Πως ο Τρόπος Ζωής σου καθορίζει την Επιτυχία σου στο Φλερτ - Men's Bible

Πως ο Τρόπος Ζωής σου καθορίζει την Επιτυχία σου στο Φλερτ

Πως ο Τρόπος Ζωής σου καθορίζει την επιτυχία σου στο φλερτ

Για να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος ζωής σου στο φλερτ, φαντάσου για λίγο το εξής: Είναι ένας τύπος ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής. Δε μιλάει ιδιαίτερα με κόσμο που δε γνωρίζει, αγχώνεται κοινωνικά και ως εκ τούτο δεν έχει πολλές ερωτικές εμπειρίες με κοπέλες.

Επίσης, ο τύπος αυτός δεν κάνει και κάτι ιδιαίτερο στη ζωή του. Έχει μια δουλεία που δεν του αρέσει και πολύ (ή μπορεί να μη δουλεύει και καθόλου) και τον ελεύθερο χρόνο του τον ξοδεύει παίζοντας videogames, βλέποντας σειρές ή βγαίνοντας με τους ίδιους και τους ίδιους δύο φίλους του για καφέ.

Έστω λοιπόν, ότι ο τύπος αυτός νιώθει ανικανοποίητες τις ανάγκες του για συντροφικότητα, εκτίμηση, αποδοχή, σεξ και αγάπη και αντιλαμβάνεται πως κάτι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την ερωτική του ζωή.

Έτσι αρχίζει και ψάχνει για συμβουλές φλερτ. Διαβάζει για στυλ, διαβάζει για ατάκες, διαβάζει για το πως να ξεκινάει κουβέντα με αγνώστους και συγκεκριμένα με κοπέλες και προχωράει σε εφαρμογή των όσων διάβασε.

Αγοράζει καινούρια ρούχα, προβάρει στον καθρέπτη τις ατάκες που θα πει και ξεκινάει να μιλάει πρώτος με κοπέλες που προκαλούν το ενδιαφέρον του.

Οι πρώτες του προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Οι κοπέλες που προσπαθεί να φλερτάρει δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να μιλήσουν μαζί του και του το δείχνουν.

Καθώς όμως προσπαθεί ξανά και ξανά, και με κάθε του προσπάθεια βελτιώνει το ντύσιμο του και μαθαίνει απ’ έξω τις ατάκες του, η πρώτη εντύπωση που δίνει γίνεται όλο και καλύτερη με αποτέλεσμα να πιάνει κουβέντα με κοπέλες.

Το βασικό ερώτημα όμως είναι για πόσο μπορεί να το συνεχίσει αυτό;

Δεν αρκεί να ασχοληθείς με την εικόνα που δίνεις

Όταν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, είναι εύκολο να παρασυρθείς απ’ το φαίνεσθαι και να ασχοληθείς μονάχα με την επιφάνεια.

Λέγοντας επιφάνεια μιλάω προφανώς για το ντύσιμο, τις ατάκες, το πως θα ξεκινήσεις την κουβέντα κλπ. Και ναι, είναι κι αυτά σημαντικά και χρειάζεται να ασχοληθείς μαζί τους εφ’ όσον θες να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή.

Αποτελούν ωστόσο την επιφάνεια.

Το καλό στυλ σε βοηθάει να ξεκινήσεις με μια καλή πρώτη εντύπωση, δε μπορεί όμως να σε βοηθήσει να τη διατηρήσεις. Ειδικά αν έχεις ντυθεί με έναν τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με το ποιος είσαι στην πραγματικότητα.

Οι έτοιμες ατάκες μπορούν να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το αρχικό άγχος της γνωριμίας και να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις την κουβέντα όμως μετά από λίγο  χάνουν την αξία τους.

Αν βασίζεσαι σε ατάκες και δεν έχεις μάθει να συζητάς και να επικοινωνείς με ωραίο και ομαλό τρόπο τότε μόνιμα θα νιώθεις ότι δεν έχεις τι να πεις. Άσε που μόλις ξεμείνεις από ατάκες πως θα συνεχίσεις την κουβέντα;

Τα έτοιμα αστεία και πειράγματα, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα είδος βοηθητικού τροχού για να κάνεις τα πρώτα βήματα, αλλά δε θα σε βοηθήσουν να φλερτάρεις καλά αν δεν έχεις μάθει να εκφράζεις με τα λόγια σου τις απόψεις σου και την προσωπικότητα σου.

