Σε Ενθουσιάζει ή όχι; Πως να καταλάβεις αν αξίζει να συνεχίσεις - Men's Bible

Σε Ενθουσιάζει ή όχι; Πως να καταλάβεις αν αξίζει να συνεχίσεις

Σε Ενθουσιάζει ή όχι; Πως να καταλάβεις αν αξίζει να συνεχίσεις

Έχεις πια βγει κάμποσα ραντεβού με διάφορες κοπέλες και βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή σε άλλο ένα με μια κοπέλα που δε σε ενθουσιάζει. Έχετε ανταλλάξει ιστορίες μεταξύ σας, έχετε θαυμάσει ο ένας το γούστο του άλλου στη μουσική και τις ταινίες, έχετε φιληθεί και ίσως να κάνετε και σεξ αργότερα.

Σε γενικές γραμμές το ραντεβού πηγαίνει πολύ καλά, όμως αυτό είναι κάτι που έχεις ξαναζήσει. Και τις προηγούμενες φορές η κατάληξη δεν ήταν η ιδανική, οπότε πώς θα ξέρεις αν αυτή τη φορά αξίζει να προχωρήσεις ώστε να δεις που θα οδηγήσει αυτή η γνωριμία;

Στον κόσμο των ερωτικών γνωριμιών υπάρχει ένας κανόνας που άπειροι άνδρες, αλλά και γυναίκες με λίγες ή καθόλου εμπειρίες, συνεχώς αγνοούν.

Ο κανόνας αυτός λέει πως δεν είμαστε συμβατοί με όλους και πως για να κάνεις μια σχέση που να σε ικανοποιεί και να εμπλουτίζει τη ζωή σου, θα χρειαστεί να ψάξεις.

Υπάρχει λοιπόν ένα πολύ απλός κανόνας που μπορείς να εφαρμόσεις για να καταλάβεις αν αξίζει να προχωρήσεις με μια κοπέλα. Και ο κανόνας αυτός λέει πως δε θα πρέπει να επενδύσεις χρόνο σε κάποια που δεν σε ενθουσιάζει και δε σε εμπνέει να πεις ένα εμφατικό “Ναι”.

Θα πρέπει άλλωστε να είστε και οι δύο ενθουσιασμένοι ο ένας με τον άλλο, αλλιώς ποιο είναι το νόημα της γνωριμίας;

Το σύστημα αυτό λοιπόν είναι απλό και άμεσο και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι πεις ένα εμφατικό “Ναι” στα ακόλουθα.

Σε ελκύει εμφανισιακά

Ναι το ξέρω! Ακούγεται προφανές πως σε κάποιον ιδανικό κόσμο θα βρίσκεις την πιθανή σου σύντροφο εμφανισιακά ελκυστική. Όμως στο κόσμο που ζούμε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται στον τομέα αυτό καθώς οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες και τα πανύψηλα στάνταρ ρίχνουν το ηθικό τους, με αποτέλεσμα να κάνουν υποχωρήσεις.

Προφανώς δεν λέω πως θα πρέπει να δέχεσαι μονάχα γνωριμίες με μοντέλα, ούτε πως οι πιθανές σύντροφοι σου θα πρέπει να είναι τα πιο όμορφα πλάσματα που έχεις δει ποτέ. Στην πραγματικότητα, καθώς αποκτάς εμπειρίες και ο αριθμός των ερωτικών σου συντρόφων μεγαλώνει, η αξία που δίνεις στην εξωτερική εμφάνιση ελαττώνεται.

Ωστόσο, μια ικανοποιητική σχέση δεν είναι σχέση συμβιβασμού. Θα πρέπει η πιθανή σου σύντροφος να σε ενθουσιάζει και να σε «ανάβει» χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δέχεσαι ατέλειες στην εξωτερική εμφάνιση.

Αντίθετα, ακριβώς επειδή όλοι έχουμε ατέλειες, θα πρέπει οι ατέλειές που θα έχει να μη σε ενοχλούν.

