Αποτυχημένη Σχέση σημαίνει και Αποτυχημένη Ηγεσία - Men's Bible

Αποτυχημένη Σχέση σημαίνει και Αποτυχημένη Ηγεσία

Αποτυχημένη Σχέση σημαίνει και Αποτυχημένη Ηγεσία

Ποιος φταίει για την αποτυχία μιας σχέσης; Αν και σίγουρα λάθη κάνουν και οι δύο πλευρές, τις περισσότερες φορές η ευθύνη πέφτει περισσότερο προς τη μεριά του άνδρα. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί πολύ συχνά η αποτυχημένη σχέση σημαίνει και αποτυχημένη ηγεσία.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αποτυχημένη ηγεσία στη σχέση, δηλαδή η αδυναμία του άνδρα να ηγηθεί, να αναλάβει ευθύνες και να θέσει σωστά όρια, ανατρέπει τη δυναμική της σχέσης και ωθεί τους συντρόφους στον χωρισμό.

Ξέρω. Μπορεί να μοιάζουν ως δύο άσχετες και ασύνδετες έννοιες, όμως η ηγεσία και ο έρωτας είναι δύο πράγματα πολύ στενά συνδεδεμένα.

Η ανδρική συμπεριφορά είναι εκείνη που διεγείρει το γυναικείο ένστικτο και πυροδοτεί αισθήματα έλξης.

Έτσι λοιπόν, από την αρχή του φλερτ ως και κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας σχέσης η κοπέλα παρατηρεί τις κινήσεις και τον τρόπο που δρας και, ασυνείδητα πολλές φορές, αντιδρά σε αυτά που βλέπει. Στα καλά, στα κακά και στα άσχημα.

Αρκετοί άνδρες δεν αντιλαμβάνονται αυτή τη δυναμική στις ερωτικές σχέσεις, έτσι πολλές φορές επαναπαύονται και αφήνουν τη σύντροφο τους να παίρνει όλες τις αποφάσεις για αυτούς. Ή πάλι προσπαθούν να ηγηθούν, αλλά με το λάθος τρόπο.

#1 Αποτυχημένη ηγεσία σημαίνει να της κάνεις όλες τις χάρες

Αυτό είναι και το προπατορικό αμάρτημά του «καλού παιδιού». Για τον άνδρα αυτόν η σύντροφος του έχει τόσο μεγάλη σημασία, που ο ίδιος έχει θεσπίσει ως αποστολή του να κάνει τα πάντα για να την έχει ικανοποιημένη και ευτυχισμένη.

Οτιδήποτε θέλει, της το παρέχει. Οτιδήποτε έχει ανάγκη, εκείνος κάνει τα πάντα να της το δώσει για να την ικανοποιήσει.

Και ενώ αυτή η συμπεριφορά αρχικά κολακεύει την κοπέλα και της αρέσει, τα συναισθήματα αυτά δεν κρατούν για πολύ. Γιατί αρχίζει να βλέπει, τον άνδρα ως αδύναμο χαρακτήρα και γρήγορα χάνει το σεβασμό που έτρεφε για αυτόν, αρχίζοντας να αναρωτιέται τι κάνει μαζί του.

#2 Την καταπιέζεις

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, είναι ο άνδρας που, όπως και με το καλό παιδί, του είναι πολύ σημαντικό να κρατήσει τη σύντροφο του κοντά του, και πιστεύει πως ο μόνος τρόπος να το πετύχει είναι μέσω σιδηράς πειθαρχίας και αυστηρού ελέγχου.

Πολλές φορές, τέτοιου είδους άνδρες έχουν στο περιβάλλον τους (φίλους ή συγγενείς) άνδρες που παρίσταναν συχνά τους σκληρούς τύπους, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να μην έχουν μάθει πώς να επικοινωνούν σωστά και πώς να βάζουν όρια χωρίς να γίνονται χειριστικοί ή επιθετικοί.

Έτσι, προσπαθούν συνεχώς να έχουν τον έλεγχο και τα ηνία της σχέσης, κάτι που προβάλει ασφάλεια και ωθεί τη σύντροφο τους να χάσει το σεβασμό της και την έλξη της για εκείνους και να καταλήξει να τους απεχθάνεται.Αποτυχημένη Σχέση σημαίνει και Αποτυχημένη Ηγεσία

#3 Την αγνοείς και την κάνεις να νιώθει αόρατη

Μετά από το να κάνεις όλες τις χάρες στη σύντροφο σου, αυτός είναι και ο δεύτερος πιο συνηθισμένος τρόπος που η αποτυχημένη ηγεσία οδηγεί μια σχέση στο χωρισμό.

Ο άνδρας αρχίζει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο και ενέργεια στη σύντροφο του. Δεν προσπαθεί να την ευχαριστήσει, δεν προσπαθεί να την ελέγξει και γενικά δεν προσπαθεί να κάνει και πολλά μαζί της.

Είτε γιατί τα αρχικά του αισθήματα έχουν υποχωρήσει, είτε γιατί έχει επαναπαυτεί και έχει απορροφηθεί από άλλες έγνοιες και υποχρεώσεις.

Αυτή η συναισθηματική απόσταση, αναγκάζει πολλές φορές τη σύντροφο να βρίσκει αφορμές για καυγάδες μήπως και ο σύντροφος της τής δώσει λίγη προσοχή.

Κάθε ένα από τα παραπάνω λάθη εκτροχιάζουν τη σχέση και εξαλείφουν τον σεβασμό και την έλξη που νιώθει η γυναίκα για αυτόν. Πολλές φορές αντικαθιστώντας τα συναισθήματα αυτά, με συναισθήματα θυμού και πικρίας.

Μια σχέση είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα που απαρτίζεται από δύο άτομα. Και για να έχει επιτυχία, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς να ηγηθείς σωστά και με τρόπο που διατηρεί την έλξη και το σεβασμό της γυναίκας και την ωθεί να θέλει η ίδια να σε ακολουθήσει.

Με λίγα λόγια:

  • Να λαμβάνεις υπ’ όψιν τις ανάγκες της και την ευτυχία της, αλλά να φροντίζεις να μην γίνεις ο υπηρέτης της, αλλιώς θα χάσεις το σεβασμό της.
  • Να βάζεις τα όρια σου, αλλά με το σωστό τρόπο και χωρίς να γίνεις ένας πιεστικός δικτάτορας. Αλλιώς θα την ωθήσεις να μετανιώσει που είναι μαζί σου.
  • Να αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια για τον εαυτό σου και όσα σε απασχολούν, αλλά να θυμάσαι πως η σχέση είναι σαν ένα φυτό που χρειάζεται τακτικό πότισμα.

Αν αγνοείς τη σύντροφό σου και την κάνεις να νιώθει αόρατη, τότε και εκείνη είτε θα αναζητήσει άλλους τρόπους να έχει την προσοχή σου, είτε θα αποφασίσει να τελειώσει τη σχέση μια και καλή.

Οπότε λοιπόν, ναι, σίγουρα θα συμβάλει και η σύντροφος σου στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχέση σας.

Όμως, είναι πολύ πιθανό, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης να το έχεις εσύ ακριβώς επειδή αποφεύγεις να ηγηθείς της σχέσης ή δεν το κάνεις με το σωστό τρόπο.

Φρόντισε να αποφύγεις τα παραπάνω λάθη διατηρώντας τις ισορροπίες και θα δεις πως όχι μόνο η δυναμική της σχέσης θα αλλάξει, αλλά και πως θα είσαι πιο ελκυστικός στα μάτια της συντρόφου σου.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!