Για να φλερτάρεις καλά, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να έχεις μάθει να φλερτάρεις με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Και για να μπορέσεις να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να αφήσεις την επιφάνεια και να ασχοληθείς με κάτι πολύ πιο βασικό.

Κάτι που επηρεάζει πέρα ως πέρα τον τρόπο που επικοινωνείς και καθορίζει το ποιος είσαι.

Ο τρόπος ζωής είναι το παν

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την αρχή pareto.

Πρόκειται για μια έννοια που προέρχεται από την οικονομική θεωρία η οποία έχει εφαρμογή παντού στη ζωή και η οποία στον πυρήνα της λέει πως ένα αποτέλεσμα δεν καθορίζεται ισόποσα από τους παράγοντες και τις μεταβλητές που το επηρεάζουν.

Αντίθετα υπάρχουν ανισότητες και κάποιοι παράγοντες – μεταβλητές παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από κάποιους άλλους.

Στο θέμα του φλερτ, ο βασικότερος παράγοντας, αυτός που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο αποτέλεσμα που έχει η προσπάθεια σου να φλερτάρεις, είναι ο τρόπος ζωής σου.

Το πως ντύνεσαι, το πως παρουσιάζεσαι, το με ποιες ατάκες ξεκινάς την κουβέντα, επηρεάζουν την εικόνα που δίνεις, αλλά αν δεν έχεις κάνει ουσιαστικές αλλαγές με τον εαυτό σου, η επιρροή που ασκούν είναι βραχυπρόθεσμη.

Αντίθετα ο τρόπος ζωής σου επηρεάζει τα πάντα. Από αυτόν πηγάζει το πως νιώθεις για τον εαυτό σου, το πόσες εμπειρίες έχεις να διηγηθείς, το τι θα πεις για εσένα κλπ.

Ο τρόπος ζωής σου είναι και η ταυτότητα σου. Το ποιος είσαι. Όταν εστιάζεις σε αυτόν και προσπαθείς να τον βελτιώσεις αυτόματα βελτιώνονται και πολλά απ’ τα θέματα που έχεις να αντιμετωπίσεις στο φλερτ.

Ωστόσο δεν είναι εύκολο να τον αλλάξεις. Ο τρόπος ζωής δεν αλλάζει άμεσα και πολλές φορές θέλει αρκετή δουλειά για να τον αναβαθμίσεις.

Αυτό ίσως στρέψει την προσοχή σου στην αναζήτηση εύκολων και γρήγορων λύσεων και οκ είναι λογικό αν νιώθεις πως δεν είσαι ικανοποιημένος στον ερωτικό τομέα να θες να βρεις άμεσα μια λύση στο ζήτημα.

Αλλά μην ξεγελιέσαι, οι έτοιμες ατάκες, τα ωραία ρούχα που είναι στη μόδα, το να προετοιμάσεις το τι θα πεις για τον εαυτό σου κλπ, είναι προσωρινές λύσεις. Ναι θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις κουβέντα με εκείνη την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, αλλά το εφέ τους θα είναι βραχυπρόθεσμο και μη ουσιαστικό.

Μονάχα όταν κάνεις ουσιαστική αλλαγή στον εαυτό σου και στον τρόπο που ζεις τη ζωή σου, θα δεις πραγματικές αλλαγές στον τρόπο που φλερτάρεις.Πως να προσεγγίσεις σωστά την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, Πως ο Τρόπος Ζωής σου καθορίζει την επιτυχία σου στο φλερτ

Πως να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου

#1 Βρες τι πραγματικά θες

Ελκυστικός τρόπος ζωής, είναι ο γνήσιος τρόπος ζωής. Ο ελκυστικός άνδρας δεν κάνει εύκολα συμβιβασμούς, ξέρει ότι η ζωή είναι μικρή και θέλει να τη ζήσει με τον τρόπο που θέλει και όχι να ακολουθεί τυφλά τις υποδείξεις των άλλων.

