4 Βήματα για να Καλλιεργήσεις έναν πιο Ώριμο Εαυτό - Men's Bible

4 Βήματα για να Καλλιεργήσεις έναν πιο Ώριμο Εαυτό

4 Βήματα για να Καλλιεργήσεις έναν πιο Ώριμο Εαυτό, Πως να νικήσεις την Αδράνεια και να πετύχεις την Αλλαγή

Στην εποχή μας, πολλοί είναι οι άνδρες που μεγάλωσαν χωρίς να έχουν ένα καλό πρότυπο από το οποίο να μάθουν πως φέρεται ένας ώριμος άνδρας και έτσι δυσκολεύτικαν να καλλιεργήσουν εναν πιο ώριμο εαυτό.

Και χάρη σ’ αυτό το κενό, αρκετοί σύγχρονοι άνδρες βασίστηκαν στην τηλεόραση, στις ταινίες ακόμα και στην μουσική κουλτούρα για πρότυπα και απαντήσεις.

Όμως οι χαρακτήρες στις σειρές της τηλεόρασης και στις ταινίες, είναι σχεδιασμένοι για να ψυχαγωγήσουν τον θεατή, όχι να τον εκπαιδεύσουν. Δεν είναι οι ταινίες που σε κάνουν πιο ώριμο.

Βρίσκουμε συχνά στις ταινίες του Hollywood το αρχέτυπο του νευρικού και ντροπαλού εσωστρεφή τύπου, ο οποίος κάνει πολλά τραγικά λάθη με την κοπέλα που του αρέσει, προσφέροντας μας άπλετο γέλιο. Η κοπέλα φυσικά δε του δίνει ιδιαίτερη σημασία όμως κάποια στιγμή, αφού ο ήρωας κάνει κάτι φοβερό και σώσει τον κόσμο, εκείνη τον ερωτεύεται.

Αυτό το σενάριο αν και προσφέρεται για διασκέδαση, απέχει από το πως κυλούν τα πράγματα στον πραγματικό κόσμο. Αυτό που πραγματικά κερδίζει και ελκύει μια κοπέλα, είναι η συναισθηματική δύναμη του άνδρα.

Η ικανότητα του να μένει ψύχραιμος, να παίρνει ρίσκα, να κυνηγάει αποφασιστικά τους στόχους του κλπ.

Όταν λοιπόν μια γυναίκα γνωρίζει κάποιον ο οποίος είναι νευρικός, εσωστρεφής και ντροπαλός, δε λέει από μέσα της «Α μπορεί να σώσει τον κόσμο κάποια μέρα ή ελπίζω να με εντυπωσιάσει».

Απλά δεν νιώθει έλξη για αυτόν και τον απορρίπτει ή απλά σχηματίζει μια πλατωνική και φιλική σχέση μαζί του.

Η συναισθηματική ωρίμανσή του άνδρα είναι στενά συνδεδεμένη με την επιτυχία του στο φλερτ και στη ζωή.

Όμως η μετάβαση από το αγόρι στον ώριμο άνδρα δεν είναι κάτι που συμβαίνει από μόνη της με το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχει μια διαδικασία. Μια διαδικασία η οποία πολλές φορές περνάει μέσα από τη σύγχυση, το άγχος για τη ζωή και πολλές μα πολλές απορρίψεις.4 Βήματα για να Καλλιεργήσεις έναν πιο Ώριμο Εαυτό

#1 Ξεκαθάρισε μέσα σου το ποιος είσαι

Κάποιοι άνδρες δεν ωριμάζουν ποτέ πραγματικά, γιατί ποτέ δεν ξεκαθαρίζουν μέσα τους την πραγματική τους ταυτότητα και δεν δρουν αυθεντικά.

Κλασικό παράδειγμα είναι το καλό παιδί που θέλει να είναι καλό και φιλικό με όλους ώστε εκείνοι να το συμπαθήσουν. Τρέχει να τους εξυπηρετήσει και αποφεύγει τις διαμάχες μαζί τους γιατί τρέμει στην ιδέα να συγκρουστεί μαζί τους.

Όμως βαθειά μέσα του κρύβεται κάποιος που διψάει να γίνει πιο διεκδικητικός. Θέλει να γίνει κάποιος που να έχει τον σεβασμό και την αναγνώριση των ανθρώπων γύρω του.

