Επικοινωνιακά Ευέλικτος: Πως να διαβάζεις τη Γλώσσα του Σώματος - Men's Bible

Επικοινωνιακά Ευέλικτος: Πως να διαβάζεις τη Γλώσσα του Σώματος

Επικοινωνιακά Ευέλικτος: Πως να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος

Οι άνθρωποι τείνουμε να αποκαλύπτουμε με τη γλώσσα του σώματος μας περισσότερα για τον εαυτό μας, τις προθέσεις μας και τα συναισθήματα μας απ’ ότι με τις λέξεις.

Πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε πραγματικά πως να διαβάζουμε τους άλλους με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, η πολύτιμη αυτή πληροφορία μένει ανεκμετάλλευτη κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.

Και για αυτό, το να μάθεις πως να αποκρυπτογραφείς σωστά τις κινήσεις και τις εκφράσεις της κοπέλας θα σε βοηθήσει να ελιχθείς με περισσότερη ευελιξία στο φλερτ και στην επικοινωνία μαζί της.

Ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε, κάνουμε χειρονομίες και εκφραζόμαστε, αποτελεί μια ένδειξη των πραγματικών μας επιθυμιών και αναγκών.

Φυσικά για να διαβάσεις σωστά τα μη λεκτικά σήματα που στέλνει η κοπέλα με την οποία φλερτάρεις, χρειάζεται πρώτα να εξασκηθείς στο να τα προσέχεις και να τα αντιλαμβάνεσαι.

Μόλις το πετύχεις αυτό θα είσαι ήδη ένα σκαλί πάνω στην επικοινωνία και το φλερτ.

Αποκρυπτογραφώντας την γλώσσα του σώματος

Πρώτα απ’ όλα, ο τρόπος με τον οποίο η κοπέλα στέκεται σου δίνει πληροφορίες για το αν είναι καλή ιδέα να την προσεγγίσεις εξ’ αρχής ή όχι.

Για παράδειγμα βλέπεις μια κοπέλα η οποία έχει βγει με μια φίλη της στο μπαρ και μιλάνε, αλλά όπως στέκονται όρθιες, τα σώματα τους δεν είναι αντικριστά, αλλά σε ανοιχτή γωνία (σαν να περιμένουν και κάποιον τρίτο στην παρέα) κοιτώντας προς τον υπόλοιπο κόσμο στο μπαρ.

Αυτή η κοπέλα και η φίλη της, είναι πιο ανοιχτές στο ενδεχόμενο μιας γνωριμίας και άρα καλύτερη επιλογή από μια άλλη παρέα κοριτσιών που μιλάνε ζωηρά μεταξύ τους και μοιάζουν να είναι αποκομμένες από τον κόσμο.

Μια κοπέλα που θέλει να την προσεγγίσουν και είναι ανοιχτή σε γνωριμίες θα έχει:

  • Ανοιχτή γλώσσα σώματος.
  • Τα χέρια στο πλάι και όχι σαν ασπίδα μπροστά από το σώμα της.
  • Το σώμα της θα είναι σε τέτοια θέση που θα αφήνει χώρο να σταθεί κάποιος που θέλει να τη προσεγγίσει.
  • Θα χαμογελάει.
  • Θα κοιτάζει περιστασιακά τριγύρω.

Κάνε το φλερτ πιο απλό για εσένα λοιπόν και προσέγγισε κοπέλες που είναι ανοιχτές στο ενδεχόμενο μιας νέας γνωριμίας.

Η ψυχολογία της γλώσσας του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μας είναι μια προέκταση του ασυνείδητου μας. Οι κινήσεις και οι εκφράσεις μας καθοδηγούνται από το ένστικτο μας και τα συναισθήματα μας.

Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις αν η κοπέλα που μιλάς ενδιαφέρεται για εσένα ή ακόμα και αν σκέφτεται το σεξ μαζί σου με τον τρόπο που σε κοιτάει, που πιάνει τα μαλλιά της, που κινεί τα χέρια της κλπ.

Για παράδειγμα αν η κοπέλα που μιλάς παίζει συνεχόμενα με το μαλλί της αυτό είναι ένα σημάδι πως ενδιαφέρεται.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως ενδιαφέρεται αρκετά για να σου δώσει το τηλέφωνο της ή να κάνει σεξ μαζί σου. Ούτως ή άλλως πάντα σέβεσαι αυτό που σου επικοινωνεί ευθέως και δεν ξεπερνάς τα όριά της.

Αυτό που δείχνει είναι πως απλά υπάρχει ένα ενδιαφέρον. 

