Πως να Σταματήσεις να τη Σκέφτεσαι και να τη Βγάλεις απ’ το Μυαλό σου - Men's Bible

Πως να Σταματήσεις να τη Σκέφτεσαι και να τη Βγάλεις απ’ το Μυαλό σου

Πως να Σταματήσεις να τη Σκέφτεσαι και να τη Βγάλεις απ’ το Μυαλό σου

Σε καταλαβαίνω. Το ξέρω καλά αυτό το συναίσθημα. Υπάρχει κάποια που σου αρέσει πολύ. Έχεις φάει κόλλημα μαζί της και δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι κάθε ώρα και στιγμή. Είσαι σίγουρος ότι είναι η πιο υπέροχη γυναίκα στον κόσμο και πως δεν υπάρχει άλλη σαν κι αυτή.

Γουστάρεις να βλέπεις το χαμόγελο της, να ακούς τη φωνή της και να χαζεύεις το σώμα της.

Και παρ’ όλο που δεν πιστεύεις ότι υπάρχει το «άλλο σου μισό» θεωρείς ότι η κοπέλα αυτή είναι ότι πιο κοντά υπάρχει σε αυτό.

Θα έκανες τα πάντα για τη γυναίκα αυτή και πιστεύεις ότι αν μπορούσες να την κερδίσεις, θα ήσουν για πάντα ευτυχισμένος.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, και γι’ αυτό το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει θέμα το πως τελικά να την κερδίσεις και να την κάνεις δική σου.

Αντίθετα, έχει έναν πιο σημαντικό στόχο. Να σε βοηθήσει να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι συνεχώς και να ανακτήσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, των σκέψεων σου και της ερωτικής σου ζωής.

Και να σε βοηθήσει να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση που μπορείς πραγματικά να είσαι χαρούμενος και να έχεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου αντί να κάθεσαι κρεμάμενος από μια φαντασίωση.

Όταν δε μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι: Η φαντασίωση της «Μιας και μοναδικής»

Τι θα γινόταν αν σου έλεγα πως δεν είναι η κοπέλα αυτή καθ’ αυτή που σου αρέσει, αλλά η εικόνα που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου για εκείνη; Και όχι μόνο αυτό αλλά κατά βάθος υπάρχουν καθαρά εγωιστικοί λόγοι πίσω από την επιθυμία σου αυτή.

Ίσως η κοπέλα να είναι πολύ δημοφιλής και να νιώθεις πως αν την κερδίσεις, θα απολαμβάνεις την αναγνώριση και την εκτίμηση των άλλων. Ίσως νιώθεις πως μονάχα εκείνη μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές ανάγκες σου.

Ή πάλι μπορεί να πιστεύεις ότι αυτή ήταν η μοναδική γυναίκα που έδειξε ενδιαφέρον για εσένα και δεν θα έχεις ξανά άλλη ευκαιρία.

Όμως αυτοί είναι λάθος λόγοι για να διεκδικήσεις μια γυναίκα, και φυσικά απλώς διαμορφώνουν στο μυαλό σου μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για εκείνη.

Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι υπέροχη. Δε διαφωνώ όταν λες ότι είναι πανέμορφη, με χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Εκεί που διαφωνώ, είναι στο γεγονός πως τη θεωρείς μοναδική.

Ναι, κατά μια έννοια κάθε γυναίκα είναι μοναδική, όπως και κάθε άνδρας. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως εκείνη είναι η μοναδική αξιόλογη επιλογή σου, ενώ όλες οι άλλες γυναίκες είναι σκάρτες.

Κάθε άλλο, υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες γυναίκες εκεί έξω. Γυναίκες με τις οποίες μπορεί να κολλάς περισσότερο, τις οποίες να απολαμβάνεις περισσότερο και να σε κάνουν περισσότερο ευτυχισμένο.

