Χρειάζεσαι την Επιβεβαίωση των άλλων; - Men's Bible

Χρειάζεσαι την Επιβεβαίωση των άλλων;

Χρειάζεσαι την Επιβεβαίωση των άλλων;

Οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας κινητοποιούνται από εξωγενείς παράγοντες, όπως τα χρήματα, το στάτους, η υλική επιτυχία.

Ξέρω πως μέχρι κάποιο σημείο έτσι ήμουν κι εγώ. Κι ίσως να είσαι έτσι κι εσύ.

Προσωρινή επιβεβαίωση

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας με λαχτάρα για επιβεβαίωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι στα μάτια τους.

Όμως μόλις αρχίσεις να νιώθεις «επιτυχημένος», είτε επειδή αγόρασες ένα φοβερό σπορ αμάξι, ένα νέο σπίτι ή πέτυχες μια μεγάλη προαγωγή, σταδιακά μετά από λίγο συνειδητοποιείς πόσο υπερφίαλο είναι όλο αυτό. Είναι απλά ένα προσωρινό “high”.

Αλλά κι αυτό ξεθωριάζει γρήγορα καθώς συνειδητοποιείς ότι η ευτυχία δεν έρχεται ούτε από τα πράγματα, ούτε από το στάτους.

Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν επιδιώκεις στόχους που προέρχονται από μέσα σου, όταν δηλαδή δίνεις το κίνητρο στον εαυτό σου ο ίδιος.

Απίστευτα πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι με όλα τα πλούτη του κόσμου ζουν μέσα στη μιζέρια και τη δυστυχία για αυτόν ακριβώς το λόγο (και όχι μην κρίνεις από το instagram). Γιατί όταν το μόνο κίνητρό σου είναι η εξωτερική επιβεβαίωση, ξεχνάς το παρόν, χάνεις την υπομονή σου και δεν μπορείς να απολαύσεις το ταξίδι…

Και αυτό είναι χάλια, σωστά;

Άκου την εσωτερική σου φωνή

Η νούμερο ένα προτεραιότητά σου θα πρέπει να είναι μια δεξιότητα που νιώθεις από μέσα σου ότι θες να μάθεις, να εξασκηθείς, να γίνεις καλύτερος σε αυτήν.

Όταν ακολουθείς την φωνή μέσα σου, οι στόχοι γίνονται τρόπος να μετρήσεις την πρόοδο σου και όχι για να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου.

Όταν ακολουθείς το δικό σου εσωτερικό κίνητρο και εστιάζεις σε αυτό που σου αρέσει, σχεδόν πάντα κερδίζεις.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή έχεις το όραμα και την υπομονή να ακολουθήσεις τον μακρύ δρόμο του να μάθεις, να αποτύχεις, να ξαναμάθεις, να επιμείνεις.

Αντίθετα, αν ζεις τη ζωή σου στηριζόμενος στα εξωτερικά κίνητρα, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις εσωτερικές συγκρούσεις και δυσκολίες. Χρειάζεσαι την Επιβεβαίωση των άλλων;

Κι αυτό είναι κάτι που αξίζει να αναλύσουμε. Πολλοί από τους μαθητές που βοηθάμε στην προσωπική τους ζωή στηρίζονται πολύ στην εξωτερική επιβεβαίωση και αποδοχή. Η ανάγκη για την εξωτερική αποδοχή όμως είναι συχνά πηγή πολλών προβλημάτων στο φλερτ και την αυτοπεποίθηση.

Οι άνθρωποι που στηρίζονται κυρίως στην εξωτερική αποδοχή, ανεβαίνουν ψυχολογικά μόνο όταν έχουν την αναγνώριση των άλλων, διαφορετικά γίνονται needy, χωρίς κανένα αίσθημα αυτό-αξίας.

Η αλήθεια είναι πως όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε την αποδοχή. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι αν την ψάχνουμε μέσα μας ή αν τη ζητάμε από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η εσωτερική αποδοχή είναι η πηγή της αυτοπεποίθησης σου καθώς έτσι πιστεύεις στην αξία σου. Η εξωτερική αποδοχή, από την άλλη, είναι η επιβεβαίωση και η έγκριση από τους άλλους.

Στηριζόμενος στην εξωτερική αποδοχή, ουσιαστικά παραδίδεις την ταυτότητα και την αυτό-αξία σου στους άλλους. Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις πιο σίγουρος και ελκυστικός, τότε πρέπει να πάρεις πάλι στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου.

Αν ψάχνεις την αποδοχή των γυναικών, ώρα να φτιάξεις πρώτα την αυτοπεποίθησή σου. Δες εδώ

Γιατί αν βασίζεσαι μόνο στην εξωτερική αποδοχή, στην πράξη σκοτώνεις τη δημιουργικότητά σου και καταπιέζεις την ανάγκη σου να κάνεις πράγματα που πραγματικά σου αρέσουν.

Και γιατί αυτό; Απλά για να πάρεις επιβεβαίωση από τους άλλους;

Είναι λίγο χαζό αν το καλοσκεφτείς. Κι όμως, δυστυχώς, έτσι είναι η ζωή για τους περισσότερους. Σπαταλάνε όλο τον χρόνο τους πάνω στη γη κυνηγώντας την εξωτερική επιβεβαίωση.

Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα είναι ότι η επιτυχία δεν μπορεί να μετρηθεί με «πράγματα» από τον έξω κόσμο, αλλά μόνο με το πώς νιώθεις ο ίδιος μέσα σου.

Και όταν βάλεις σε σειρά το «μέσα», σχεδόν πάντα ακολουθεί και το «έξω».

Η εκπλήρωση έρχεται από τον σκοπό σου και την ελευθερία να αφοσιώσεις τον εαυτό σου σε αυτό που πραγματικά σου αρέσει.

Αυτό σημαίνει ότι η πηγή της αυτοπεποίθησης και της ικανοποίησης προέρχεται από μέσα σου, ότι πιστεύεις στη δική σου ουσιαστική αξία, ανεξαρτήτως του πως σε βλέπουν οι άλλοι.

Αν δεν είσαι σίγουρος ποιο είναι αυτό το πράγμα που σου δίνει κίνητρο, τότε η ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου είναι: Αν δεν πληρωνόμουν για αυτό που κάνω, θα το έκανα ούτως ή άλλως;

Βρες λοιπόν τι είναι αυτό που σου αρέσει και δώσε το χρόνο σου σε αυτό.

Και αυτό είναι το κλειδί για μια εκπληκτική ζωή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!