Αλλαγή Στυλ: Ψωνίζοντας ρούχα - Men's Bible

Αλλαγή Στυλ: Ψωνίζοντας ρούχα

Αλλαγή Στυλ: Ψωνίζοντας ρούχα

Το να ξέρεις να ψωνίζεις ρούχα που να σε κολακεύουν είναι σημαντικό προσόν, που έρχεται με τον χρόνο και την εμπειρία. Τα καλά νέα είναι ότι όλοι μπορούν να μάθουν αρκεί λίγο να ασχοληθούν. Και δεν υπάρχεις λόγο να φοβάσαι τα μαγαζιά και τα ψώνια. Έχει τόσο κόσμο πάντα, που κανείς δεν ασχολείται μαζί σου.

Ακολουθούν πέντε απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν στο να ακονίσεις το αγοραστικό σου ένστικτο:

#1. Προετοιμασία

Οι περισσότεροι άνδρες που ξεκινούν να πάνε για ψώνια, καταλήγουν στο κεντρικό εμπορικό κέντρο και περιπλανιόνται άσκοπα, μπαίνοντας όπου βρουν. Και τελικά έτσι αγοράζεις ρούχα επειδή είναι απλά μπροστά –μπροστά σε προσφορά, όχι επειδή σου ταιριάζουν ή επειδή υπάρχει κάποια έλλειψη στη ντουλάπα σου. Όπως όλοι δηλαδή, που δεν ξέρουν κατά βάση να ψωνίζουν. Απλώς αγοράζουν ασταμάτητα εφόσον οι τιμές του εξυπηρετούν. Όχι. Πρώτα ετοίμασε μία λίστα, γραπτώς ή νοερά. Για να πετύχεις έναν στόχο πρέπει κατ’ αρχάς να έχεις ορίσει ποιος είναι αυτός ο στόχος.

Αν πεις ας πούμε, βγαίνω να αγοράσω ένα μαύρο και ένα χακί παντελόνι, είναι πολύ καλύτερα από το απλώς να βγεις και να χώνεις τη μύτη σου όπου δεις ταμπέλα με τη λέξη Εκπτώσεις. Δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις ανοιχτά τα μάτια σου και για κάτι έξτρα, που είναι και οικονομικό και σου πάει. Αλλά κυρίως προσπάθησε να επικεντρωθείς.

#2. Δοκίμασέ τα

Ξέρω, κι εγώ άντρας είμαι. Και συχνά θέλουμε να μπούμε μέσα και να τελειώσουμε σε 12,04 λεπτά λες και πρόκειται για κάποια ειδική αποστολή για την οποία θα πάρουμε μετάλλιο. Μπορεί να βιάζεσαι. Μπορεί να βαριέσαι. Όπως και να έχει, τα ρούχα που ψωνίζεις πρέπει πρώτα να τα δοκιμάζεις.

Δεν σημαίνει τίποτα να ξέρεις το νούμερό σου. Τα νούμερα μπορεί να διαφέρουν σε κάποιες μάρκες. Δοκιμάζεις και βλέπεις αν σου κάνει και αν σου πάει. Υπάρχει λόγος που τέτοια μαγαζιά είναι γεμάτα δοκιμαστήρια και γεμάτα καθρέφτες. Το βλέπεις όπως το φοράς και λες, αυτό είναι. Αν σου φαίνεται χρονοβόρο ή άβολο, σκέψου πόσο πιο χρονοβόρο και πόσο πιο άβολο είναι να γυρνάς μετά πίσω στα μαγαζιά και να αλλάζεις πράγματα επειδή δεν σου ταίριαξαν, ή επειδή έδειχναν λιγότερο ωραία επάνω σου από ότι περίμενες.

Αλλαγή Στυλ: Ψωνίζοντας ρούχα

#3. Ζήτα μία γνώμη

Αν είναι δυνατόν, πήγαινε για ψώνια με κάποιο φίλο. Ιδανικά, με κάποιον που να εμπιστεύεσαι το γούστο του και να έχει καλύτερη αίσθηση του Στυλ από εσένα. Θα σε εμποδίσει από το να παρασυρθείς στο να αγοράσεις πράγματα από ενθουσιασμό, που όμως δεν σου πάνε στα αλήθεια. Αν πας μόνος για ψώνια γιατί δεν είναι κάποιος φίλος διαθέσιμος, ρώτα τις υπαλλήλους. Συνήθως δεν δουλεύουν με ποσοστά επί των πωλήσεων και έτσι δεν θα σε παροτρύνουν να αγοράσεις οπωσδήποτε κάτι αν δεν σου κάνει. Θα σου προτείνουν ίσως αυτό που σου πηγαίνει περισσότερο και θα σε καθοδηγήσουν.

 #4. Βρες Έμπνευση

Ρίξε μια ματιά στα περιοδικά μόδας, στις διαφημίσεις. Ειδικά τώρα με το ίντερνετ, υπάρχουν ένα σωρό site στα οποία μπορείς να στραφείς. Προσπάθησε να καταλάβεις πως συνδυάζουν τα ρούχα και τι σε τραβάει σε κάθε συνδυασμό. Έχε μία καλή ιδέα για το πώς ντύνεται σήμερα ο κόσμος. Περπάτησε τις βιτρίνες και στόχευσε πριν μπεις. Σημείωνε και τιμές ενίοτε (ειδικότερα αν πρόκειται σύντομα να ανοίξει περίοδος εκπτώσεων, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο προκειμένου να κάνεις τις συγκρίσεις σου).

#5. Ψώνιζε τακτικά

Καμιά φορά νομίζει ο κόσμος ότι τα ψώνια σημαίνουν: σήμερα θα το κάψουμε. Κάτι τέτοιο σημαίνει πολυέξοδες και όχι πάντα συμφέρουσες ή χρήσιμες αγορές. Αν αγοράσεις ένα σκασμό ρούχα σε μία μέρα κάτι τέτοιο δείχνει ελάχιστο υπολογισμό, τεράστια παρόρμηση και είναι πιθανό τα περισσότερα από αυτά τα νέα αποκτήματα να πιάσουν αράχνες στη ντουλάπα σου για το υπόλοιπο της φυσικής τους ύπαρξης. Είναι το ίδιο σαν να γυμνάζεσαι μέσα σε μία ημέρα όσο θα το έκανες στον ένα μήνα –σκέψου το. Δεν επιβιώνεις.

Στην πραγματικότητα, το καλύτερο είναι να ψωνίζεις λίγα πράγματα κάθε φορά, και να ψωνίζεις τακτικά. Μια φορά το μήνα ας πούμε, όχι πολλά πράγματα. Με λίστα. Θα είσαι πάντα στη μόδα έτσι, και ποτέ δεν θα νιώθεις πανικόβλητος ότι η γκαρνταρόμπα σου χρειάζεται ανανέωση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!