Η βασική προϋπόθεση για να γνωρίσεις αυτές τις γυναίκες είναι να τις αναζητήσεις. Δεν πρόκειται να πέσουν τυχαία πάνω σου, εκτός αν πρωταγωνιστείς σε ρομαντική κομεντί.

Το θέμα με τη συγκεκριμένη είναι πως έχεις «κολλήσει» μαζί της και δεν μπορείς να τη βγάλει απ’ το μυαλό σου.

Γιατί έχεις «κολλήσει» μαζί της και δε μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι;

Αυτή η παντοδύναμη εμμονή που νιώθεις για κάποια κοπέλα συνήθως πηγάζει από την εξής διαδικασία:

 1. Έχεις βρει κάποια που σου αρέσει πολύ.
 2. Δυσκολεύεσαι να την κερδίσεις.
 3. Προσπαθείς περισσότερο άρα επενδύεις και περισσότερο.
 4. Δεν τα καταφέρνεις και συνεχίζεις να προσπαθείς και να επενδύεις στην κοπέλα αυτή.

Και αυτό είναι το πρόβλημα. Επενδύεις όλο και περισσότερο απ’ το χρόνο σου και την ενέργεια σου πάνω της. Τι εννοώ λέγοντας «επενδύεις»;

Εννοώ πως αφιερώνεις χρόνο να φαντάζεσαι τον εαυτό σου μαζί της, παριστάνεις τον φίλο της και προσπαθείς να είστε συνεχώς μαζί, προσπαθείς ξανά και ξανά να της πιάσεις την κουβέντα κλπ.

Όσο περισσότερο επενδύεις χρόνο και ενέργεια πάνω της τόσο περισσότερο μεγεθύνεται η ανάγκη σου να την κερδίσεις.

Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που δεν πρέπει να κυνηγάς κάποια και να προσπαθείς υπερβολικά στο φλερτ, ειδικά όταν η κοπέλα δεν ανταποδίδει τις κινήσεις σου.

Όσο περισσότερο επενδύεις, χωρίς εκείνη να επενδύσει σε εσένα, τόσο δεινότερη γίνεται η θέση σου.

Και συνήθως όταν έχεις «κολλήσει» με κάποια και δεν μπορείς να τη βγάλεις απ’ το μυαλό σου φαντασιώνεσαι πως είσαι μαζί της.

Φαντάζεσαι πως της μιλάς, πως περνάτε υπέροχα μαζί, πως βγαίνετε ραντεβού, πως κάνετε σεξ, πως θα είστε μαζί για πάντα.

Μόνο που τα περισσότερα απ’ τα παραπάνω, αν όχι όλα, απλώς τα φαντάζεσαι χωρίς ποτέ να κάνεις κάτι για να τα πραγματοποιήσεις.

Αν έχεις φάει κόλλημα και δεν ξέρεις τι να κάνεις, δες εδώ

Σταμάτα να ονειρεύεσαι

Όσο περισσότερο «κολλάς» μαζί της τόσο περισσότερο υποφέρεις και τόσο περισσότερο υπονομεύεις τη δική σου ευτυχία και γαλήνη. Ξέρω πως το συναίσθημα που συνοδεύει αυτό το κόλλημα μοιάζει υπέροχο, όμως στην πραγματικότητα σε εμποδίζει να λειτουργήσεις με τρόπο που ενισχύει την αυτονομία σου και να απολαύσεις πραγματικά την ερωτική σου ζωή.

Το μυαλό σου θέλει να απελευθερωθεί αλλά όσο περισσότερο σκέφτεσαι τη συγκεκριμένη  κοπέλα ξανά και ξανά, τόσο πιο βαθιά το φυλακίζεις.

Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση που κρατάει δέσμια την ευτυχία σου είναι να σταματήσεις να ονειρεύεσαι και να γνωρίσεις άλλες κοπέλες.

