ λες «τη θέλω πίσω» απλά για να μην νιώθεις μόνος και γιατί νιώθεις πως δε θα ξαναβρείς άλλη κοπέλα σαν και αυτή, τότε θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι σε μια σχέση που δε σε κάνει ευτυχισμένο και που δε σε καλύπτει πραγματικά, απλά και μόνο για να μη νιώθεις μοναξιά.

Δούλεψε με τον εαυτό σου και βελτιώσου ως άνδρας (αυτό είναι κάτι που οφείλεις να κάνεις είτε θέλεις την πρώην σου πίσω, είτε όχι) και θα δεις πως και πιο ποιοτικές γυναίκες θα ελκύεις κοντά σου και ποιοτικότερες σχέσεις θα κάνεις.

Φυσικά έτσι θα κάνεις και την πρώην σου να καταλάβει πως η καλύτερη επιλογή που έχει, δεν είναι κάποια από αυτές που παρουσιάζονται σποραδικά μπροστά της, αλλά αυτή που άφησε πίσω της.

Θες να αναζωπυρώσεις την έλξη που νιώθει η πρώην σου για εσένα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!