Αντί όμως να καλλιεργήσει τον εαυτό του και να απευαισθητοποιηθεί από την άποψη που έχουν οι άλλοι για εκείνον, συνεχίζει να μένει στον ρόλο του παθητικού καλού παιδιού.

Μπορεί να θυμώνει με τους άλλους που δεν αναγνωρίζουν τις προσπάθειες του και με τις γυναίκες που τον απορρίπτουν παρά τα όσα έχει κάνει για εκείνες.

Ωστόσο έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Ο κόσμος δεν υποκλίνεται σε παθητικούς άνδρες ούτε οι γυναίκες τους προσφέρουν σεξ απλά και μόνο επειδή είναι καλοί και εξυπηρετικοί.

Μεγάλο τμήμα του να ωριμάσει ένας άνδρας είναι να ρίξει τον μανδύα του καλού παιδιού και να αγκαλιάσει τον εαυτό του. Να διεκδικεί τους στόχους του, να εκφράζει τις επιθυμίες του και να αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του.

#2 Βρες τις φιλοδοξίες που σε κάνουν πιο ώριμο

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες λειτουργούν ως ένα είδος πυξίδας στη ζωή μας. Είναι αυτά τα οποία μας βοηθούν να πορευτούμε και να λάβουμε αποφάσεις. Κομμάτι λοιπόν της ωρίμανσης ενός ανθρώπου είναι και το να έχει για τον εαυτό του ένα όραμα και έναν σκοπό.

Πως φαντάζεσαι λοιπόν τον εαυτό σου σε πέντε-δέκα χρόνια από τώρα; Αν μια κάμερα κατέγραφε τη ζωή σου τι θα έβλεπε; Πως θα είσαι και τι θα έχεις καταφέρει;

Δημιούργησε ένα όραμα για τον εαυτό σου και θέσε ρεαλιστικούς στόχους για να το κατακτήσεις. Και να θυμάσαι πως οι άνδρες με όνειρα, στόχους και φιλοδοξίες είναι και πιο ώριμοι και πιο ελκυστικοί.

#3 Οι εμπειρίες σε κάνουν πιο ώριμο

Ο μέσος άνδρας δεν μεγαλώνει έχοντας κοντά του ένα ανδρικό πρότυπο από το οποίο μπορεί να μάθει πως να φερθεί ώστε να φλερτάρει αποτελεσματικά μια κοπέλα. Έτσι, πολλοί άνδρες νιώθουν μετέωροι στο φλερτ χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και καταλήγουν να γαντζώνονται από οποιαδήποτε κοπέλα δείξει ενδιαφέρον για αυτούς.

Ωστόσο σημαντικό τμήμα της ωρίμανσης ενός άνδρα και ενός ανθρώπου γενικότερα, είναι η απόκτηση εμπειριών. Και αυτό περιλαμβάνει και τις ερωτικές εμπειρίες.

Χρειάζεται να φλερτάρεις, να γευτείς την απόρριψη αλλά και την ερωτική αποδοχή αρκετές φορές. Και για να το καταφέρεις πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου, τα άγχη σου, τις φοβίες σου και να τα ξεπεράσεις.

Η εμπειρία είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και ο πιο σοφός. Και είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις εν τέλει περισσότερο σε αυτόν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις ερωτικές σχέσεις.

Γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να κάνουμε σχέσεις που γεμίζουν τη ζωή μας και την εμπλουτίζουν.

Θες να μάθεις πως να φλερτάρεις με άνεση; Δες εδώ

#4 Αναγνώρισε τα λάθη σου και μάθε απ’ αυτά

Το να είσαι επιτυχημένος και ώριμος άνδρα δεν έχει να κάνει με το να κερδίζεις πάντα, ούτε με το να έχεις πάντα δίκιο.

Έχει να κάνει με το να είσαι ένας άνδρας που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και που ξέρει πως σπάνια πάνε τα πράγματα όπως ακριβώς τα υπολογίζουμε. Και αν κάνει ένα λάθος και αποτύχει το παραδέχεται και το βλέπει σαν ένα μάθημα μέσα από το οποίο μαθαίνει και βελτιώνεται.

Όπως λέει και ένα ρητό «Αν δεν κάνεις λάθη, δεν κάνεις τίποτα.» Κι αυτό είναι που σε κάνει πιο ώριμο!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!