Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση; Πλήρης Οδηγός - Men's Bible

Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση; Πλήρης Οδηγός

Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση;, 4 Λάθος λόγοι να Παντρευτείς

Όταν μπαίνεις σε μια σοβαρή σχέση, παίρνεις ταυτόχρονα και μια μεγάλη απόφαση.

Έχεις λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σου και δε θα μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες όσο ήσουν single.

Και κάποιες φορές, χωρίς να καταλάβεις το πώς, αντιλαμβάνεσαι πως έχεις καταλήξει σε μια κακή σχέση απ’ την οποία μοιάζει αδύνατον να βγεις.

Για να κάνεις λοιπόν ποιοτικές σχέσεις και να αποφύγεις τις τοξικές χρειάζεται να γνωρίζεις τις σωστές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν προχωρήσεις ή ακόμα και όταν είσαι σε σοβαρή σχέση.

Βλέπεις είναι δύσκολο να σκέφτεσαι λογικά όταν έχετε έρθει πολύ κοντά με την κοπέλα. Όμως μονάχα με τη λογική θα γλιτώσεις χρόνο, ενέργεια και συναισθηματικό πόνο από μια λάθος σχέση.

Ευτυχώς, είναι εύκολο να διακρίνεις την έλλειψη χημείας και συμβατότητας. Απλά χρειάζεται να αντιμετωπίζεις την κατάσταση περισσότερο λογικά και αναλυτικά ακόμα και όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά με τη συγκεκριμένη κοπέλα.

Οι σωστές ερωτήσεις

Όταν είσαι σε σοβαρή σχέση, η σημαντικότερη ερώτηση που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου έχει να κάνει με την δική σου ευτυχία. Χρειάζεται να αναρωτηθείς αν αυτή η σχέση σε κάνει ευτυχισμένο.

Είναι πολλοί εκείνοι που καταλήγουν σε σχέσεις που δεν τους καλύπτουν, απλά για να ταιριάξουν στα καλούπια που τους έχουν βάλει οι άλλοι.

Η κοινωνία, η οικογένεια σου και η αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το πώς επιλέγεις τις συντρόφους σου.

Κάτι ακόμα που αξίζει να ρωτήσεις τον εαυτό σου πριν μπεις σε σοβαρή σχέση είναι αν όντως θέλεις σοβαρή σχέση. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά είναι λάθος να μπεις σε σχέση σε μια περίοδο που δεν επιθυμείς πραγματικά μια σχέση, αλλά το κάνεις απλά για να μην είσαι μόνος.

Αν είσαι τύπος που απολαμβάνει να μείνει single, δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι για αυτό. Η ιδέα πως το να έχεις σχέση αποδεικνύει την αξία σου δεν έχει λογική.

Αν λοιπόν δεν είσαι σίγουρος αν θες σοβαρή σχέση αυτή τη στιγμή ή όχι, αναρωτήσου τα εξής:

  • Θέλω να αφιερώνω τον ελεύθερο χρόνο μου στον εαυτό μου;
  • Οι στόχοι που έχω για την καριέρα μου ταιριάζουν με την ανάπτυξη και τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης;
  • Σκοπεύω να μετακομίσω σε άλλη πόλη ή να μεταναστεύσω;
  • Νιώθω άνετα με τον εαυτό μου όταν είμαι μόνος μου;

Οι απαντήσεις σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις έχουν σημασία. Αν ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις μια startup επιχείρηση και θες να αφιερώσεις όλο τον χρόνο σου εκεί τότε δεν είναι ώρα να κάνεις σοβαρή σχέση.

Το ίδιο αν ετοιμάζεσαι να φύγεις στο εξωτερικό για να βρεις δουλειά ή να ξεκινήσεις κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό.

Όταν η σοβαρή σχέση σου αντιμετωπίζει προβλήματα

Κάποιες φορές μένουμε σε μια κακή σχέση από ένα λανθασμένο αίσθημα ενοχής. Επειδή δηλαδή νοιαζόμαστε για την κοπέλα και δε θέλουμε να πληγώσουμε τα αισθήματα της.

Όντως αυτή η περίπτωση είναι δύσκολη καθώς είναι δύσκολο να κόψεις τον δεσμό που σας ενώνει.

Είναι λογικό να νοιάζεσαι για την κοπέλα και να την αγαπάς με μη ερωτικό τρόπο και να μην θες να την πληγώσεις.

Δυστυχώς όμως μια τέτοια σχέση απλώς ρουφάει την ενέργεια σου και το χρόνο σου χωρίς να σε κάνει χαρούμενο. Και όσο δύσκολο και αν είναι θα πρέπει να την τελειώσεις.

Άλλες φορές, απλά μιλώντας με την κοπέλα σου μπορείς να βρεις λύση σε διάφορα θέματα που ταλανίζουν τη σχέση σας. Μπορεί μάλιστα, εκεί που ετοιμαζόσασταν να χωρίσετε, να αναζωπυρώσετε το πάθος μεταξύ σας και να θέλετε να μείνετε μαζί.

Παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται να κάνεις δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σου και έντονες συναισθηματικά συζητήσεις με την κοπέλα σου ώστε να μπορείς να απολαύσεις τη σχέση σας.

Σε κανέναν δεν αρέσει να πληγώνει τους άλλους, όμως στην τελική ο χρόνος σου και η συναισθηματική σου υγεία είναι πιο σημαντικά.

