2 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνεις σχέση - Men's Bible

2 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνεις σχέση

2 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνεις σχέση

Σήμερα θέλω να γράψω κάτι που δεν συνηθίζεται. Θέλω να σου εξηγήσω πότε δεν πρέπει να κάνεις σχέση.

Βλέπεις, σου έχουμε γράψει πολλά για το πώς να γίνεις καλύτερος στο φλερτ, πώς να έχεις ενδιαφέρον και πώς να κάνεις τη σχέση που θέλεις. Και είναι αλήθεια πως πρόκειται για θέματα που ενδιαφέρουν όλους μας.

Όμως έχοντας δει και πολλές σχέσεις να διαλύονται, επίτρεψέ μου να σου πω πως υπάρχουν και πολλές σχέσεις που δεν πρέπει καν να ξεκινούν. Μερικές φορές απλά δεν είσαι σε φάση να κάνεις σχέση. Και καταλήγεις να πληγώνεσαι και εσύ και η κοπέλα που έχεις δίπλα σου.

Και αυτές οι αποτυχημένες σχέσεις που κάνουμε και δεν θα έπρεπε καν να έχουμε ξεκινήσει, καταλήγουν τελικά να μας αφήνουν σημάδια, τα οποία πολλές φορές μας πάνε πίσω. Γι’ αυτό καλό είναι να έχεις κατά νου πότε δεν πρέπει να κάνεις σχέση.

Δεν πρέπει να κάνεις σχέση λοιπόν:

#1 όταν νιώθεις ότι έχεις κάτι να αποδείξεις

Αυτό είναι ένα πολύ συχνό θέμα, ειδικά αν είσαι σε φάση που προσπαθείς να βελτιωθείς στο φλερτ. Ειδικά αν έχεις ξεκινήσει από το μηδέν ή θεωρείς ότι οι άλλοι σε έβλεπαν σαν κάποιον που «δεν το’χει» με τις γυναίκες. Στις παρέες σου θεωρούσουν πάντα ο πιο ντροπαλός και κλειστός, ενώ οι άλλοι είχαν τις «επιτυχίες» τους.

Οπότε δεν κάνει εντύπωση που θες επιτέλους να έχεις και λίγη αναγνώριση από τον κόσμο. Και τι καλύτερος τρόπος υπάρχει από το να τους δείξεις ότι δεν είσαι πια ο παλιός εαυτός σου και ότι τώρα έχεις επιτυχία με τις γυναίκες; Οπότε βγαίνεις και επιδεικνύεις την κοπέλα σου.

Ή ίσως απλά να θέλεις να αποδείξεις κάτι σε σένα τον ίδιο. Στο κάτω – κάτω μετά από τόσα χρόνια που φοβόσουν ή ντρεπόσουν να μιλήσεις σε γυναίκες, το να βρεις κοπέλα είναι σαν να ξεκινά μια νέα φάση στη ζωή σου. Μια φάση που αποδεικνύει ότι έχεις αλλάξει.

Ή ίσως να σε χώρισε η πρώην σου. Και χωρίς να έχει σημασία ποιος έφταιγε. Αυτό που έχει σημασία είναι πως θες να της δείξεις ότι την ξεπέρασες. Πράγματι, την ξεπέρασες τόσο πολύ που πήγες και βρήκες μία καλύτερη. Οπότε δεν σε παράτησαν, αναβαθμίστηκες! Και τίποτα δεν θα σε κάνει πιο χαρούμενο από το να την κάνεις να ζηλέψει. Σωστά;

Ας είμαστε ειλικρινείς: όλοι την έχουμε πατήσει έτσι. Όμως όταν προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, πραγματικά δεν πρέπει να κάνεις σχέση. Γιατί δεν την ξεκινάς επειδή έχεις απίστευτη σύνδεση με τη νέα κοπέλα, έχετε πολλά κοινά και περνάτε καλά.

Την ξεκινάς επειδή δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Και την χρησιμοποιείς σαν τρόπαιο που θες να δείξεις στους γύρω και να τους πεις: «είδατε; Τα κατάφερα». Αυτό όμως είναι κάτι απαίσιο να κάνεις τόσο στη νέα σου σύντροφο, όσο και στον εαυτό σου.

