Είσαι Μαλθακός; Σκληραγωγήσου - Men's Bible

Είσαι Μαλθακός; Σκληραγωγήσου

Είσαι Μαλθακός; Σκληραγωγήσου

Είσαι μαλθακός. Αν γεννήθηκες τα τελευταία 35 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είσαι μαλθακός. Ζούμε μια έτοιμη ζωή σε έναν πλαστικό κόσμο, γεμάτο εφήμερες  ψευδαισθήσεις.

Τσέκαρε τα κουτάκια. Συμπλήρωσε 8 ώρες δουλειάς ημερησίως. Πάρε την αμοιβή σου. Ξόδεψέ την.

Όχι.

Δεν πρέπει να είναι έτσι η ζωή μας. Αλλά δεν κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε αυτό γιατί κάπου μας βολεύει.

Γιατί; Μα επειδή είναι πιο εύκολο από ότι ήταν παλιότερα. Είναι απίθανο ότι θα πεθάνουμε ξαφνικά. Δεν χρειάζεται να πάμε στον πόλεμο. Μπορούμε να ταξιδέψουμε από μέρος σε μέρος. Δεν φοβόμαστε επιδημίες ή συμμορίες.

Κι όμως ο κάθε ένας από εμάς γίνεται όλο και πιο μαλθακός. Παραιτούμαστε εύκολα. Συμβιβαζόμαστε. Παραπονιόμαστε. Πιστεύουμε ότι αξίζουμε άλλο ένα διάλλειμα. Κάνουμε υποθέσεις και ερμηνείες που μας συμφέρουν. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς να καταβάλλουμε κόπο.

Όμως είσαι ο ίδιος 100% υπεύθυνος για κάθε αποτέλεσμα στη ζωή σου κι όταν το καταλάβεις αυτό όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν.

Κάθε αποτέλεσμα στη ζωή σου σήμερα, είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που πήρες και των σκέψεων που έκανες. Κι αυτό που κάνεις τώρα, αυτό το δευτερόλεπτο, αυτή τη στιγμή, είναι να φυτεύεις τους σπόρους του μέλλοντός σου.

Γιατί η πραγματική ζωή είναι σκληρή. Και χρειάζεται να είσαι πεισματάρης (με καλό τρόπο). Είσαι Μαλθακός; Σκληραγωγήσου

Η αξία της αποτυχίας

Και σίγουρα πρέπει να υπολογίσεις ότι δεν θα τα καταφέρνεις πάντα. Όποτε δοκιμάζεις να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει στο παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να αποτύχεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως βλέπουν την αποτυχία ως επιβεβαίωση ότι αυτός ο στόχος / δραστηριότητα / εμπειρία δεν είναι για αυτούς.

Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αναληθές.

Θυμήσου την πρώτη φορά που προσπάθησες να κάνεις ποδήλατο. Η πιθανότητα είναι ότι δεν μπορούσες να το κάνεις σωστά. Το πιθανότερο είναι να έπεσες, να ξανασηκώθηκες και να προσπάθησες ξανά και ξανά, μέχρι που τελικά τα κατάφερες.

Και είναι αλήθεια ότι, προκειμένου να πετύχεις, πρέπει πρώτα να μάθεις τι σημαίνει να αποτυγχάνεις.

Δεν μπορείς να μάθεις να ισορροπείς στο ποδήλατο αν δεν αναπτύξεις την αίσθηση του τι σημαίνει να χάνεις την ισορροπία σου.

Η αποτυχία λοιπόν σου δίνει την πληροφορία που χρειάζεσαι προκειμένου να επαναπροσανατολίσεις τον εαυτό σου ως προς τον στόχο σου. Και μερικές φορές χρειάζεται να αποτύχεις μερικές φορές για να το κάνεις σωστά.

Θες να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι; Δες εδώ

Χρειάζεται δουλειά και κόπος

Χρειάζεται δουλειά για να τα καταφέρεις. Και χρειάζεται να σου αρέσει και να μην την φοβάσαι.

Να δουλέψεις όλη μέρα κι όλη νύχτα για το όνειρό σου, να ψάξεις για τον σωστό τρόπο, να χαρείς με την ανταμοιβή. Πρέπει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Και χρειάζεται κι εσύ να σκληραγωγηθείς. Κι όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο.

Πως; Μα με το να γίνεις πιο σκληρός. Χρειάζεται να μάθεις να αγαπάς τον κόπο. Να ξέρεις πώς να σφίγγεις τα δόντια και να προχωράς. Και να υποσχεθείς στον εαυτό σου ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν θα επιστρέψεις στα παλιά.

Τα πάντα γύρω μας είναι μια δοκιμασία. Είναι ένα τεστ για να διαπιστώσουμε πόσο ανθεκτικοί είμαστε.

Θα συνεχίσουμε να προχωράμε; Θα πέσουμε στα γόνατα; Θα σηκωθούμε ξανά; Θα προσπαθήσουμε και πάλι; Θα αντέξουμε; Δεν υπάρχει τέλος, μέχρι ποιου σημείου θα το πάμε;

Άλλωστε αυτό που μας λείπει είναι η δράση. Και πιο συγκεκριμένα η πειθαρχημένη δράση.

Ο ενθουσιασμός δεν αρκεί. Τα όνειρα δεν αρκούν. Τα σχέδια και τα μεγάλα λόγια το ίδιο. Το μόνο που μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείς είναι η πειθαρχημένη δράση προς τους στόχους σου.

Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, είναι ώρα να πολεμήσεις. Είναι ώρα να δράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρεις απόφαση.

Μην αποτυγχάνεις στα τεστ της ζωής λοιπόν. Σταμάτα να είσαι μαλθακός.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!