Η εξωτερική εμφάνιση έχει πολύ μικρότερη σημασία σε μια σχέση από τη συναισθηματική σύνδεση που μοιράζεσαι με την κοπέλα, ειδικά δε όταν μιλάμε μακροπρόθεσμα. Αν όμως, δε βρίσκεις τη σύντροφο σου εμφανισιακά ελκυστική τότε μακροχρόνια η σχέση αυτή θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Αν η κοπέλα δεν σε ενθουσιάζει και δε σε «ανάβει» από την αρχή, απλά τελείωσε το νωρίς.

Δεν υπάρχουν άβολες σιωπές

Οκ, το θέμα της εμφάνισης είναι εύκολο. Τώρα όμως τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύπλοκα καθώς μπαίνει στο παιχνίδι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Η συναισθηματική σύνδεση.

Ένα από τα πλέον κρίσιμα πράγματα το οποίο πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις, είναι το πόσο εύκολα η συζήτηση ρέει μεταξύ σας. Αν μάλιστα στοχεύεις σε μια πιθανή μακροχρόνια σχέση τότε σίγουρα θα έχετε και πολλά να πείτε.

Αν λοιπόν μετά από λίγα ραντεβού έχετε ξεμείνει από θέματα συζήτησης και από πράγματα να πείτε, είναι ώρα να αναρωτηθείς για πόσο καιρό θα μπορείτε να συνεχίσετε.

Και να ξέρεις, στο λέει αυτό άνθρωπος που είναι αρκετά εσωστρεφής και που προτιμά να διαβάζει παρά να μιλάει.

Ξέρω λοιπόν πως δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να μιλήσουν, να ανοιχτούν και να διατηρήσουν τη κουβέντα στα ερωτικά ραντεβού, ειδικά αν μιλάμε για το πρώτο ραντεβού.

Όμως όταν έχεις την κατάλληλη κοπέλα απέναντι σου, οι λέξεις δε βγαίνουν απλά από τα χείλη σας αλλά ρέουν σα φουσκωμένος χείμαρρος. Και αυτό γιατί έχετε αρκετές κοινές προτιμήσεις, βιώματα και εμπειρίες, τα οποία κάνουν τη κουβέντα να κυλάει αβίαστα.

Αν αντίθετα νιώθεις πως πρέπει να πιέσεις την κατάσταση για να γεμίσεις το κενό σιωπής ή πως όσα λες για τον εαυτό σου δεν «κουμπώνουν» με την κοπέλα, τότε έχεις ένα πολύ καλό σημάδι πως δεν έχεις τη σωστή – για εσένα – κοπέλα μπροστά σου.

Επίσης, ειδικά αν είσαι σε φάση που θες μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση, υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να τσεκάρεις.

Το πόσο καλά χειρίζεστε μεταξύ σας όχι μόνο τις όμορφες και διασκεδαστικές συζητήσεις, αλλά και τις άβολες. Κλείνεται ο ένας από τους δύο όταν η κουβέντα βαραίνει; Μπορείτε να στηρίξετε ο ένας τον άλλο; Μπορείτε να ξεπεράσετε τις συγκρούσεις χωρίς να κρατάτε μανιάτικο;

Θα πρέπει να συνεχίσεις να λες αυτό το εμφατικό “Ναι” όταν η κατάσταση ζορίζει – είτε αυτό είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, μια απόλυση ή οτιδήποτε άλλο. Τότε είναι που θα χρειαστείτε ο ένας τον άλλο.

Θες να μάθεις τι να κάνεις για να αποφύγεις τις άβολες σιωπές στο φλερτ; Δες εδώ

Ανυπομονείς να σου στείλει

Η μεταξύ σας επικοινωνία φυσικά δεν περιορίζεται μονάχα στις στιγμές που βγαίνετε ραντεβού και αν τα πράγματα κυλούν όμορφα, τα μηνύματα σε Viber, Facebook, SMS κλπ, θα γεφυρώνουν την επαφή σας μέχρι την επόμενη συνάντηση.

Όπως ανέφερα και νωρίτερα λοιπόν, η μεταξύ σας κουβέντα θα πρέπει να ρέει εύκολα. Αυτό ισχύει και για τον γραπτό λόγο, ακόμα και αν αυτός μοιάζει πιο στημένος και αφύσικος χωρίς τη μη λεκτική επικοινωνία.

