Συμβατότητα και Φλερτ: Γιατί η απόρριψη δεν έχει σχέση με την αξία σου ως άντρας - Men's Bible

Συμβατότητα και Φλερτ: Γιατί η απόρριψη δεν έχει σχέση με την αξία σου ως άντρας

Συμβατότητα και Φλερτ: Γιατί η απόρριψη δεν έχει σχέση με την αξία σου ως άντρας, Μέρη για Φλερτ: Που να φλερτάρεις

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει πως, ένας από τους κύριους λόγους που μια προσπάθεια για φλερτ δεν πετυχαίνει, είναι απλά ότι λείπει συμβατότητα.

Και αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, είναι απόλυτα λογικό το φλερτ μεταξύ δύο διαθέσιμων ανθρώπων που δεν ταιριάζουν να μην έχει ευτυχή κατάληξη. Όμως ακριβώς επειδή μοιάζει τόσο αυτονόητο, συνεχώς το ξεχνάμε.

Και ένας από τους λόγους που η συμβατότητα μένει στην αφάνεια, είναι και ο τρόπος που προσεγγίζει ο σύγχρονος άντρας την όλη διαδικασία. Τι δηλαδή σημαίνει για εκείνον το φλερτ και η επιτυχία με τις γυναίκες.

Ποιος είναι ο ρόλος του φλερτ;

Κάτι που οι περισσότεροι άντρες με λίγες ή καθόλου εμπειρίες χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν, είναι πως ο σκοπός του φλερτ δεν είναι να κερδίσεις ένα τρόπαιο. Δεν πρόκειται για μια διαδικασία αναμέτρησης όπου αγωνίζεσαι για να κερδίσεις τη γυναίκα ως βραβείο.

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που το βλέπουν έτσι, με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σημείο να πιέζουν πολύ τον εαυτό τους και να ανεβάζουν τις προσδοκίες που έχουν από αυτόν.

Έτσι είτε αγχώνονται και παραλύουν, είτε υπέρ προσπαθούν και επιθυμούν να αλλάξουν τελείως εαυτό, προσωπικότητα και χαρακτήρα ώστε να ρίξουν την πολύ όμορφη γυναίκα. Εκείνη που θεωρούν πως είναι έξω από το επίπεδο τους και που πιστεύουν πώς αν την κερδίσουν θα νιώσουν ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και/ή ευτυχισμένοι .

Όμως ο πραγματικός ρόλος του φλερτ (και αυτό είναι κάτι που γίνεται κατανοητό αφού ένας άνδρας μαζέψει μερικές εμπειρίες), είναι πως πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία φιλτραρίσματος. Έναν τρόπο που έχει εφεύρει η ίδια η φύση ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε με ποιες ταιριάζουμε, ποιες είναι κατάλληλοι για εμάς ως σύντροφοι και ποιες όχι.

Και κάπου εδώ είναι που έρχεται στη σκηνή η συμβατότητα και η χημεία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Δύο παράγοντες που αγνοούνται κατά κόρον σε κάθε κουβέντα για φλερτ και επιτυχία με τις γυναίκες.

Τι είναι η συμβατότητα;

Συμβατότητα είναι η ευθυγράμμιση που έχουν ένας άντρας και μια γυναίκα μεταξύ τους, όσον αφορά τις αξίες, τις πεποιθήσεις, τις εμπειρίες, τον τρόπο σκέψης, το lifestyle τους κλπ.

Φυσικά το να ταιριάζουν δύο άνθρωποι σε όλα είναι εξαιρετικά σπάνιο και το να υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες σε διάφορα θέματα δεν είναι κακό.

Όταν όμως υπάρχουν μεγάλες διαφορές, τριβές και σύγκρουση ανάμεσα στις αντιλήψεις και στο πώς βλέπει ο άντρας και πώς η γυναίκα τα πράγματα, τότε εισβάλουν ανάμεσα τους ανυπέρβλητα εμπόδια.

Ένας βαθιά θρησκευόμενος τύπος για παράδειγμα, που εκτιμά την καλλιέργεια και την υπευθυνότητα σε μια γυναίκα θα δυσκολευτεί πολύ να κολλήσει, να φλερτάρει και να συσχετιστεί με μια χορεύτρια pole dancing που αδιαφορεί για τη θρησκεία, δεν έχει καθόλου πρόγραμμα στη ζωή της και ψάχνει στους άντρες μεγάλους δικέφαλους και ώμους χτισμένους από μάρμαρο. Οι αξίες τους, η κοσμοθεωρία τους και αυτά που αναζητάνε από ένα πιθανό σύντροφό είναι πολύ διαφορετικάΣυμβατότητα και Φλερτ: Γιατί η απόρριψη δεν έχει σχέση με την αξία σου ως άντρας

Αλλά ας υποθέσουμε πως αυτός ο τύπος βλέπει τη χορεύτρια σε κάποιο μαγαζί, θαμπώνεται από το καλλίγραμμο σώμα της και αποφασίζει να τη προσεγγίσει. Επίσης ας υποθέσουμε πως είναι πολύ κοινωνικός τύπος και δε φοβάται να φλερτάρει με μια άγνωστη. Τη πλησιάζει λοιπόν με θάρρος και αυτοπεποίθηση, κάτι που φαίνεται, και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές.

