Απλοί τρόποι να αποφύγεις τις εντάσεις στη Σχέση σου στη δεύτερη Καραντίνα - Men's Bible

Απλοί τρόποι να αποφύγεις τις εντάσεις στη Σχέση σου στη δεύτερη Καραντίνα

Απλοί τρόποι να αποφύγεις τις εντάσεις στη σχέση σου στη δεύτερη καραντίνα, Ποιοτική Σχέση: Τα 3 συστατικά που την καθορίζουν

Δεύτερο lockdown. Δεύτερη καραντίνα. Δεύτερη φορά πάλι μέσα στο σπίτι, μαζί με την κοπέλα σου 24/7. Το πρώτο lockdown σε βρήκε απροετοίμαστο, αλλά το δεύτερο το περίμενες. Παρ’ όλα αυτά ξέρεις πως δε θα είναι εύκολο.

Για κάποια ζευγάρια, η ιδέα του να είναι συνέχεια μαζί αποτελεί ένα ιδανικό σενάριο. Για πολλούς όμως το περάσουν την δεύτερη καραντίνα με τη σύντροφο τους δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να τους συμβεί.

Όχι γιατί αντιπαθούν την κοπέλα τους ή γιατί δεν τη θέλουν πια, αλλά γιατί το να είναι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι με το ταίρι τους, είναι πιθανό να φέρει συγκρούσεις και διαφωνίες.

Αν και εσύ λοιπόν είσαι ένας από αυτούς που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα να κλειστούν τόσο καιρό σπίτι με την σύντροφο τους, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να περάσεις λίγο καλύτερα σε αυτήν την δεύτερη καραντίνα και να αντιμετωπίσεις καλύτερα τις εντάσεις που πιθανών να δημιουργηθούν.

Πως να αποφύγεις την ένταση στη σχέση τώρα στην δεύτερη καραντίνα

#1 Αναζωπυρώστε το ερωτικό πάθος

Με τη δουλειά και το άγχος της καθημερινότητας είναι πολύ εύκολο να χαθεί το πάθος στη σχέση σας. Η καραντίνα όμως σας δίνει μια ευκαιρία να το ξαναβρείτε. Θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

Κάντε περισσότερο σεξ, κάνε περισσότερα κομπλιμέντα στη σύντροφο σου, φλέρταρε μαζί της και γενικά βάλε περισσότερο παιχνίδι στη μεταξύ σας επαφή.

#2 Επικοινωνήστε

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για να λειτουργήσει μια σχέση, πόσο μάλλον κάτω από περίεργες συνθήκες όπως αυτές της καραντίνας.

Μίλησε στη σύντροφο σου για όσα συμβαίνουν αλλά και το πως νιώθεις για αυτά. Φρόντισε όμως να μην το παρακάνετε όμως με τα αρνητικά και πέσετε ψυχολογικά. Μιλήστε για τη σχέση σας, θυμηθείτε τα παλιά και προσπαθήστε να κρατήσετε ένα ευχάριστο κλίμα.Απλοί τρόποι να αποφύγεις τις εντάσεις στη σχέση σου στη δεύτερη καραντίνα

#3 Ασχοληθείτε με κάτι καινούριο

Είναι λογικό και αναμενόμενο να βαρεθείτε 24/7 μέσα στο σπίτι. Θα είστε συνέχεια μαζί, κλεισμένοι μέσα, με μικρές εξόδους για περίπατο και τα απαραίτητα ψώνια. Λογικά θα βλέπεις την κοπέλα σου πολύ περισσότερο απ’ ότι συνήθιζες να την βλέπεις πριν και αναπόφευκτα η επαφή μεταξύ σας θα εξελιχθεί σε προβλέψιμη ρουτίνα.

Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να βαλτώσει και να γίνει υπερβολικά προβλέψιμη και βαρετή η σχέση σου, φρόντισε να βρείτε μια νέα κοινή δραστηριότητα για να περνάτε την ώρα σας.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα μέσω ίντερνετ, ζωγραφίστε, γυμναστείτε. Κάντε κάτι που θα σας κρατάει απασχολημένους και χαρούμενους και κυρίως να είναι κάτι το οποίο θα κάνετε μαζί.

 

#4 Κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν

Δε ξέρεις τι θα συμβεί αύριο, αν θα έχεις δουλειά, αν θα είσαι καλά εσύ, η κοπέλα σου και οι δικοί σας άνθρωποι. Το άγχος σε κατακλύζει και είναι κατανοητό. Δεν είναι λίγα όλα αυτά που συμβαίνουν.

Όλο αυτό το άγχος που νιώθεις μπορεί να επηρεάσει και τη σχέση σου. Στα λόγια είναι εύκολο να προσπαθήσεις να μειώσεις το άγχος αλλά πως γίνεται στην πράξη;

Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Προσπάθησε να αποφύγεις τις ειδήσεις που σχετίζονται τον ιό και τα κρούσματα. Η κατάσταση είναι όντως πρωτόγνωρη, αλλά δεν υπάρχει λόγος για 24ωρη ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Απόφυγε τις ειδήσεις και δες κάτι ευχάριστο.

Φάε καλά και κάνε πράγματα που σε χαλαρώνουν.

#5 Να θυμάσαι πως όλο αυτό θα τελειώσει

Η δεύτερη καραντίνα θα διαρκέσει όσο είναι να διαρκέσει αλλά θα τελειώσει και θα συνεχίσεις την καθημερινότητά σου. Όσες αμφιβολίες κι αν έχεις για το μέλλον και το τι θα γίνει, μην ξεχνάς πως ή όλη κατάσταση είναι προσωρινή και δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα.

Μη στρεσάρεις τον εαυτό σου παραπάνω με το να πιστεύεις πως θα μείνεις για πάντα κλεισμένος στο σπίτι. Σύντομα θα γίνουν όλα όπως πριν.

#6 Να είσαι μαζί της, αλλά να βρεις και χρόνο για τον εαυτό σου

Για να είναι μια σχέση υγιής πρέπει ο κάθε ένας να περνάει και λίγο χρόνο μόνος του. Ναι, είναι δύσκολο να συμβεί αυτό ενώ είστε κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Κάνε μόνος σου πράγματα που γουστάρεις και σε κάνουν χαρούμενο. Ασχολήσου με τις δραστηριότητές σου, μίλα με τους φίλους σου, βγες μόνος σου για περίπατο.

Μπορεί να είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα μαζί με την κοπέλα σου, αλλά πρέπει να βρίσκεις χρόνο και για τον εαυτό σου.

Είναι δύσκολο να είσαι συνέχεια κλεισμένος με το ίδιο άτομο σε ένα σπίτι και λογικό να δημιουργηθούν εντάσεις.

Προσπαθήστε να περάσετε καλά, να αναβιώσετε τη σχέση σας και μη ξεχνάτε πως η δεύτερη καραντίνα σύντομα θα τελειώσει. Δεν πρέπει να την αφήσεις να καταστρέψει τη σχέση σου.

Αντίθετα δες την ως ευκαιρία να δυναμώσεις τους δεσμούς που σας ενώνουν με τη σύντροφο σου και να κάνεις τη σχέση σου ακόμα καλύτερη.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου εν μέσω καραντίνας; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!