Ανανέωση Ερωτικής Ζωής: Πως να φρεσκάρεις τη Σχέση σου - Men's Bible

Ανανέωση Ερωτικής Ζωής: Πως να φρεσκάρεις τη Σχέση σου

Ανανέωση ερωτικής ζωής: Πως να φρεσκάρεις τη σχέση σου στοργικός σύντροφος

Όσο παθιασμένα κι αν ξεκινάει μια σχέση, είναι αναπόφευκτο πως κάποια στιγμή η ρουτίνα θα χτυπήσει την πόρτα. Όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα και το τέλος της σχέσης.

Υπάρχουν τρόποι να φρεσκάρετε της σχέση σας και να πετύχετε την ανανέωση ερωτικής ζωής σας.

Πως; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Ανανέωση Ερωτικής Ζωής: 4 βήματα για να φρεσκάρεις τη σχέση σου

#1 Βελτιώστε την επικοινωνία μεταξύ σας

Ο πιο σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχία μιας σχέσης, είναι η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων. Όταν υπάρχει καλή και σαφής επικοινωνία, τότε υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη, αποδοχή και σεβασμός ανάμεσα στους συντρόφους.

Πράγμα που κάνει όλα τα υπόλοιπα ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να βελτιωθεί η επικοινωνία στη σχέση σας;

Για αρχή, εξασκήσου στην ενεργητική ακρόαση. Η αποτελεσματικότητα στην επικοινωνία δεν εξαρτάται μόνο από το τι λες αλλά και από το πόσο προσεκτικά ακούς.

Δείξε στη σύντροφό σου ότι την ακούς με προσοχή κάθε φορά που μιλάει και όποτε χρειάζεται, κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις για να έχεις μια σαφή εικόνα. Ζήτα και από εκείνη να κάνει το ίδιο.

#2 Φρόντισε την εμφάνισή σου

Στην αρχή μιας γνωριμίας όλοι προσπαθούμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Στην πορεία της σχέσης όμως, κάπως αρχίζουμε να χαλαρώνουμε και να χάνουμε κάποια στοιχεία που ανέβαζαν την ελκυστικότητά μας στα μάτια της συντρόφου μας.

Ένα από αυτά είναι φυσικά και η φροντίδα της εμφάνισής μας. Πολλοί άνδρες αρχίζουν να αμελούν τον εαυτό τους μετά από ένα διάστημα που βρίσκονται σε σχέση.

Δεν προσέχουν τόσο το πως ντύνονται, ελαττώνουν τη γυμναστική, μαζεύουν παραπανίσια κιλά και έτσι μετά από ένα διάστημα, καταλήγουν αρκετά διαφορετικοί από ότι όταν τους γνώρισε η σύντροφός τους.

Όπως καταλαβαίνεις, το να φροντίζεις την εμφάνισή σου δεν παίζει ρόλο μονάχα όταν είσαι single και ψάχνεις κάποια σύντροφο, αλλά και όταν είσαι σε σχέση.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να περιποιείσαι και να φροντίζεις την εμφάνισή σου όταν βλέπεις ότι η σχέση έχει μπει σε μια ρουτίνα και θες να πετύχεις την ανανέωση ερωτικής ζωής σας.

#3 Επικοινωνήστε τις φαντασιώσεις σας

Για να επιτευχθεί η ανανέωση ερωτικής ζωής χρειάζεται να ξεφύγετε απ’ το γνώριμο και να εξερευνήσετε το καινούριο.

Και ένας πολύ καλός τρόπος να το πετύχεις αυτό με τη σύντροφό σου, είναι να ξεκινήσετε μια κουβέντα γύρω απ’ το σεξ και να επικοινωνήσετε τις φαντασιώσεις σας και τα πράγματα που θα θέλατε να δοκιμάσετε στο κρεβάτι.

Το μυστικό εδώ είναι να υπάρχει αποδοχή και όχι κριτική. Μιλήστε με τρόπο ξεκάθαρο για τι θα θέλατε να δοκιμάσετε και τι όχι.

Ο στόχος είναι να προσθέσετε ποικιλία στην ερωτική σας ζωή και παράλληλα να αυξήσετε την αμοιβαία απόλαυση και ικανοποίηση.

#4 Ξεκινήστε μαζί κάτι καινούριο

Ένας ακόμα τρόπος να πυροδοτήσεις εκ νέου το πάθος στη σχέση σου, είναι να σπάσετε την καθημερινότητά σας κάνοντας μαζί κάποια καινούρια δραστηριότητα.

Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό όπως πχ, να συμμετέχετε μαζί σε κάποιο δημιουργικό χόμπι, κάποιο extreme σπορ ή απλά να πάτε κάποιο ταξίδι, κατά προτίμηση σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό απ’ ότι έχετε συνηθίσει.

Δεν έχει τόσο σημασία το τί θα κάνετε, όσο το να βρείτε χρόνο να χαλαρώσετε απ’ τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας και να ασχοληθείτε μαζί ως ζευγάρι με κάτι καινούριο.Ανανέωση ερωτικής ζωής: Πως να φρεσκάρεις τη σχέση σου

Ο έρωτας δεν κρατάει για πάντα

Η αλήθεια είναι πως το αρχικό πάθος δεν κρατάει για πάντα. Σβήνει σταδιακά, ξεθωριάζει και αν η σχέση είναι ποιοτική και υγιής, τότε μετουσιώνεται σε γνήσια και αυθεντική αγάπη.

Αυτός είναι ένας κανόνας των ερωτικών σχέσεων και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βασίζεσαι μονάχα στα πολύ έντονα συναισθήματα για να καταλάβεις αν η σχέση είναι πετυχημένη ή όχι.

Το πάθος είναι σημαντικό. Όμως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αποτελεσματική επικοινωνία και οι κοινές αξίες και στόχοι, είναι που κάνουν μια σχέση ανθεκτική και πετυχημένη στο χρόνο.

Έντονο πάθος μπορείς να βρεις και στις πιο τοξικές σχέσεις. Όμως αυτό δεν μπορεί να τις μετατρέψει σε καλές, υγιείς ή πετυχημένες.

Επίσης, αν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση που αποφεύγετε να συζητήσετε και να αντιμετωπίσετε, τότε η ανανέωση ερωτικής ζωής είναι υπόθεση δύσκολη. Καθώς οτιδήποτε και αν κάνετε, θα είναι απλά μια προσωρινή λύση.

Στα λέω όλα αυτά όχι για να σε απογοητεύσω, αλλά για να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες. Ένα ταξίδι ή μερικά ωραία ρούχα δεν αρκούν αν υπάρχουν ζητήματα που αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε.

Και γι’ αυτό ο ακρογωνιαίος λίθος της σχέσης αλλά και κάθε σχέσης, είναι η αποτελεσματική, ειλικρινής και σαφής επικοινωνία.

Ξεκίνα την ανανέωση ερωτικής ζωής στη σχέση σου βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ σας και θα δεις ότι το να αναθερμάνετε το πάθος και τη σεξουαλική σας ζωή, είναι πιο απλό απ’ όσο ίσως πιστεύεις.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!