Όμως το αγύμναστο σώμα του απέχει από το ανδρικό σώμα που εκείνη επιθυμεί και τα ρούχα του, αν και ταιριάζουν καλά πάνω του, δείχνουν πως ανήκει σε έναν διαφορετικό κόσμο από εκείνη.

Καθώς μιλάνε, γίνεται ξεκάθαρο πώς μεταξύ τους δεν έχουν κανένα κοινό.

Ο άντρας είναι περισσότερο συντηρητικός. Πιστεύει πως το εντατικό πρόγραμμα και η οργάνωση στη ζωή είναι απαραίτητα και θεωρεί κάτι σημαντικό μόνο όταν είναι προβλέψιμο και ασφαλές.

Από την άλλη η γυναίκα νιώθει να πνίγεται όταν χρειάζεται να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα και είναι περισσότερο ρομαντική. Της αρέσει να αναζητά πάντα το καινούριο, το διαφορετικό και την περιπέτεια. Εκείνος λατρεύει το διάβασμα, την αρθρογραφία και την πολιτική, εκείνη την ορειβασία, το χορό και τα ταξίδια στη φύση.

Και ενώ για τον άντρα η πίστη παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του, η γυναίκα τη θεωρεί κάτι ξεπερασμένο και κατάλοιπο παλαιότερων εποχών. Επίσης, πάνω στη συζήτηση γίνεται φανερό πως οι απόψεις τους σε διάφορα κοινωνικά και καθημερινά θέματα έρχονται σε σύγκρουση. 

Οπότε τι γίνεται όταν υπάρχουν τόσες διαφορές;

Θα πρέπει ο τύπος να αλλάξει τον εαυτό του και αυτά που πιστεύει για να ρίξει μια γυναίκα που το μόνο που του αρέσει πάνω της είναι τα πόδια της;

Ας υποθέσουμε ότι το κάνει και τη ρίχνει, θα είναι άραγε ικανοποιημένος με τον εαυτό του και ευτυχισμένος και αν ναι, για πόσο;

Αν πάλι γευτεί την απόρριψη, αυτό θα σημαίνει πως ο ίδιος έχει κάτι στραβό; Ότι δεν αξίζει ως άντρας;

Ή μήπως θα φταίει η γυναίκα που έχει διαφορετικές απόψεις, εμπειρίες και θέλω από τον άντρα;

Όπως βλέπεις όταν από την εξίσωση του φλερτ βγαίνει η συμβατότητα, εύκολα φτάνεις σε συμπεράσματα που απέχουν από την πραγματικότητα. Συμπεράσματα όπως το ότι εσύ είσαι ελαττωματικός ή πως οι γυναίκες είναι περίεργες και άρα δεν αξίζει να ασχολείσαι.

Αλλά αυτό δεν είναι η αλήθεια

Στην πραγματικότητα με πολλές γυναίκες, όπως και με πολλούς ανθρώπους στη ζωή σου, δε θα ταιριάξεις. Θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές και προστριβές που θα κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα.

Με άλλες πάλι τα πράγματα θα είναι πιο εξομαλυμένα και θα έχετε λιγότερες διαφορές και περισσότερα κοινά, ενώ υπάρχουν και γυναίκες με τις οποίες αυτά που σας χωρίζουν είναι λίγα και αυτά που σας ενώνουν πολλά. Όμως αυτές δεν πέφτουν από τον ουρανό και αν περιμένεις να γίνει αυτό, θα περιμένεις άδικα. Είναι δική σου δουλειά να τις βρεις.

Όλα αυτά στα αναφέρω, για να δεις πως η απόρριψη είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο. Ένα εργαλείο που, όχι μόνο σε βοηθάει να βελτιωθείς στο φλερτ αποκτώντας εμπειρία και εξοικείωση, αλλά και να βρεις γυναίκες με τις οποίες ταιριάζετε και που πραγματικά εμπλουτίζουν τη ζωή σου.

Αν όμως θες να μπορείς να κατανοείς ακόμα γρηγορότερα με ποιες γυναίκες ταιριάζεις και ποιες όχι, σε περιμένω να μιλήσουμε. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!