Αληθινή Αγάπη: Υπάρχει; Και αν ναι πως την βρίσκεις; - Men's Bible

Αληθινή Αγάπη: Υπάρχει; Και αν ναι πως την βρίσκεις;

Αληθινή Αγάπη: Υπάρχει; Και αν ναι πως την βρίσκεις;

Μεγάλο μέρος της κουλτούρας μας περιστρέφεται γύρω από την αληθινή αγάπη.

Τραγούδια, ταινίες, πόστερ ακόμα και διαφημίσεις πατούν πάνω στην ιδέα του μεγάλου έρωτα για να αντλήσουν έμπνευση και μεταφέρουν το μήνυμα πως υπάρχει ένα άτομο εκεί έξω που είναι το άλλο σου μισό.

Εύλογα λοιπόν διαμορφώνεις την εικόνα πως για να το βρεις, πρέπει να ψάξεις καλά και πρέπει να βρεις τη σωστή κοπέλα. Τη μια και μοναδική.

Αυτή που είναι κατάλληλη για εσένα, που πληροί όλα τα κριτήρια που θέλεις από μια σύντροφο, που είναι αψεγάδιαστη.

Και το σημαντικότερο, εκείνη που θα σε κάνει να φουσκώσεις από ερωτικό πάθος.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τι ακριβώς σημαίνει αληθινή αγάπη και πως ακριβώς τη βρίσκεις αν μέχρι τώρα νιώθεις ότι ψάχνεις μάταια;

Η αληθινή αγάπη δε συμβαίνει από μόνη της, τη χτίζεις

Η αληθινή αγάπη και η ερωτική έλξη δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ναι μεν είναι δυο έννοιες που πολύ συχνά συνδέονται στενά, αλλά δεν είναι ταυτόσημες.

Μπορείς να αγαπάς κάποια για την οποία δε νιώθεις μεγάλη ερωτική έλξη και μπορεί να έλκεσαι σεξουαλικά από κάποια για την οποία δε νιώθεις ιδιαίτερα αισθήματα.

Πολλοί τα μπερδεύουν όμως αυτά τα δυο. Νομίζουν ότι ο αρχικός ενθουσιασμός και η έντονη έλξη είναι αληθινή αγάπη.

Όμως δεν είναι.

Γι’ αυτό και αν νιώθεις ότι δε βρίσκεις την αληθινή αγάπη, τότε μάλλον ψάχνεις για τον έντονο ενθουσιασμό. Τον παράφορο έρωτα.

Ο αρχικός ενθουσιασμός εξασθενεί με τον καιρό. Υπάρχει απλά για να κινήσει τα νήματα από πίσω, να κάνει δύο ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά και να χτίσουν μια σχέση.

Η αληθινή αγάπη καθυστερεί. Έρχεται μετά. Αφού γνωριστείτε με την κοπέλα, αφού ζήσετε κάποιες κοινές εμπειρίες, αφού αναπτυχθεί μεταξύ σας αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός.

Δε συμβαίνει ξαφνικά. Δεν είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας που σε ενθουσιάζει. Είναι κάτι που χτίζεται αργά και που απαιτεί καθημερινή προσπάθεια και από τους δυο σας.

Πως να βρεις την κοπέλα με την οποία θα μπορείς να ζήσεις την πραγματική αγάπη

#1 Μην εστιάζεις στο τί θες. Γνώριζε τί δε μπορείς να ανεχτείς

Κάτι που η επιστήμη της ψυχολογίας έχει αποδείξει ξανά και ξανά είναι πως είμαστε κακοί κριτές του τί θα μας κάνει ευτυχισμένους.

Πιστεύουμε ότι η Χ κοπέλα με την εντυπωσιακή εμφάνιση, το ταλέντο, την καθολική αποδοχή των γύρων της κλπ, θα μας κάνει ευτυχισμένους αν καταφέρουμε να είμαστε μαζί της.

Έτσι την κυνηγάμε και προσπαθούμε να τη «ρίξουμε». Όταν τελικά το πετύχουμε και αρχίσουμε να βλέπουμε πιο καθαρά, διαπιστώνουμε ότι η passiveaggresive συμπεριφορά της και ο έντονος ναρκισσισμός της μας ενοχλούν.

Δεν είναι αυτό που θέλουμε από μια σύντροφο και από μια σχέση. Δε μας κάνει ευτυχισμένους.

Η πρώτη λοιπόν και βασική προϋπόθεση για να βρεις την αληθινή αγάπη είναι να φιλτράρεις σωστά τις κοπέλες που γνωρίζεις.

Να μην κυνηγάς τις «λάθος» γυναίκες.

Δεν τα λέω αυτά για να γίνεις υπερβολικά αυστηρός με τα κριτήριά σου.

Όπως είπαμε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποια θα σε κάνει ευτυχισμένο και πολλές φορές αυτή που θεωρείς ιδανική, στο τέλος δε σου κάνει. Αντίθετα, με κάποια άλλη που αρχικά θεωρούσες πως δε σου ταιριάζει, καταλήγεις να έχετε την ιδανική σχέση.