Ναι, μπορεί οι νέες γνωριμίες που θα κάνεις να μην μοιάζουν το ίδιο καλές και υπέροχες όσο εκείνη η μια και μοναδική που δε μπορείς να βγάλεις απ’ το μυαλό σου, όμως θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πως υπάρχουν επιλογές:

 • Κάνοντας νέες γνωριμίες βοηθάς τον εαυτό σου να προχωρήσει και να αποκτήσει ένα ερωτικό μομέντουμ, αντί να μένεις άπραγος και στάσιμος.
 • Κάνοντας νέες γνωριμίες βοηθάς τον εαυτό σου να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του.
 • Κάνοντας νέες γνωριμίες βοηθάς τον εαυτό σου να ακονίσει τις ικανότητες του στο φλερτ και την επικοινωνία.
 • Κάνοντας νέες γνωριμίες μπορεί να κάνεις τη κοπέλα με την οποία έχεις κολλήσει να ζηλέψει ή ακόμα και να σε αναζητήσει. Ποτέ όμως μην επιδιώξεις νέες γνωριμίες για αυτόν τον λόγο, αλλά για τη δική σου εξέλιξη, ικανοποίηση και ευτυχία.Πως να Σταματήσεις να τη Σκέφτεσαι και να τη Βγάλεις απ’ το Μυαλό σου

Δεν μπορείς να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι; Τώρα μπορείς

Όπως καταλαβαίνεις, δεν πρόκειται να σου πω πώς να διαχειριστείς την κατάσταση με αυτή τη μια και μοναδική κοπέλα με το να προσπαθήσεις να την κερδίσεις. Γιατί πολύ απλά πιστεύω πως αν ήταν θα το είχες κάνει ήδη μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, όσο περισσότερο βλέπεις κάποια ως ξεχωριστή τόσο πιο δύσκολο είναι να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι και να την κερδίσεις γιατί,ότι και να κάνεις ο φόβος της απόρριψης, η ανασφάλεια και η απόγνωση να την κάνεις δική σου πάση θυσία, αναδύονται μέσα απ’ τον τρόπο που φέρεσαι.

Όσο περισσότερο έχεις επενδύσει συναισθηματικά σε αυτή την κοπέλα, τόσο πιο εύκολο είναι τα συναισθήματα σου να κάνουν ανταρσία και να σε εμποδίσουν απ’ το να βγάλεις τον ελκυστικό εαυτό σου προς τα έξω.

Γι’ αυτό και η λύση, όσο ψυχρή και μη ρομαντική και αν ακούγεται είναι η εξής:

#1 Πρώτα απ’ όλα κατάλαβε πως το φλερτ είναι μια δεξιότητα

Δεν υπάρχει «το ‘χω» και «δεν το ‘χω» με τις γυναίκες. Υπάρχει το «έχω εμπειρία» και το «δεν έχω εμπειρία».

Η ικανότητα να επικοινωνείς με μια γυναίκα με τρόπο που να της δημιουργεί αισθήματα ερωτικής έλξης αποτελεί κάτι που ως άνδρας το έχεις στο ένστικτο σου, απλά λόγω έλλειψης εμπειρίας και χαμηλής αυτοπεποίθησης δεν καλλιέργησες αρκετά ή και καθόλου.

Και όσο παραμένεις κολλημένος σε αυτή τη μια και μοναδική γυναίκα, αντί να κάνεις πρόοδο και να αναπτύσσεσαι κρατάς τον εαυτό σου στάσιμο.

#2 Κατάλαβε πως έχεις επενδύσει υπερβολικά συναισθηματικά σε μια κοπέλα η οποία δεν είναι μαζί σου και/ ή δε μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα

Όσο και αν σου αρέσει η συγκεκριμένη, και όσο και αν εύχεσαι να ήσασταν μαζί, δεν είστε. Και ενώ εσύ έχεις αφήσει την εικόνα της να κάνει κατάληψη στις σκέψεις σου κάποιος άλλος είναι πιθανότατα μαζί της και κοιμάται μαζί της.

