Άνδρας σημαίνει να βοηθάς όσους βρίσκονται σε ανάγκη - Men's Bible

Άνδρας σημαίνει να βοηθάς όσους βρίσκονται σε ανάγκη

Άνδρας σημαίνει να βοηθάς όσους βρίσκονται σε ανάγκη

Τι είναι καλύτερο; Να ζήσεις φοβισμένος ή να πεθάνεις σαν ήρωας; Να παραβλέψεις αυτό που θεωρείς σωστό ή να πέσεις στο καθήκον; Και τι από τα δύο είναι πιο φυσικό; Να αρνηθείς τη βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη ή να βουτήξεις στο πρόβλημα με γενναιότητα για να βοηθήσεις;

Η ηρεμία και η …γαλήνη σου δεν αποτελούν δικαιολογία για να αποτραβηχτείς από τον κόσμο. Ακριβώς το αντίθετο: αποτελούν εργαλεία που σου επιτρέπουν να κάνεις περισσότερο καλό σε περισσότερους ανθρώπους.

Αυτή είναι η πραγματική φύση του ανθρώπου. Δεν γεννιόμαστε «χαλασμένοι» ή «κακοί». Αν δεις τα βρέφη δείχνουν συμπόνια στους άλλους και ενδιαφέρον. Μεγαλώνοντας είναι που αρχίζουμε να αλλάζουμε.

Μέρος της κοινότητας

Κάποιος που κάνει εγωιστικές επιλογές ή δρα αντίθετα με την συνείδησή του δεν θα έχει ποτέ πραγματική ηρεμία. Κάποιος που απλά κάθεται και βλέπει τους άλλους να υποφέρουν ή να δυσκολεύονται, ποτέ δε θα νιώθει καλά, ούτε θα νιώθει ότι είναι αρκετός, ανεξαρτήτως του πόσα έχει καταφέρει ή τι φήμη έχει.

Αυτός που κάνει το καλό συχνά, θα νιώθει και καλά. Αυτός που συνεισφέρει στους γύρω του, θα νιώθει και μέρος της κοινότητας. Αυτός που προσφέρει τον εαυτό του σωστά (προσφέρεται, προστατεύει, εξυπηρετεί, βοηθάει) δεν επιζητά ψεύτικους ενθουσιασμούς.

Η αρετή δεν είναι κάτι το αφηρημένο. Δεν προσπαθούμε για το καλύτερο σαν ένα τρικ για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους. Ούτε βελτιώνουμε τον εαυτό μας για να αποκτήσουμε περισσότερη ισχύ ή να γίνουμε απίστευτα πλούσιοι.

Το κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα και να είμαστε καλύτεροι.

Κάθε άνθρωπος που συναντάμε και κάθε κατάσταση που ζούμε είναι και μια ευκαιρία για να το αποδείξουμε.

Κάποιες πράξεις και κινήσεις μας είναι σπουδαίες (όπως το να σώσεις μια ζωή ή να φροντίζεις το περιβάλλον). Άλλες κινήσεις μας είναι πιο μικρές (να φωνάξεις ένα ασθενοφόρο, να κρατήσεις την πόρτα ανοικτή, να ρωτήσεις κάποιον πως ήταν η ημέρα του). Χρειάζεται γενναιότητα για όλα αυτά. Και είναι οι άνθρωποι που φέρονται έτσι που κάνουν τον κόσμο μας υποφερτό.

Δεν αρκεί να εύχεσαι για το καλύτερο, δεν αρκεί να προσεύχεσαι, δεν αρκεί να στέλνεις θετική ενέργεια, χρειάζεται ταυτόχρονα να πράττεις. Να είσαι έτοιμος να «λερώσεις» και τα χέρια σου όποτε χρειαστεί. Άνδρας σημαίνει να βοηθάς όσους βρίσκονται σε ανάγκη

Δράσε

Σήκωσε το τηλέφωνο και πες σε εκείνη την κοπέλα που σου αρέσει να βγείτε. Μοιράσου όσα γνωρίζεις. Βοήθα κάποιον γνωστό σου που έχει ανάγκη. Μάζεψε κάποιο σκουπίδι που βρήκες πεταμένο κάτω. Υπερασπίσου τον αδύναμο που βλέπεις να υφίσταται bullying. Πες την αλήθεια. Τήρησε το λόγο σου. Στήριξε κάποιον που έχει πέσει.

Κάνε τη δύσκολη καλή πράξη. Κάνε αυτό που σε δυσκολεύει να κάνεις.

Ναι, θα είναι τρομακτικό. Ναι, δεν θα είναι εύκολο. Αλλά γνώριζε ότι η άλλη όψη της καλοσύνης είναι η αδράνεια.

Κι όταν λέω ότι χρειάζεται να κάνεις το σωστό, δεν το λέω μόνο για να ωφεληθεί ο κόσμος. Το λέω και για εσένα τον ίδιο. Χρειάζεται να κάνουμε το σωστό, όχι μόνο επειδή είναι σωστό, αλλά γιατί αν δεν το κάνουμε, εμείς οι ίδιοι δε θα νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Το χειρότερο είναι να είναι κάποιος δειλός ή απάτη, γιατί παρ’ όλο που δεν απασχολείται με δύσκολα πράγματα, νιώθει ο ίδιος την μεγαλύτερη απογοήτευση όταν είναι μόνος του.

Όπως λέει και ο συγγραφέας Nassim Taleb, αν δεις την απάτη και δεν την αποκαλύψεις, τότε είσαι κι εσύ απάτη. Και θα ξέρεις μέσα σου ότι κάτι κρύβεις, κάτι που δεν σε αφήνει να νιώσεις περηφάνια ή ικανοποίηση.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα είμαστε στο ύψος των περιστάσεων; Σίγουρα ναι. Όταν συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται να μαστιγώνουμε τον εαυτό μας. Χρειάζεται απλά να μάθουμε από αυτό και να προχωρήσουμε ανανεωμένοι.

Δεν είναι ότι οι καλές πράξεις μας δίνουν συγχωροχάρτι για τα λάθη μας, αλλά ότι μας βοηθούν να μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους άλλους. Μας βοηθούν να γράψουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Αν θέλουμε να είμαστε καλοί και να αισθανόμαστε καλά, πρέπει να κάνουμε και καλό.

Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις αυτό.

Οπότε δώσε τον καλύτερο εαυτό σου όποτε ακούς κάποια κραυγή για βοήθεια. Πρόσφερε αξία όταν βλέπεις ότι υπάρχει ανάγκη. Δείξει μεγαλοψυχία όποτε μπορείς.

Είναι ο μόνος τρόπος να είσαι πρώτα απ’ όλα περήφανος για τον εαυτό σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!