Πολλές φορές τα χαρακτηριστικά που θέτουμε ως σημαντικά για να αξιολογήσουμε μια υποψήφια σύντροφο είναι πιο ασήμαντα απ’ όσο νομίζουμε.

Αντίθετα, μεγαλύτερο νόημα έχει το να γνωρίζουμε καλά τί δε μπορούμε να ανεχτούμε.

Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται εμπειρία και γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό να λες περισσότερα «ναι» σε ραντεβού και γνωριμίες.

Ακόμα και όταν οι υποψήφιες κοπέλες δεν ταιριάζουν στην εικόνα της ιδανικής γυναίκας όπως την έχεις στο μυαλό σου.

Κοίτα να είσαι ανοιχτός σε εμπειρίες και να μη διστάζεις να τελειώσεις μια σχέση αν σε κάνει δυστυχισμένο.

#2 Κοίτα και για Συμβατότητα, όχι μόνο για χημεία

Πολύς κόσμος ψάχνει για κάποιο άτομο με το οποίο να έχει τρομερή χημεία.

Τι να το κάνεις όμως το ίδιο χιούμορ και τα ίδια γούστα στη μουσική, αν οι απόψεις σας για τις σχέσεις είναι αντίθετες;

Η συμβατότητα παίζει τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη μιας σχέσης και είναι άλλος ένας λόγος που δεν πρέπει να αξιολογείς τις κοπέλες που γνωρίζεις μονάχα με εμφανισιακά κριτήρια.

Το να είστε συμβατοί δε σημαίνει απλά να σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, αλλά να έχετε τις ίδιες αξίες, πιστεύω και πεποιθήσεις για τη ζωή και τις σχέσεις.

Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και πολύ πιο σημαντικό απ’ το να συγκλίνουν απλώς τα γούστα σας στο φαγητό και τις ταινίες.

Όσο και αν αρέσετε ο ένας στον άλλο, χωρίς καλή συμβατότητα είστε καταδικασμένοι να διαφωνήσετε και να συγκρουστείτε ξανά και ξανά.

Ακόμα και αν προσπαθήσεις να αποφύγεις τις πολλές συγκρούσεις, το πιθανότερο είναι να νιώσεις κάποια στιγμή πικραμένος και απογοητευμένος.Αληθινή Αγάπη: Υπάρχει; Και αν ναι πως την βρίσκεις;

#3 Εξέλιξε τον εαυτό σου

Ο κοινός παράγοντας ανάμεσα σε όλες τις γνωριμίες που έχεις κάνει και σε όλες σου τις σχέσεις είναι ένας. Εσύ.

Ελκύουμε συντρόφους που είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο ωριμότητας με εμάς.

Αν έχουμε πολλές ανασφάλειες το πιθανότερο είναι πως θα καταλήξουμε με κάποια σύντροφο η οποία θα έχει κι εκείνη πολλές ανασφάλειες.

Γι’ αυτό, η βασικότερη αρχή για να βελτιώσεις τις γνωριμίες και τις σχέσεις που κάνεις, είναι να επικεντρωθείς στον εαυτό σου.

Όχι στο πως θα «ρίξεις» κάποια συγκεκριμένη κοπέλα, αλλά στο να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

Αυτό περιλαμβάνει δουλειά σε πολλούς τομείς:

  1. Απέκτησε περισσότερες εμπειρίες στη ζωή σου. Συχνά αυτοί που «δεν έχουν τί να πουν» σε μια κοπέλα απλά δεν έχουν πάρει αρκετές και διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρίες.
  2. Βελτίωσε την εικόνα σου. Δε χρειάζεται να γίνεις fitness model αλλά πρέπει να περιποιείσαι την εμφάνιση και το στιλ σου.
  3. Γίνε περισσότερο αυτόνομος. Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία αλλά σε βοηθούν να έχεις ελευθερία. Αν δε δουλεύεις, είναι σημαντικό να βρεις μια δουλειά. Αν ζεις με τους γονείς σου είναι σημαντικό να παίρνεις εσύ την ευθύνη για τις δικές σου ανάγκες.

Όλα αυτά θα αυξήσουν τον έλεγχο που ασκείς στη ζωή σου και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σου.

Να θυμάσαι ότι η αυτοβελτίωση και η δημιουργία ενός ποιοτικού τρόπου ζωής είναι ένα διαρκές work in progress για όλους. Ακόμα και για αυτούς που θεωρείς ότι έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα.

Εξελίσσοντας όμως τον εαυτό σου και τον τρόπο ζωής σου διευρύνεις και τις ερωτικές επιλογές σου. Αποκτάς περισσότερη συμβατότητα με περισσότερες κοπέλες και βοηθάς τον εαυτό σου να βρει κάποια με την οποία θα μπορεί να ζήσει την αληθινή αγάπη.

Θες να βελτιώσεις τις δεξιότητες επικοινωνίας σου για να βρεις την αληθινή αγάπη; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!