Κάποιος ο οποίος έκανε την κίνηση του, πήρε το ρίσκο, φλέρταρε με την κοπέλα και εκείνη ανταποκρίθηκε. Μπορεί να μη θες να το ακούσεις αυτό, μπορεί να μη σου αρέσει, αλλά όσα και αν σημαίνει για εσένα η κοπέλα αυτή, το πιθανότερο είναι πως τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα ήθελες εσύ.

#3 Αν πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να την προστατεύσει, να τη στηρίξει και να τη βοηθήσει, κατάλαβε πως οι προθέσεις σου βασίζονται στον εγωισμό και την ιδιοτέλεια

Πολλοί άνδρες όταν κολλάνε με κάποια, τείνουν να μπαίνουν στο ρόλο του λευκού ιππότη. Του άνδρα εκείνου που κάνει προτεραιότητα του να προστατεύσει την κοπέλα από τα κακά παιδιά, τις ατυχίες, τα εμπόδια κλπ.

Η συμπεριφορά τους καθοδηγείται από το αίσθημα πως αν μπορέσουν και τη «σώσουν» από τους κακούς άνδρες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εκείνη θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και την αξία τους και θα τους ανταμείψει με αγκαλιές, φιλιά και φυσικά σεξ.

Μόνο που αυτό φυσικά δεν συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο πως το γεγονός ότι σε συμπαθεί δεν αρκεί για να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου.

Αν κάποια δε σε ελκύει ερωτικά και σεξουαλικά, τότε κι εσύ δε θες να κάνεις κάτι ερωτικό μαζί της. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.

Δε θα κοιμηθούν μαζί σου, ούτε θα μπουν σε σχέση μαζί σου, απλά από υποχρέωση.

#4 Ξεκίνα να κάνεις νέες γνωριμίες

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συναντήσεις και να μιλήσεις σε πολλές κοπέλες. Σημαίνει να βγαίνεις τακτικά, να αναπτύσσεις σταδιακά τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να επιδιώκεις ενεργά να γνωρίσεις κοπέλες.

Όσο περισσότερο μένεις με την σκέψη πως η κοπέλα με την οποία έχεις φάει κόλλημα είναι η μια και μοναδική, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τη βγάλεις απ’ το μυαλό σου.

Αντίθετα, όσο περισσότερο αναπτύσσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την ικανότητα σου να φλερτάρεις και να κάνεις νέες γνωριμίες, τόσο πιο εύκολα μπορείς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, αλλά και αν βρεις μια κοπέλα εξίσου υπέροχη (ή και περισσότερο) και η οποία να μπορεί να ανταποδώσει τα αισθήματα σου.

#5 Ανάλαβε την ευθύνη κάθε γνωριμίας

Κατάλαβε πως για να γίνει οτιδήποτε ανάμεσα σε εσένα και σε κάποια κοπέλα που να σου αρέσει, χρειάζονται πράξεις από τη μεριά σου.

Μην περιμένεις η κοπέλα να εμφανιστεί μαγικά μπροστά σου και να σε παρακαλεί να βγείτε. Ανάλαβε την ευθύνη κάθε γνωριμίας και κατάλαβε πως εσύ είσαι αυτός που:

 • Θα ζητήσεις το τηλέφωνο της.
 • Θα της ζητήσεις να βγείτε.
 • Θα οργανώσεις το ραντεβού.
 • Θα κλιμακώσεις ερωτικά τη γνωριμία.

Αν σου αρέσει κάποια, είναι δική σου ευθύνη να πάρεις κάποιο ρίσκο και να πας τα πράγματα μπροστά. Αν περιμένεις, το πιθανότερο είναι πως θα περιμένεις για πάντα και έτσι δεν θα μπορέσεις να σταματήσεις να τη σκέφτεσαι…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!