Θα πρέπει λοιπόν να σε ενθουσιάζει. Να ανυπομονείς για το μήνυμα της. Να θες να επικοινωνήσεις μαζί της και όχι να το βλέπεις σαν αγγαρεία.

Αν υπάρχει η σπίθα ανάμεσα σας – η σύνδεση που κάνει την γνωριμία από ικανοποιητική, απολαυστική – είναι φυσικό να αγχώνεσαι λίγο για το τι θα πεις, τι εικόνα δίνεις και αν εκείνη θα θέλει να σε ξαναδεί.

Και ακριβώς επειδή νοιάζεσαι για το αν της αρέσεις και το αν θα θέλει να σε ξαναδεί, αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει κάτι που σε ενθουσιάζει.

Αυτός ο ενθουσιασμός (ή η έλλειψη αυτού) να επικοινωνήσεις μαζί της, είναι ένας απλός τρόπος να καταλάβεις αν η κοπέλα με την οποία βγήκες σου αρέσει πραγματικά ή είσαι χλιαρός απέναντί της.

Αν η κοπέλα είναι ένα εμφατικό “Ναι” τότε θα αδημονείς να την ξαναδείς. Αν πάλι, σε νοιάζει περισσότερο τι θα δεις στο Netflix, τότε μάλλον δε σε ενθουσιάζει και τόσο.Πως να κρατήσεις το ενδιαφέρον της γυναίκας στο φλερτ, Σε Ενθουσιάζει ή όχι; Πως να καταλάβεις αν αξίζει να συνεχίσεις

Φεύγεις χαμογελαστός από το ραντεβού

Αυτό είναι ίσως το πιο απλό πράγμα από το οποίο μπορείς να καταλάβεις αν αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου σε μια κοπέλα. Φεύγεις λοιπόν χαμογελαστός από το ραντεβού σου μαζί της;

Φυσικά, το θέμα δεν είναι να γελάς επειδή θυμάσαι ένα ωραίο αστείο που είπε ή γιατί σου έκανε κοπλιμέντα για το ντύσιμο σου. Το θέμα είναι αν, όταν χωρίσουν οι δρόμοι σας, χαμογελάς και είσαι ευδιάθετος για την συνάντηση σας.

Αν είσαι τότε είναι καλό σημάδι.

Αν πάλι σκέφτεσαι τη δουλειά ή ποιο επεισόδιο του Game of Thrones θα δεις όταν φτάσεις σπίτι τότε το υποσυνείδητο σου θέλει κάτι να σου πει. Πως δεν υπάρχει αυτή η ερωτική σπίθα μεταξύ σας.

Σε ενθουσιάζει ή “Ποιος ξέρει, θα δούμε στην πορεία”.

Είσαι λοιπόν ενθουσιασμένος με τη κοπέλα με την οποία βγαίνεις; Είσαι ο μόνος που μπορεί να δώσε απάντηση σε αυτό και είτε αναζητάς μια ώριμη σοβαρή σχέση, είτε απλά θες κάτι πιο χαλαρό και βραχυπρόθεσμο, τα πράγματα είναι απλά.

Χρειάζεται να αναζητήσεις μέσα σου την απάντηση. Και αυτό γιατί οτιδήποτε και αν θες, θα πρέπει η πιθανότητα να συνεργαστείς μαζί της για να το αποκτήσεις, να σε ενθουσιάζει. Αλλιώς δε θα το απολαύσεις.

Και αυτό είναι και το πραγματικό νόημα των ερωτικών γνωριμιών, να κάνουν τη ζωή μας πιο πλούσια και πιο ευχάριστη, όχι να γεμίσουν τα κενά μέσα μας.

Αν λοιπόν η κοπέλα με την οποία βγαίνεις σε ενθουσιάζει, τότε συνέχισε να κλιμακώνεις τη γνωριμία σας. Αν πάλι είσαι χλιαρός και δεν λες ένα εμφατικό “Ναι” στην ιδέα να βρεθείς μαζί της, τότε καλύτερα να προχωρήσεις μόνος σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!