6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνδρας - Men's Bible

6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνδρας

6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνδρας

Καθώς τα χρόνια περνάνε μπορεί να γίνεις είτε ένας επιτυχημένος, χαρούμενος και σοφός άντρας είτε κάποιος που κοιτάζει το παρελθόν του και μετανιώνει για τις επιλογές του. Και ενώ τώρα μπορεί να είσαι ήδη σε ένα πολύ καλό σημείο στη ζωή σου πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Αν λοιπόν έχεις φτάσει σε ένα στάδιο όπου θες να γνωρίζεις πως να γίνεις καλύτερος, εδώ είναι 6 συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά.

#1. Διεύρυνε τις γνώσεις σου συνεχώς

Είναι εύκολο να θεωρήσεις πως από αυτά που έχεις ήδη μάθει και τις εμπειρίες που έχεις βιώσει, ότι γνωρίζεις πως λειτουργεί ο κόσμος και ότι ξέρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις. Αυτό όμως είναι ακριβώς και το σημείο που σταμάτα και η ανάπτυξη σου.

Κρατώντας το μυαλό ανοιχτό σε καινούριες ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες ανακαλύπτουμε πάντα κάτι καινούριο και μαθαίνουμε να βλέπουμε τον κόσμο και τα πράγματα γύρω μας από άλλη οπτική γωνία που ίσως να μην είμασταν έτοιμοι πριν να την αντιληφθούμε.

#2. Κράτα τον λόγο σου

Αν και αρκετά προφανές, είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε τον λόγο μας όταν υποσχόμαστε κάτι. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην υποσχόμαστε πράγματα που δε μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα.

Προσπάθησε να αποφεύγεις μεγάλες υποσχέσεις και φρόντισε να υπόσχεσαι μόνο ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται πολύ περισσότερο αυτόν που τηρεί της υποσχέσεις που έχει δώσει, από αυτόν που τάζει πολλά αλλά αργότερα δικαιολογεί τον εαυτό του γιατί δεν έχει κάνει τίποτα.

#3. Ανάλαβε την ευθύνη των επιλογών σου

Ένα από τα πράγματα που διαχωρίζουν τους άντρες από τα αγόρια και τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους μη επιτυχημένους είναι η ικανότητα να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους και των επιλογών τους. Μεγαλώνοντας, ήταν οι γονείς αυτοί που μας βοηθούσαν να καλύψουμε τις διάφορες ανάγκες μας. Για έναν ενήλικο όμως, η ευθύνη για την ποιότητα της ζωής του είναι αποκλειστικά δική του.

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, πρέπει να δρας και να παίρνεις ο ίδιος τις αποφάσεις σου, και να μην επιρρίπτεις ευθύνες στην κοινωνία, στην κυβέρνηση ή στην …κακή σου τύχη. Οι ώριμοι άντρες αναλαμβάνουν την ευθύνη της δικής τους επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή και κάνουν ότι χρειάζεται για να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Δε χάνουν χρόνο κάνοντας παράπονα ούτε περιμένουν κάτι να συμβεί από μόνο του.

6 Συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άνδρας

#4. Αποδέξου τους άλλους όπως είναι

Πολλές φορές περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν ή προσπαθούμε να τους κάνουμε εμείς να αλλάξουν για να ταιριάζουν στο πρότυπο που έχουμε εμείς στο μυαλό μας. Αυτό όμως έχει τις περισσότερες φορές τα αντίθετα αποτελέσματα και συνήθως καταλήγει να επηρεάζει αρνητικά μια σχέση αντί να τη βοηθά. Όταν όμως οι άνθρωποι αισθάνονται ότι εκτιμώνται και είναι αποδεκτοί όπως είναι, νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν και να ζήσουν, κάτι που οδηγεί σε καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις.

#5. Να είσαι συναισθηματικά δυνατός

Το να είσαι ένας άντρας δυνατός όχι μόνο στους μύες αλλά συναισθηματικά, να βλέπεις τα πράγματα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, να είσαι διεκδικητικός και να μην υποχωρείς στην πίεση, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός άντρα.

Άσχετα με το πόσο επιτυχημένη, έξυπνη και ανεξάρτητη είναι μια γυναίκα πάντα θα θέλει να είναι με κάποιον ο οποίος είναι συναισθηματικά δυνατός και την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Αλλά και γενικότερα όταν είσαι συναισθηματικά δυνατότερος από τους υπόλοιπους οι άνθρωποι θα σε σέβονται, θα υπολογίζουν τη γνώμη σου και θα σε θαυμάζουν σαν μια αξιόπιστη, δυνατή και ηγετική φιγούρα στη ζωή τους

#6. Κόψε το πορνό

Το έχω ξαναγράψει, και θα το ξαναγράψω αν χρειαστεί, αλλά η σχέση εξάρτησης και εθισμού που έχουν αναπτύξει πολλοί άνδρες με το πορνό δεν τους βοηθάει καθόλου. Όταν ξοδεύεις τη σεξουαλική σου επιθυμία στο πορνό έχει λιγότερο ενδιαφέρον να διατηρήσεις μια υγιή σεξουαλική ζωή σε μια σχέση, είσαι γενικότερα λιγότερο παθιασμένος με τη ζωή και λιγότερο πρόθυμος να προσεγγίσεις μια γυναίκα στον πραγματικό κόσμο. Άσε που είσαι και περισσότερο επιρρεπής στην κατάθλιψη. Και νομίζω πως αυτό τα λέει όλα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!