Αν μη τι άλλο αν νιώθεις πως η κοπέλα δεν είναι συμβατή με εσένα τότε το πιθανότερο είναι πως και εσύ δεν είσαι συμβατός με εκείνη.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στη σύντροφο σου

Κάποιες φορές το να κάνεις στην κοπέλα σου / σύντροφο σου τις σωστές ερωτήσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το να αποφεύγεις να συζητήσεις συγκεκριμένα θέματα ή να κρατάς τα συναισθήματα σου μέσα σου μπορεί να δηλητηριάσει ακόμα και τις πιο δεμένες σχέσεις.

Ρώτα λοιπόν τακτικά την κοπέλα σου τι σκέφτεται ή τι την απασχολεί και, χωρίς να γίνεσαι υπηρέτης της, κάνε ότι μπορείς για να την κάνεις χαρούμενη.

Να θυμάσαι πως μια καλή και υγιής σχέση βρίσκεται ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις και τους συμβιβασμούς.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να προσαρμόσεις κι εσύ το πρόγραμμα σου ή τον τρόπο που κάνεις κάποια πράγματα αν θες αυτά να δουλέψουν μεταξύ σας. Φυσικά και εκείνη θα πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο. Η ισορροπία είναι το κλειδί.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τις σχέσεις είναι πως όσο περισσότερο τραβάνε χρονικά, τόσο δυσκολότερο γίνεται να διορθώσετε κάποια προβλήματα.

Για αυτόν το λόγο, κάνε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου όσο η σχέση σου είναι στα αρχικά στάδια:

  • Είμαστε συμβατοί;
  • Η καθημερινότητα μας και ο τρόπος ζωής μας βολεύουν για την ανάπτυξη μιας σοβαρής σχέσης;
  • Είναι η σχέση αυτή βασισμένη μόνο στο σεξ;
  • Ανυπομονώ να την ξαναδώ;

Φρόντισε να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τις απαντήσεις σου. Είναι εύκολο να προσκολλάσαι σε μια κοπέλα για τους λάθος λόγους. Μπορεί το σεξ να είναι καλό ή η κοπέλα να σου κάνει όλα τα χατίρια, όμως αυτά δεν αρκούν για να μείνετε μαζί.

Θες να αναζωπυρώσεις το πάθος στη σχέση σου; Δες εδώ

Σκέψου με τη λογική, όχι μονάχα με το συναίσθημα

Η πραγματική αλλαγή στις σχέσεις έρχεται μέσα από τις απαντήσεις που δίνεις στις ερωτήσεις αυτές. Μπορεί να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις αλλά αν δεν απαντήσεις με ειλικρίνεια και τιμιότητα τίποτα δεν θα αλλάξει.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να κάνεις το συναίσθημα στην άκρη και να σκεφτείς λογικά.

Ο εγκέφαλος μας θα προσπαθήσει να μας κάνει να δεθούμε με την κοπέλα ακόμα και όταν αυτή η σχέση δεν είναι το καλύτερο και για τους δυο.

Για να κάνεις μια καλή και ποιοτική σχέση χρειάζεται να επιλέξεις την σύντροφο σου με ένα μείγμα συναισθήματος και λογικής. Αν πας μονάχα με τη λογική ή μονάχα με το συναίσθημα τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι καλό.

Μια σχέση που βασίζεται υπερβολικά στην ανάλυση ή στο δράμα είναι δύσκολο να τη διαχειριστείς και να την απολαύσεις.

Ότι και αν γίνει όμως να θυμάσαι πως η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για να κάνεις μια αποτελεσματική και υγιή σχέση.

Το να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου θα κάνει την όλη διαδικασία του να επιλέξεις σύντροφο ευκολότερη και πιο απολαυστική.Κωδικός Επανασύνδεση: Πώς Αναζωπυρώνεις το Πάθος με μια παλιά Γνωριμία;, Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση;

Για να κάνεις μια επιτυχημένη σοβαρή σχέση, μελέτησε επιτυχημένα ζευγάρια

Το να μελετάς τα άλλα ζευγάρια είναι ένας καλός τρόπος να ανακαλύψεις τι μπορεί να πηγαίνει στραβά στη δική σου σχέση και πώς να το διορθώσεις.

Κάθε ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες. Αυτά είναι αναπόφευκτα. Ωστόσο κάποια ζευγάρια βρίσκουν τρόπους να μείνουν μαζί και να δουλέψουν για να κάνουν τη σχέση να πετύχει παρά τις δυσκολίες.

Αν ξέρεις ένα ζευγάρι το οποίο μοιάζει να έχει βρει αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που εσύ με την κοπέλα σου δυσκολεύεστε, μελέτησε τον τρόπο που επικοινωνούν και συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο.

Κάποιες φορές χρειάζεται να μάθεις δια του παραδείγματος.

Αν δυο άνθρωποι είναι μαζί για δέκα, είκοσι, τριάντα χρόνια αυτό σημαίνει πως έχουν βρει τρόπο να κάνουν τη σχέση αυτή να δουλέψει.

Ναι, τα πράγματα μπορεί να μην είναι το ίδιο ενθουσιώδη όπως ήταν στην αρχή της σχέσης τους, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Υπάρχουν τρόποι να διατηρήσεις το πάθος ζωντανό όμως αυτό δεν αρκεί αν δεν υπάρχει συμβατότητα και καλή επικοινωνία.

Η σοβαρή σχέση είναι σαν να είστε συνεταίροι με την κοπέλα σου σε μια επιχείρηση. Απαιτεί συμβιβασμούς, διαπραγμάτευση, κατανόηση και συνεννόηση.

Χρειάζεται λοιπόν δουλειά, αλλά δεν είναι αδύνατον να τη χτίσεις. Αρκεί να ξέρεις τι να ψάξεις σε μια σύντροφο και να είσαι τίμιος και ειλικρινής με τον εαυτό σου για το τι θες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!