Για να ζήσεις με γνήσιο και αυθεντικό τρόπο όμως, πρώτα πρέπει να βρεις τι πραγματικά θες. Ποιες είναι οι αξίες για τις οποίες θα παλέψεις και ποιες οι επιθυμίες που θα προσπαθήσεις να ικανοποιήσεις.

Ποια πράγματα απολαμβάνεις, τί γουστάρεις να κάνεις και τι θα ήθελες να κάνεις.

Αυτές είναι πολύ σημαντικές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις πριν ξεκινήσεις να βελτιώνεις το πως ζεις.

Θες ο τρόπος ζωής σου να σε γεμίζει ικανοποίηση και όχι να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι φυλακή.

#2 Θέσε σωστές προτεραιότητες

Ο Φρόιντ είχε πει πως η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας είναι ο πολιτισμός και με αυτό εννοούσε πως προκειμένου να συνυπάρχουμε ο ένας με τον άλλο, χρειάζεται να καταπιέσουμε ένστικτα και ανάγκες ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε.

Και είναι λογικό. Μπορεί εσύ να θες να πας ένα μήνα διακοπές αλλά προφανώς αυτό δε θα αρέσει στον εργοδότη σου καθώς θα προκαλέσει ένα σωρό προβλήματα στο χώρο που εργάζεσαι.

Πολλές φορές ωστόσο, ακριβώς επειδή καταλαβαίνουμε ότι η συνεργασία απαιτεί θυσίες, παρασυρόμαστε και βάζουμε όλες μας τις επιθυμίες σε δεύτερη μοίρα.

Το δεύτερο βήμα λοιπόν για να βελτιώσεις τον τρόπο ζωής σου, είναι να θέσεις καλύτερες προτεραιότητες.

Σκέφτηκες τι θέλεις απ’ τη ζωή σου, αλλά για να μπορέσεις να το αποκτήσεις θα πρέπει να ξεκινήσεις τις πράξεις. Να βάλεις κάποια όρια και να γίνεις λίγο εγωιστής θέτοντας πρώτο τον εαυτό σου στα σημεία που είναι οκ να το κάνεις.

#3 Κάνε παρέα με σωστούς ανθρώπους

Κανείς μας δε ζει σε απομόνωση. Είμαστε κοινωνικά πλάσματα και έχουμε όλοι την ανάγκη για επικοινωνία, συντροφιά και αποδοχή. Χρειαζόμαστε ανθρώπους στη ζωή μας, οι άνθρωποι αυτοί ωστόσο σχηματίζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε.

Αν οι άνθρωποι αυτοί είναι τοξικοί, απομυζούν την ενέργεια σου και καταποντίζουν την αυτοπεποίθηση σου, δύσκολα πας μπροστά.

Δεν αρκεί να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου, χρειάζεται να έχεις και τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σου. Αυτός είναι και ο λόγος που το mensbible, εκτός από πλατφόρμα ανδρικής εξέλιξης, είναι και μια ζωντανή κοινότητα, με μέλη απ’ όλες τις άκρες της Ελλάδας αλλά φυσικά και εκτός Ελλάδας.

Γιατί δεν μπορείς να ξεπεράσεις αγωνίες, φόβους και δυσκολίες μόνος σου. Χρειάζεσαι ανθρώπους που έχουν περάσει τα ίδια πράγματα με εσένα και ξέρουν ότι αγχώνεσαι κοινωνικά, ότι αμφιβάλεις για τον εαυτό σου και παρ’ όλα αυτά σε βοηθούν να μαζεύεις κάθε σπιθαμή θάρρους που έχεις μέσα σου για να προκαλέσεις τον εαυτό σου.

Το σωστό περιβάλλον και οι σωστοί άνθρωποι μπορούν να επιταχύνουν την εξέλιξη σου και να εκτοξεύσουν τη βελτίωση που επιθυμείς και στο φλερτ αλλά και στον τρόπο ζωής σου. Και γι’ αυτό τους θέλεις δίπλα σου.

Θες να αναβαθμίσεις τον τρόπο ζωής σου και να γίνεις καλύτερος άνδρας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!