Και, μεταξύ μας, για να έχεις υπόψη, κανείς άλλος δεν την πατάει. Το να περιφέρεις την κοπέλα σου σαν τρόπαιο δεν πρόκειται να πείσει κανέναν άλλον ότι άλλαξες. Το μόνο που προδίδει είναι ότι, παρ’ όλη την πρόοδο που έχεις κάνει, ακόμη επιζητάς την αποδοχή από τους άλλους.

Είναι ένα σημάδι πως, μέσα σου, δεν πιστεύεις ότι έχεις βελτιωθεί, αλλά ότι απλά θες να κάνεις τους άλλους να πιστεύουν ότι έτσι ισχύει. Και φυσικά ο μεγάλος χωρισμός που θα επακολουθήσει (γατί είναι βέβαιο ότι θα χωρίσετε) πρόκειται να καταστρέψει εντελώς τον ευαίσθητο εγωισμό σου.

Νιώθεις έτοιμος για Σχέση; Δες εδώ για να μπορείς να την διαχειριστείς

#2 όταν περιμένεις να σε «συμπληρώσει»

Αυτό είναι κάτι που μπερδεύει πολλούς. Όταν ακούμε κάποιον να λέει πως η κοπέλα του «τον συμπληρώνει», μας έρχονται στο μυαλό όλες οι μελό σκηνές από κομεντί με ευτυχισμένα ζευγάρια να τρέχουν αγκαλιά στα λιβάδια.

2 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να κάνεις σχέση

Είναι όντως μια πολύ ρομαντική σκηνή. Μόνο που η πραγματική ζωή έχει αντίθετη άποψη.

Πολύ συχνά, όσοι ψάχνουν μια κοπέλα για να τους «συμπληρώσει», δεν ψάχνουν για σύντροφο, αλλά μάλλον για κάποιο «συμπλήρωμα». Ψάχνουν απλά κάποια που πρέπει να συμπληρώσει κάποιο κενό που υπάρχει στη ζωή τους, συνήθως ένα κενό που από κάτω γράφει «κοπέλα».

Γιατί όταν κάποιος λέει ότι ψάχνει κάποια να τον «συμπληρώνει», υπονοεί ότι θέλει κάποια που θα τον αλλάξει ή θα τον «διορθώσει». Ψάχνει κάποια που θα τον βοηθήσει να ζήσει όσα δεν έζησε ή με κάποιο μαγικό τρόπο θα διορθώσει τα διάφορα στραβά του εαυτού του.

Ψάχνει κάποια που θα τον βοηθήσει να ζήσει, που θα τον κάνει να ζήσει μια μεγάλη περιπέτεια και θα του δείξει την πραγματική ζωή. Παρ’ όλο που ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα περιπετειώδης και προτιμάει την ησυχία του.

Και όπως και αυτός που έχει κάτι να αποδείξει, και αυτός που ψάχνει κάποια να τον συμπληρώνει, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίσει κάποια κοπέλα, όσο να βρει κάποια που θα είναι ταυτόχρονα εραστής και life coach.

Το θέμα όμως είναι ότι η σύντροφός σου δεν είναι εκεί για να σε «φτιάξει», ούτε να καλύψει ένα κενό στη ζωή σου.

Οπότε αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιο κενό στη ζωή σου, ή ότι απλά ο τρόπος ζωής που κάνεις δεν σου αρέσει, πρώτα φτιάξε τον και μετά αναζήτηση την επόμενη σχέση (και είμαστε όλοι στη διάθεσή σου για αυτό)

Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που είναι καλό να είμαστε μόνοι μας για κάποιο διάστημα. Επιτυχία στο φλερτ σημαίνει να γνωρίζεις και τον εαυτό σου. Και χρειάζεται ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας για να αποφύγεις λάθη που έκανες στο παρελθόν. Οπότε είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις ποια είναι τα κίνητρα σου για τη σχέση αλλά και πότε δεν πρέπει να κάνεις σχέση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!