Πάλι θα πρέπει να τη φλερτάρεις και να τη γοητεύσεις αλλά το ότι βλέπεις πως η κοπέλα δείχνει ένα ενδιαφέρον ακόμα και χωρίς να στο λέει, σε βοηθάει να πας τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση.

Θες να μάθεις πως να «διαβάζεις» σωστά την κοπέλα στο φλερτ; Δες εδώ

Η δική σου γλώσσα του σώματος

Με τον ίδιο τρόπο που οι κοπέλες μπορούν να αποκαλύψουν τα συναισθήματα τους και τις σκέψεις τους μέσα από τη γλώσσα του σώματος τους, έτσι και το δικό σου σώμα αποκαλύπτει πολλά πράγματα για εσένα.

Αν σου λείπει αυτοπεποίθηση ή δεν είσαι σε καλή διάθεση, τότε ότι και να λες το σώμα σου θα μαρτυρήσει την πραγματικότητα.

Η στάση σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά όταν κάνεις είσοδο στο μπαρ ή στο κλαμπ, γιατί είναι το μόνο στοιχείο, μαζί με το στυλ σου, που έχουν οι άλλοι για να διαμορφώσουν την πρώτη εντύπωση.

Εξασκήσου λοιπόν να κάνεις είσοδο με τρόπο που εκπέμπει δύναμη, σιγουριά, γνήσια άνεση.

Για να το πετύχεις αυτό απλά χρειάζεται να κάνεις μερικές απλές αλλαγές στη γλώσσα του σώματος σου και να εξασκηθείς ώστε οι αλλαγές αυτές να σου γίνουν συνήθεια.

Σιγουρέψου λοιπόν πως κάνεις τα ακόλουθα:

  • Χαμογελάς.
  • Διατηρείς τους ώμους χαλαρούς.
  • Περπατάς με το στήθος προς τα έξω.
  • Περπατάς αργά με τρόπο που δείχνει πως δε βιάζεσαι και πως ελέγχεις το σώμα σου.

Αν οι παραπάνω αλλαγές δεν νιώθεις να σου βγαίνουν φυσικά, προσπάθησε να δουλέψεις τη στάση του σώματος σου σε άλλες περιστάσεις ώστε να σου γίνουν συνήθεια.

Το τελευταίο πράγμα που θες όταν είσαι στο μπαρ, είναι να νιώθεις άβολα επειδή προσπαθείς να διατηρήσεις μια συγκεκριμένη στάση σώματος.Άσε το Σώμα να Μιλήσει, Επικοινωνιακά Ευέλικτος: Πως να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος

Αξιοποίησε σωστά τα σημάδια

Είναι άλλο πράγμα να γνωρίζεις απλά τι σημαίνουν κάποια σημάδια και άλλο πράγμα να έχεις επίγνωση του πως νιώθει η κοπέλα απέναντι σου.

Η ικανότητα να καταλαβαίνεις τι μπορεί να σκέφτεται η γυναίκα με την οποία φλερτάρεις και να προσαρμόζεσαι με βάση αυτές τις παρατηρήσεις, είναι το κλειδί που θα σε βοηθήσει να πετύχεις επικοινωνιακά.

Δεν αρκεί λοιπόν να γνωρίζεις τη σημασία των μη λεκτικών μηνυμάτων, χρειάζεται και να αποκτήσεις τη συνήθεια να δρας τη σωστή στιγμή.

Το αποτελεσματικό φλερτ απαιτεί να προσαρμόζεσαι στην κατάσταση και να σκέφτεσαι γρήγορα.

Φυσικά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο χρειάζεται εξάσκηση.

Όσο και αν διαβάζεις για ψυχολογία και για γλώσσα σώματος, ο καλύτερος τρόπος να γίνεις πιο οξυδερκής και ευέλικτος στο φλερτ είναι να εξασκηθείς σε αυτό, ενώ παράλληλα να είσαι παρατηρητικός.

Είναι εύκολο να πάρεις την απόρριψη προσωπικά και να αγνοήσεις λάθη που αν τους έδινες σημασία, εύκολα θα τα διόρθωνες.

Προσπάθησε λοιπόν να καλλιεργήσεις τη σωστή νοοτροπία και να είσαι παρατηρητικός.

Εστίασε στο τι κάνει με τα χέρια της, στον τρόπο που στέκεται και στον τρόπο που σε κοιτάζει.

Όπως και με τα περισσότερα πράγματα στο φλερτ, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να γίνεις καλύτερος στο να διαβάζεις σωστά τη γλώσσα του σώματος. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο και όχι για έναν αγώνα εκατό μέτρων.

Εξασκήσου λοιπόν. Άρχισε να παρατηρείς τη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων γύρω σου αλλά και της κοπέλας που φλερτάρεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μηνύματα μπορεί να κρύβουν.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!