Πως να προχωρήσεις μετά το Χωρισμό - Men's Bible

Πως να προχωρήσεις μετά το Χωρισμό

Μόλις Χώρισα: Τώρα τι κάνω;, Χώρισες και αναρωτιέσαι πως μπορείς να προχωρήσεις μετά το χωρισμό; Διάβασε αυτό το άρθρο.

Χώρισες πρόσφατα, δεν ξέρεις τι να κάνεις και αναρωτιέσαι πως να προχωρήσεις μετά το χωρισμό.

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι εύκολο. Και αν μάλιστα μιλάμε για μια σχέση που κράτησε χρόνια, που σήμαινε πολλά για εσένα και που άφησε ένα μεγάλο κενό μέσα σου, τότε δεν υπάρχουν απλές και άμεσες λύσεις για να απαλλαγείς άμεσα απ’ τον πόνο του χωρισμού και να προχωρήσεις.

Η απάντηση είναι απλή: Άσε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του και να επουλώσει σταδιακά το κενό του χωρισμού.

Αν ωστόσο θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου να σταθεί πιο γρήγορα στα πόδια του, τότε έχε στο νου σου τα εξής:

Μετά το χωρισμό επένδυσε στη σχέση σου με τον εαυτό σου

Πολύς κόσμος είναι διχασμένος σχετικά με το αν πρέπει να μείνεις μόνος για ένα διάστημα μετά το χωρισμό ή αν πρέπει αμέσως να ψάξεις για νέα σύντροφο γιατί «ο έρωτας με έρωτα περνάει».

Η δική μου άποψη είναι πως καλό είναι να μείνεις για ένα διάστημα μόνος. Ειδικά δε αν η προηγούμενη σου σχέση ήταν τοξική και με πολλά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Είναι σημαντικό να αντιληφθείς τί ρόλο έπαιξαν οι επιλογές σου και οι αποφάσεις σου στο χωρισμό, να βρεις λίγο τον εαυτό σου, να σκεφτείς τι χρειάζεσαι και τι θες από μια σχέση.

Το να τρέξεις κατευθείαν να βρεις κάποιον άλλο σύντροφο για να σου γεμίσει το κενό χωρίς πρώτα να έχεις σκεφτεί ο ίδιος τι ακριβώς θέλεις και τί χρειάζεσαι από μια σχέση πολύ πιθανό να σε φέρει ξανά σε μια τοξική σχέση.

Γιατί όταν δεν ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες και οι επιθυμίες σου το πιθανότερο είναι πως θα διαλέξεις την επόμενο σύντροφο με λάθος κριτήρια.

Γι’ αυτό λοιπόν μετά το χωρισμό πάρε λίγο χρόνο, επένδυσε στον εαυτό σου και προσπάθησε όσο περισσότερο μπορείς να τον κατανοήσεις και να εντοπίσεις τις ανάγκες σου.

Δες την παλιά σου σχέση χωρίς τα γυαλιά της νοσταλγίας

Ίσως νιώθεις πως η σχέση σου ήταν τέλεια και ιδανική. Ίσως πιστεύεις ότι όλα ήταν υπέροχα και πως για κάποιο λόγο η πρώην σου αδυνατεί να το δει αυτό. Το πιο πιθανό όμως είναι πως έχεις πέσει θύμα των συναισθημάτων σου και πως βλέπεις τη σχέση σου μέσα από τα γυαλιά της νοσταλγίας.

Οι αναμνήσεις μας σφάλλουν πολλές φορές. Και συχνά θυμόμαστε μονάχα αυτά που θέλουμε να θυμόμαστε και αυτά που ταιριάζουν στην ιστορία που έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας.

Στην περίπτωση του επίπονου χωρισμού, θέλουμε να θυμόμαστε τις καλές στιγμές. Όμως για να χωρίσατε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και αν δυσκολεύεσαι να δεις την παλιά σου σχέση ξεκάθαρα και αντικειμενικά και να εντοπίσεις τα λάθη και τα σφάλματα που έγιναν, τότε είναι πολύ πιθανό να ήσουν σε μια τοξική σχέση.

Οι τοξικές σχέσεις βασίζονται στο δράμα και την ένταση για να επιβιώσουν. Χρειάζονται μεγάλα συναισθηματικά ύψη και απύθμενα συναισθηματικά βάθη. Δεν γίνεται να κυλάνε όλα ομαλά, χρειάζεται να υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις.

Και το θέμα είναι πως οι συναισθηματικές διακυμάνσεις δημιουργούν ένα είδος εθισμού στο δράμα. Ή μάλλον στο έντονο πάθος που ακολουθεί το δράμα.

Και έτσι αρχίζεις να πιστεύεις ότι η υπερβολική ζήλια, η χειριστική συμπεριφορά, τα επιθετικά σχόλια είναι φυσιολογικά και πως όλα πηγαίνουν καλά.

Το θέμα είναι πως οι σχέσεις δεν τελειώνουν γιατί δύο άνθρωποι έκαναν κάτι κακό ο ένας στον άλλο, αλλά γιατί είναι οι λάθος άνθρωποι ο ένας για τον άλλο.

Και για να προχωρήσεις μετά το χωρισμό είναι σημαντικό να βγάλεις τα γυαλιά της νοσταλγίας και να δεις καθαρά και αντικειμενικά τη σχέση σας για αυτό που ήταν πραγματικά.Μόλις Χώρισα: Τώρα τι κάνω;, Πως να προχωρήσεις μετά το Χωρισμό

Εντόπισε τις ανάγκες σου

Οι συγκρούσεις σε μια σχέση πάντα σχετίζονται με το γεγονός ότι οι ανάγκες του ενός ή και των δύο συντρόφων δεν καλύπτονται. Και τις περισσότερες φορές αυτό που φταίει είναι πως δεν επικοινωνούνται αποτελεσματικά ή αγνοούνται.

Οι σχέσεις τελειώνουν όταν ο ένας απ’ τους δύο συντρόφους αποφασίζει ότι το κόστος του να μην καλύπτονται οι ανάγκες του είναι πλέον πολύ μεγάλο και πρέπει να αναζητήσει κάτι καλύτερο.

Όλοι έχουμε ανάγκες τις οποίες καλύπτουμε μέσα από τις σχέσεις μας. Δεν έχουμε όμως όλοι ακριβώς τις ίδιες ανάγκες. Δεν δίνουμε όλοι σημασία και προτεραιότητα στα ίδια πράγματα και αυτό συχνά δημιουργεί τριβές και προβλήματα.

Για να καταλάβεις τι πήγε λάθος στην σχέση σου και για να μπορέσεις να προχωρήσεις χωρίς να επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αναγνωρίσεις τις ανάγκες που προσπαθείς να καλύψεις μέσα από μια σχέση.

Εξίσου σημαντικό είναι το να μπορείς να εντοπίζεις και να αναγνωρίζεις τις ανάγκες της συντρόφου σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι σε καλύτερη θέση να επικοινωνήσεις, να διαπραγματευτείς και να δημιουργήσεις υπέροχες και ποιοτικές σχέσεις στο μέλλον.

Χώρισες και θέλεις να βελτιώσεις την επικοινωνία σου και τον τρόπο που φλερτάρεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!